Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rusalka

Czy to juz ciaza????

Polecane posty

Lady... no sama nie wiem.. Zonia sie nie odzywa... Daj ska Agapa.. tez przepadla.. nie wiemy czy w koncu dostala okresu czy ciazy ;) Venosik... na necie znajdziesz kilka kalkulatorow.. ale ogolnie liczy sie tak do dnia ostatniego krwawienia dodajesz 7 dni i odejmujesz 3 miesiace :) ale znalazlam tez kalkulator taki co wylicza porow wg tego jakie masz cykle...ilu dniowe.. Ja dzis zakupilam kolejny folik (nie zbyt szczesliwa z tego zakupu jestem bo nie nawidze lekow :( )i ostatnio sporo bywam na swierzym (powiedzmy zeono jest swierze ;) )powietrzu... Siedze i powoli czaczynam opracowywac materialy na studia bo juz sesja :O i przez migreny i te pogody powli ducha trace :D Lady a jak u Ciebie? Jak chcecie dziewczyny to wpadajcie do tematu czerwcowek.. tam jest wesolo... Sporo rad.. i wymmiany mysli... Nasza Channah siedzi sobie na lipcowkach bo ma termin lipiec.. Ale nawet lipcowki wpadaja do nas...(czerwcowek) wiecj sie tam dzieje :) Pozdrawiam wszystkie panie 👄

No i ni widu ni slychu... Kobietki co z wami??? Agapa... To jak jest ciaza czy okres???? Venosik ????? Zonia Daj znac skarbie... Powiedz jak sie czujesz... Mam nadzieje ze Cie tylko nie boli... :(

Gość lorelay
no i forum zamarło!...hm...babeczki z wątpliwościami rozwiały je a mamuśki przeniosły sie na inne fora...no ...cóż! Ja tylko napisze że myśle jednak dalej o bobasku i zobaczymy co z tego wyjdzie a jak wyjdzie to mam nadzieje że sobie poradzimy razem!!! Trzymam kciuki za was wszystkie!

hej dziewczyny! pisze bo mam mały problemik i pytanko z tym zwiazane.... wczoraj zauazyłam ,ze jak nacisne mocnej na sutek to leci mi z niego jakas wydzielina,taka raczej pzrezroczysta,nie duzo ale leci!piersi mam obolałe,powiekszone,i obwódki wokół nich mocno sie powiekszyły! przypomne ze odstawiłam jaies nie całe 3 tygodnie temu bo zapomniałam dwuch tabletek zarzuc i podejrzewałam ciaze! ale robiłam test króry wyszedł negatywny,ale stanowczo za wcześnie go zrobiłam!!!wiec skad ta wydzielina z sutka!

Witam powrocilam z wykladow mozecie do mnie juz mowic chodzaca plago nieszczesc zlamalam obcasa jakas panna oderwala mi podeszwe w bucie jak mi na niego stanela wymdlilo mnie w czasie drogi ze chyba bylam zielona i ogolnie do nieczego do tego jjuz sesja za pasem nie mam sil zle sie wiecznieczuje Loreczka.. no to glowa do gory... i... juz sama wiesz ;) Bede trzymac kciuki... Chanah.. Wiem co czujesz.. bo tez tak czasem mam ogolnie to teraz nawet spac nie moge bo mnie dolegliwosci mecza ciagle... Agapa.. Tylko bron cie boze tego wyciskac czy sciagac jak tam wolisz.. zostaw ... samo przejdzie... i uciekam... bo komp jest tak meczacym narzedzim jak ostatnio samo bytowanie :( Ciagle mnie mdli.. i albo mi zimno albo mnie glowa boli albo brzuch.. juz nawet narzekac nie chce mi sie.. Chanah.. wiem co czujesz.. ostatnio tak na paczka od tesciowej co dala mezowi sie polakomilam... myslalam ze zoladek wypluje.. no i u mnie norma.. na drugi dzin krwinki popekane pod oczami.. dlatego robie wszytko aby tylko nie wymiotowac.. bo potem mam czerwien pod oczami i z dnia na dzien wygladam jak zona boksera domowego :( Buziaki 👄 trzymajcie sie zdrowo 🌼

rusałka--dlaczego mam tego nie wyciskać,włąsie ja cały czas patzre czy leci i ściskam sutki:( ale narazie mineło i juz nieleci,ale robiasie jakby takie dzieureczki na sutkach!!!ty te ztak miałaś???

