Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Beata*

Ciaza pozamaciczna???

Polecane posty

Gość Beata*

Mam pytanie. Czy ktos spotkal sie juz z przypadniem jednoczesnej ciazy wewnatrzmacicznej oraz poza macicznej? Jestem w 6tym tygodniu ciazy i dzisiaj mialam wizyte odwiedzilam ginekologa ( przypadkowego poniewaz moja pani ginekolog jest na urlopie) aby potwierdzic ciaze i sprawdzic czy wszytko jest w porzadku. Ginekolog zrobil mi badanie USG i potwierdzil ciaze , ale znalazl rowniez krwiaka oraz zauwazyl cos przy obu jajnikach. Powiedzial, ze nie jest wykluczone, iz jest to druga ciaza - ciaza pozamaciczna.Kazal mi sie on zglosic do mojej ginegolog jak tylko wroci z urlopu, zeby to sprawdzic. Czy ktos z was mial taki przypadek? Czy jesli to jest ciaza pozamaciczna, to oznacza to , ze strace dzidziusia, ktory znajduje sie na swoim miejscu?Jestem przerazona... Staralismy sie z mezem o dziecko od roku i bylismy bardzo szczesliwi gdy test wyszedl pozytywnie.Prosze piszecie,jeli slyszalyscie juz o takiej ciazy.

Ja słyszałam i był nawet przypadek takiej ciąży w rodzinie. Dziewczyna zaszła w ciążę, tyle, że była ona pojedyńcza. Ulokowała się w jajowodzie i na szczęście szybko to się okazało, bo mogłoby dla niej skończyć się źle. Usunięto jej jajowód i chyba część jajnika. To było konieczne. A lekarz u którego byłas jest nieco nieodpowiedzialny - jesli jest podejrzenie takiej ciąży, to nie karze się czekac kobiecie, bo grozi to powikłaniami, jajowód może pęknąć i jest to zagrożenie. Ja ci proponuję spróbowac skontaktowac się wczesniej z twoim lekarzem i powiedzieć w czym rzecz. No chyba że jutro już wraca z urlopu. A jak nie u swojej, to leć do innego. Nie czekaj, bo być może w twoim przypadku, jak jest druga ciąża, to uda się uratowac tę która właściwie się ulokowała. Robią takie zabiegi. Nie chcę cie straszyć, ale każdy dzień zwloki działa na twoją niekorzyść. Powodzenia i bądź dobrej myśli.