Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xyxyy

ALERGIA...jakie sa najlepsze metody odczulania

Polecane posty

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Poprzednik oszalał..........Chyba od upału............

Gość Alergiczka od 2000r
Do Victorias Secret - oczyszczanie organizmu to nie jest żadna nowa teoria. Oczyszczanie nazywane jest również postem, który może trwać do 40 dni i od wieków był zalecany przez kościół katolicki, a także głodówki były stosowe w medycynie na wiele chorób zanim weszła na stałe chemia. Polecam za Gabii55 książkę dr med. Ewy Dąbrowskiej (lekarza internisty z Gdańska) pt. "Ciało i ducha ratować żywieniem". Pani doktor Dąbrowska bardzo dokładnie opisuje metodę oczyszczania organizmu poprzez dietę warzywno-owocową. Polecam każdemu dorosłemu alergikowi tę metodę - spróbować nie zaszkodzi. Ja ją stosowałam przez 2-tygodnie efekty są rewelacyjne: minął katar, nie biorę żadnych leków na alergię, nie mam duszności astmatycznych. Przedtem podczas pylenia drzew, zbóż i traw byłam ciągle na lekach wziewnych i musiałam 2 x dziennie robić inhalacje z nebulizatora.

Gość Zakatarzony76
Pozdrawiam wszystkich alergików i mam pytanie: czy ktoś jeszcze próbował w/w diety warzywno-owocowej i uzyskał poprawę w leczeniu alergii ? Ja mam już dość brania tych wszystkich specyfików przepisywanych mi przez lekarzy i zamierzam spróbować tej diety.

Gość plociuch-a
a dlaczego te diete warzywno-owocowa taka doskonala i dobra poleca sie tylko doroslym? czyzby miala jednak efekty uboczne?...rozumiem ze dla maluchow to nie ale 10-12 letni osobnim to juz chyba moze?

Gość Alergiczka od 2000r
Do "plociuch-a" - w tej diecie przez ok. 2-tygodnie je się wyłącznie warzywa i owoce a dzieci w wieku rozwojowym powinny jeść również białko i tłuszcz. Najlepiej przeczytać książkę dr Ewy Dąbrowskiej - autorka zaleca dietę ludziom dorosłym oraz z nadwagą, ponieważ nie dość że dieta leczy to również odchudza (ok. 6 kg w ciągu 2-ch tygodni).

Gość ankaaa25
Oczyszczanie organizmu: Żeby pozbyć się prawdziwej przyczyny wielu chorób, trzeba w pierwszej kolejności wyprowadzić z organizmu wszystko to, co jak na wysypisku gromadziło się przez wszystkie lata. Całkowite oczyszczenie organizmu jest nam nie tylko potrzebne, ale życiowo niezbędne, dlatego że tylko czysty organizm, wolny od "wewnętrznego brudu", może funkcjonować harmonijnie i właściwie. Każdy etap oczyszczania będzie dawał odczuwalne wyniki. Po oczyszczeniu jelita grubego przestaną Państwa dręczyć wzdęcia brzucha, zaparcia, zgaga. Po wyczyszczeniu wątroby poprawia się trawienie, pamięć, pojawia się blask w oczach, połysk włosów, przestaniecie się męczyć, pojawi się energia i siły. Oczyszczenie nerek powoduje zanik worków pod oczami, normalizuje się ciśnienie i zanikają różne bóle w dolnej części brzucha. Oczyszczenie stawów spowoduje rozpuszczenie znajdujących się w nich soli. Jeśli stawy nie były sprawne ruchowo i bolały, szczególnie przy zmianie pogody, to teraz będą sprawne i elastyczne. Oczyszczenie limfy i naczyń krwionośnych obroni nas przed infekcjami, zawałem, wylewem, żylakami i wieloma dolegliwościami, które czynią czasem życie nie do wytrzymania. Cytat z książki Michała Tombaka.

Gość Gabii55
Jakoś pusto na tym forum - czyżby wszyscy alergicy wyjechali na wakcje?. Wczoraj byłam u p. doktor - pulmonolog, moje płuca są w pożądku, nadal czuję się świetnie, nie biorę żadnych leków na alergię, nie mam kataru - stosuję nadal dietę warzywno-owocową.

