Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siemka siemka

Kto z Was ma kolczyk w języku?

Polecane posty

Gość kkkkkkkk
Zrobiłam sobie dzisiaj :)))) jestem zadowolona, jezyk mam juz niezle spuchniety, szczerze to obawiam sie nocy, no ale mam nadzieje ze bedzie fajnie. Poboli i przestanie a kolczyczejk zostanie. Polecam bardzo serdecznie

Gość Adziaa
ja juz tydzien mam kolczyk i jest fajnie opuchlizna juz dawno zeszla z gadaniem tez nie mam problemu. A kolczyk jest zajebisty

Gość daytona
ee tam płynna dieta... przebiłam wczoraj w południe a wieczorem jadłam frytki:D

ja przekułam jezyk w niedziele .. przekluwalam u kosmetyczki zaplacilam 100 zł - ze znieczuleniem ,a mimo wszystko i tak okropnie mnie bolało ! sam moment przeklucia byl okropny .. do tej pory przekłuwalam rowniez brode i pepek i nigdy nie czulam takiego bolu. ogolnie dzis jest juz piatek .. opuchlizna praktycznie zeszla, chociaz na samym poczatku przez pierwsze 2-3 dni byla dosc duza. jadlam zazwyczaj normalnie, jednak czasami czulam ostry bol podczas jedzenia. efekt koncowy jest calkiem zadowalajacy , ale jesli wiedzialabym ze tak to boli to nigdy bym sie nie zdecydowala na kolczyk w jezyku. (sama te szczypce ktore sciskaly mi jezyk byly okropnie bolesne blee ) . jutro ide zmienic kolczyk na krotszy. mam nadzieje ze wszystko bedzie ok ;D wytrzymalym na bol polecamm - innym niestety stanowczo odradzam :)

Gość patiś
buhahahaha :):):):):):):):):) ja nie wiem jak to mozna miec kolczyk w jezyko lol2 ?? a czy przekucie boli?/

Gość JuSinqa
Ludziee ! Wy jestescie z ksiezyca czy jak? Po pierwsze sepleni sie pierwsze pare dni, wcale sie trudno nie goi chociaz to zalezy! i do tego przebicie boli nawet mniej od przebicia nosa .. poczytajcie troche fachowych stron a nie wymyslacie jakies bajki :| zal.pl !

Gość paulinka0921
"JuSinqa " masz racje , ja nie moge patrzec juz co niektorzy wypisuja hehe normalnie smiac sie chce , ludzie piszecie "bo moja kolezanka sobie robiła i mowiła ze ... " heh przeciez kazdy ma inaczej i nie słuchajcie sie kolezanek jesli chcesz sie przekonac idz zrob zobaczysz a nie jakies bajki , no jak moze bolec to ze kosmetyczka czy ktoszłapie Ci jezyk szczypcami ? jeszcze ze znieczuleniem pff ;p tak jak bys złapała palcami ;p oj dziewczyny .;)

Gość patryska
czy wymiana kolczyka na krotszy kosztuje...?

Gość patryska
Co z oralem i paleniem? gdzie kupic jakies plyny do plukania?

Gość patryska
jak szybko dziurka zarasta? jest mozliwosc skitrania go przed starymi ;P?

Gość patryska
a co z piciem alkoholu?

Gość kingus
ja rowniez mam zamiar w ciagu miesiaca zrobic sobie kolczyk w jezyku. kilku moich znajomychma juz kolczyk i wcale nie zaluja. mnie bardzo sie to podoba. oczywiscie to kwestia gustu. przeraza mnie jedynie ta igla hehe ale ogolnie jestem przekonana co do tego. i to nie prawda ze tylko ku**y maja kolczyki... bo wiele osob tak sadzi... nie zgadzam sie z tym!

