Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dupajana

Jakich dowodów potrzebujesz, aby uwierzyć w Boga?

Polecane posty

Gość wioleta 22
Kazdy z nas musi w zyciu niesc jakis krzyz podobnie jak Pan jezus. a co do cierpien i kary->ludzie beda sie sami osadzali i sami sie karaja przez to ze zla czynia.

Gość wioleta 22
BOZE niech mi sie dzieje WOLA TWOJA niech mi sie stanie wedlug SLOWA TWEGO. KOCHAM CIE I BEDE CIE KOCHAC TAK JAK CI OBIECALAM;O CO TYLKO CIE POPROSILAM TO MI DALES;BADZ POZDROWIONY;I TY JEZU I MARYJO I WSZYSCY SWIECI DZIEKUJE WAM ZA POMOC W MOIM ZYCIU.

Gość wioleta 22
na psy sprowadzaja swiat tacy ludzie jak ty!

Gość zawracanie dupy
myślicie ze bóg nie ma co innego do roboty tylko istnieć, chyba dla was. bardzo musiałby sie nudzić

ja nie mówię o świecie tylko o twoich wypowiedziach nie na temat... ...katolickie podejście kurwa mać podsumować kogoś kogo się na oczy nie widziało...

Gość błogosławieni którzy nie
widzieli a uwierzyli"

Wierzę, nie chodzę do kościoła, nudzę się na mszy, nie odmawim zdowasiek, (tudzież innych modlitw \"katechizmowych\"), zwykle wykonuje znak krzyża przy kapliczkach (nie mam pojęcia dlaczego)... Boga czuję najbardziej w górach i w starych, drewnianych zapomnianych kościółkach(ale nie na mszy :))...Nie czczę go tak jak KOSciół by sobie tego życzył, ale tak jak podpowieda mi sumienie....Ponoć..... suienie właśnie , to głos .......samego Pana Boga.........

Gość agno
problem żle postawiony bo tego się nie da udowodnić ani temu zaprzeczyć

Gość crossroad
Rzecz w tym, że jeśli ktoś potrzebuje dowodów, to nigdy nie uwierzy. Cała zabawa z wiarą polega na tym, że wierzy się BEZ DOWODÓW. Tam gdzie jest dowód, kończy się wiara a zaczyna wiedza.

Gość dżasti
ja miałam juz wystarczająco duzo dowodów w swoim życiu i więcej nie potrzebuję:-)nie mam żadnych wątpliwości

Ja nie wierze w Boga bo jak można wierzyć w kogoś kogo się nigdy nie widziało ? ludzie sobie sami wymyślili Boga bo z wiarą łatwiej żyć , a jak ktos już nie wierzy to jest bee ! ja nie tylko nie wierze w Boga ale w całą ta historyjke o tym ,że po śmierci jest raj itp itd !! jesteśmy tylko ludzmi rodzimy sie i umieramy tak jak drzewa , kwiaty , zwierzęta z tym ze zwierzaki nie mają takiej świadomości jak ludzie ! my innaczej myślimy , czujemy Co do kościoła i całej spółki dla mnie to złodzieje , instytucja która wyłudza pieniądze ! a najlepsze w tym wszystkim jest to że dla wszystkich wierzących księża to ideały ! a mało sie teraz mówi o księżach pedofilach ? np taki rydzyk ? moze nie jest pedofilem ale jest jakiś opetany , sztan w niego wstąpił !!! ludzie co sie na tym swiecie wyrabia ?! ja nie wierze i nie chodze do kościoła i nie narzekam nie widze zeby moje zycie sie pogorszylo czy polepszyło ! ale wiary nie potepiam kazdy robi co uważa za słuszne i wierzy w to co chce !

Durne pytanie - wiara jakby stoi w opozycji do dowodu. Jesli ma sie dowody to trudno mowic o wierze.

Ja jednak potrzebuje dowodów na to, że On istnieje!!!! Jak patrzę na moje życie to nie chce mi sie wierzyć, że on jest. Chyba, że jednych lubi barzdiej a innych mniej!!!!

Tak, postawa typowo roszczeniowa. A dlaczego Pan Bog ma cie lubic, jesli ty go nie lubisz? Poza tym, najwazniesze aby Bog mial dowody twojej wiary a nie ty istnienia Boga. On sobie bez ciebie poradzi a ty bez niego nie. A co do dowodów - to jedyny dowód jaki możesz uzyskac, to Dowód Osobisty w najbliższym Urzedzie Ewidencji Ludnosci.

