Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jekaterina

cilest-skutki uboczne

Polecane posty

Gość oluszek
czy to mozliwe ze po cilescie boli mnie zoladek? coprawda biore go dopiero 5 dni i niewiem czy tabletki zaczely juz dzialac

Gość eweela
biore cilest juz 18 dni, jest to pierwsze opakowanie jakich kolwiek tabletek anty. od początku czuję bóle żołądka i nudności. mało tego mam ciągłe plamienia. a ostatnio zauwazyłam, że podczas stosunku krwawię. czy to normalne na początku? czy moze odrzucic tabletki?? niestety nie mogę iść do lekarza, gdyz jestem za granicą. a wrócę dopiero w sierpniu.

Gość Kaśśśś
eweela MOIM zdaniem, nie powinnas przestawac brac tabletki, ja na pocczatku tez tak mialam. Po prostu organizm chwile musi poszalec wedlug mnie. Poczekaj na okres i po przerwie zobacz. Na razie nie ma co rezygnowac. ;* Ale pamiętaj, że to jest tylko moje zdanie :)

Gość Jasmin30
dziewczyny ja biore juz kilka lat cilest i nic mi nie bylo, ale ostatnio udajac sie do lekarze po kolejna recepte nie dostalam jej . lekarz twierdzil ze juz nie przepisuje tego leku ze wzgledu na statystyki ofiar smiertelnych spowodowanych przez cilest! Na terenie malopolski sa juz 4 ofiary smiertelne i po sekcji postawili "diagnoze" ze to przez tabletki cilest , ktore wywolaly zator i pacjentka umarla !!! Slyszalyscie o czyms podobnym ? szczerze ja sie przestraszylam....

Gość paula8888
Nic się nie martw. Każde tabletki hormonalne zagęszczają krew, mogą tworzyć się skrzepy, a te znowu mogą spowodować zator i w najgorszym przypadku śmierć. Jednak taki skutek uboczny mogą mieć każde tabletki antykoncepcyjne a nie tylko cilest. Jeśli się obawiasz zatoru, masz żylaki lub predyspozycje do zakrzepów możesz kupić sobie w aptece bez recepty polocard 75mg. Rozrzedza on krew, i powoduje że nie tworzą się zakrzepy. Ja biorę cilest od 2 lat, mam zylaki i sama zapytalam o ten problem lekarza.. zalecił polocard ;) Prawdopodobnie dziewczyny ktore zmarly mogły mieć poprostu predyspozycje do zachorowania, w polaczeniu z tabletkami mialo to skutek smiertelny. Zapytaj lekarza o to co ci powiedzialam i idz do apteki ;) pozdrawiam

Gość dominika1986
Moja przygoda z cilest trwała 8 miesiecy ostatnie opakowanie wzięlam rok temu a nieregularne miesiaczki mam do tej pory i prawde mówiac zaczynam sie obawiac czy kiedys bede mogla miec dziecko (byc może panikuję, ale dla mnie jest to niesamowicie ważne). Wczesniej brałam przez kilka miesiecy diane i po odstawieniu cykl szybko wrocil do normy. Z perspektywy czasu moge napisac ze wolalabym niechciana ciąze niz rozregulowany cykl, zastanawianie sie czy tym razem bedzie normalny i faszerowanie sie hormonami by powrócił do normy. Wiem ze reakcja na hormony to sprawa indywidualna ale nim zaczniecie z nimi przygode zastanowcie sie co jesli Wy tez bedziecie mialy taki problem. Pozdrawiam :)

Gość kamalla
witam ja tez zaczełam brac tableti narazie nie mam mdłośi i mam nadzieje ze nie przytyje ja słyszałam ze jesli przestanie brac sie te tabletki to mozna szybko zajsc w ciaze ale mam pytanko wybaczcie ze sie wtrace ale kiedy można uprawiać stosunek? nie wiem czy jak bede sie kochała z mezem to czy on moze juz sie spościc a jesli tak to po jakim czasie od brania tabletek prosze pomóżcie

Gość kosmopolitka24
hej dziewczyny! jesli chodzi o cilest to mogę coś powiedzieć na ten temat. Brałam go ponad 2 lata. Ogólnie czułam się dobrze, właściwie nie miałam skutków ubocznych aż do zeszłego lata kiedy to zaczęły mi włosy wypadać. Do tej pory się z tym borykam. Nic nie pomaga. czy któraś z dziewczyn miała podobny problem???

