Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czadunia

Mamy dzieci z lutego 2005

Polecane posty

witaj Mmalgosiu! TO SPOTKANIE JEST U NAS W MIESCIE W CUXHAVEN(POLNOCNE NIEMCY) w takiej zabawialni dla dzieci.jest tam naprawde fajnie. nie wiem czy dostalam juz fotki bo jeszcze nie sprawdzalam poczty,zrobie to zachwileczke,a odezwe sie jutro rano.pa

jeszcze ja,sama sie dziwie ze nie spie. Kathrin możesz mieć problem bo coś się dzieje z serwerem go2,wpisze drugi adres to moze pójdzie.dostałam wcześniej zdjęcia od dziewczyn i normalnie przeszły, ale mój mąż z pracy jak wysyła to ciągle mu wraca,nie wiem o co chodzi. czekam na zdjęcia. spokojnej nocki.

Hej Mamuśki!!! Kathrin - dzięki za zdjęcia!!! Uroczy jest Twój maluszek, troszkę widzę nawet podobieństwa do Kosmy. A jak ząbki? Widać już coś?? Ja dziś rano odkryłam górną lewą dwójkę !!! A wczoraj wieczorkiem mój synuś tak się rozgadał, że byłam w szoku - tatatata, kokokoko tetetete i takie tam. A tatuś jaki dumny!!! No bo przecież powiedział tata ;-) Więc powiedziałam mu, że mama też już \"mówił\" i szybko zapomniał ;-) Tygrysku - zostaniesz królem balu!!! Ciocia Kasia jest o tym przekonana. A jak nie, to zjawię się w tym Twoim żłobku i osobiście porozmawiam z paniami!! Albo co tam bedę się wychylała - Ty z drugim Kubą załatwisz to najlepiej!!! Fajne historie z wyborem imion przedstwiłyście, ale to chyba jeszcze nie wszystkie;-( Mmałgosiu - pracuj nad kolejnym ciekawym tematem do rozmowy.

Witam drogie mamusie - ale super że topik nocami nie umiera ;-) Nie wiem czy zauważyłyście ale Brayan ma bardzo dłuugie rzęsy :-D mi najbardziej podobało się zdjecie jak marszczy nosek :-) Mój tygrysek dał mi dziś w nocy popalic - budził się co 0,5-1 h i non stop chciał pierś - nie był głodny poprostu chciał pociumkac :-( jestem zj.... Nie wiem czy wasze maluszki też tak wszystko chowają - Qba wciska wszystko w takie kąty, że szok. Co my się naszukamy.... Oczywiście wszystko znaczy \"nie swoje zabawki\" ;-) Zastanawiamy się nad zakupem paru takich urządzonek co na klaskanie reagują pi pi . Zwłaszcza smoczkowi taki by się przydał, bo nawet panie w żłobku szukały i szukały jego smoczka (wyszedł z innym - chyba komuś buchnął ;-) )) No i Qbuś też zaczał dużo mówic - zdaje mi się, że nawet rozumiem gdy coś chce ;-) mówi da (by daną rzecz mu poadac) łu łu (gdy chce piers) wydaje mi się, że wczoraj i przedwczoraj powiedział pare razy cioto hihi czyt. CIO TO. No i mówi papa, mama, tata

Witam! Dzisiaj mam dzień smażenia naleśnika! Może też moje dzieciątko się skusi, bo nic nie chce jeść :( Ma tak zapchany nosek i nijak nie pozwala sobie tego \"wyciągnąć\", bidulka się męczy! Katie - gratuluję nowego ząbka Kosmie

Mmałgosiu może pomoże jak bedziesz myła jej buzie i w ten sposo oczyszczała nosek, ja tak robiłam i efekt lepszy. myłam nosek i co jakis czas sciskałam lekko płatki noska,ona wtedy dmucha bo taki odruch i wydzielina łatwiej wypływała. i nie ma takiego podrażnienia płatków.