Gość patryska
kingus daj spokoj.. pamietaj o tym, ze to Twoj kolczyk i tylko Twoj.. dlatego nawet jezeli ktos nie bardzo inteligentny sadzi, ze kolczyki sa dla kur* to niech nie robi i zamknie paszcze.. chcesz to masz - Twoj interes, nie chcesz - nie masz - Twoja sprawa ;)

Gość patryska
Generalnie interesuje mnie 5 spraw zwiazanych z kolczykiem : 1. Seks oralny (po jakim czasie dopuszczalny) 2.Papierosy (po jakim czasie dopuszczalne) 3.Alkohol (po jakim czasie dopuszczalny) 4.Jedzenie(co i jak) 5.Wymiana(po jakim czasie i CZY KOSZTUJE) Bardzo prosze o szybkie odpwiedzi, pozdro

Gość myszka misia
do patryska: 1. seks oralny to nie wiem ale mysle ze nie wiecej niz ok tygodnia po przdkluciu. 2. papierosy kilka godzin chodziaz nie kazda kosmetyczka mowi o tym ze nie wolno palic.. 3. alkohol nnapewno jest zabroniony kilka godzin po przekluciu, nie wim dokladnie ile ale mysle ze jak opuchlizna zejdzie to juz mozna 4. jedzenie to jogurty, zupy, kaszki itd... okolo 2-3 dni 5.wymiaa jest po 2 tygodniach a koszt to zalzey od zakladu kosmetycznego ja dostalam koczyk i sama mialam go zmienic i nic za niego nie placilam

Gość mala-ilonka
hej ja mam kolczyk w jezyku :) i przekłucie wogole nie boli :):) jesli mialabym jeszcze raz to zrobic to bez zastanowienia bym to zrobila;p no fakt jezyk puchnie ale da sie przezyc a i to niejest dla szpanu jak to nie ktorzy twierdza ale dla własnej satysfakcji :)

Gość ladyshady
ja mialam kolczykla ale sciagnalam go i po 30 min juz nie dalo sie go wlozyc..;/ a sprawa seplenienia jest indywidualna.ja np nie seplenilam sobie.a na poczatku jezyk puchnie.i trzeba byc na diecie plynnej.ja pilam prawie same jogurty i jakies zupy jadlam.nic co trzeba gryźć.a przekluwanie nie boli jesli masz znieczulenie.troszke czuc ale niewiele.i niech nie wypowiadaja sie tutaj osoby ktore "cos" usyszaly przypadkowo od kogos.nie pamietam ile mi sie utrzymywala opuchlizna ale jakos ok ponad tygodnia.jesli macie jakies pytania to piszcie na maila.buska:)

DO AUTORKI TOPIKU pisze ci teraz jak bylo gdy ja przebilam jezyk: jezyk przebielam u kosmetyczki ktora mi polecil kolega ktory sam tam przebijal jezorek...poszlam tam do salonu i umowilam sie z nia na wyznaczony termin...gdy przyszlam w ten dzien to mosialam przed zabiegiem wypelnic papiery na ktorych byl napisany moj wiek imie nazwisko itd...oraz ze zgadzam sie na przeklucie gdy dostane zakazenia to oni nie biora za to odpowiedzialnosci...wiec gdy to wszystko wypelnilam to pokierowala mnie na fotel .. kazala mi wyjac jezyk tak daleko jak potrafie i rozluznic go ( zeby nie byl sztywny ) ... popryskala mi plynem ktory mi po 2 minutach znieczylil jezyk ( zdretwial ) ... pozniej kazala mi wypluc sline ktora mi sie nabrala w jamie .... wyznalczyla mi krapke na jezyku flamastrem gdzie pasuje jej przebic i poazuje ci do lustra ... jezeli ci nie pasuje miesce ze jest np. za blisko czubka jezyka to jej musisz powiedziec to ona ci wtedy zmieni !! pozniej zacisnela mi szczbcami jezyk i przebila w wyznaczonym miejscu (szczerze powiem ze badziej boli zacisniecie czszybcow niz przeklucie) ...pozniej szybciutko zaklada kolczyk, mocno zakreca kuleczki z obu stron i zciaga ci szczybce z jezyka.....i po sprawie ;) teraz to co powinnas wiedziec! -jezyk mozesz miec spuchniety do max 2 tygodni .. -nie powinnas jesc nic co musisz zuc tylko same zupki zmielone wodniste .... -staraj sie duzo nie ruszac jezykiem to wtedy szybciej opuchlizna zchodzi chociaz raz na 2 godz poruszaj w gore i w dol -PRZPLUKUJ PLYNEM DENTOSEPT ZARAZ PO TYM CO ZJESZ -bedzie ci sie wydzielal bialy plynik spod jezyka kolo dolnej kuleczki ( to normalne do ok 3 misiecy tak sie dzieje ) - nie spozywaj alkoholu i papierosow od przeklucia 1,5 miesiaca najepiej Zycze powodzenia 3maj sie !! xD