Gość dorka_1
Witam! Ja od roku czasu mam objawy takie jak: kichanie i zatkany nos poczatkowo objawy byly male ale teraz sa caly czas i caly rok - jak nie zazyje tabletki to na drugi dzien ma od razu zatkany nos. Mialam robione testy ale nic nie wykazaly wiec alergolog powiedziala, ze nie mam alergi i mam sie udac do laryngologa zas laryngolog stwierdzil, ze mam alergie gdyz po tabletkach Claritine objawy przechodza i powiedzial, ze testy mogly nie wykryc na co jestem uczulona gdyz istnieje wiele szczegolowych alergenow! Nie wiem co mam teraz zrobic, jak mam sie dowiedziec czy jestem uczulona i na co , czy nie?. Prosze pomozcie! Z gory dziekuje za kazda rade!

Gość Gabii55
Dorka_1 - alergia to żaden problem należy tylko dobrze oczyścic organizm, żadne odczulanie tu nic nie pomoze bo to jest taki bajer tylko. Ja leczyłam się też Claritine i innymi podobnymi tabletkami p/alergicznymi przez 7 lat z takim skutkiem, że w listopadzie dostałam astmę, a w kwietniu miałam zapalenie płuc. W maju przeprowadziłam 2-tygodniową dietę oczyszczającą warzywno-owocową na post. książki "Ciało i ducha ratować żywieniem". Już po tygodniu stosowania diety aleria i astma ustąpiły i do tej pory czuję się dobrze. Obecnie unikam mięsa i wędlin. Dorka_1 może warto spróbować?

Gość Zakatarzony76
Wznawiam temat. Spróbowałem diety warzywno-owocowej (2 tygodnie), oprócz tego nie jem lodów choć dawniej nie wyobrażałem sobie bez nich lata. Rewelacja - alergia ustąpiła, nie biorę żadnych leków na alergię. Obecnie jestem na zdrowym żywieniu wg książki dr Ewy Dąbrowskiej "Ciało i ducha ratować żywieniem".

Gość mnie także pomogła
na alergię dieta warzywno-owocowa - wystarczyło pomęczyć się przez 2 tygodnie i wszystkie objawy alergii ustąpiły. Obecnie ograniczyłam spożycie mięsa, wędlin oraz słodkiego mleka (z nabiału piję kefir, jogurt i maślankę) - czuję się rewelacyjnie. Ciekawe czy na ten topik zaglądają lekarze alergolodzy - wątpliwe.

Gość aaa-nka
- Już Hipokrates twierdził: "pozostawcie leki tam, gdzie są, jeżeli możecie wyleczyć chorego zalecając mu dietę". - A może Hipokrates miał rację - i warto spróbować wyjść z alergii stosując dietę?

Gość joasia szczecin
Najlepszy jest biorezonans. Testowałam przez rok szczepionki i nic, oprócz wydawania kasy i czasu. Po namowie koleżanki poszłam się przekonać jak to działa. Metoda biorezonansu jest nielubiana przez niektórych lekarzy bo już nie płaci się im za wizytę w wypisaniu sterydów czy kolejnych drogich leków na alergię. Mi pomogło na 100%, mimo, że nie wierzyłam i podeszłam "raz kozie śmierć". Wszystkim mogę polecieć bo rozsądne pieniądze i nie ma przeciwskazań czy skutków ujemnych na organizm. Lepsze niż smarowanie sterydami czy 5 lat szczepionek. pozdrawiam była alergiczka :)

Gość bvjvjhv
ten caly biorezonans to chyba mialem. Trzymałem takie metalowe kule podlaczone do urzadzenia + specjalna dieta. I gówno to pomogło... alegria jak była tak jest (pyłkowica)

Gość xyxyy
zalozylam ten watek...przed ciaza bylam odczulana biorezonansem, w ciazy nie mialam alergii (przypomne ze jestem uczulona prawie na wszystkie pyłki i duzo pokarmow), po ciazy alergia wrocila ale juz nie w takim stopniu jak kiedys...ciekawa jestem jak bedzie tej wiosny, czy bede sie dusiła...nie sadzilam ze ten watek ożył

