Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rusalka

Czy to juz ciaza????

Polecane posty

Jejku!! Jestem w szoku ze jeszcze nie zdjeli tego tematu :) Asiadob.. Pewnie ze to ciaza.. co do mdlosci.. ja zaczelam swoje odczuwac gdzies w 2 i to nie poranne a popoludniowe:) Przyznam uciazliwe sa jak diabli.. ale przeszly :D Teraz nastaw sie na te bole ktore odczuwasz.. jako na norme... Bedzie bolalo mniej lub bardziej.. bo sie macica powieksza rozciagaja sie wiezadla.. Mozesz posiadac wiele innych jeszcze niezbyt przyjemnych odczuc.. ale to wszystko ma swoj urok :D A tu masz maly prezencik.. :) Zwroc uwage na 11 tydz. ... ja jak to przeczytalam.. to mi lzy polecialy :) http://hrynek.republika.pl/czlowiek1.html Uwazaj na siebie w 1 trymestrze... nie zarzywaj goracych kapieli, nie pij herbat z lisci malin (mowi sie ze sa poronne) i staraj sie nie podnosci rak do gory- to napina miesnie macicy i tez jest niebezpieczne.. Jakbys miala pytania to smialo wal na topick rodzimy w czerwcu 2006 Tam zawsze kts pomoze i poradzi... :) no i co najwazniejsze.... 🌼G🌼R🌼A🌼T🌼U🌼L🌼A🌼C🌼J🌼E🌼

Gość to dla kazdej kolejnej ...
To dla kazdej kolejnej przyszlej mamy i niepewnej swych objawow kobiety... Bo coraz wiecej postow z zapytaniem o ciaze Wiec ... mozna poczytac o objawach i porownac ze swoimi lub tez zapytac na 1 topiku! Pozdrawiam wszystkich!!!

czesc dziewczyny..... wlansie jakies poltorej godziny temu weszlam na ten temat i co zainteresowal mnie przyznam sie bez bisia 3 ostatnich stro n nie przeczytalam bo jestem baaardzo zmeczona.... w kazdym badz razie wyczytalam ze bole kosci ogonowe i kregoslupa sa norma..... teraz powiem wam moja hustorie.... 23 kwietnia mialam... nie powiem ze wpadke bo to bylo zaplanowane.... ciagle myslaam ze cos sie zagniezdzilo mialam objawy typowe jak tu wiele dziewczyn ktore sa w ciazy... najpierw bole piersi... potem bole w dole brzucha... a potem nadszedl bol w krzyzu... myslalam ze to od zmeczenia i tak pozostalo... zrobilam test negatywny.... bole krzyza trwaly okolo11 dni w miedzy czase nadszedl termin miesiaczki(spozila sie 3 dnia) byla krotsza niz zawsze o 2 dni... w sumie nie widzialam oglamnej zmiany w jej obfitosci.. w kazdym badz razie jak sie skonczyla zrobilam test znow negatywnie... zaczela bolec mnie kosc okogona trwalo to okolo tygodnia.... nie moglam juz wytrzymac bo piersi i bol brzycha nadal trwaly.... zrobilam 3 test niegatywny i wtedy dalam se na spokoj.... teraz jest 8 czerwca - sroda... w sobote powinnam dostan @ i teraz tak sie naczytalam ze mysle ze chyba zrobie tescik... niby objawow nie ma zawielkich pozatym ze jestem bardzo zmeczona calusienki czas i ciagle bym tylko spala(moj chlopak jest niezadowolonyz tego powodu) przedwczoraj czulam sie ajk bym najadla sie... nie wiem jak to napisac w kazdym badz razie bylo mi caly dzien mdlo.... tak jak czasem zjem za duzo slodyczy i jest mi zle ale slodyczy nie jadlam... kurcze nakrecilam sie po przeczytaniu prawie wszytskich wypowiedzi i jutro lece do apteki.... i sie okaze(podkresle ze bardo chce mic dzidzie... ale po tym jak 3 testy wyszly negatywnie moje starania jakos uciekly w dal moze dlatego z ejestem bardzo ajeta praco i domem - oniewaz nie mieszkam z rodzocami tylkoz chlopakiem i mamy wszytsko na swoje glowie takze napisze co i jak bardzo bym sie cieszyla z 2 keseczek ale nie wiem jak tobedzie ......... zobaczymy.... w kazxdym badz razie dziekuje za topi Rusalko.... dal mi duuzo do myslenia.... i do nastepnego ! napewno sie odezwe jutro po pracy !!

napisze jeszcze ze mam niezbym reguralne miesiaczki.. wiem mnie wiecej kiedy maja nadejsc ale czasme s awczesniej czasem puzniej a wyzej napisalam ze sie spuznila 3 dnia ..... dlatego ze (zazwyczaj dostaje @ miedzy piatkiem a poniedzialkiem a ta byla w czwartek) takze to ak u mnie bywa.....