POMOCY! dzisiaj jak lezalam na plecach to przez przypadek polknelam kulke od kolczyka ! tylko ze ona nie wpadla mi bezposrednio do przelyku a tam bardziej z tylu! i teraz wydaje mi sie ze znajduje sie tam w okolicach migdalkow! bo jak przyciskam to mnie troche pobolewa poza tym troche czuje ze tam cos jest! nie mam pojecia co mam zrobic?! do lekarza isc? czy samo sie stamtad wydostanie! moze mi sie cos od tego stac?! blagam o szybka odpowiedz ;\\

Gość Cameron1989
Prawda jest taka że niektórzy wciskają ci ściemy, język jest najmniej bolesnym miejscem jeśli chodzi o przekłucie,dopiero później jak spuchnie to wiadomo boli bardziej,najlepiej jest sobie ssać kostki lodu albo płykać rumiankiem albo szałwią bo łagodzi i zmniejsz opuchlizne,a później dobrze dobrany klczyk nie ma prawa stukać o zęby i niszczyć szkliwa PS.sama planuje kolzyka w języku

Cameron1989 dziewczyno .. ogarnij sie . nie mialas przekluwanego jezyka wiec nie mow ze ktos sciemnia ze go bolalo.. a owszem samo przekłucie boli bardzo , nawet ze znieczuleniem. wiec wypowiedz sie na ten temat dopiero jak juz zrobisz kolczyk! tyle!

Gość biedr0na
tez mysle na temat kolczyka...jednak boje sie bólu :/ choc niby mówia że u profesjonalisty nie boli jednak nie do końca w to wierzę...zawsze coś tam się odczuwa...mam kolczyk w pępku i tez nie miało boleć jednak było odwrotnie:/ ale satysfakcja jest później:)

Gość LatoTropie
1. mnie osobiście przekłucie nie bolało praktycznie nic :d 2. język mi PRAWIE nie spuchł :D 3. drugiego dnia nie mówiłam tylko "ś" a tak to gadałam jak najęta :D 4. przebiłam go około godziny 15 a o 19. jadłam spaghetti :D -> i zyję :D 5. co do sexu oralnego to z tego co wiem można jakos tak po tygodniu :P nie pytałam sie bo mnie to nie interesowało 6. papierosa zapaliłam obrazu po wyjściu :D -> i żyje 7. piwo pilam chyba 3 dni po przebiciu :D -> i też zyje :D 8. nie polecam jeśc jogurtów ani nabiału 1 dnia ponieważ zawierają one żywe kultury bakterii które po dostaniu się do rany mogą nieźle namieszać 9. duzoooooooo dużo dużo płukać :D 10. ja brałam ibuprom i nic mnie nie bolało :d 11. kolczyk mam juz 5 miesięcy i wszystko jest w porządku 12. nie przeraźcie się jak przy górnej dziurce pojawi się ropa lub inna wydzielina -> to normalne 13. jakieś 2-3 tyg po przebiciu zauważycie dziwne znamię przy górnej dziurce -> to przejdzie :D pozdrawiam i polecam :D A i zapomniałabym bym :D -> mój Tata do tej pory nie wie :D Mama wie bo jej pokazałam ale jestem pewna, ze gdyby nie to to też by nie zauważyła :D Kolczyk da się ukryć ->oczywiście w zależności od układu szczęki :) od tego czy gdy mówisz otwierasz bardzo usta czy jak ja - nie bardzo :D buziak

Gość Paulus.
ja mam kolCzyk w języku dzisiaj przebiłam i normalnie moge mówic i jeśc chociarz jak wkładałam kolczyk to troche bolało i nie mogłam ruszac językiem.. ale odrazu jak przyszłam do domu to jadłam i nic mi nie było. wtym żęcz ,żę sama przebijalam język i nie szłam do kosmetyczki . ; p

