Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kaczulka

ile beta-karotenu dziennie na opalona cerę?

Polecane posty

zaczełam pi soczek marvit codziennie i buteleczka zawira trochę ponad 8mg.,czy to wystarczy przy regularnym piciu aby karnacja była ciemniejsza??

Gość kiciaaaaa
nie 8 mg tylko 4 :P mysle ze to wystarcz,a przy okazji tez pije ten soczek codziennie ;)oprocz soboty i niedzieli

wydawało mi się że 8mg. bo jest napisane że 4 w 100ml.,a buteleczka zawiera 250ml.soku,ale może się mylę,ja tez zamierzam pic go codziennie,bo myślę że jest zdrowszy o wiele od tabletek,a chcę przyciemnic cerę,czy Ty zauważyłaś jakiś efekt i jak długo już pijesz?? Wiem że nie należy z soczkiem marchwiowym,w ogóle z wit.A przesadzac-niestety wątroba na tym cierpi.

Gość Z tym badź
ostrozna, bo moze tobie nawalic wątroba wiem, że za duzo wit. A żle wpływa na wątrobę

Gość kiciaaaaa
a przepraszam nie doczytalam tego:P a wiec jednak ma 8 mg :) a stosuje jakis tydzien(przed tem przez jakas polowe wakacji) wiec teraz o efektach nie moge ci nic powiedziec...ale w wakacje jak pilam soczek to latwiej sie opalalam i na fajny kolor :) tylko z twarza zawsze gorzej bylo,nie wiem czemu :-/ a dodam ze zawsze bylam blada i ciezko mi bylo sie opalic ladnie...

ja mam raczej normalna karnację,a latem szybko się opalam,więc może przy regularnym stosowaniu faktycznie koloryt cery się poprawi. Słyszałam właśnie o tym że nie wolno przesadzac z wit.A,ale myślę że buteleczka soku dziennie to będzie w sam raz i zobaczymy po około 2-3 miesiącach,to chyba wyjdzie drożej niż tabletki(u mnie butelka soku to ok.2.50gr.)ale o wiele zdrowiej i smaczniej:) Dzięki dziwewczyny za rady. Buziaki.

kaczulko--- polecam Ci soczki marchwiowo-owocowe z Lidla: butelka 320ml kosztuje niecałą złotówkę, a soczek równie smaczny jak Kubuś czy Pysio. Twoja \"kuracja\" wyjdzie taniej :) Po co przepłacać? :D

Gość nie nie nie
najlepszy jest sok taki świeży, jednodniowy, od niego najszybciej złapiemy ładny kolor, MarWit lub drugi większy MarWip. Pije się codziennie 1 buteleczke

Gość a ile kosztuje ten marvit

Gość do nie nie nie
a co masz na mysli pisząc ''soczek jedniodniowy''??

Gość apsikkk
około 2.5zł zależy gdzie..

Gość czaczacza
sok jednodniowy to taki niepasteryzowany i bez konserwantów ale ma termin ważności 1 dzień. Co do bardzo tanich soków - nie polecam. Mam trochę do czynienia z zakładami przetwórstwa owocow i warzyw i wiem jaki sy idzie do tanich soków, dżemów, nektarów, koncentratów itp. Zgniłe i rozpadające się, pokryte pleśnią. Serio. Chemią można zatuszować wszystko. Firmy bardziej renomowane mają o wiele wyższe wymogi jakościowe.