Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 siemka siemka

Kto z Was ma kolczyk w j臋zyku?

Polecane posty

Go艣膰 warjatka
polecono mi smarowac warge mascia "tribiotic" ale efekty sa prawie niewidoczne:/

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
hej dziewczynki, ja nosi艂am kolczyk w j臋zyku przez cztery lata. obecnie od ponad roku ju偶 nie. samo przek艂ucie jako艣 specjalnie mnie nie bola艂o. za to jakie艣 dwie godziny po j臋zyk napuch艂 mi do gigantycznych rozmiar贸w, j臋zor zacz膮艂 mnie bole膰 przez kolczyk i plu艂am si臋 jak pr贸bowa艂am m贸wi膰. :) przez dwa tygodnie by艂am na p艂ynnej diecie i w miar臋 mo偶liwo艣ci p艂uka艂am usta sza艂wi膮 oraz "soka艂am" kostki lodu. o ile opuchlizna zesz艂a mi w miar臋 szybko, o tyle do poprawnego m贸wienia z kolczykiem w j臋zyku przyzwyczaja艂am si臋 jaki艣 miesi膮c. niestety kolczyk zniszczy艂 mi szkliwo i za namow膮 mojego dentysty wyj臋艂am go. czego nie 偶a艂uj臋 bo jak rozmawia艂am z facetami i zauwa偶ali, 偶e mam kolczyk w j臋zyku to zaczyna艂y si臋 g艂upie docinki. no i w sumie kolczyk zrobi艂am sobie w ramach "buntu" przed rodzicami i wszystkie kole偶anki sika艂y z zazdro艣ci do tego stopnia, 偶e jedna zaraz potem te偶 sobie polecia艂a zrobi膰. szczeni臋ce lata/ :) dziurka zaros艂a mi bardzo szybko, zosta艂o jedynie ma艂e wzgrubienie na j臋zorku w miejscu po kolczyku. pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 poki232
lesida ale to wykruszy艂 Ci z臋by? czy szkliwo zniszczy艂?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ewwwcia
Od 2 dni mam kolczyk w jezyku.kto ma jakies sposoby zeby opuchlizna szybciej zeszla:P i co robicie zeby nie doszlo do zakarzenia. czekam na szybka odp

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nelusia90
w艂a艣nie dzi艣 przebi艂am sobie j臋zyk o godzinie 9 nie jad艂am nic od rana bo jak spr贸bowa艂am to mnie bola艂 jak narazie nie seplenie i w miare jast ok jak nie m贸wie no a przebijanie bola艂o ale mo偶e to dlatego 偶e mam twardy j臋zyk aha i m贸wic trzeba du偶o po przebiciu bo sie lepiej goi strasznie sie ciesze 偶e mam kolczyk pali膰 mo偶na ale trzeba p艂uka膰 sza艂wia jak po jedzeniu i bedzie ok

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lua
WARJATKA: powiedz kiedy przek艂u艂a艣 dok艂adnie warg臋 i kiedy pierwszy raz po przek艂uciu zmieni艂as kolec? jesli nerw by艂by uszkodzon czu艂abys mrowienie a po jakims czasie nie mia艂abys czucia w tym miejscu. Sprawdz czy kolec nie jest zbyt kr贸tki, bo moze uciska膰 warg臋... ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lua
EWWWCIA: do zakazenia moze dojsc w wypadku gdy dotkniesz brudnymi palcami jezyka. Na opuchlizne proponuje ssa膰 l贸d i p艂ukac jam臋 ustn膮 septosanem, sza艂wi膮. No i nie spozywaj podukt贸w mlecznych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lua
No i tak do wszystkich: guma mi臋towa wyci膮ga b贸l no i zmusza do poruszania jezykiem co dobrze wp艂ywa na proces gojenia. Podczas gojenia miejsca przek艂utego nalezy dobrze sie od偶ywia膰 i wysypia膰. Dobre samopoczucie takze dobrze wp艂ynie na zagojenie ;]

