Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siemka siemka

Kto z Was ma kolczyk w języku?

Polecane posty

Gość PO*ebaŁo kogOs xD
hehe widze, ze ktos sie podaje za mnie, wiec juz sie tu nie udzielam. pozdrawiam .i nie bede nikogo obrazac. pozdrawiam. aha.p.s nie wiem komu sie chciało bawic w rejestracje hahaha. ale spokooo. bynajmniej en kto wie, to wie,ze to nie ja xD i wsioo. pozdrawiam. i teraz z innymi bedziesz sie użerała. hehe . i widze,ze moje słowa cie musiały zdenerwowac, skoro tak zareagowałas, i założyłas konto . hahaha. pozdrawiam.i zegnam tym samym akcentem.

Gość Nataliaaaaa
piercerka rozumiem twoje oburzenie, dlatego juz sie nie udzielam tutajnie lubie konfliktow, nawet kiedy sa one potrzebe a tu napewno nie sa.. co wiecej dobrze powiedział ktos kiedys "zajmij sie swoja dupa" wiec ja to zaczynam robic. mam nadzieje, ze jezeli ktos bedzie chcial jakiejs porady, to pomożecie/pomozesz.jesli sama bede chcała moze mi tez powiesz xD . to tylko virtual, i nie bede sie denerwowac, cohc tego nie robie. skoro sadzisz tak a nie inaczej, ciesze sie ;) dziekuje, za porady, może masz racje,ze sie nie znam.. ty to powiedziałas, juz sie nie udzielam ;) zostawiam to forum ;) tylko ciekawe, czy nastepna dziweczyna też ci podpadnie.. zapewne Neestee ;) ale to juz nie moja sprawa. pozdrawiam papa;)

Gość angels wings
ja przebilam sobie kolczyk tydzien temu i jest wszystko ok. bolalo mnie bardzo choc mialam znieczulenie myslalam ze uciekne z fotela. no ale wtedy to by bylo jeszcze gorzej. ale oplacalo sie cierpiec bo efekt jest niesamowity.

Gość Aneczk
Sczerze.... Tak czytam te wszystkie wypowiedzi wasze i stwierdzam ze nie potrzebnie ta cala klutnia po 1 Komu sie cos nie podoba w wypowiedziach innych niech sie nie udziela 2 Komu sie nie podoba ta strona to po co wogole tu wchodzi i pisze swoje glupie uwagi 3 Ta strona jest dla osob ktore maja cos konkretnego do powiedzenia 4 Nie wazne kto w jakim wieku chce sobie zrobic kolczyka to jego problem 5 A rad moze udzielac kazdy kto ma cos sensownego do powiedzenia I MAM NADZIEJE ZE SIE ZGODZICIE, BO TA STRONA POWSTALA PO TO ZEBY DORADZAC INNYM A NIE ICH KRYTYKOWAC WIEC JAK SIE COS KOMUS NIE PODOBA TO NIECH NIE CZYTA TYLKO NACISNIE BIALY KRZYZYK W PRAWYM GORNYM ROGU I NIE UDZIELA SIE TO TYLE Z MOJEJ STRONY

Gość ewel20
angels wings, no co ty? mialas znieczulenie i jeszcze cie bolalo? ja jak poszlam do studia zrobic kolca, to zapytalam piercera czy mozna ze znieczuleniem, a on mi odradzil. powiedzial, ze to glupota i jak ktos go prosi o znieczulenie to sie smieje z niego. zrobil mi bez znieczulenia. jak zaciskal szczypce to powiedzial, ze moze zabolec, ale kompletnie nic nie poczulam. nie czulam nawet jak mi wsadzal wenflon ;) bylam w szoku, ze obylo sie bez bolu, bo zawsze myslalam, ze jezyk jest bardzo unerwiony.. tego samego dnia wypilam piwo i palilam fajki, chociaz balam sie, ale bez fajek bym nie wytrzymala, a piwo kumpel mi postawil i nie wiedzial, ze kolca zrobilam to juz glupio bylo nie wypic jak kupil... zreszta powiedzial, ze mi pomoze takie zimne ;) jezyk zaczal mnie bolec jakies 4-5 godzin po przekluciu, ale ssalam bardzo duzo kostek lodu i opuchlizna w miare szybko schodzila. na drugi dzien to dopiero byl ból hehe. wydawalo mi sie ze jak mowie to ciezko mnie komus zrozumiec, ale rozmawialam wtedy z wieloma osobami i nikt sie nie zczail, ze dziwnie mowie. jezyk bolal mnie przez jakies 4-5 dni i razem z bolem zeszla opuchliza, chociaz nie byla jakas strasznie wielka, bo widze, ze niektore dziewczyny piszą, ze jezyk im sie nie miescil w buzi albo ze mialy sztange 2,5 cm i sie wbijal w jezyk. ja mialam sztange 1,6 i jak wystawilam jezyk to jeszcze spokojnie luz mialam wiec opuchlizna byla mała. bardzo dbalam o higiene jamy ustnej w czasie gojenia i profilaktycznie po kazdym posilku przez 2 tygodnie plukalam usta dentoseptem. mam nadzieje, ze komus to pomoglo co napisalam, chociaz wiadomo, ze kazdy organizm reaguje inaczej na cialo obce jakim jest kolczyk. pozdro ;)