Agapa Podraznianie sutkow czyli jakiekolwiek wyciskanie etc jest bodaj czynnikiem poronnym lub raczej jak kto woli wywolujacym porod polozna do porodu wlasnie masuje sutki..(to wyczytalam z topikow min opinie samej poloznej ktora ZAKAZALA wydobywania kobietom w ciazy jakichkolwiek wydzielin z piersi) Byl tpik tez o siarze ktora mniala jedna dziewczyna w ciazy i pytala sie kto jeszcze odciaga... I polozna ja zbesztala za to!! Dlatego nie odciagej.. nie ruszaj samo ustanie tylko nie podrazniaj piersi... Rob moze jakies klady z rumianku jak Cie boli.. ale nie wydobywaj cieczy! A najlepiej skonsultuj sie z lekarzem!!! pozdrawiam 🌼

rusałka--dzieki za informacje...tak wogóle to duzo tego nie było,a wręcz prawie wcale tylko lekkie taki kropeleczki malutkie przy naciskaniu,teraz juz nie ma wcale!!!!wiec sama nie wiem co to? do lekaża ide w środe!!!!

hej Rusłaka:) j adopiero dziś do ginia na 16,30 mam wiec sie okazre;) zycz mi powodzenia!!czuje ze ciazy to pewnie jeszcze nie ma ,ale idę z ta wydzieliną z sutka;)

Agapa.. POWODZENIA!!! Ja jutro ide!! jutro ogolnie mam dzien lazenia po lekarzach i przychodniach :O Zycz mi mocnych nerwow ;)

I jak Agapa...? Juz cos pewnie wiesz... dziel sie nowina!!! ja dzis bylam u lekarza i znow sie widzielismy... znaczy ja i moja niunia :) ZONIA Co u Ciebie?? Zagladasz tu?? Jak nerki? Jak zdrowko??? Odezwij sie jak bedziesz...!!!

Gość lorelay
Witam!!!!!!!!!! Rosiczka- trzymaj się cieplutko!! Nie daj się żadnym choróbskom i głowa do góry!!!! Ja sobie dalej żyje! Właśnie mam nerwy bo za chwile czeka mnie masakreyczne koło! Ludzie, jaki człowiek jest głupi, tak sie denerwować. A poza tym czekam, czekam, czekam i zobaczymy czy zmajstrowaliśmy sobie jakiś prezencik na święta...... Pozdrawiam was dziewuchy!!

Gość venoos
czesc dziewczynki... dawno mnie nie bylo, bo jakos tak wyszlo ;) Co u mnie Rusałko?? otoz po wizycie u lekarza wszystko mi sie wyjaśnilo! ten spytal sie czy robilam test ciazowy - ja mowie ze tak i ze wynik negatywny a ten mnie zbadal i nic nie mowil! cholercia - pomyslalam, co jest? po zapytaniu czy jestem w ciazy, powiedzial, ze przeciez robilam test, i znam odpowiedz! dal mi leki na wywolanie @ - ale nawet po tych lekach nie dostalam! dowiedzialam sie od kolezanek, ze USG nie wykaze 2 tyg ciazy - czy to prawda?? a z testem to roznie bywa! nie chce mi sie juz biegac po aptekach, wiec czekam! A teraz piersi mi rosną, bolą i mam wrazenie ze pękną, mdli mnie strasznie... wiec czekam jeszcze na @ jak nie bedzie to gnam do lekarza - juz innego! DLACZEGO JA NIC NIE WIEM??\\pozdrawiam wszystkich ;)