Katie gratulujemy ząbala!!! Kathrin zwijajcie sie następnym razem,zeby zdążyć na spotkanie, dobrze ze to już niedługo. Mmałgosiu u nas tez dziś naleśniki będą troche z serem a troche z jabłkiem zeby Małgosia mogła zjeść.

Co za dzień nalesnikowy!!! U mnie dziś też naleśniki będą :-) A dla Kosmy takie z przepisu dla alergików - bez mleka :-(

Elf - super, to co napisałaś o tym czyszczeniu noska! Bo Ci powiem, że tak robiłam już kilka razy, ale nie byłam pewna, czy dobrze robię :) Ale czyści się wtedy ładniutko, tymbardziej, że moja panna mogłaby nie wychodzić z łazienki :) Naleśniki będą częściowo na słodko i na kwaśno. Klaudia też jak się czasem rozgada, to nie może skończyć. Jej monologi przypominają japońskie okrzyki ;) \"hajko banto!\" Przy \"cioto\" albo \"toto\" robi tak zdumioną minkę i zawsze patrzy na mnie, żebym to ja jej wytłumaczyła :) A najsłodsza jest, jak gada przez sen :D

słodkie maleństwa,Małgosia jak sie rozgada słychac cos jak buuuhuuuutatuuu i jeszcze yyyyyyyyyy.ale kłócić się potrafi jak Marysia jej nie chce dać zabawki to krzyczy macha raczkami i tupie noga. Marysia pokazuje Małgosi rózne głupoty i ta nasladuje.cudowny widok jak siedza naprzeciw siebie i robia miny,a smiechu wtedy cały dom.

e.l.f - wierzę, że musi byc u Was wesoło ;-) U nas za starszego brata od wygłupów dla Kosmy robi narazie mój mąż ;-) Ja cieszę się tych z tych słowek Kosmy jak głupia- cokolwiek miałyby one oznaczać, bo jest on najstarszy z Naszych dzieciaczków (nie licząc pannicy Marysi oczywiście :-) ) a najgorzej mówi :-(

Marysia też długo nie mówiła,inne dzieci mówiły dużo wiecej i wyraźniej,ale potem jak sie rozgadała to nie było mocnych zeby jej przerwać i tak jej zostało. Kosma też jak juz zacznie bedziesz wspominać czasy kiedy jeszcze nie mówił tak dużo.buzie sie nie zamykaja masz wrażenie ze nawet przez sen gada.ciesz się ciesz bo to cudowne patrzec jak sobie radzi i robi postępy.

co myslicie o kolczykacg dla małych dziewczynek,przeczytałam ostatnio przeczytałam o tym ze 5 miesiecznym dzieciom zakładaja kolczyki.

E.l.f. - dzieki za pocieszenie!!! Kolczyki - swietna sprawa!!! Znajomej córeczka ma mniej więcej od 6-tegomiesiąca życia i wyglądała wtedy bosko - takie maleństwo ze ślicznymi kółeczkami w uszkach!!! Łatwiej podobno przekłuć takiemu maleństwu niż wiekszej dziewczynce - znajoma kosmetyczka mówiła że starsze często po przekłuciu pierwszego ucha nie godzą się już na drugie ;-) Ile w tym prawdy - nie wiem...

A ja oczywiście gdybym miała coreczkę to przekłuŁabym jej uszka na pewno :-) i to też szybciutko!!

Witajcie! kate79:ja juz dawno zauwazylam podobienstwo Kosmy do Brayana,nie wiem tylko czym sa podobni,moze tymi malutkimi brodkami?? Czadunia:my zeczywiscie wsadzilismy Brayanka do pralki-nawet niewiecie jaka mu to radosc sprawilo-pralka to jego ulubiona zabawka w kuchni. e.l.f.:pozniej sprobuje wyslac wam fotki na drugi adres. Mmalgosia:dostalam twoje zdjecia-widze ze twoje malenstwo ma tez wielka radosc gdy sie husta,tak jak Brayan. a co do wagi i wzrostu naszych maluszkow to Brayan ma ok75cm, 9300kg.jeszcze nigdy nie chorowal-odpukac puk,puk.

dziewczyny !co do kolczykow to ja jestem kosmetyczka,jak mieszkalam w polsce to pracowalam w gabinecie kosmetycznym i z mojego doswiadczenia czym szybciej tym lepiej.mozycie nie uwiezyc ale najlepiej przebijac tak gdy dziecko ma 5miesiecy.pierwsza dziurka idzie bez problemu bo maluszek nie wie co sie dzieje a przy drugiej najlepiej jak mama uspokoi dziecko,najlepiej nakarmi je no i wtedy szybko druga dziurke robic.zawsze mamy bardziej panikuja i sie bija niz te dzieci.