Gość Marteczczkaxd
Wejdźcie sobie a youtube i tam jest pokazane jak przebijają :P

Gość Maarioo
Witam. kolczyk mam już jakoś 10 dni.. jak ktoś czytał wcześniejsze wypowiedzi to pamięta mnie ;] więc ogólnie wszystko jest okej.. tylko problem mały mam xDD mhm ponieważ czuje smak krwi.. a przy dolnej kulce mam takie biale xDD ( to nie jest takie białe że białe :D ) tak jakby jakby język troche się odbarwił ;d w miejscu przebicia jest po prostu takie jaśniejsze.. noo i kolejne pytanie ^^ język mam normalny.. i dostałem od dziewczyny mniejszy kolczyk i zastanawiam się czy mogę go wsadzić.. i czy to co wcześniej napisałem ma jakieś znaczenie ^^ aaa i p.s. to był jej kolczyk i ona mi kazała go wyparzyć, żeby zdezynfekować. Starczy samo parzenie? ;P pozdrawiam all i Ciebie Lua :]

Gość Lua
Mariio: to ze jezyk masz bialawy to nic sie nie dzieje ;] z jezyka wydobywa sie limfa podczas gojenia i moze zostawiac taki kolor takze luzz ;] Jesli chodzi o wymiane kolca to radze sie jeszcze wstrzymac bo jest troszke zbyt wczesnie... Po niektorych ''milych'' paniach nie chce mi sie pisac tu na tym forum 9 bo kolejna znawczyni zacznie kogos ponizac i sie wywyzszac) ale chce pomoc ludziom ktorzy maja jakies pytania, watpliwosci itp. ... dlatego pisz jc Maariio 4522830 pzdr ;]

Gość ciekawa12
hej ja mam 12 lat i chce miec koczyk w jezyku mam pare pytan czy to boli i czy sa z tym jakies problemy prosze o odpowidz bo kolczykiw jezyku sa zje...te

Gość Lua
ciekawa12: wysil sie i przeczytaj inne strony z forum, tam jest tego masa. Powtarzamy te same zdania tysiac razy dziennie....

Gość Pff
ciekawa12 Po 1 musisz miec zgode rodzicow, poniewaz masz 12 lat po 2 dziwie ci sie bo ja zrobilam kolczyka w wieku 16 lat po 3 nie chce cie zniechcac ale jestes jeszcze dzieckiem i chodzisz do podstawowki i nie sadze zeby 5 czy 6 klasistki chodzily po szkole z kolczykiem w języku po 4 najpierw sie spytaj rodzicow czy ci na to pozwola po 5 pomysl jaka bedziesz miala opinie wsrod nauczycielow Rób jak chcesz ale ja uważam ze na kolczyka w języku jestes jeszcze za mloda, ale coz to nie moja sprawa...

Gość Lua
aha i jeszcze jedna uwaga niedotyczaca tematu... jesli juz cos piszecie to piszcie poprawnie bo w oczy razi. Pff: napisalas ze to nie jest Twoja sprawa, wiec po co bedziesz kogos umoralniac. A jesli zaczynasz to robic to pisz poprawnie ''...nauczycielów''

Gość Pff
Wiem, bo sie spieszylam, sama to zauwazylam ale nie da sie juz edytowac;/

