Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rusalka

Czy to juz ciaza????

Polecane posty

z tego co wiem to najbardziej wiarygodna jest temperatura mierzona rano, oczywiscie w pochwie. Ja np dzis rano mialam 36,9 a teraz mam 37,3 wiec nie jest tak samo przez caly dzien :-)

Gość venoos
jestem po pracy ;) uff... dzieciaczki Rusalko nie dokuczają ;) Sa nawet oki! a wiecie jak to fajnie miec zajecia z takimi 3 latkami! fajowe sa! co do temperatury to ja mam caly czas 37 - ale nie mam pewnosci ze jestem w ciazy! jutro raniutko robie tescik i sie okaze! jesli nie, to wtedy niewiem co mi jest?? zobaczymy zobaczymy - tylko ze ja nie mam zupelnie sily;)

Venos no dzieciaczki fajne.. ale ja sie tak nerwowa stalam ze pewniebym tylko sie wydzierala :O A moze i nie...sama nie wiem... migreny mnie wykanczaja psychicznie po prostu :( a dzis jeszcze sama...

Gość venoos
no to ide spac... jutro sie wszystko okaze;) pozdrawiam dziewczynki Was cieplutko!

Venosik.. dobrej nocki napisz co i jak wyszlo :):) Choc wierze ze beda 2 krechy :D

Gość venoos
Czesc dziewczynki! Witam Rusałko... Zrobilam tescik! Niestety Rusałko zobaczylam jedna kreseczke i nawet nie wiecie jak sie zdziwilam! jest to troche dziwne, bo patrzac w tabelke mam wszystkie prawdopodobne objawy... Niewiem co jest, ale pewnie wszystko sie wyjasni na usg 28 listopada! A @ to moze przsunal mi sie po tabletkach? moze to wszystko jest po tabletkach! niewiem, a tak bardzo chcialam ;( ale co tam... Nie od raz Rzym zbudowano ! ! ! ;)

Venosik Ciesze sie ze sie nie zalamujesz :) W koncu to nie tragedia... tylko trzeba probowac dlalej... a dobrze test zrobilas.. nie dostalo sie powietrze do niego... dalas odpowiednia ilosc moczu...? Ja to sia tak balam ze sie powietrze dostanie... ze nie odliczalam kropel tylko \"wlalam\" odrazu tyle moczu ..ze widzialam ze zaszedl na to 2 pole... A rece mi sie trzasly.. jakbym na traktorze siedziala i po wybojach jezdzila :( do 28 juz nie daleko... poczekaj teraz spokojnie na usg moze.. bez stresu juz... rozluzniona... ono i lekarz wszytko wyjasnia... Glowa do gory👄 🌼

Gość venoos
Rusalka: jakie znowu powietrze ;) ja to robilam o 6.00 bo taaaak mi sie siusiu chcialo ze nie moglam spac, wiec cos tam wlalam ;) poza tym to juz mam dosyc tch testow! tak jak powiedzialas - za tydzien bede wiedziala na 100% co mi jest, wiec jeszcze poczekam - w sumie taaak malo rzeczy w dzisiejszym swiecie moze nas zaskoczyc - czyz nie!? wiec moze poniedzialek bedzie dla mnie zaskoczeniem? Fajna bedzie z ciebie mamuska ;)

Venosik.. Juz ci misiu mowie jakie powietrze... Na moim tescie pisalo byczymi literami aby uwazac by przy oddawaniu w tester tyc 3 kropli moczu nie dostalo sie powietrze... Milalam takiego stresa :D ze nie zrobilam zadnych kropli... tylko puscilam do testera powodz :) jak zobaczylam ze dociera powoli do 2 okienka (moj mial 2 jedno do lania... a 2 do czytania wyniku - kresek) to dopuscilam jeszcze troche i przestalam... na spokojnie wchlonal sie mocz w CALY tester i wtedy dopiero... zrobila sie 1 gruba krecha... spojrzalam i mi mina opadla..bo juz nawet sobie wozki ogldalam i wyprawki ... i takie tam - po prostu z lekka wczesniej zeswirowalam... - i poczulam lekkie rozczarowanie.. poczym...pomalu zaczela sie malowac 2 leciutko rozowa kreska.... Dlatego pytam nieraz dziewczyny cz dobrze test zrobily... Czy nie dostalo sie powietrze i czy wystarczajaco duzo moczu wpuscily w tester.. pewnie jakby bylo za malo...doszedl by do 1 kreski.. i stop A sie rozpisalam :) Ale masz racje.. Dni szybko mina.. Idz lepiej do lekarza.. upewnisz sie co i jak :) Powodzenia :)🖐️