No Czesc Dziewczyny... Wlasnie Szykuje Sie Do Pracy.... PoDrodze Mam Zajechac Do Sklepu i Sie Zobaczy Czy Jest niespodzianka... Rusalka A Ty Juz Urodzilas? TerminMialas Chyba Na Czerwiec Z Tego Co Pamietam (Bylam Zmeczona Wiec Moge Sie Mylic) Teraz JakZdarze To czytne Se # Ostatnie Strony ktorych Wczoraj Nie Czytalam A Punzniej Sie Odezwe :)!!!❤️

Czesc Dziewczyny... czesc channach - bardzo dziekuje za wsparcie duchowe... ale...zrobilam test i to nawet dwa inne zeby nie bylo nieporozumien... ani jeden ani drygu nie wyszedl pozytywnie czyli jednak te moje bole krzyza i kosci ogonowej i bole pierci 2 tyg przed okresem ktory sie spuznil ( moim zdaniej za duzo) bylo wikcja moja wyobraznia i psychika... zastanawialam sie tez czy mozliwe bylo zeby cos tam sie zagniezdzilo ale wyplunelo... naprzyklad w wyniku moich cwiczen ktore milay mijsce w tygodniu zaplodnienia... ale to nuie mozliwe..... mysle ze napet nie doszlo do zaplodnienia a cala reszta to moja psychika... najgorsze tylko to ze terz bede musiala odczekac jakis czas na dzidzie.... i to nie miesiacczy dwa .... chyba ze sie trafi jakas niespodziewanka :):P ❤️ pozdrowienia dla wszytskich tutaj dziewczyn i gratulacje dla przyszlych mam ( jak ja wam zazdroszcze) i do przeczytania ❤️

Witam :) Jesooo co za \"wskszeszenie\" :D Alusienka.. Zostalo mi sie dokladnie 14 dni jeszcze... Dzis mam poczatek 39 tygodnia ciazy... Ogolnie te bole w kosci nie przeszly.. napilaja sie jak diabli :( Nieraz doslownie chodze po meblach bo boje sie sama stanac aby nie upasc... Mam juz nawet obawy czy mi to przejdzie po ciazy... Co do tych testow.. One sa chyba najpewniejsze po terminie @ Ja swoj zrobilam 6 dni po.. I wtedy wykazal ciaze... Nie martw sie.. Jesli nie teraz to pozniej.. Chanah... Wapadaj do czerwcoweczek... Tam kazdy jest mile widziany.. No oprucz tylko tych niezbyt sympatycznych osobnikow co ublizaja i takie wypowiedzi po sobie zostawiaj ktore rania inne i denerwuja.. Zalozylam bloga nawet.. Tzn swoj swoja droga, ale bloga czerwcoweczek :D Wszystkie teraz szaleja .. a ja tak zajeta jestem ze dopiero po poscie na mailu zobaczylam ze cos sie ruszylo.. No nic ide spoczac.. bo przy buirku zasne :)

Rusalko.. brdzo sie ciesze ze u ciebie wszysko w porzadku... a ze kosci bola tzn ze dobrze czujesz przynajmniej ze zyjesz.. no a w sumie nosisz maly ciezarek pod serduszkiem takze ciezko i kosciom.. po porodzie napewno minie.. moze nie odrazu.... najwarzniejsze zeby nie zapasc w takzwany po mojemu stam lenista .. wtedy to ciezko bedzie sie ruszac mam swoje zdanie na ile zdrowie po porodzie pozwala od poczatku trzeba sie ruszac i rozprostowywac sie.... ja narazie nie bede miala tej przyjemnosci mam nadzieje ze juz niedlugo.... do przeczytania i powodzenia na porodoofce caluski cukiereczki ciasteczka !!!

