Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rusalka

Czy to juz ciaza????

Polecane posty

a i syndrom spiacej krolewny... o taaaak :) Juz nawet w sms tak sie mezowi podpisuje :) Wiecznie zmeczona nawet jak palcem w bucie ruszam :) moze dlatego teraz tak malo siedze na necie... Ja niegdys nocny marek.. juz o 21 niekiedy padam na twarz :)

z tego chyba co gdzies czytalam w czasie owulacji i okresu jest wlasnie wyzsza.. Ale nie jestem pewna...

chymmm,.słyszałam ze na okres spada!! ale przy tabletkach anty troszke wzrasta! ale troszke a ja mam 37,5 a w srodku 37,8:)

Dla wszystkich zainteresowanych- czas trwania ciazy liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki a termin porodu liczy się wg tzw. reguły Negellego- do daty pierwszego dnia ostatniej miesiaczki dodaje się 7 dni następnie odejmuje 3 miesiące i dodaje rok, pozdrawiam

Rusałka , a ty jak miałaś to usg 12 dni po terminie @ to widziałaś niunie? masz zdjęcia? bo ja tak bym chciała.......

heheh rusałka--moze zfolikiem jeszcze pozcekam;)a test jak skończ ekrwawić;)

Lady juz Ci skarbie tlumacze Bylam z mezem ale sama w gabinecie Usg mialam dopochwowe i bylo widac juz niunie Jak dlamnie to nie tylko szara plamka ale cos na zalazki glowki raczek i nozek tyle ze \"kanciaste\" Moj maz jak mu pokazalam to usg i mowie.. Patrz to wyglada jak glowka tu nozki...tu raczki.. widzisz... A on tak spojrzal i mowi... Tak.. podobne do muminka :D I nieraz mowimy muminek :) Moja mama to za ktoryms razem jak uslyszala to sie zdenerwowala ... i powiedziala aby tak nie mowic bo nam sie przyjmie...i moze ma troche racji Ale w kazdym razie... Bylo widac szary punkcik... potem po 2 tyg bylam u innego lekarza i tez zrobil mi usg .. i wtedy pokazal mi... To jest juz worek plodowy...a to dziecko... Na 1 usg moja niunia miala cale 12,1 mm A 2 tygodnie pozniej juz byly cale 18 mm teraz pewnie jest cos kolo 20-22 :) Masz tu link.. mysle ze warto poczytac.... Mnie 11 tydzien ciazy po prostu za serce chwycil ze az mi lzy polecialy :) http://hrynek.republika.pl/czlowiek1.html Poczytaj... Dobrze wiedziec.. Stronka ogolnie bardzo fajna :) A tym czasem biegne chyba pod prysznic Pamietaj!!! Nie wolno sie kapac!!!!!!!!!! A potem poloze sie.... Dobranoc :*🌼 do... czwartku :D

rusałka---świetny link!!!ale sobie poczytałam:)śliczne i zarazem cudowne to wszystko!!!!!jak to sie czyta to az podziw bierze jak to jest ze taki człowiek powstaje w tobie??!!!:)nowe życie!!!to CUD!!!! zazdroszcze wszystkim mamusiom:)

Gość lorelay
Ruasałka Jesteś kochana! Dzięki! Nie załamuje się, poza tym ja już sama nie wim do końca czego chce, więc moje nastawienie to" będzie co ma być" a sex oczywiście nie inny jak dzieki...kurde...na inny nie stawiam ..no!!! Agapa jak dla mnie jestes na BANK w ciąży...!!!! Idż kobieto jak najszybciej do gina i powiedz co i jak!!! Taka moja rada! Tak wysoka temperatura w czasie spodziewanego okresu dla mnie oznacza tylko jedno!ZYCZE SZCZĘŚCIA!!!! no ja spadam na uniwerek! Miłego dzionka dziewuchy!