Gość marta_g
czesc mam alergie na wszystko co kwitnie od urodzenia,od 1.5 roku mam jakas dziwna wysypke najpierw byla drobna potem robila sie duza i bardzo swedzaca za to w gjeciu w łokciu robiło sie to inne dziwne duze takie ztwardnienie,samo mi to zeszlo ale przezucilo sie na szyje ludzie nie wiem co mi jest i cio naj lepsze lekarze tez nie wiedza!!!!!!!Bardzo prosze o pomoc bo naprawde ciezko mi sie z tym zyje wczoraj nie moglam cala noc spac bo to tego wszystkiego bardzo swedziala mnie glowa ale nie mam na niej zadnych krost tak jak na ciele.Jezeli ktos ma cos podobnego lub wie co mi moze dolegac niech mi pomoze bo juz nie moge wytrzymac

Gość marta_g
bardzo prosze o maila jezeli ktos z was przezył lub ma to samo co ja albo znaja kogos kto ma podobne objawy do moich.Nie wiem czy mam pokrzywke czy nie poniewaz lekarz mi powiedział ze nie ale jak czytam w internecie to wszystkie objawy oprusz tego na szyi i lokciu to pasuje.Co mi jest pomocy.

Gość Gosia8820

Gość Gosia8820
Cześć! Ja jestem uczulona na jakieś pyłki - nawet nie wiem dokładnie na jakie, testy robiłam w dzieciństwie (teraz mam 31 lat) więc już nawet nie pamiętam (na pewno trawy i coś tam jeszcze). Miałam też w dzieciństwie odczulanie - jakąś tam szczepionkę, ale nic nie dała a pamiętam że była cholernie droga. Pod koniec maja co roku zaczyna się dla mnie koszmar i trwa aż do końca czerwca. Przez te wszystkie lata po prostu stosowałam w tym okresie leki na alergię ogólnie dotępne w aptekach bez recepty i jakoś to było. Ale w czerwcu 3 lata temu byłam w ciąży i nie mogłam brać żadnych leków - to był istny koszmar. Sama nie wiem jak to przetrwałam, zawalony nos i koszmarny ból głowy uniemożliwiały mi zaśnięcie, sypiałam po 3-4 godziny na dobę, nocami jak cała rodzina spała ja siedziałam w kuchni i wyłam - z besilności i zmęczenia. Po ciąży alergia mi się nasiliła, z roku na rok jest coraz gorzej. Teraz chciałabym mieć kolejnego dzidziusia, chiałabym jak najszybciej zajść w ciążę, ale nie chcę kolejny raz przechodzić alergi w czasie ciąży. Kolejny raz chyba tego nie zniosę. Więc postanowiłam się wreszcie odczulić. Tylko jak??? Ratunku!!! Ludzie, pomóżcie!!! Doradźcie coś! Myślałam o biorezonansie, bo zdaje się że po tym zabiegu najszybciej mogłabym sobie zrobić dzidziusia. Odczulanie szczepionkami trwa minimum 3 lata więc odpada. Czy jest ktoś komu biorezonans pomógł? To sporo kosztuje, nie stać mnie na to żeby bez sensu wywalać tyle kasy, ale jeśli to by miało pomóc to się zdecyduję. Tylko czy pomaga?

Gość brand
:) witam. może i będzie reklama, ale co tam mi biorezonans pomógl. a bylem uczulony na: pylki lipy, traw, kukurydzę i MARCHEWKĘ. np. po tym ostatnim mialem mdlosci i bylem zolty na twarzy. leczylem się w Gabinecie Biopol 'u w Krakowie http://biorezonans.net.pl/ też na początku podchodziłem nieufnie do tego, ale polecam. DZIAŁA:)

Gość gtygkjhjk
Właśnie jestem w trakcie odczulania aparatem Bikom. Podobno odczulona byłam na mleko, trawy, kurz, lipę a przede mną jeszcze było wiele alergenów do odczulenia. 5 lat odczulałam się szczepionkami na kurz i pyłki traw i nic, żadnego efektu. Również przeżyłam szok gdy chciałam sprawdzić czy się rzeczywiście odczuliłam Bicomem i zrobiłam testy skórne na te rzekomo odczulone alergeny i testy wyszły tragicznie. W Bikomie mówiono mi, że jestem odczulona a testy skórne wykazały co innego. Nie wiem jak mam to wytłumaczyć, nie wiem co o tym wszystkim myśleć, jednak fakty są takie a nie inne. Wiązałam wielkie nadzieje z tą metodą, nie wiem co dalej robić, nie wiem jak to możliwe, że wyniki są różne i którym zaufać?