Alusia.. Oj.. mam nadzieje ze sie da to rozruszac.. bo ja nieraz po scianach chodze.. Wlasnie wrocilam ze spaceru z psem.. i wyobraz sobie ze 2 schody przed drzwiami musialam stanac..taki mnie bol zlapal..ze ani w 1 ani w 2 :O A co lepsze jak pochodze sobie to mnie tak rwie w dole brzucha.. ze sie odechciewa spacerow :) I naprawde przez te bole ograniczylam swoje spacery... Bo coz z tego ze wyjde z mezem na spacer w wielka chcecia jak ujdziemy 200metrow i ja sie ruszyc z bolu nie moge :O A jak ide na sile to potem dostaje takich boli ze mnie trzylaja po 40 minut... Ostatni taki wyczyn jak bylo tak milo wieczorem i przystawalismy co jakis czas..a ja nie chcialam wrocic bo bylo tak milo.. spacerowalismy moze z pol godziny.. a skonczylo sie to jakimis skurczami przeszlo poltoragodzinnymi w domu.. tak silnie odczuwanymi ze nie moglam oddychac:O Oj..i tak zle i tak nie dobrze :) Zycze Ci leciutkiej ciazy.. :D A wiem co mowie.. :) Jak mi opowiadal kolega z meza pracy ze jego zona w 1 ciazy miala mdlosci w 2 bole w kosci w 3 zgage.. to sie zaczelam smiac... ze ja mam to wszystko zaserwowane w 1 ciazy..i jeszcze gratisy do tego :D Wiec sama wiedzisz.. Co kobieta i co ciaza to inne objawy... To samo tez sie tyczy samej jej poczatkow...:) Oj... mdlosci byly... ale latalam jak perszing :)

Rusalka jak by sie bylo to to juz samiusienka konczoweczka ciazy takze i ty jestes zmeczona i maly jest juz dos ciezki.. takze zrozumiale dlaczego takie zmeczenia i bo9le po spacerkach .. najwarzniejsze zeby chociaz trocske chodzic .... oczywiscienie przesadzac .. bo sam wiesz czym to grosi... ostre bole itd.... pozatym zycze ci duuuzo duuuuzo zdrowka i szczescia no i szypkiego powrotu do \"normalnosci\" po porodzie... ja jak narazie nie musze sie meczyc bolami itd... i epwnie na jakis czas bede miala spokoj.. bo odlozylam dzidzie na za jakies 2 latka moze 3.... ze wzgledu na to ze... mam niecale 20 lat i moze to byc troche z a wzcesnie.... cieszyla bym sie niezmiernie jak by byla teraz ale lepiej poczekac.... jak teraz myslalam ze bedzie maluszek to moja mam poplakala sie ze szczescia.... ja zreszta tez .. ale jak narazie nici ... i czekamy moze bedzie niespodzianka ❤️ ok ja lece obiadzik gotowac a na topic jeszcze wleze nie raz ;d buzka caluski cukiereczki ciasteczka...

Och... lubie duzo pisac.. czasem bez sensy... sorki za te dluge wypowiedzi ale lepiej napisac raz a porzadnie a nie 10 razy i bardziej bez sensu niz jaczasem ❤️🌼

O tj godzinie obiadek ?:D a co do tego \"za wczesnie\" To pojecie wzgledne.. Nie to ze bym byla za tym aby nastolatki zachodzily w cize i rodzily.. Ale ponoc nalepszy wiek na rodzenie dziecka to 17-19 lat ze wtedy mlody organizm i o wile lepiej znosi ciaze.. A gorna granica niby do 28 - wtedy juz nawet lekarze na kobiete powyzej tego wieku mowia \"stara pierwiastka\" Ale najwazniejsze jest nie to kiedy jest najlepszy wiek.. ale kiedy kobieta czuje sie dojrzala do tego kroku! Jedne maja po 16 lat i sa dojrzale - i ja w to wierze bo trzeba byc dojrzalym aby podjac decyzje ze chce sieurodzic i wychowac dziecko - i to czynic a znam taki przypadek dziewczyny 17letniej a innym na to potrzeba jest 40 lat np No nie wazne.. Smacznego obiadku :)

Gość Asiulenko
co ty piszesz do tej Rusałki ,nie masz pojecia albo nie słuchasz dobrze co dziewczyna mowi :( ,,kości bola to przynajmniej czujesz ze żyjesz!!! i nosisz ciezarek pod serduszkiem to ciezko i kosciom ".matko dziewczyno pomyśl czasem jak cos tak głupiego d o kogos chcesz pisac!! dziewczyna chodzi po scianach i ja strasznie boli ,wiec napisz ,ze Ci przykro a nie ,ze słodki ciezarek nosi itp(to swoją drogą :) ) Rusałko ja szczerze Ci współczuje,ze tak boli ,mnie czasem robi sie rwa kulszowa i promieniuje na cała noge i ból jest nie do zniesienia .moze u Ciebi e to też jakis ucisk na nerw .pozdrawiam !!!

