Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukajaca odp

Jak wyglada poronienie wywolane tabletkami antykon.

Polecane posty

Gość gram
Oszalałaś, poronienie od tabletek??? Jakby to było możliwe to wogóle by ich nie sprzedawano. Jak jesteś ciekawa jak "to" wygląda to wejdź na google grafika i wpisz aborcja. A później przemyśl sprawę.

Gość DO gram
Nie chodzi o mnie po prostu pytala mnie kolezanka,sama nie wiem czy jest to mozliwe...Jednak gdyby cos oslabilo dzialanie tabletek(zaszla by w ciaze) to one moglyby uszkodzic zarodek i spowodowac krwawienie,czy moze tak byc?

Gość szukajaca odp
Wytlumaczcie mi jednak dlaczego na ulotkach pisze,ze: w razie podejrzenia o ciaze nalezy przestac je brac?Nie wierze,ze wcale nie szkodza,przeciez nie jedna dziewczyna zaszla w ciaze biorac tabletki...

Gość Hilton--
No pewno ze szkodza,mnoze nie kazdej kobiecie,tabl.anty to tak jak inne tabl. Chemia i tyle,nawet mi to moja lekarka w oczy powiedziala chociaz wszyscy ginekolodzy to ukrywaja bo by kasy nie zarobili,spytaj sie swojej lekarki,pani ginekolog czy bierze tabl.anty to cie wysmieje!moze nie poronia ciazy ale napewno zostawiaja jakies skutki uboczne,ktore golym okiem czlowiek nie zaowazy.Logiczne.Tez kiedys bralam tabl. anty ale teraz powiedzialam stop,bo wlasnie daja mi sie we znaki,szkoda tylko ze zapozno sie kaplam a moglam posluchac innych,doswiadczonych kolezanek,teraz zaluje,jednak faktem jest to ,ktora kobieta bierze dluzej niz 2 lata pigulki ma wieksze ryzyko na urodzenie dziecka z wadami,niedorozwinety itp.niz kobieta,ktora brala tabl. mniej niz 2 lata.

Gość szukajaca odp
Dziewczyny ja uzywam Evre wiec nie wiedzialam co jej odpowiedziec wiec spytalam was:) Powiedziala mi,ze miala krwawienie (skrzep) zanim wziela ostatnia tabletke(3 lub 4 przed koncem) i to ja wystraszylo bo nigdy tak nie miala.Wiec myslala,ze moze poronila:(

Gość gram
Wiesz co na jakimś teście ciążowym przeczytałam że trzeba go powtórzyć bo 50% wczesnych ciąż kończy się samoistnym poronieniem, więc może i poroniła, nie wiem czy nawet lekarz byłby w stanie to stwierdzić.

Gość czykropki
gram ma rację, ogólnie duża ilośc ciaż kończy sie samoistnym poronieniem. luzik, a pisza żeby przestac brać, bo po co faszerować organzim kolejną dawką hormonów? dziecku na bank nie zaszkodzą, a już na pewno nie wywołaja poronienia. a do kogoś tam, moja gina jest całą sobą za antykocepcją, ma 1. dziecko- świadomie i brała tabletki, nawet wtedy, gdy były o niebo silniejsze niż teraz. i żyje i ma się dobrze :P a brac już nie bierze, bo "wyrosła" już wieku, kiedy kobieta może zajśćw ciążę.

Gość szukajaca odp
To samo jej powiedzialam i je kolezanki,ze powinna isc do lekarza,ale jest uparta...No trudno jesli woli sie zastanawiac i zamartwiac... Dzieki za odpowiedzi:)

Gość ulalembork
moja przyjaciolka wlasnie poronila bo brala ketanol . zapomniala tabletki antykoncepcyjnej raz i zaszla dziwnym trafem w ciaze nie wiedziala o tym i brala silne srodki przeciw bolowe ciagle tabletke anty no i w 3 tygodniu nastapilo poromienie wiec to jest mozliwe ale ja bym nie doradzala

Gość do hilton
Nie wiem kto ci takich glupot naopowiadal o tych tabletkach, ja bralam tabletki nieprzerwanie przez 5 lat i urodzilam zdrowe dziecko. Poza tym kobiety ktore biora tabletki, chodza czesciej do ginekologa, czesciej robia cytologie i przez to ich stan zdrowia jest kontrolowany. A powszechnie wiadomo ze nowotwor piersi oraz szyjki macicy dotyka wielu kobiet i zwykle jak dochodzi do rozpoznania to choroba jest juz bardzo zaawansowana. A jak czesto sie badasz to mozna ja wykryc w poczatkujacym stanie i mozliwe jest pelne wyleczenie.

Gość do szukajacej odpowiedzi
wydaje mi sie ze u mnie tez kiedys doszlo do samoistnego poronioenia, ale pewnoosci nie mam. Kiedys zrobilam sobie przerwe na 3 miesiace w braniu tabletek i w pewnym momencie zaczal mi sie spozniac okres. Wiec zrobilam test ktory nic nie wykazal, po 10 dniach od spodziewanej miesiaczki w koncu ja dostalam i w tym momenciec zaczelam brac znowu tabletki. Wzielam cale opakowanie i przy nastepnej miesiaczce w drugim dniu krwawienia tez wyplynal mi dziwny skrzep , ktory przypominal zarodek, mialo to owalny ksztalt i odchodzila od tego taka jakby dluzsza nić.

Gość gość
Witam wszystkich. Posiadam na sprzedaz cale opakowanie arthrotec, w opakowaniu jest 20tab. Odbior osobisty okolice Warszawy. Paczka polecona 5zl, paczka pobraniowa ok 20zl. Wiecej into pod nr 788-474-605

Gość gość
i co ze posiadasz myślisz że tu znajdziesz jakąś sookę chcącą zabić własne dziecko :-o Boże mam nadzieję że to wszystko do was wróci po stokroć oko za oko , życie za życie