Witam :) Loreczka...🌼 Venosik 🌼 No naprawde dawno znaku nie dawalyscie... Loreczko.. Bulam juz u lekarza.. jak zaczelo mnie lamac zadzwonilam do mojej lekarki powiedziala co moge brac... potem babka w aptece jak powiedzialam zeby dala cos na ciaze.. i zeby sprawdzila na ulotce nie chciala mi wydac lekow.. powiedzialam ze lekarka mi je kazala wykupic i dopiero mi je wydala :) Ale dla pewnosci po powrocie.. zadzwonilam jeszcze do tego mojego ginekologa co chodze prywatnie (temu 2 nie ufam!!!) i powiedzial ze smialo i ze jak bede u niego to mnie obejrzy dokladnie.. Na wizycie sie smial ze nie ciekawa bylam przez telefon.. ale naprawde 1 dzien i zdzialal cuda... Teraz juz dochdze d siebie... No mam nadzieje ze bedzie NIESPODZIANECZKA pod choinke :) Venosik.. Dziwny ten twoj lekarz.. ja co prawda zrobilam test tydzien po oczekiwanym @ i wyszly 2 kreski.. Ale jak pokazalam sie na wizycie to sie pytaja o test... Ktoras tu kiedys pisala ze jak poszla bez testu to ja dr \"wygonil\" ze po co przyszla niech test zrobi :O A co do tej ciazy i usg... Ja mialam zrobione usg ok 10-11 dni po spodziewanym @ czyli ok 5 tyg od wczesniejszego.. i bylo juz widac!!!!!!! Wiec idz smialo do innego lekarza - najlepiej prywatnie... Bo badanie manualne nic nie wykarze!! To za mloda ciaza aby juz macica byla na tyle opuchnieta aby bylo widac.. tak mi wlasnie powiedzial gin jak przyszlam w ok 5 tyg ciazy (gin z przychodni) a na drugi dzien poszlam do innego prywatnie i zrobil usg dopochwowe i bylo juz widac :D Zmien lekarza!!!! i daj znac co i jak :) Zreszta.. wariat.. daje leki na wywolanie @ bez badanie usg :O Mam nadzieje ze to w razie czego nie zaszkodzi dziecku... :O Zycze Wam pieknych fasoleczek :)

venoos jesli 16.11 to byl dzien w ktorym powinnas dostac okres to na USG dopochwowym bedzie widac ciaze 14 dni od dnia spodziewanego okresu czyli 30.11 a jesli ty robilas USG 21.11 to ciaza byla jeszcze niewidoczna (jesli jestes) a ten lekarz matoł powinien to wiedziec. A co gorsza dal ci leki na wywolanie@ a po takich lekach jesli jest ciaza mozna poronic.ZMIEŃ LEKARZA!!!!!!!

Gość venoos
VIKI: mi tez sie tak wydawało... teraz czekam sobie, ale sluchajcie moj biost jest jest coraz wiekszy... czekam na @ ale go nie ma!! czekam do piatku i wtedy sie okaze co i jak, bo ide do lekarza - INNEGO!!! dziekuje bardzo! juz slyszalam taka opinie ze to USG bylo za wczesnie!! ale czy nie sa widoczne zadne zmiany po takim czasie?? ja sie na tym nie wyznaje 0 on mi tylko powiedzial ze jestem w drugim etapie cyklu - i to wszystko! ale tez myslalam ze to za wczesnie!! Cholera teraz sie boje jak niewiem co!! ale wytrzymam!! oby wszystko bylo oki!!

Venosik... Teraz juz na bank powinno byc cos widac.. U mnie bylo widac jak pisalam 10 dni po spodziewanym okresie... Czyli dokladnie 5 tyg od ostatniej @ I bylo widac plod albo woreczek plodowy sama juz nie wiem.. Ale widac jest szara plamke... A dokladnie na usg bylo napisane ze 5 week i 2 dzien i ctrl czyli wielkosc dzidzi 12 mm Czyli u Ciebie juz powinno byc widac... Idz do innego lekarza... I moze powiedz na jaka wczesniej niekompetetna osobe trafilas... Udzieli Ci wtedy pewnie wiecej informacji... Trzymam kciuki.. Buziaczki 👄

Gość venoos
dzieki Rusalka ;) pojde pewno w przyszlym tygodniu!! Cholera teraz to juz sie boje na jak jasna... ;) buziaczunie

Witam! wiem wiem dawno mnie nie było......dla zainteresowanych: czuje sie okropnie , zwracam jak kot :( ale....mam niespodziewankę! zerknijcie na stopkę :)))))

LADY!!!! Ale nispodzianka!!! WOW!!!! No terazto mnie zaskoczylas na maxa!!! Ale sie ciesze!!! A u mnie tez podobnie... mdli mnie slbo sie czuje.. wczoraj wstalam z drzemki bo sie zle czulam i byl koncert w muszli porcelanowej.. :( Wiesz.. tyle dobrego ze ja umiem sie powstrzymywac.. i dlatego nie wymiotuuje tak czesto.. Ale ogolnie tez nie wesolo.. :( do tego ostatnio sie przeziebilam... i czulam sie jakbym umierac miala... Ale juz lepiej.. LADY!!! CIESZE SIE BARDZO!!!!! a TERAZ UCIEKAM... MAM DZIS HUMOR BOJOWY.. mATKA MOJEGO MAZA TAK KOJACO NA ME NERWY DZIALA :d bUZIACZKI :* tRZYMAJ SIE CIEPLO I DBAJ O SIEBIE.. :) nIE JEDZ ZA 3 :):):):)

