Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

icelady

Panowie co myślicie o samotnych matkach?

Polecane posty

Gość Olinka...
Olinka73, Dżez, dzięki dziewczyny, że macie siłę dyskutować za nas wszystkie. Bo ja, choć od 11 lat sama wychowuję swojego syna, jestem niezależna materialnie, mam dobrą pracę i NIGDY nie szukałam sponsora ani tzw. głowy rodziny, jeśli już to TYLKO Partnera dla siebie jako kobiety, to mimo tego wszystkiego, dziś, czytając niektóre wypowiedzi, ręce i siły mi opadły. W czym jestem gorsza od matki, której trafił się normalny facet i są w dalszym ciągu małżeństwem ? Gdzie jest moja wina ? Czy moją winą jest to, że mając 21 lat pokochałam faceta, wzięłam z nim ślub, poszłam po raz pierwszy z Nim do łóżka (właśnie w tej kolejności), a On po 2 latach okazał się niedojrzałym do roli męża i ojca człowiekiem? Ja tu zawiniłam w czymkolwiek ? Jeśli tak, to kto jest bez takiej winy, niech pierwszy rzuci kamieniem w moją stronę ! Pozdrawiam

nie, nie wystraszyłyśmy. Ich kobiety, te lepsze niż my samotne matki, zrobiły kolacje, podały, pościeliły łóżko, podały piwko i ci faceci zalegaja tera i oglądaja telewizje. A ich kobiety teraz zmywają. A my samotne matki siedzimy sobie w internecie, bo tyłki podcieramy tylko swoim dzieciom a nie swoim facetom.

olinka :) ja to chyba jestem złą matką, bo ja dzisiaj nikomu nie zrobiłam kanapek, a mi zrobiono... :)

Gość trypel
Tak jakos późno tu trafiłem więc piekne Dobry wieczór Paniom...:) Ponieważ od jakies paru miesiecy robimy podchody rozwodowe... to naturalna koleją rzeczy jest myslenie o nastepnych związkach. Ponieważ z I małżeństwa mam córę to dawno stwierdziłem że nie byłbym w stanie związac się z kobietą która chciałaby miec dziecko ze mną bo nie zrobiłbym tego mojej córce... z drugiej strony wiem że mało kobiet zdecyduje się na brak dziecka i tym sposobem w nieco idiotyczny sposób doszedłem do wniosku że "dzieciata" byłaby idealnym rozwiązaniem.... :) oczywiscie w momencie gdy pojawi się uczucie to wszystkie rozważania można o kant... potłuc ale w każdym razie nie wiem w czym i dlaczego miałby mi przeszkadzać fakt że moje partnerka ma już dziecko... Nie mówiąc o tym że szukając kobiety koło 30 mam małe szanse na dziewicę :):):)

Gość darka32
no nie ! ja po prostu nie wierze !!! myslalam ze nasze spoleczenstwo jest bardziej rozwiniete intelektualnie i kulturowo. panowie !! czy wy samotne matki widzicie tylko w pryzmacie sepa szukajacego faceta ??? przeciez to absurd !! ja wlasnie jestem samotna matka , nie szukam zadnego faceta gdyz nie potrzebuje broblemow. a juz najgorsza rzecza jaka moze zrobic kobieta z dzieckiem i pewnym " bagazem doswiadczen " jest zwiazanie sie z kawalerem . wiem ze to dziwnie zabrzmi , ale kiedys sprobowalam i byla to kompletna porazka . to sa dwa zupelnie inne swiaty !! takie osoby maja inne podejscie do zycia .a co do opinii o samotnych matkach to ja wypraszam sobie . obelgi jakie tu przeczytalam sa nie do przyjecia . mnie po 6 latach malzenstwa maz zostawil dla kochanki,, po prostu porzucil mnie i nasze male dziecko dla wlasnie takiej "" super laski bez bagazu "" . malo tego ze okazal sie zwyklym lajdakiem to jeszcze od 5 lat nie utrzymuje zadnego kontaktu z wlasnym dzieckiem ( nie wspomne o nie placonych alimentach ). i co panowie , kto tu zasluguje na takie obelgi ???

Gość jeśli facet ...
... to jeszcze jedno dziecko ... to dziękuję bardzo ... wolę być samotną matką !!! ... i zupełnie mam gdzieś kto co na ten temacik ma do powiedzenia ... tak zupełnie spoko Panowie !!!

