Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Madzianka22

Od kiedy dziecko jezdzi w wózku spacerowym?

Polecane posty

Gość od kiedy
zostal wynaleziony :classic_cool:

Myślę, że wtedy, kiedy dziecko siedzi już pewnie i traktuje spacerki jako okazję do odkrywania świata, a nie spania. U nas to było ok. 8 miesiąca życia. Wcześniej dziecko w czasie spacerów najchętniej spało.

Najlepiej dopiero jak dziecko zaczyna siadać. Wcześniej nie sadzaj dziecka w wózku spacerowym bo kręgosłup dziecka nie jest na to gotowy. W przypadku mojego synka też było to ok 7- 8 miąca.

Ja kupiłam mojemu jak miał 4 miesiące.Teraz na lato ma kolejną - parasolke, a na zime zostawilam ta wczesniejsza bo ma wieksze pąpowane kola.

Gość pantrylka
a ja sie wlasnie zastanawiam... moj maluszek konczy wlasnie 3 miesiace, jeszcze oczywiscie nie siedzi ale o spaniu w wozku nie ma mowy, nie spi... obserwuje drzewa lezac. Mam taka spacerowke ktora mozna prawie polozyc, jest jednak wyzej niz plaska gondolka... hmmmm, sama nie wiem co robic. Czy ktoras z mam moze doradzic?

Myślę, że nie ma sensu spieszyć się z tą spacerówką. Jak by nie patrzeć, to zwykle wózki głębokie mają duże koła, a te w nadchodzącej zimie będą z pewnością bardziej przydatne niż maleńkie kółeczka w spacerówce. No chyba, że masz jakąś extra. Poza tym maluszkowi cieplej będzie w głębokim wózku. Moja Martrusia za chwilkę skończy 14 miesięcy i jeździ jeszcze w głębokim wózku złożonym w spacerówkę. Dopiero wiosną mam zamiar kupić taką spacerową parasolkę. I mam nadzieję, że dziecko będzie jeszcze chciało z niej korzystać. A teraz Martusia coś napisze od siebie, bo strasznie się rwie: yfd tiguu rfml5pj;68jpntlug, hl dklo cwi ;)

Ja miałam specjalny model, który mogłam ustawiać do pozycji półleżącej i wkłądałam tam synka już w szóstym miesiącu. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco. Oczywiście potem można podnieść oparcie.