Wiesz co Cynik każdy może mieć swoje zdanie na ten temat!!!! Ja się na świat nie prosiłam!!! Jak mam sobie zasługiwać na \"lubienie\' to szczerze mówiąc mam to w nosie!!!! Ty sobie zasługuj!!!!

Moze ty nie dzielisz ludzi na wierzących i niewierzących , ale spotkałam sie z nieprzyjemnościami z tego powodu ! często ludzie pytaja mnie czemu nie wierze odpowiadam ,że w Boga jako stworce i osbe nie wierze dla mnie Bogiem jest... może to dziwnie zabrzmi ...całe dobro które nas spotyka w życiu np : miłość , uczucie szczęscia , narodziny dziecka , innaczej ujmując stan w którym czujemi sie szczesliwi i spełnieni natomiast nie sądze ,że kryje sie za tym Bóg jako osoba która ingeruje w to ze jestem szczęśliwa , spełniona itp ...Nurtuje mnie też jedna sprawa czytałam \" kod Leonarda Da Vinci \" i tam było poruszonych wiele spraw dotyczących wiary , kościoła , zaciekawiło mnie czemu kościół tak usilnie broni swego zdania że Maryja niepokalanie poczeła dla mnie to totalne brednie , pozatym przeczytalam ,że za czasów Jezusa ( który był żydem ) nie wolno było mieć żon ,że to było niedopuszczalne , a z ksiązki wynika ,ze prawdopodobnie Maria Magdalena była żoną Jezusa , podobno nawet mieli dziecko córeczke natomiast kościół był z tego powodu wielce oburzony ,że to co opisała ksiązka ujrzało swiatło dzienne bo weług kościola Jezus był wogóle nieskazitelną postacią nie miał ,żony , dzieci ale zastanawiam sie w jakim celu chcą go uczynić takim nieskazitelnym w końcu co w tym złego ,że Jezus miał zone ? dzieci ? przecież sam nawoływał zeby isc i sie rozmnażac !! interesuje sie tym tematem i jest coraz wiecje dowodów na to ze z tą całą nasza wiara nie wcale tak rózowo ... polecam wam ksiązke \" kod ....\" naprawde warto przeczytać i daje do myslenia :) pozdrawiam :)

Gość no tak rzeczywiście
jak sie przeczyta te infantylne teksty motylka to nie ma wątpliwości że to iwosia

motylek---> Duzo jest takich niescislosci w historii biblijnej :) Jak bylam mala szokowalo mnie to, ze Bog kazal zabic Abrahamowi swojego jedynego syna. A potem zamienil go na baranka :( I nie rozumialam tych ofiar z baranka, bo mi szkoda zwierzat bylo... Ale potem zaczelam wszystko to brac z przymrozeniem oka. To przeciez przypowiesci sa. Nie opisuja dokladnie togo co sie wydarzylo... :)

Bog podobno wszystkich kocha ? wszystkim wybacza ? takim razie jaki sens ma spowiedz po co do niej chodzimy ? skoro i tak ci wybaczy ? zreszta spowiedz wymyślili księża a nie Bóg ! aha i podobno jest jakaś czwarta ewangelia napisana przez Jezusa która kościół nie chce ujawnić w której pisze że Boga znajdziecie nie w budynkach ( czytaj kosciołach ) ale wszędzie może być pod postacią kamienia, kawałka drzewa ! Tak naprawde ja nie czepaim sie Boga tylko tak naprawde kościoła , księzy a zwłaszcza Rydzyka ! to są dla mnie brednie a to ,że w Boga nie wierze to jest moja wola , jak go zobacze to uwierze narazie zdania nie zmieniłam :)

Krwawa, to, ze Motylek plecie trzy po trzy, to jestem w stanie zrozumiec, zgodze sie na \"pewne niescislosci w Biblii\" na symbolike itd, ale sadze, ze utwierdzanie Motylka w tym. co napisala, to robienie jej krzywdy. Miałem cie za inteligentniejsza.

Jesteś juz nudny Cynick ! każdy ma swoje zdanie na kazdy temat a forum jest od tego żeby te zdanie przedstawić czepiasz sie mnie od samego początku a ja sobie po prostu lubie duzo pisać jak cieraża moje wypowiedzi to ich po prostu nie czyatj i zignoruj!! ps: na jakiej podstawie sądzisz ,że jestem głupia ? może dlatego że studiuje prawo ? i mam przeciętna wiedzę na każdy temat ? no to oby takich więcej głupich ludzi jak ja !!