Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rusalka

Czy to juz ciaza????

Polecane posty

Witam wszystkie forumowiczki... Mam pytanie które mnie bardzo nurtuje. Powinnam dostać @ 7 dni temu, niestety nie pojawiła się, jedynie dziwne plamienie (tylko w tym dniu- nawet to nie była krew, tylko jakby brązowe plamy). Od czasu tych plamień na początku strasznie bolały mnie piersi i nadal są strasznie nabrzmiałe, w dodatku od czasu do czasu mam bóle dolnej partii brzucha (wszystkie objawy mam jak na nadejście @. Nie sądze, żebym była w ciąży, choć bardzo bym chciała. Starania też z mezemy były w tym cyklu jeśli chodzi o dzidze, ale też miała bardzo dużo stresów w pracy (co wiem że utrudnia zajście w ciąze). Staramy się z mężem od kilku miesięcy o dzieciątko. Nie chce jeszcze robić testu, bo nie chce się rozczarować jak to zwykle bywało... Proszę o pomoc do zafasolkowanych (i nie tylko) jakie miałyście objawy wczesnej ciązy???? Czy to możlwe, że jest to ciąża?

Gość bettinka22
agapciu---to czegos tu nie rozumiem,,bierzesz tabletki a dzieciatko chcesz miec?jak to jest kochana jestem Beacia-22 latka-koszalin:)))

biore tabletki, i zapomniałam jednej zarzyć,teraz mam wszystkie obiawy ciązy ,a dziecko zawsze chiałam bardzo miec tylko jeszcze nie teraz! ale jak mam te obiawy to sie bardzo uciesze jak to bedzie ciaza!!! mam kochającego narzeczonego on tez się bedzie ciszył:) ale dziś sie dowiedziałam ze ta moja temp, ponad 37,88 to normalne pzry braniu tabletek bo zawsze wtedy jest podwyrzszona:( wiec juz nie wiem czy to ciaża??? a kochanieńkie testu jeszcze nie robiłam, nie mogłam sie powstrzymać zeby kupic ,ale jak usłyszałamz e ta temp. to od tab. to jakoś nie chce sie rozczarować!! odezwe sie jutro!!!

dziewczyny .. .iech te testy szlag trafi..... klamstow na 100 % ze w 7 sni wykrywa ciąze...... Ja jestem dzien po spodziewanej @ i z testu lipa... zrobie dopiero w czwartek Ponadt oide do gina w czwartek na usg wiec kto wie..... lady weeding..... poczekaj ...poczekaj ..wiem ze to ciezko bo ja sama co 2 dzien robie test:p:p:p a tez niby mam poczekac:p a Ty Kalla pwinnas juz zrobic tescik bo estes juz 7 dni po @- 3mam kciuki powodzenia:) i kto wie moze dołączysz do naszego topiku rodzimy w lipcu 2006?????:):):) pozdrawiam

Gość bettinka22
no tak agapa...teraz mi wszystko pasuje...jak pisalam wczesniej branie tabletek powoduje stan podobny do tego ciazowego =czyli: skoro w ciazy tempka jest powyzej 37 st -to logicznie myslac przy braniu tablet jest rozniez powyzej 37,, wiec mysle ze masz juz odpowiedz na twoja niepewnosc:] buzka

Witam ! Przepraszam...ale wczoraj poleglam :D Kalla... Juz Ci tlumcze.. Ja swoj test ciazowy zrobilam w 6 dni po spodziewanym @ I wyszTe plamienia tez mialam.. W 6-7 dniu po spodziewanej @ ... to z tego co mi tlumaczyla jedna z forumowiczek jest zagniezdzenie jajeczka sie w macicy... Wyglada to troche jak brazowo czerwona maz (u mnie zawsze ona poprzedzala @) Z tego Co widze masz te same objawy co ja... Jak dla mnie to mozesz smialo udac sie po test aby luknac na 2 piekne rozowe kreski :) A i kup sobie folik (kwas foliowy) Zreszta jak pojdziesz do lekarza to sam Ci go poleci... No no widze ze przytulanki nie poszly na marne.. A i Agapa zwrocila nam uwage na to ze w okol sutka na brodawkach powiekrzaja sie te male wypustki... Bole brzucha tez sa normalne.. to powiekrzajaca sie macica... A i dzwonila do mnie wczoraj moje siostra!!! Ostrzegla mnie aby sie nie glaskac po brzuchu... Siostrzenica od glaskania pobudzila macice i wywolala wczesniejsze skurcze na szczescie opanowano to... Moze to zalezy od wrazliwosci ciala kobiecego i macicy... Ale dr powiedziala jej wprost.. musiala sie pani glaskac!!!! Wiec jak cos to uwazajcie... Ja dzis ide do lekarza to sie jeszcze o to spytam... Tymczasem mkam... Odzwe sie jak wroce... 🌼Milego dnia kochane🌼

Gość bettinka22
Kalla----jak masz temperaturke dopochwowa...?ona duzo mowi...