Gość venoos
czesc dziewuchy... jak sie dzisiaj czujemy? ja tragicznie! brzuch mnie boli, jestem chyba troszku oslabiona a @powinien byc wczoaj a nie ma! szczerze mowiac to jestem zmeczona domyslami i pewnie skocze po tescik - a moze dopiero za kilka dni, bo wydaje mi sie ze powinno to dzisiaj nastapic ( @ ). ale nic to... jakos przezyje ten dzionek, tylko dlaczego tak mnie bola piersi? Czy my zawsze musimy byc pokrzywdzone?

Gość tratra
to fakt piersi strasznie bolą.Pozdrwiam :)

Gość venoos
a teraz znowu lece do pracy do dzieciaczków! Jutro wpadne i sie okaze co i jak! pozdrawiam i pozytywnych wyników życzę Wam dziewczyny! Pa

lorelay---matko jak tak mi piszesz ze jstem to az mi sie cieplutko na srduchu robi!!!!ale zobaczymy,dzis jeszcze krwawie ,ale jutro na bank robie test!!! bo w sobote na uczelnie jade wiec chce pojechać spokoja i wiedziec czy tak czy nie! najgozrej ze bjeę sie czy test juz jak cos wykarze coś,bo o tych tabletkach zapomniałam w tzrecim tygodniu stosowania wiec niedawno,jakies 10 dni temu!

Gość lorelay
Wiecie co? Miałam dziś dziwny sen, śniło mi się że mam dziecko i mam zamiar go kąpać, tylko że ten bobasek był maluśki, na prawdę dosłownie kilka centymetrów, no i go zgubiłam!!!, we własnej łazience, moja siostra powiedziała że bym sie nie przejmowała, a ja krzyczałam że to moje dziecko przeciez!!! Potem zdałam sobie sprawe że to musi być sen bo dziecko takie maleńkie! Ale sen nie!!! Ja to mam wyobrażnie, myśle że to poprostu strach przed przyszłością sie odezwał...hm.... No dobra ...do roboty! Powodzenia i zdrówka życze !!!!!!

Witam Kochane 🌼 Chanah.. A dlaczego u mnie nikt serca nie widzial :( i nic nie liczyl.. musze sie wybrac do tego prywatnego..ale po 1 grudnia dopiero... Boje sie troche tego usg zeby niuni nie naswietlic... No wali mi jednym slowem :) Chanah.. ale sie ciesze:) A u mnie na 8 tyg nie spelna mial cale 18 mm Kawal ludzia po prostu jak mama :) Agapa.. ty sobie nie rob cieplo na sercu tylko lec po ten test bo tu zfixujemy przez ciebie :P A link naprawde fajny... Widzialas 11 tydzien... Boze..mam nadzieje ze moja niunia nie bedzie plakala.. jak nie to lanie ;) Venos... no to milej pracki :) Buziaki :-)

Chanah.. No czyli tylko moja dzidzia taka wysportowana ze pokazala gdzie glowka i konczyny :D ... to po mamusi ma :D:D:D:D ;)

chanach---ja tez bardzo poprosze foteczke!!!:)plisss:) a tescik juz kupiony \"pre test\" cikawe jaki bedzie wynik jutro rano:)

Gość witam was serdecznie
do rusalki- wiesz co,powiemci najszczerzej i najdelikatniej bo bardzo polubilam cie tu na forum ___________serduszko dziecka powinno zaczac byc widac od 6- 8 tygodnia________na tej podstawie tylko lekarz oceni czy wszystko gra, to najwazniejszy sympton i oznaka prawidlowego rozwoju zarodka na tym etapie __________ jedyny wyznacznik_____powiem ci cos jeszcze ___dow.sie ja o ciazy w 5 tygodniu, ale lekarz nie zakladala mi karty,kazala przyjsc za 2 tygaby obejrzec serduszko______-inaczej_______wiadomo co to oznacza...:( rusalko____-radze ci mniej emocji na wizytach, zebys tak sie nie ekscytowala mniej itotnymi sprawami a zwrocila uwage na najwazniejsze ______bijace serce dziecka___zycze powodzenia i radze nie czekac do 1 grudnia,,,pozdrawiam cie i trzymam kciuki

dziewczyny,robiłam test i jedna kreska! ale i tak sądze ze to za wcześnie na test!!!! ja nadal mam kłucie w jajniku i piersi normalnie wielkie!moze zapisze sie do lekaża?? i odczekam troszke to w nastepnym tygodniu zrobie jszcze jeden!!! kurcze a tak myslaląm ze moze dwie kreseczki!!!:( ale etraz to i tak bedzie luzik,bo tabletki odstawiłam wiec i wieksza szansa jak coś!!!heheh