hej.mam pytanie.własnie wzięłam 7 tabletke opakowania cilest.zaczęłam tzrecie opakowanie.czuje sie jak miała cały czas okres czyli bóle brzucha,kręgosłupa,bóle piersi.czy któras z was miała takie objawy po cilescie? odp pozdrawiam:)

Gość mamahania
ja tak mam boli mnie brzuch prawie zawsze szczególnie jak zaczynam opakowanie potem dodatkowo plamienia.

do MAMAHANIA: kurcze ja juz maam dosyc tych bólów brzucha ,kręgosłupa i piersi,masakra:/.

Gość mamahania
zaczełam 8 wczesniej brałam mikrogynon ale po nich nie miałam okresu teraz mam jakies skape miesiączki a raczej plamienia no i troche mnie głowa boli no niewiem zobacze może je tez zmienie a najlepiej to żucic je nawet niemam ochoty na sex po tabletkach a nawet jak juz to i tak się stresuje czy działaja i czy dostane okres ehh

Gość mamahania
zaczełam 8 wczesniej brałam mikrogynon ale po nich nie miałam okresu teraz mam jakies skape miesiączki a raczej plamienia no i troche mnie głowa boli no niewiem zobacze może je tez zmienie a najlepiej to żucic je nawet niemam ochoty na sex po tabletkach a nawet jak juz to i tak się stresuje czy działaja i czy dostane okres ehh

Gość mamahania
żadne tabletki nie sa dobre wszystkie mają skutki uboczne prędzej czy puzniej to sie jakos ujawnia jednym odpowiaaadaja a innym nie niestety wkoncu to hormony

Gość asssssss
Witam ginekolog rpzepisal mi Cilset cekam teraz na miesiaczke i zaczynam brac...lekarz mowil mi ze nie przytyje i cera mi sie poprawi a po niektirych tutaj wypowiedziach sie boje... teraz mysle czy mam je brac czy moze inne poniewaz kolezanki szly nie mialy badac zadnych a przepisal im inne

Gość tratra
mam pytanie. czy ktoras z was od brania tabletek cilest dostala grzybice pochwy?? ja bralam je przez 6 miseicy i dopiero po tych 6 miesiacach nabawilam sie grzybicy i nie wiem co robic. bralam leki ale nie pomagaja. lekarze mowila ze to nie jest przyczyna....

Gość bartel24
wiatam moja dziewczyna wziela 80 tabletek cilestu a antykoncepcje zwymiotowala po godzinie teraz cały czas wymiotuje. Czy jakieś powikłania będą z tego tytułu ??

Gość Bartel24
Tak na raz tzn chciała sobie coś zrobić.

Gość aaaania
witam. Ja mam pytanie do dziewczyn które juz jakis czas biora cilest... Mianowicie-czy spada ochota na sex czy zostaje to bez zmian? Wiem ze u kazdej z nas moze byc inaczej,jednak jestem zainteresowana. Dodam ze brałam rigevidon,mikrogynon,diane a ostatnio Yasminnelle i za kazdym razem zero ochoty na sex. Juz niewiem co mam robic,zabezpieczac sie musze bo mam 20 lat i to nie pora na dzidzie ale perspektywa ze znowu powieje chłodem w sypialni mnie przeraza. Proszę o odp. pozdrawiam.

hej wam! dzis robiłam test z krwi i nie jestem w ciąży na szczęscie:).ale przysięgam wam ze miałam objawy albo je sobie po prostu wmówiłam i chyba taka jest prawda.dziewczyny im bardziej wmawacie sobie objawy tym bardziej wasza psychika zaczyna wierzyć w tą ciąze. choć tabletki biore regularnie jestem przy trzecim opakpwaniu to miałam dziwne objawy takie jak: bóle i kłucie podbrzusza,bóle piersi,już prawie uwierzyłam w ta ciąże,a tu nic.widocznie to skiutki uboczne tabletek.na mnie żle działają ciągle pryszcze masakra:/.musze je zmienić.pa