Kolczyki... powiem tak: sama nie mam przekłutych uszu. Próbowałam już kilka razy (mam kilka par kolczyków, bo kupowałam, jak mi się podobały z założeniem, że jutro idę do kosmetyczki, no i nigdy nie doszłam), ja mam po prostu strasznego pietra! Z Klaudią pójdę odrazu, jak tylko się zdecyduje ona sama! Kathrin - trzymajcie tak dalej - bez żadnych choróbstw!!! Klaudia też uwielbia pralkę :) U mnie ruszyła produkcja naleśników - ciekawe jak wyjdą te na kwaśno, pierwszy raz robiłam sama farsz ;)

a mi się nie podobają kolczyki u małych dziewczynek :-( przecież teraz są takie maści i żele znieczulające, że w każdej chwili i bezboleśnie można uszka przebic - Mmalgosia sie nie bój :-) I popieram Mmałgosie - jak sama dziewczynka się zdecyduje to ok (czyli tak mniej więcej w podstawówce) wcześniej nie ma wg sensu. Ale to rzecz gustu. ale bym zjadłam naleśniczka... moze i ja Qbusiowi dziś zrobie? tylko gdzie ja ma książkę kucharską ;-)

A może ja rzucę temat? tylko mi go nie odrzucajcie ;-) niech każda napisze kiedy się urodziła - będzie więcej możliwości świętowania !! Zacznę ja: 01.04.19 ... hihi (stara dupa jestem ;-) 76

Czadunia - ale teraz to już będziesz musiała zrobić tabelkę!!! Bo się pogubimy!!! 15-10-19..................79. Troche młodsza ...dupa..., hi hi

Czadunia - jak to jest obchodzić urodziny w prima aprilis ;) 08.07.hmm...hmmm 1976 Tabelka bedzie niezbędna! Katie - ja znam dwie dziewczynki, które tak naprawdę zaczęły gadać w wieku 2 lat! A mówi się, że dziewczynki mówią szybciej niż chłopcy. Jak Kosma będzie miał ochotę, to zacznie mówić :) My, mamy, byśmy chciały wszystko szybko, nie? Tak jak ja się nie mogę doczekać pierwszych kroczków Klaudusi :)

ja jestem z 05.02.1980 Brayan to gadula :tata -mowi caly czas+jeszcze: dada ,nenenene-jak czegos nie chce i kiwa glowa ze nie.dawniej wyrywalo mu sie czasami mamamama,ale teraz nie chce mowic.jeszcze mnostwo po swojemu ale tego sie nie da oddac piszac,trzeba to uslyszec. pytalyscie czy scinalam Brayankowi wlosy ?a ja zapomnialam odpisac:a wiec nie scinalam-podobno do roczku sie nie obcina,a Brayan roczek ma dopiero 21 lutego.aha jeszcze ktoras pytala o zabki:jeszcze nie ma ale czuc taka malutka gorke-moze kiedys mu sie przebija-musza no nie?

Małgosia - 9200 - 70 cm Qba - 9100 - 78 cm Klaudia - 8700 - 70 cm Kosma -1100 - 78 cm Brayan - 9300 - 75 cm Kubuś - ???? Czdunia - 01.04.1976 Mmałgosia - 08.07.1976 Katie - 15.10.1979 E.l.f. - ??? Kathrin - ??? Mama Ania - ??? Przydałby sie aneks do naszego topiku :) Jeszcze poproszę urodzinki dzieci ( Marysi oczywiście też)