Gość Zonia
Witaj Rusalka.. Mam nadzieję, że pamiętasz jeszcze o mnie..mam duży problem.. wczoraj lekarka stwierdziła u mnie odmiedniczkowe zapalenie nerek...:-( bardzo złe wyniki z moczu.. od razu wzieła się za wypisywanie silnego antybiotyku..mówie jej , że staram się o dzidziusia więc powiedziała, że trzeba koniecznie to stwierdzić bo nie moge go brać w ciąży, szczególnie na początku)..powiedziała że jeżeli będe w ciąży to mogę ewentualnie Duomox..ale ja mam dopiero 22 dzień cyklu i nawet beta nic mi nie wykazała (na opisie było że wykazuje dopiero od 3-4 tygodnia)..biore od dzisiaj ten duomox bo bardzo mnie boli ale tak strasznie się denerwuję.. Pozdrawiam cieplutko...mam nadzieję, że czujesz się dobrze i dzidzia rośnie zdrowo...Pa

Zoniu Kochanie:* pewnie ze pamietam... napisalam Ci nawet 2 mailika...czyzby nie dotarl ??? Jejkus.. mam nadzieje ze jestes zafasolkowana :) Ale co do miedniczek nerkowych.. Kochanie.. Wspolczuje Ci.. To bardzo boli :( Duomox czy jak to sie zwie bierz.. on jest na podtrzymanie ciazy.. A u mnie nic nowego.. Ostatnio widzialysmy sie z dzidzia tydzien temu miala juz nie bagatela cale 18 mm teraz pewnie ma ze 22 :) Ale samopoczucie nie zbyt.. nadal mam chwilowe bole brzucha... i jak zwykle z ewej strony :O i migreny ze tak powiem cholernie bolace i dokuczliwe :( Dzis mnie glowa bolala moze tylko godzine.. czyli swieto narodowe :D Jejkus.. Zoniu.. jak bedziesz cos wiedziec daj znac.. ide kukne w ten test bobo.. tam cos pisalo 6 nie wiem czy nie 6 dni od zA giovia ona poleZaraz sprawdze tego bobo i ci napisze..

Gość ania20
ehhhhhhhh te testy.... ja nie zobiłam testu... po prostu poszłam na ostry dyżur ale to dlatego że ;eciutko plamiłam i nawt dwa razy zabezpieczałam sie że okres już nadchodzi....a potem nie przyszedł..... mój facet wyciągnął mnie na ten ostry i nie puścił mnie aż zostałam przyjęta...... i jakie zdziwienie...zrobili mi usg dopochwowe i okazało sie że to ok 6.5 tygodnia a moja niunia miała 3.6mm :-)

Gość Freulein
Aniu20!!Dlaczego zdziwienie? Myślałaś że to okres poprostu?

Powiem jedno... Az sie zdziwilam ze Ci usg zrobili... Musialas uzyc jakis dobrych argumentow :) Zonia.. Nie moge znalesc tego testu.. milam przemeblowanie i pewnie maz gdzies wsadzil.. :) Ale jak poszukam dam znac :)

Gość venoos
witam dziewczynki... cgcialam tylko powiedziec ze ten weekend byl dla mnie tragiczny... brzuch mnie tak bolal, ze zastanawialam sie czy nie jechac do szpitala na ostry dyżur!to bylo tragedia... a najgorsze to ze nie moglam wziac zadnej Nospy, bo przeciez jesli ta fasolka jest ( a moze nie ma jej) to nie moge brac tego leku! cholera ta niepewnosc jest najgorsza... padajac z bolu wczoraj umowilam sie do prywatnego ginusia, bo przeciez do 28go to a nie wytrzymam!wiec dzisiaj jade i wszystko sie okaze! mam nadzieje ze bedzie wszystko oki, bo strasznie sie tego boje!;( boje sie ze to cos zupelnie innego i bardziej powaznego niz zafasolkowanie - ale @spoznia mi sie juz ponad tydzien! ojej...

Gość w ciązy
w ciązy można brac Nospę, nawet czasem trzeba. kto ci powiedział ze nie mozna?

ja calutka ciaze nospe bralam, wiec nie obawiaj sie tego leku, jest bezpieczny :-)

hej dziewczyny gratulacje zafasolkowanym ❤️ ja dopiero czekam na efekty ,wiem że owu była i pęcherzyk pękł potwierdzone usg ,jestem 6 dni po owu mam nadzieje że starania będą owocne ,choć od dzis boli mnie brzuch jak na n.p.@ ale owiele mniej niz zawsze. Czy takie bóle to juz zwiastują @ czy na ciąże też moga być ,ale u mnie to dopiero było by z 6 dni po zapłodnieniu. Muszę cierpliwie czekać ,ale mam cichą nadzieję że może cos z tych starań wyjdzie fasoleczka,choć tez staram sie nienakręcać.Pozdrowienia

Gość venoos
apropo nospy to powiedziala mi to oani ginus... moze dzisiaj dowiem sie wszystkiego... bardzo jestem ciekawa co mi powie lekarz... ale czy to ma prawo tak bolec?? wrr;(