Gość molyden
samotne matki powinny być karane!!!TAK JAK KIEDYS BYŁO BYKowe dla starych kawalerów!żeby dzieciak był normalny to musi mieć 2 rodziców!!!!! teraz to istna patologia zapanowała!!!solówy rodzą...Ale po co???

Gość gavel 37
witam ponownie(zaluje,ze-nie dysponuje komp. ) dziekuje za reakcje na moje wypowiedzi , krytyke przyjmuje z pokora . nie doczekalem sie jednak bardziej sensownych kontrargumentow .moja odpowiedz na pytanie tematyczne, byla sformuowana "prowokacyjnie" i musiala dotknac poszczegolne osoby osobiscie. Przy okazji pozwole sobie zaryzykowac twierdzenie, ze glosy sprzeciwu na okreslenia "puszczalskie" w odniesieniu do samotnych matek aczkolwiek krzywdzace dla uczestniczek podobnych forum ,nie zmieniaja faktu iz takie rowniez istnieja.ale zostawmy to jak rowniez niewychowanych autorow takich wypowiedzi

a ja jestem samotną matką i do tego chodzę na solarium!!!!!!!!!! jak ktos nie wie o co chodzi wystarczy przetyczać 1 i 2 str

Ja chciałem niedawno poznać, pokochać taką kobietę. Inne mnie odrzucały, poniżały, więc przyjąłem takie kryteria. Poznałem ją w internecie. Po długim czasie znajomości wybrała innego, co gorsza podrywacza który ruchał ją przez cały \"związek\" i nic poza tym, a na koniec porzucił ... I po tym wszystkim wielce chciała `dać mi szansę` ... Nie przyjąłem jej. Nie warto. Myślę, że takie kobiety (wyłączając wdowy) są właśnie straszne naiwne i przy okazji leniwe. Wierza w każde słowo jakiegoś chama , kazda obietnice, on robi im dziecko i ucieka do innej, a one potem płaczą. I znajdują kolejnego chama, i tak do usranej ... A porzadnośc u faceta traktuja jak jego słabość, bo co to za facet co nie potrafi zdradzic i po pysku strzelić ... Przykro mi drogie panie, taka prawda.

Gość darka32
molyden !!! a przepraszam za co mamy byc karane ? za to ze np. taki madry ojciec porzuca rodzine ? a po drugie to musisz wiedziec ze nie znam przypadku gdzie rozwodka z dzieckiem jest traktowana powaznie przez mezczyzn. zainteresowani oni sa jedynie niezobowiazujacym ukladem . no matka ktora mysli o szczesciu swojego dziecka nie wchodzi w takie kontakty. wiec co ? za to mamy byc wedlug ciebie karane ? za to ze chcemy chronic swoje dzieci przed nieodpowiedzialnymi " facetami " ?

Gość molyden
wie ,wie co mowi-to do powyzszej wypowiedzi otacza mnie kilka samotnych matek w róznym wieku...Prawda jest taka ,ze nie wiedzą co z dupami mają zrobić i z chęcią nadstawiłyby się ,gdyby tylko ktoś zechciał je przelecieć...Frustracja bije od nich na odległość ,są JAK ROZWŚCIECZONE SUKI :D:D:D

Gość darka32
molyden sam teraz potwierdzasz w jakim ty towarzystwie sie obracasz !!! szkoda mi ciebie . jak dorosniesz to moze zaczniesz logicznie myslec. pozdrawiam .

Gość do molyden...
... przemawia przez Ciebie podłość, a do tego jesteś niesprawiedliwy/a... kobiety są różne tak jak i mężczyźni... nie sądzę, żeby przypadłość , o której piszesz dotyczyła jakoś szczególnie samotnych matek. Tym kobietom należy się szczególny szacunek za ich trud... Szkoda, że tego nie widzisz i nie rozumiesz.