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 warjatka
Dok艂adnie przebi艂am 5.czerwca.Kolczyk nie jest krodki, jest w miare d艂ugi bo mi wystaje odrobine.Kolczyk zmieni艂am jaki艣 tydzien po przebiciu na stal chirurgiczna ale mi warga bardziej spuchla i wsadzi艂am ten co mia艂am przed tem.A w tym miejscu co mam przebite zrobi艂o mi sie w ko艂o tej dziurki lekko czerwone i jak wezme warde tak palcem pomacam to czuc takie zgrubienie.Chcia艂am sobie przebi膰 teraz jezyk ale nie wiem co bedzie skoro z warga jest tak jak jest.Mam pro藕be jesli bys mog艂a to odpisuj na moje gg11548741 bo nie zawsze jestem na forum.Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ewwwcia
A jak poznac ze doszlo do zakarzenia w jezyku??:P Lua ja zyje gume i mnie nic nie boli :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ewwwcia
A jak poznac ze doszlo do zakarzenia w jezyku?? :P Lua ja zuje gume i mnie nic nie boli :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 NessTee
A ja mam jeszcze jedno pytanko :) Albo nawet dwa ^^ Po pierwsze - ile mniej wi臋cej kosztuje przebicie j臋zyka? ^^ a po drugie - mieszka kto艣 z Was w okolicy Poznania? Znacie tutaj jaki艣 dobry salon Piercingu? :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lua
zakazenie jest rzadkim zjawiskiem przy przek艂uciu jezyka... ale jesli juz to wyglad "psutego" sie j臋zyka, lekko przykrwione, no i duzy b贸l. Co do ceny przek艂ucia to w dobrym studio zap艂acisz ok. 100 z艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krzypsPldz
ja mam kolczyka w j臋zyku kole偶anka mi pszebija艂a i niewiem opuchlizna mi nie schodzi ale idzie wytszyma膰 jest tylko jeden problem jaka艣 kulka mi wyskoczy艂a ko艂o kolczyka co to mo偶e by膰 jak kto艣 wie to niech pisze b臋de wdzi臋czny pozdro

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malilka
ta kulka co Ci si臋 zrobi艂a to ropa.mi w salonie powiedzieli ze jesli bedzie si臋 przestrzega艂o higieny to tej ropy nie bedzie ale jesli bedzie to trzeba j膮 przebi膰.(okrropne to zabrzmia艂o wiem .)xd m贸j jezor si臋 ju偶 zagoi艂 bardzo 艂膮dnie i mam swoje kochane upragnione ma艂e cudo ;] w poniedzia艂ek mam jechac na wymiane sztangi ;] pozdrawiam;]

Udost臋pnij ten post

ja mam kolczyka w j臋zyku od ponad roku...i jest mi z nim zaje*** co prawda po przekluciu musialam sie pom臋czy膰 przez tydzie艅 ale w sumie nie 偶a艂uje :D jest z nim 艣wietna zabawa w bu藕ce :D odradzam prze艂贸wanie samemu...najlepiej jest przebi膰 u kosmetyczki i nie martwi膰 sie ze co艣 posz艂o nie tak :D pzdr

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krzypsPldz
dzi臋ki ci wielkie a co ja mam je艣膰 jem kanapki o mo偶e tak mam go ju偶 trzy dni i ile mnie jeszcze b臋dzie bola艂a pozdrawiam:*

Udost臋pnij ten post

malilka to nie 偶adna ropa i nie mo偶na tego przebija膰 pod 偶adnym pozorem! To jest osocze i to samo zejdzie po jakim艣 czasie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lua
KlauDDynka ma racj臋... - powiedz czy zajmujesz sie piercingiem? krzypsPldz: a z czym jesz te kanapki? Pamietaj ze nie mozna spozywac produkt贸w mlecznych (nabia艂u). Nalezy ssa膰 l贸d i p艂ukac septosanem zmniejszy opuchlizne i czesciowy b贸l (pisa艂am to juz duzo razy) b贸l moze sie utrzymywac do tygdnia. pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lua
aha... jeszcze jedno. Nie chce nikogo obrazac ale gardze i smieje sie z tych co wykazuja sie tak wielka g艂upot膮 i przek艂uwaja cia艂o u znajomych lub sami. Gratuluje g艂upoty. To powinno wszystkich odsun膮c od takich pomys艂贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Juliette1000
chce sobie zrobic kolczyk w jezyku. moja mama sie nie zgadza bo twierdzi ze odetna mi jezyk... moze to glupio brzmi ale moja mama sie zgodzila na 2x w pepku (gora i dol) i w nosie i w uszach... ale na jezyk nie chcesz si臋 zgodzi膰! ;/ namawialam juz duzo razy mame ale zawsze wychodzilo na NIE! Jak ja przekonac????... Ja go chce =((((