Witam wszystkich :) zauważyłam ostatnio u siebie alergie na pyłki :( oczywiście spuchnięty, zaschnięty nos, rzadkie smarki... teraz puchną mi oczy. Jak zauważam objawy idę od razu do lekarza po zastrzyk bo tylko on pomaga... Ale teraz nie poszłam... Stosuje telfast180, zauważyłam że na nos bardzo mi pomogła maść cortineff, ale co z oczami to nie wiem. MACIE JAKIES SPOSOBY NA LIKWIDACJE OPUCHLIZNY? Piszcie co wam pomaga... Naprawde polecam ta maść cortineff, miałam strasznie czerwony i suchy nos i przeszło po 1 nocy, smaruje sie często.

Gość OpaOpa
Nie ma najlepszych metod odczulania ponieważ nigdy nie wiemy w ilu procentach dany odczulant zadziała na nasz układ immunologiczny. Od dwóch lat odczulam się na roztocza i w moim przypadku uczulenie pod postacią pokrzywki idiopatycznej (samoistnej) tylko nie znacznie ustąpiło (bąble nie są tak duże jak na początku odczulania, uczulenie ujawnia się raz w miesiącu a nie jak kiedyś raz na tydzień). Zaczynam wątpić w skuteczność terapi bo jestem jeszcze uczulona na pleśnie, kota oraz antybiotyki, toteż alergolog mógł mi wdrożyć jedynie jeden odczulant. A w ciążę można zajść odczulając się ale jeśli przeszło się na dawkę podtrzymującą terapię alergenową.

Gość małgorz999
ja bylam na odczulaniu przez biorezorans tzn trzymalam takie kulki przez pare minut, w sumie troche tych terapii bylo bo duzo alergenow, mialam to robione 7 lat temu i pomoglo ale osatnio rok temu znow byl jakis nawrot wiec poszlam w styczniu znow no i teraz mam w miare spokoj, no moze od 2 dni troche kicham ale to da sie wytrzymac w porownaniu z tym co mnie odwiedzilo rok czy dwa lata temu:))))))

Gość Gabii55
Cześć alergicy! Byłam na tym formum rok temu, nadal nie mam alergii i astmy, stosuję profilaktycznie dietę warzywno-owocową i zdrowe żywienie wg lek. med. Ewy Dąbrowskiej - polecam wszystkim alergikom. Ponadto ograniczyłam cukier oraz wukluczyłam z mojej diety całkowicie MLEKO (pomimo że nie robiono mi na nie testów), łącznie z lodami na bazie mleka, bitą śmietaną, desery mleczne (jak budyń), ciasta (drożdżówki, sernik) itp. - czuję się świetnie. Sporadycznie zażywam Alertec oraz krople do oczu Polcrom. Zdrowia wszystkim życzę.

Gość alergikkkkkk
No cóż ja byłam u takich właśnie mongołów w warszawie "Temu-dżin" i niestety to lipa straszna się okazała :((((( co do innych metod to nie wiem bo sama się męcze z alergią i azs i nic nie pomaga :(

Gość alergikkkkkk
asiu ze szczecina a czy mogła byś napisać na co byłaś uczulona, bo być może to istotne w odczulaniu biorezonansem. ja tylko słyszałam, że na żucenie palenia jest skuteczne, bo mój chłopak w ten sposób żucił :) a zastanawiam się czy w ten sposób nie spróbować odczulania :)

Gość O.W.
Najlepszą metodą wg mnie jest bioreszonans magnetyczny, info znajdziecie na stronie www.odczulanie.pl oraz adresy gdzie mozna wykonacz odczulanie. Nic innego w życiu mi nie pomogło na alergie tak jak to, a alergie mam praktycznie od urodzenia. 10 lat temu odkryłam tą metode i od tamtej pory jest lepiej. Po latach moze wrocic czesc alergenow wiec trzeba powtorzyc odczulanie ale podkreslam " po latach" wiec jest generalnie spokój i nie jest tez powiedziane ze powroci:) pozdrawiam