A ja wrocilam dzis po lekarzu... Znow widzialam moja niunie :D Poza tym wszystko ok Dostalam skierowania na badania zalozono mi karte ciazy i kazano polatac po lekarzach :D Kurcze ale mnie dziwczyny w blad wprowadzily!!! Pytalam sie czy mozna zeby leczyc powiedzialy ze od 16 tyg a dzis mowie temu mojemu ze myslalam ze leczenie od 16 tyg a on mi mowi ze od 16 wyrywanie.... Leczyc mozna..a nawet trzeba :) Pozdrawiam wszytkich 🌼

Gość enigma-21
witam was dziewczyny bardzo cieplutko !!!:-) a ja jak nie miałąm okresu to nie mam go nadal :-/ :-/ :-/ znacie może jakieś tabletki na przyspieszenie okresu ????/prosze bo ta niepewność mnie zabija :-( a do lekarza narazie i tak nie pójde bo niestety na to nie mam czasu i strasznie się go boje!!!!!!!!! pozdrawaiam was cieplucio!!!pa

Rusałka, enigmaa, bettinka22, channah - dzieki za objaśnienie :) Mam nadzieje, że to ciąża – tak bardzo chcemy mieć z mężem Małą Malinkę. Postanowiłam że zrobie test ciążowy 11.11.1005, choć nie wiem czy wytrzymam... A może dzisiaj.... tylko powiedzcie mi czy można robić wieczorem (czy test wyjdzie wiarygony – bo z tego co wiem najlepiej rano) channah nie mierzyłam sobie temperatury dopochwowej, ale dzisiaj to zrobie.Nie chciałam wcześniej robić testów, mierzyć temperatur, bo nie chce zapeszać całej sytuacji.

Kalla Test jest bez znaczenia... ja robilam ok godz 20 wieczorem swoj... I bezblednie wskazal 2 kreski... Wiec mozesz smialo... i zaufaj mi jak juz bedziesz wiedziala... to bedzie Ci lzej... Testy wykrywaja stezenie hormonow w moczu wiec czy to bedzie rano czy wieczorem.. ono i tak bedzie.. Moze mocz ranny ma wieksze stezenie .. skoro zawsze sa badania pobierane wlasnie z moczu rannego ale to chyba w tej sytuacji nie ma duzego znaczenia!!! Zreszta szczerze powiem ze skoro juz jestes 7 dni po terminie @ to pewnie jestes w ciazy ... tymbardziej ze masz podobne objawy do kazdej z nas - czyli lekkie plamienie ktore swiadczy o zagniezdzeniu sie jajeczka... Teraz oblicz sobie kiedy bedziesz miala niunke :) Enigma 21 Niestety nie znam takich srodkow... jedyne co przyspiesza okres to stres z moich doswiadcxzen :D Ale jesli nie masz go juz dlugo to lepiej nie siegac po leki tylko po test ciazowy...

Rusalka - Ty to mnie podbudowujesz na duchu!!! Wielka Buzka za to!! Mierzyłam sobie tempke dopochwowo i wyskoczyła mi temperatura 37,5; zas drugim razem 37,1 Zaraz zabieram sie za test ciązowy...

zrobiłam test i.... wyszły DWIE KRECHY!!!! Dziewczyny jaka jestem szczęśliwa!!! Tym bardziej, że z mężem staraliśmy się o dzidziusia już od 3 cykli !!!

Gość ewa 1976
zrob test jak najpredzej a wszystko sie wyjasni ! z takim opoznieniem test bedzie pewny !!! powodzenia!sama jestem mama 3 letniej coreczki i to jest straszne szczescie miec dziecko :) trzymam kciuki za ciebie

ewa 1976 - juz po wszystkim - ale dzięki za słowa otuchy! Cieszę sie że masz kochaną pocieche !!!

Gość bettinka22
KALLA-to fantastycznie!!!!!!!!! jak ja wam dziewczyny zazdroszcze!!!:) :) :)

bettinka22 a Ty juz dostałaś @???Może też sie nie pojawi (bo z tego co pamiętam u Ciebie sie zbliza). Może tez wspólnie będziemy sie cieszyć!!!!

Gość lorelay
Mam krótkie pytanie! Co sądzicie o objawach: bardzo bolące sutki bolące piersi temperatura 37,1 p w czasie owulacji była 36,8-36,9 ciągniecie i kłucie w brzuchu ból jak przed i na początku miesiączki PROSZE NAPISZCIE MI CZY WASZYM ZDANIEM TO CIĄŻA! a dodam jeszcze że na robienie testu musze poczekać do piątku- terminu spodziewanej miesiączki. Z GÓRY DZIĘKUJE!