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krzypsPldz
LUA fr臋dzlu to 偶臋 ci to pszeszkadza to nie znaczy 偶臋 masz pisa膰 na tym poscie oki nie masz kolczyka to nara a wog贸le to post dla tych kt贸rzy maj膮 kolczyki:P:P:P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lua
krzypsPldz: haha... nie chce sie chwali膰, ale gdyby艣 mnie zobaczy艂 zg艂upia艂bys ile mam kolc贸w i w jakich miejscach haha xD nie pisze tego by sie pochwali膰. (nie obrazajac Ciebie) gdybys by艂 cho膰 troch臋 inteligentny, to zauwazy艂bys moj post, w kt贸rym napisa艂am, ze zajmuje sie piercingiem i na ten temat wiem duzo. pzdr!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 NessTee
Przebi艂am wczoraj j臋zyk ^^ w salonie. Samo przebicie, jak wiele osob m贸wi艂o - nawet nie poczu艂am. Ale gojenie? Jezyk mi spuch艂, boli. Dzisiaj 艣niadanie [czyli kawa艂ek arbuza i banana] jad艂am ponad godzine. :) Ogolnie da sie zyc, ale bywa艂o lepiej ^^ Po za tym - mam pytania. 1). Jaki lek przeciwb贸lowy mo偶na bra膰 po przebiciu? Czyta艂am ze Ibuprofen, czy to to samo co Ibuprom? 2) jakim p艂ynem p艂uka膰 usta? 3) Pasta do z臋b贸w? Na czas gojenia? Jak膮 najlepiej u偶ywa膰. 4) Co mog臋 je艣膰? Tzn. Jakie艣 konkretne dania, aby sie tak nie m臋czy膰. Jakie艣 papki dla dzieci? Gerbe czy jako艣 tak? Mog膮 by膰? ^^ Babka mi wszytso wyjasni艂a, ale by艂am tak zdenerwowana , ze ledwo pami臋tam -.-

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lua
NessTee: 1) zaden lek przeciwb贸lowy nie z艂agodzi b贸lu niestety ( a ibuprom i ibumprofen to to samo) 2) usta p艂ucz septosanem lub sza艂wi膮 ( nie mog膮 one byc gor膮ce, ale zimne tez nie bo trac膮 wtedy swoje w艂asciowosci) ssij tez l贸d 3) pasta nie ma znaczenia ( ale mietowa bedzie najlepsza) 4) jesc mozesz wszystko co dasz rade ;] opr贸cz produkt贸w mlecznych. Najlepsze beda jakies przeciery z owoc贸w, kaszki dla dzieci, kisielki. ;]

Udost臋pnij ten post

Hej dziewczyny ! Mam takie pytanie : Jak to sie goi tzn. czy mocno boli czy puchnie ? Ile sie to goi i ile to kosztuje...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lua
kasiooolka: b贸l.. to jest niew艂asciwe pytanie, bo jednego boli, a innego nie. Kazdy ma inne cia艂o. Z regu艂y z wypowiedzi ludzi wynika ze boli ( mnie nie bola艂o nic, ale mnie zadne przek艂ucie nie boli) zalezy to tez od nastawienia psychicznego i od spinania miesni jezyka. Puchnie na mniej wiecej tydzien. Koszt w dobrym salonie - ok. 100 pln nie chce nic mowic ale to wszystko by艂o pisane tysiace razy, wystarczy przeczytac. Pozdr

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 EL偶UNIA17
ja mam kolczyk w jezyku ponad 2 lata przebijalam w salonie tatuazy mnie to nic nie bolalo:) racja ze przez pare dni nie da sie nic jesc tylko na samych plynach sie jedzie ale da sie przezyc:D mnie np zagoilo sie szybko ale moja kolezanka to dopiero sie z tym meczyla a i najlepszy na plukanie po przebiciu jest DENTOSTEPT

Udost臋pnij ten post