Gość Lintu
Cześć. Mam na imię Lidka i jestem z Łodzi. Na przebiciu języka byłam dziś. Najpierw obejrzano mi dokładnie język i naznaczono miejsce gdzie można wykonać przekłucie tak, aby nie przebić jakieś żyłki. Samo przebicie nie bolało, może drobniutki bół, nic specjalnego. Założono mi kolczyk, mocno dokręcono kuleczki i byłam zadowolona. Pobolewał mnie, przyznam. Sepleniłam, ale to z powodu języka, który bardzo mi spuchnął. Sztanga 2 cm 4 mm bo wiadomo, że była możliwość spuchnięcia. Przyszedł czas obiadu. Zupe z kluskami jadłam jakieś 20 min, niekiedy ze łzami w oczach, bo rana szczypała a język przy ruszaniu bolał. Ale uporałam się, zaczęłam jeść jakoś bokiem :) Wyszłam na dwór, paliłam, nic nie bolało, nie szczypało. Największa ulga, gdy piłam coś zimnego, np wodę mineralną z lodówki :) Jadłam lody, a po każdym posiłku przepłukiwałam jamę ustną rumiankiem :) Teraz wróciłam do domu, mówię o wiele lepiej, język już tak nie boli, tylko gdy ruszam. na kolację zjadłam to co chciałam, tylko że pokrojone malutkie kosteczki :) Siedzac przed komputerem popijam lodowatą wodę. TO przynosi mi dobry efekt :) Zobaczymy jak będzie dalej :)

Gość karola -
dziewczyny poczytajcie sobie kilka stron przed bo w kolko pisze sie to samo... jakies pytania to piscie na gg 7840309

Gość andziulaxd
Mam do was pytanie... chce sobie zrobic kolczyka w jezyku ale moja kumpela powiedziala ze to jest ryzykowne bo moze igla na jakas zylke natrafic i mozna stracic smak??????

Gość XMOTYLX
HEJ laski. mam do Was wszystkich pytanie. a mianowicie czy na poczatku tez wam kolczyk wystawal z gory od jezyka? tak ze bylo widac pol cm kolca? zaraz po wyjsciu z salonu.

Gość XMOTYLX
a co do tej zylki nie powinno sie zdarzyc moze kumpela ci zazdrosci? poprostu idz do profesjonalisty ;)

Gość andziulaxd
No mozliwe...

Gość Lintu
Tak tak wystawal mi jakis 1 cm.. od razu po przebiciu.. ale potem spuchł wiec :D Dzisiaj drugi dzień po przebicu języka.. Opuchlizna mniejsza, boli o wiele mniej, zjazlam normalne kanapki i pizze ! Cieszę się, bo wczoraj wszystko jadłam w malucieńkich kawałeczkach :)

Gość karola -
po przebiciu wystawal, ale pozniej juz nie jak spuchl ;-)))

Gość XMOTYLX
Dzieki laski. mi troszke spochl dzis ;) pozdrowka.

Gość olciaaaaa10
siemaa . ; D za nie dlugo robie se kolczyka w jerzyku ; D mam 10 lat a mama sie zgodzila bez rzadnych zastzezen .hurrra jak i kolczyk mam wybrac . ?

Gość Lua
Olciaaaaaa: Bardzo chcialabym poznac Twoja ''mame'' ....? Dziewczynko Ty jestes mlodziutka, za mlodziutka zdecydowanie na kolczyk. Poczekaj chociaz 5 lat. Patologia...

Gość XMOTYLX
Ejj olciaaaa a ty wogole masz mame? bo nie wyglada mi na to malolato. poczekaj kilka lat a potem pomysl bo narazie ci to nie wychodzi dzieciaku. masakra.

Gość Lintu
3 dzien mojego kolca w jezyku.. opuchlizna znow minimalnie mniejsza..caly czas rumianek, kostki lodu..jem czipsy, kanapki, zupy bez wiekszego problemu, tyle ze sczypie :P

Gość XMOTYLX
ja tez wszystko wcinam ;p tyle ze mnie nie szczypie a boli ;/ ale daje rade ;)

Gość Maarioo
mhm kolejny problem.. w poniedziałek się upiłem lekko z kolegami... we wtorek się całowałem z girl.. (chociaż obiecałem sobie, że nie będę tego robił.. dopóki dobrze się nie zagoi język.. ) w skutku tego od poniedziałkju mnie język boli.. nie mogę już dolnej kulki w zęby złapać bo boli.. tzn mogę.. ale BOLI ;/ jak lekko rusze sztange w strone zębów i poruszy ona ten tunelik na sztange to boli.. jak ziewam to boli... jak mówie to boli.. ;| jakieś rady? do lekarza iść? czy przejdzie? może to od całowania? bo sie z dziewczyną moją kolczykami zaczepiliśmy kilka razy.. ;D albo może od alkoholu?? help me.. ^^

Gość Maarioo
noo i jak sie teraz przyjrzałem to mam czerwone kropeczki na czubku języka ^^ i czerwone naokoło dolnej kulki.. ;| nawet bardzo czerwone tak w promieniu 0.5 cm od dziurku po przebiciu.. ;/ co teraz? ;/