Gość kotEWUNIA
co do ciles ja bralam je wczesniej rok,teraz od 4mies.biore znowu.Wczesnie bylo ok,cera jak bajka,okres(a mialam baaaaaardzo bolesne,konczyly sie na pogotowiu i zastrzykach,wymiotach i goraczkach)zupelnie mi nie przeszkadzal,rewelacja,bez bolu i krotki,wczesniej 6-7dni z zycia wyjete.Teraz gdy biore w zasadzie nic mi nie jest.Okres tak samo rewelacja(nareszcie!) piersi mi nawet podrosly,cera sie poprawila.Tylko jak tu wczesniej bylo wspomniane zapalenie pochwy,spodziewam sie ze to od tabletek,ale z tego co wiem zawsze moze wystapic przy kazdych tabletkach.No niestety nie juest latwo ja pokonac i wraca jak bumerang:/ Zastanawiam sie co z tyciem....troche utylam jakies 5kg,ale wiem ze sam troche temu pomoglam,hihi leń:) Co do wypadania wlosow itp,to nie slyszalam,troche mnie to przeraża,no i problem z plodnoscia......hmmm nie wiem co o tym myslec.Kazdy reaguje indywidualnie,to wiadome,ale zmartwily mnie wasze historie.No i ta smierc!!!CZY TO NIE PRZEDSADZONE???PONOC CILES TERAZ JEST NA ROWNI Z NAJNOWSZYMI PIGUŁKAMI ....wiec jak to jest???

Gość dorcia.be
hej! Cilest bralam jako pierwsze tabletki anty, w wieku 19lat. bralam regularnie przez 10miesiecy, potem przerwa miesiac i znowu kolejne dwa. jesli chodzi o dolegliwosci - BRAK! (ale to wiadomo-kwiestia organizmu, tybu zycia itd.). zadnych plamien na poczatku ani potem, okres wystepowal regularnie zawsze trzeciego dnia przerwy i trwal tyle samo i byl tak samo obfity w kazydm nastepnym miesiacu. troche mniej bolal mnie brzuch podczas okresu. dodatkowo powiekszyly mi sie troche piersi,byly caly czas jakby 'nabrzmiale' (tak jak wczesniej mialam przy okresie) i troche tylko bolaly. cera - roznie z tym bywalo(w zaleznosci czy przed czy po okresie), ale bez wiekszych zmian. przytylam moze 1kg maxymalnie. i to fakt - zmniejszyla mi sie ochota na sex... teraz po 4miesiacach przerwy lekarz przepisal mi Novynette. Zaczynam juz brac je trzeci tydzien i non stop mam krwawienia....po okresie nie ustapily i dalej nie ustepuja...troche sie obawiam,ale z kolei na forum Novynette bardzo sobie je chwala i zdarzaly sie przypadki takie jak moje. jesli chodzi o inne dolegliwosci to przez ten caly czas trwania tych plamien pobolewa mnie brzuch jak przy okresie. poza tym brak innych dolegliwosci. czy jest moze ktos kto mial podobne problemy z krwawieniami?? jesli tak to jak dlugo i czy to samo przeszlo czy trzeba bylo zmienic tabletki na inne?? pytam, bo jesli tak mam miec co miesiac to dziekuje...

Gość yolka28lat
biorę cilest od stycznia 2009 czyli jestem na 6 opakowaniu i mysle, ze przy kolejnej wizycie u lekarza poprosze o zmiane tabletek. Mam okropne mdłośći takie jak w czasie ciąży, poza tym nic mi nie dolega, nie tyję.

Gość biała13
A ja po Cilest czuje się bardzo dobrze, nie mam żadnych skutków ubocznych:) Nawet libito mi podrosło, nie przytyłam. A co najważniejsze przy ich stosowaniu przestałam mieć uciążliwe migreny:)

Gość lucy173
Moim zdaniem to trochę nie dorzeczne, brać tabletki i zajść w ciąże. Piecież po to je bierzemy, by spokojnie cieszyć się z sexu. Przy braniu tabsów ryzyko zajścia w ciąże jest 99.9% czyli mniej niż jedna kobieta na rok może zajść w ciąże. Chyba ze się nie wie nic na ich temat, nie czyta się ULOTKI!, zapomniało się tabletki to wtedy ryzyko na wpadkę jest większe. Nie dajmy się zwariować. Pozdrawiam ;)

Gość
czesc mam pytanie biore tabletki cilest ale zapomnialam na smierc kilka dni pod razd i zarzyc ok 3-4dni okres mi sie pawie konczyl a tu znowu czacelam krwaiaic co mam robic dalej brac tabsy ?czy juz nie do nastepnego okresu?prosze o odp