Gość Darlene
ale wy głupoty opowiadacie !! piepszycie takie głupoty typu że gwiazdy mają przyklejane kolczyki gówno prawda ... ja też w najbliższym czasie zrobie sobie kolczyk w języku i troche boje się seplenienia ... ale znam 6 osób które po przebiciu mówią tak samo jak kiedyś tylko że przez około 1-szy tydzien seplenili ;p heh przebij sobie język !! jest śliczniutki i wogóle w trakcie przebicia nie boli ;p u mnie w mieście dają znieczulenia i kosztuje to 80 zł więc nie jest drogo ... tylko 1-sza noc jest najgorsza bo ponoć ma się uczucie że ma sie kartofla w ustach jak sobie przebijesz to wyślij mi focie na e-mail (podany wyżej ) kissiam:*:*

Gość Justiii.
A ja wam powiem, że to zalezy od ciała. Mi w studiu powiedzieli coś w stylu `nabiał sobie odpuść [żywe kultury bakterii], możesz jesć wszystko, co bedziesz w stanie. Alkohol ? Możesz, ale w niewielkich ilosciach - mam na mysli 2,3 piwa, a nie 10. Tabletki przeciwbólowe mozna brać, usta płukać dentoseptem lub szałwią i kostki lodu na zmniejszenie opuchlizny. Aha, i co najważniejsze- nie nadwyrężaj języka, cokolwiek by to znaczyło. Opuchlizna trzyma się około tygodnia, tylko w skrajnych wypadkach zdarza się mocne seplenienie i długie gojenie.. Przeciętnie język goi się 2-3 tygodnie [wtedy już mozesz zmienic kolczyk na krótszy].` Zastosowałam się do tego, aczkolwiek jadłam wszystko łącznie z nabiałem. Nic mi sie nie stalo. Logiczne, ze jak język spuchnie, to slychać różnice w wymowie, w moim wypadku była nie wielka, widać ją było przy wymawianiu `s` i `r`. Przekłucie nie boli, ogólnie trwa chwilę. Pojawia się odrobina krwi i po wszystkim. ;]. Kolczyk w języku to fajna sprawa, o ile robi się go dla siebie, a nie dla szpanu lub aby dogodzic swojemu partnerowi/partnerce. Ostatnio jest moda na tego typu ozdoby i wieksza polowa, która zrobila sobie kolczyk w jezyku chodzi i chwali się nim na prawo i lewo. Tak więc kolczykujcie się, byle z głową. Dla nie-lanserów serdecznie polecam. :)

Gość ....Emilka....
Hejka wszytskim a ja mam pyatnko....przebilam sobie wczoraj jezyk ale chyba nie chce jednak tego kolczyka...język mam masakryczie spuchnięty...tragedia...jak go wyjme (ale to dopiero jak zejdzie ta opuchlizna) zostanie mi jakis slad?? czy wszystko sie ladnie zagoi....wiecie cos moze na ten temat?? czekam na odpowiedzi:)

Gość fuckoffziom- wcześniej Justiii
Hmm... zeby miec kolczyk, trzeba sie pomęczyc. Nie wiem, czego oczekiwałaś po przekłuciu... Ze sie odrazu zagoi? No, to spoko ;) nie ma tak łatwo. Poza tym- jak juz zejdzie Ci opuchlizna, to juz praktycznie reszta jest z górki, wiec nie rozumiem po co wywalac kase, zeby cos pozniej wyciagac. A moze masz zle przekluty, bo robila Ci kolezanka? Co do Twojego pytania, jezyk zagoi Ci sie po 15 minutach jak nie szybciej i nie bedziesz miala sladu. ;] Pozdrawiam.

Gość Angeliisia *
Ja mam od tego poniedziałku :) i jest wszystko dobrze oprócz tego że muszę jeść jakieś nawet nie wiem jak to nazawać bo jak jem normalne rzeczy boli mnie jeszcze język ... ale już opuchlizna została mała :) więc sie nie boje :))

Gość Mauaa
Siem:) różne te wypowiedzi, niektóre takie dziwne... sama mam kolczyk w języku i mój partner też. Przebijanie nic nie boli, język jest opuchnięty ale tylko kilka dni..goi się bardzo szybko, szybciej niż inne miejsca. Ja miałam problemy z wymawianiem "r" ale tylko na poczatku. To mit ze przez kolczyk będziesz się sepleniła.. głupota hihi. Jedyne ale to, że kolczyki ze stali niszczą szkliwo:( ale zawsze mozna wymienic kulki na tworzywo;) pozdrawiam:)