Szczerze powiem ze nie wiem czy to rwa... Ale chodze jak polamana :O I nie trzeba mi tak wspolczuc.. nie piesz o tym dla wspolczucia :) Raczej po to aby ewentualnie dziewczyny wiedzialy ze takie bole sa w jakims tam stopniu \"normalne\" A co do tych boli... Rozmawialam z ginekologiem..powiedzial ze tak bywa.. pozniej juz sie nic nie mowilam bo jak jedna dziewczyna na topiku napisala ze dostaje jakies zastrzyki na te bole..to wole sie nie chwalic :D bo sie zastrzykow panicznie boje :D Najgorsze co jest to to..ze niegdy nie wiesz kiedy cie dorwie :O Dzis na spacerze z psem szlam..i nagle musialam stanac-dobrze ze barierka obok byla.. bo mnie tak zaczelo rwac w dole brzucha i w kosci ogonowej..ze organizm sam mowi STOP i nie moge sie ruszyc :) Pocieszam sie tym ze moja siostra w 2 cizy miala cos podobnego... Nie pamietam co prawda czy to bylo dokladnie to bo mialam 10lat wtedy ale pamietam ze mama kazala mi isc z nia do ginekologa..i wtedy poszlysmy razem.. tez chodzic wlasnie nie mogla.. Powiedz mi prosze.. a co to za bol ta rwa..? Wiem moze glupie pytanie..ale jakbys dokladnie mogla go opisac...? Z gory dziekuje.. Pozdrawiam ciplutko i slonecznie

Gość manka Winchester
mam ptanko czy test ciazowy daje 100% pewnosc ?? . Bo mam problem od 2 dni spoznia mi sie okres bola mnie piersi (chcociaz zawsz bolaly mnie przed okresem) niemam zadnych boli brzzuszka zadnych mdlosci kompletnie nic tylko zmiany nastrojow co zawsze mam przed okresem i niewiem test ciazowy pokazal mi 2 paseczki czyli ze jestem w ciazy czy test moze sie mylis jak myslicie??? prosze o jakomkolwiek pomoc

Gość rusi
HANIA 😘😘😘😘

Gość hihihihihihihihihi
hihihi :)

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin

Gość braxi
Witam, Mam dziwną przypadłość i nie wiem jak ją interpretować, a mianowicie- właśnie mam 54 dzień cyklu, gdzie standardowo mój cykl ma około 43 dni (długi jest, wiem). Faktycznie, staramy się z mężem o dzidziusia, jednak wydaje mi się, że ciąża to nie jest ponieważ kilka chwil temu robiłam test i wyszedł on negatywny. Temperatura moja jest w normie i co jeszcze- moje piersi wcale mnie nie bolą. Jedynymi dolegliwościami jakie odczuwam to częste siusianie, zawroty głowy, nudności przed i po posiłku oraz lekkie pobolewanie w podbrzuszu, ale absolutnie nie jest to ból, który sugerowałby nadejście okresu ponieważ moje bóle miesiączkowe są bardzo ostre. I co najśmieszniejsze- wcale nie czuję się, jakbym miała zaraz dostać okres. Nic mnie nie stresuje, nie chorowałam, nie podróżowałam więc nic nie mogłoby zaburzyć cyklu, dodatkowo byłam u lekarza i ze mną jest wszystko ok, więc co to może być? Czy ma ktoś jakąś radę?

Gość Ala.
hej ; ) sluchajcie okres skonczyl mi sie 19.01.2011 kochalismy sie z chlopakiem codziennie i do konca, spuszczal sie we mnie - bo chcemy dziudziusia , od czasu do czasy boli mnie podbrzusze po prawej i lewej stronie a okres mam miec dopiero za jakies 2 tygodnie . ? ( jezeli dostane ) temperatura w pochwie 37.1 , 37.2 3 . i wydaje mi sie ze moje piersi sa wrazliwsze . ? ale moze tylko wydaje . Stramy sie o dzidzie wiec chcialabym sie dowiedziec czy juz mogloby dojsc do zaplodnienia . ? dziekuje czakam na odpowiedz ; )

Gość kasiunia
Ala. Ile chłopak ma lat?

Gość gość
widzę że topik umarł a taki ciekawy był, to odświeżam Poprzedni mój cykl bóle piersi napęczniały brzuch gazy tuż po owulacji robię testy owu i mierzę temperatury od długiego czasu 11 po owulacji zrobiłam test 10ml i wyszedł pozytywny niestety okres przyszedł :( teraz jest podobnie ale owu mi się przesunęła i biorę dodatkowo progesteron siedzę i czekam @ b jak na razie testy 10ml negatywne a objawy są i tempka 37 , trzymajcie kciuki może w końcu będziemy mieli wymarzoną dziecinkę a co do kręgosłupa to boli mnie już cały cykl od okresu nieszczęśliwego :( mój cykl jest zawsze 28dniowy a 2 faza 16 dniowa ale wychodzi na to że owu mi się opóźniła, a dziś 28dc