Gość KwwKa
Nie mam nic przeciwko takim kobietom. Ciężko by mi było z którąs z nich sie na powaznie związać. Choć kiedyś myślałem inaczej. Stwierdzenie ze ojciec dziecka okazał sie taki badź owaki nie ma znaczenia, w końcu wy go wybrałyście. A zazwyczaj człowieka mozna poznać i widac czy bedzie odpowiedzialny czy nie. Ja w każdym bądź razie nie chciałbym dłuższego związku. Choć jest wielu męzczyzn którym to nie przeszkadza. Więc, głowa do góry i bedzie ok;)

W końcu jakaś sensowna męska wypowiedz. facet powiedział co o tym mysli bez oceniania osób czyt.samotnych matek. Można? Można

Gość DARKA
DO KWWKA . piszesz ze mozna bylo sobie wybrac innego meza . ale zycie plata figle. moje malzenstwo trwalo 6 lat , i po 5 latach kiedy bylo coraz wiecej pieniedzy panu mezowi zaczela sie nudzic zona . bardziej interesowaly go night cluby i panienki tam bawiace sie . palma mu odbila , a kiedy kochanka sie znudzila to oczywiscie wymyslil sobie ze " wlasciwie to kocha zone " . tylko ja ochlapow nie zbieram. teraz jestem sama z synkiem i nie ma chyba szczesliwszej osoby ode mnie .

ja też jestem teraz szczęśliwsza niż z mężem. Wolna i radosna. Facet nie jest miernikiem mojej wartości

Gość DARKA
olinka zgadzam sie z toba w stu procentach !!! mamy podobne zdanie , byc moze dla tego ze jestesmy w tym samym wieku . pozdrawiam cie .:)

Gość KwwKa
Darka-> no przykro mi z tego powodu, ze stało sie jak sie stało, ale to nie jest moja wina. Uważam że czasem samotne matki są bardziej interesujące on innych kobiet. To czy któs jest samotną matka o niczym w zasadzie nie świadczy. Niektórzy zrobili tutaj taka dziwną nagonę na takie kobiety, której wogóle nie rozumiem. Ja uważam że ciężko było mi sie związac, nie dlatego ze uważam że ktoś taki jest gorszy, tylo dlatego że miałbym i mam jakby blokade psychiczną. Nie jest łatwo wychowywać cudze dzieci, naprawde.... Ktoś to kiedyś określił jako "związek z dodatkowym problemem" i nie chodzi tutaj bynajmniej o okreslenie ze problemem jest dziecko, ale cała ta sytuacja.

Darka tak trzymać!! przedmówca ma racje! Kobiety takie jak my jeżeli już zwiaza się z jakimś facetem to napewno będzię to Facet prze DUŻE F. Silny psychicznie, dojrzały dający kobiecie poczucie bezpieczeństwa. Kobiety takie jak my są wybredne. A że tych Facetów już prawie nie ma, żyjemy sobie same z dziećmi, zadowolone z życia, mające czas na swoje przyjemności, bo co z tego że garnki nie pozmywane a na obiad był makaron z serem? A ile było śmiechu przy obiedzie jak kluseczki uciekały z talerza. Czy z facetem przy boku byłoby to możliwe? Chyba nie.

Gość ale...
większość wypowiadających się tutaj Panów a czasem i Pań, zmieszała nas z błotem. Tak, jakby sytuacja w której znalazłyśmy się, była naszą wyłączną winą a dziecko karą za grzechy. Masz prawo nie chcieć samotnej matki jako Partnerki, masz prawo nie chcieć wychowywać cudzych dzieci, rozumiem. Ale dlaczego musi się to wiązać z brakiem szacunku dla nas ?

Gość DARKA
KWWKA juz cie bardzo lubie :) za szczerosc i normalnosc ktorej brakuje co niektorym. osobiscie sama mam wiele takich blokad i swiadomie nawet nie szukam nikogo.uwazam ze zeczywiscie jako osoba ze " skrzywieniami " nie potrafilabym zyc juz w zwiazku . to chyba dotyczy takich kobiet ktore doswiadczyly duzo przykrosci i upokorzenia ze strony mezow. i w cale sie nie dziwie mezczyznom ktorzy nie chca sie z tymi osobami wiazac,. wrecz ich szanuje za szczerosc . pozdrawiam :)

Gość DARKA
OLINKA dokladnie tak !!!!!! kiedys nie przyszly mi takie rzeczy nawet do glowy !! a teraz ?!

Gość DARKA
OLINKA a najbardziej doceniam fakt ze jestem sama gdy w okol mnie widze pary sklocone wiecznie ze soba , z problemami . wowczas ide sobie do mojego domciu , siadam przy kawce i dumam , ile to ja mam szczescia , ze nie musze juz przez to przechodzic