Gość venoos
czesc dziewczynki... a ja czekam sobie na @ !tak tylko sobie czekam - ciekawe jak dlugo co? zazdroszcze tym, ktorym zawidnialy 2 kreseczki!robilam tescik jakies 4 dni temu i byla jedna kreseczka, ale ja nadal nie dostalam @,\. A to juz 3 dni po terminie... ale obiecalam, ze jak dzisiaj nic nie bedzie, to jutro z rana robie tescik!chyba sie wyjasni co? a brzuszek tak mnie... was tez tak bolalo badz boli?? pozdrawiam dziewczynki

Witam 🌼 Witam serdecznie.... Dziekuje za cieple slowa :) Co do mojej niuni... kurcze nikt mi nic nie mowil o serduszku...ale spokojna jestem dlatego ze... U lekarza prywatnego tego takiego co sie bardziej przejmuje na i moja ciaza w moim odczuciu bylam w ok 5 tygodniu... i wtedy pewnie nie bylo widac serca bo by mi powiedzial... 2 usg mialam robione przez lekarza w przychodni zrobil usg i nic nie powiedzial oprocz tego ze ma 18 mm Teraz 1 ide do niego jeszcze raz wezme badania i karte ciazy i mykam do prywatnego... On mi wszystko powie i wyjasni... Wiec naprrawde jestem spokojna... nie martwie sie.. tym bardziej ze karte juz mi zalozono... A co do karty wlasnie.. Skarbie!! nie martw sie!! Ja bylam w 5 tyg u tego w przychodni i nie zalozyl mi kazal przyjsc za 2 tyg i wtedy z laski swojej to uczynil... Agapa.. 1 kreska wcale nie wyklucza na dobra sprawe ciazy... tak bywa nieraz bo stezenie w moczu hormonu jakiegos tam hcl (nie pamietam jak to szlo :) ) moze byc za niskie jeszcze.... Ale jak sie pokaza 2 krechy to juz nie ma odwrotu :) Pozdrawiam Wszytkich cieplutko 🌼:)

Gość venoos
Rusalka... no to jak ak mowisz, to na pewmo pobiegne po tescik i sie okaze! a tak na 100% to pewnie dopiero 28 listopada, kiedy mam USG! zobaczymy! Jesli jestescie z wawy to polecam Pt\rywatna Poradnie :Alfa" - podobno super sa ginekolodzy!

Gość venoos
a teraz dziewuszki ponownie lece do pracy... pozdrawiam was cieplutko i trzymajcie sie papatki

rusałka---no wiem ze jedna kreska nie wyklucza ciaży i jeszce to ze chyba faktycznie torszke za wcześnie go zrobiłam,jeszcze mam to krwawienie na dodatek.a co do badań beta to mozecie cos wiecej o nich napisac,bo ja nigdy ich nie robiłąm,wiec gzdie mozna je zrobić i jak one wygladają?iel się zceka????

ja niestety nic nie wiem o takich badaniach.. A przynajmniej nie kojarze... Czy chodz ci o te badania stwierdzajace ciaze? jak tak... to przejdz na pocztek jakas 2 strona w zwyz chyba tam jakas dziewczyna mowila mi o tym....

Witam Rusałka jestem juz na Waszym topiku :-) Mam pytanie moze durne ale czy kobieta w ciąży ma powyzszona temp cały dzien czy tylko rano?

Laila temp nie zaleznie od pory dnia wynosi 37 i wiecej mierz ja najlepiej w pochwie... Ta temp jest ponoc bardziej prawdopodobna...