Witam ! Venosik Mi moj gin jak poszlam do niego powiedzial ze brac mozna leki z seri paracetamol czyli apapa i paracetamol etc No w kazdym razie ja i tak nie biore bo po 1 nie lubie lekow lykac.. a po 2 wole nie.. zawsze to jakas chemia.. Dobrze ze idziesz prywatnie.. ja mam 2 lekarzy.. 1 panstwowo... jakis oschly staruszek.. nie lubie go jednym slowem za bardzo ale tylko do niego moglam sie automatycznie dosac a 2 prywatnie slynie z tego ze jejs t bardzteraz czekam tylko na 1 grudnia aby muc sie do niego zapisac panstwowo.. chodzi mi o badania - aby za owoe nie placic... bo to spore kwoty wychodza z tego co rozmawialam z kobietka na holu w przychodni, a i tak bede chozila do niego prywatnie jeszcze... Idz do lekarza i upewnij sie co jest.. AGAPA.. A co u Ciebie???? ZONIU kochanie nie moge znalesc tego testu.. ale z tego co pamietam pisalo ze wykrywa ciaze juz po 6 dniach.. Albo idz na badania krwi i one wskaza apewno co i jak... Buziaczki dla Ciebie 👄 pozdrawiam wszytkich 🌼

Gość venoos
ZONIA: PRE TEST wykrywa ciaze po 6 dniach od zaplodnienia... RUSALKA: prywatny lekarz zawsze, wydaje mi sie, jest bardziej dokladny - placisz wiec masz wszystko i nie nusisz stac w kolejce po byle jakie usg... po jakim okresie na usg wszystko jest widoczne??

Venosik Tu nie chodzi o to ze prywatnie.. On ogolnie taki jest.. tak delikatnego lekarza nigdy nie spotkalam... Ja bylam 10 dni po spodziewanym @ i juz bylo widac :) Moja niunia miala wtedy 12 mm Czyli jak to wykazalo usg to bylo ok 5 tydzien :) Czyli u Ciebie juz tez powinno byc widac...

Gość venoos
Wiesz ja sie nie nastawiam, bo caly czas nurtuje mnie to, dlaczego testy wychodzi negatywny... a mam wszystkie inne objawy, tj bolace piersi, wrazliwe i te krostki dookola brodawek. Poza tym boli mnie dol brzucha - zreszta niewiem czu to ma znaczenie ale po lewej stronie, co jescze? no brak@ i jakas klotliwa baba ze mnie;) moj maz juz sie boi wracac do domu, bo krzycze na niego nawet wtedy, kiedy ja sie rabne glowa w szafke ;) no bo przeciez mogl mnie uprzedzic, prawda?? on to teraz nawet boi sie mnie dotknąc... ;) juz nie moge sie doczekac wynikow tego badania...

Gość ladna kotka22
Rusalko-orientujesz sie moze jakie cisnienie mialas przed ciaza a jakie masz teraz? ja cale zycie mialam 120/80 a ostatnio 106/70,i spada dalej wczoraj np juz 96/67 slyszalam ze to normlan w ciazy ,jednak wolalbym uslyszec twoje zdanie i innych dziewczyn dziekuje

Venosik EEE to maz bosko ma :) Ja tez z poczatku taka bojowa bylam.. teraz juz mi przeszlo.. tak jest do 1go trymestru bodaj :) Mnie juz przeszlo..tylko raz na jakis czas chwyta... jak np mam w domu gosci ktorych lica wole nie ogladac tak jak wczoraj... wpadlam w bala goraczke :) ktora mi zaraz przeszla.. a obiecalam mezowi ze mu sajgon zrobie :D ... minie Ci :) Ladna.. Co do cisnienia.. To jest u mnie tak.. ja zazwyczaj jestem niskocisnieniowiec.. zawsze mi zimno a cisnienie moje to 110-120/60-80 ale ostatnio jak zakladali mi karte moze ze z podniecenia mialam cisnienie 125/83 powiedzialam ze wysokie i to bardzo bo nieraz powyzej 115 to slysze tetno w uszach czyli mam za wysokie a olozna powiedziala ze to doskonale cisnienie.. Ale miej kochanie na uwadze to ze teraz jest pora jesienno zimowa i cisnienie nasze spada... Czyli mozliwe ze wlasnie dlatego masz je tak niskie... Jezeli czujesz sie zle z takim cisnieniem idz do lekarza.. jesli jestes w ciazy nie zalecam picia kawy... ale moze jeden maly kopico pomoze.... musisz spytac lekarza... i uwazaj na oslabienia.. bo przy niskim cisnieniu abys owego nie dostala... Nie wiem jakie mam obecnie cisnienie o moj cisnieniomierz nieraz zle mierzy... i mi reka puchnie :) od pomiarow wiec zazwyczaj podnosi mi sie cisnienie wiec wole nie mierzyc.. Ale jesli chcesz uzyskac ta informacje od wiekszego grona.. wejdz na czerwiec 2006 tam dziewczyny tez Ci powiedza ile maja... Powodzenia :)

Gość venoos
Rusalka: Mam nadzieje ze przejdzie, nawet gdy nie jestem w ciazy, bo w innym wypadku maz mnie rzuci ;)