Gość venoos
czesc dziewczynki... no to juz wszystko wiem!!! BĘDĘ MAMUSIĄ!! moja fasolka nie chciala sie wczesniej ujawnic, ale teraz to juz jej sie nie udało;) wszystko jest oki!! powodzenia odezwe sie pozniej

Gość Lorelay
SERDECZNIE GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wkońcu wiesz co ijak, a teraz juz się nie denerwuj tylko ciesz się świętami i maleństwem!! Pozdrawiam!

Venosik... Moje GRATULACJE!! Ciesze sie bardzo.. Teraz dbaj o siebie.. i nie martw sie bolami brzucha.. to normalne.. :) Tak juz przestrzegam na zas :) Kurcze.. jak to dobrze trafic na odpowiedniego czlowieka.. :) Buziaki dla Was kochane i dzieciaczkow 👄 🌼

Gość lalallallalallaa
podnosze

Dzisiaj wydarzyło sie cos niespodziewanego. Zrobilam test- wyszło ze jestem w ciązy. Moze zaczne od tego ze 6 lat temu mialam cysty na jajnikach, po operacji zaczely rosnac ponownie, wiec przypisali mi tabletki. Bralam je przez 5 lat non stop. Rok temu postanowilam przestac je brac, z mezem zdecydowalismy ze chcemy miec dzidzie. Jednak nic nie wychodzilo (pomimo ze wszedzie czytalam ze 3 mies po odstawieniu ma sie najwieksze szanse na ciążę). Po odstawieniu tabletek tylko przez 4 mies wszystko wygladalo na ok, tzn mialam regularne @. A potem wszystko sie zepsuło. Przez ostatnie 5 mies @ mialam srednio co 2 mies. Mialam uciążliwe bole jajnikow, czulam sie starsznie.Usg wyszło ok. 2 mies temu na mojej ostatniej wizycie u ginekologa dostalam skierowanie na badanie hormonow i na droznosc jajowodow. Wiec od tego momentu czekalam na@aby umowic sie na to badanie (robi sie zaraz po @). Wlasciwie juz starcilam nadzije na łatwe zajscie w ciąże, przestalam o tym myslec. Mialam w domu jeszcze 2 testy. Jeden zrobiłam 2 tyg temu - negatywny. Drugi dzisiaj (wlasciwie nie wiem dlaczego zrobilam, chyba z nudow) - i wynik pozytywny. Pomyslalam ze to wadliwy test, kupilam jeszcze jeden i wynik pozytywny po raz drugi. Nie wiem co o tym myslec, boje sie ekscytowac ta sytuacja gdyz mysle ze rozczarowanie bedzie bolało. mam bole brzucha jakbym miala dostac@, bola mnie piersi jak przed@, nie mam podwyzszonej temp, nie mdli mnie, nie mam zachcianek , tylko ten POZYTYWNY wynik. Czy to mozliwe ze moje marzenia sie spełniły???????

Gość Paula28
Asiadob- to jaknajbardziej możliwe!!!! ja jak zaszłam w ciąże 6 mc temu też nie miałam zadnych objawów typu mdłosci, zachcianki tylko póxniej zaczęły bolec piersi i podbrzusze jak na okres (u mnie dodatkowym objawem była drażliwość na wszystko do okoła mnie :)). Po 3 dniach od spodziewanej daty miesiaczki nie wytrzymałam i pobiegłam po test, z niecierpliwości zrobiłam go późnym wieczorkiem i wyszedł pozytywby. Do lekarza mi sie nie spieszyło bałam sie żeby za szybko mi tam nie pogrzebał nieczego - poszłam dopiero w 11 tyg (nie wyzywał ale teraz myslę ze to było troszke późnawo). Asiu bądź dobrej myśli :), a będzie wszystko ok!!!!. Jesli nadal jestes nie pewna kup jeszcze jeden test - jak to mówią do 3 razy sztuka :)!!!! Myslę że wynik będzie taki sam:)!!!!.