Gość bettinka22
kalla...ja mam dostac najwczesniej w piatek,,najpozniej w niedziele...bo zawsze mam cykleod 28-30...poczekamy zobaczymy,,najgorsze ze w piatek do Londynu z Misiem swoim jade i moze mi sie poprzesuwac cos..jak cos to dam znac w poniedzialek jak juz przyjade :P..jest malutka nadzieja... od ok 2 tyg moj mocz jest ciemniejszy duzo,,hm,,cos mi sie obilo o uszy ze czasem w ciazy tak sie ma,,a witamin zadych nie biore wiec nie wiem sama,moze juz lekko panikuje:P dzis tempka z rana -37(pochwowa),,ciala-37,1przez caly dzien a i ok 16 poszlam spac dzis tak mnie znuzylo jak przyszlam z miasta i dopiero wstalam hiihh

witam dziewczyni,narazie nic nie isze odezwe sie do was jak sie wszystko wprzyszły piatek wyjaśni narazie nie chce zapeszać!!!!! kalla--gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!🌻

Witam :) A ja wlasnie sie poryczalam od piosenki i filmu :) Kalla .. 🌼G R A T U L A C J E 🌼 Ale to bylo pewne :) Lorelay Piersi niektore kobiety bola... ja mam bardzo wrazliwe sutki np Klucie w dole brzucha tez norma...zazwyczaj uczucie jakby kul lewy jajnik (zazwyczaj kazda wlasnie mowi ze z lewej strony).. Poczekaj do piatku... A w niedziele albo poniedzialek zrob test... na wszelki wypadek jakby sie miala opoznic... :) AGAPA.... Daj znac :) Ja dzis bylam u lekarza... I zrobil mi usg :) Moja niunia ma juz 18mm - widac bylo pecherzyk plodowy a w nim moja niunke :) 2 tyg temu bylo to 12mm ale to byl sam pecherzyk...chyba nie znam sie za dobrze :) W kazdym badz razie dr po wielkosci plodu (a t juz jakby nie bylo kawal ludzia :D ) okreslil ze to 8 tydzien choc mi to wychodzi ze 7... :) Dostalam skierowanie na badania, i zalozono mi juz karte ciazy :D Pozdrawiam Wszytkie Kobietki 🌼

rusałka--fajnie masz!!!ja tez che!!!!:)pozdrawiam Ciebie i Niunie❤️ oczywiście dam znać co i jak !!! buziaki😘

Gość Lorelay
DZIĘKI Rusałka!! Poczekam do weekendu i jak nie przyjdzie @ to teścik zrobie i dam znać! Pozdrawiam was wszystkie!

mi okres spóźniał sie 2 tyg. b.chciałam być w ciązy ale moje ,,dolegliwości nic na to nie wskazywało,, bóle brzucha,humorki przedokresowe.Kupiłam test wyszło ze nie jestem była wielka rozpacz.Odczekałam kolejny tydzień i pobiegłam do gin(po 3 tyg kiedy sie spóźniał) zrobiła usg dopochwowo i okazało sie że jestem w ciązy.Teraz jestem 2 miesięczną mamuśką wrzeszczącego niemowlaczka :) ja na test bym nie liczyła w moim przypadku były 3 razy mylne ( 2 razy wukazało że jestem a nie była i raz że nie jestem a byłam )

Witaj Kangurku Mam pytanie.. Jako jedyna chyba masz juz dzidziusia to sie Ciebie spytam... Powiedz o jakich krwawieniach poporodowych mowilu gdzie nie gdzie kobiety na topikach? Bo ja nie bardzo wiem.. Czy to chodzi o krwawienie jakies zwiazane z porodem czy to automatycznie dostaje sie @? Poza tym.. Mozesz nam powiedziec jak to jest...? zaraz po porodzie wsatajesz i robisz wszystko kolo malca? Przez jaki czas wystepuja bole krocza po porodzie... Lorelay... Poczekaj i daj znac :)

Rusałka--na wieści musze czekac do nastepnego piątku!!!wiec wtedy powinnam dostać okresu!!dam znać!!!

Gość mydelniczka
dziewczyny pyanko mam w tzrecim tygodniu zapomniałam pod rząd dwuch tabletek!!! jedną przyjełam z 13 godzinnym opóźnieniem,a druga z 15 godzinnym opóxnieniem,to było dzień po dniu!! dodam ze w te dni kochała sie ,do środka!! czy duze jest ryzyko zajscia w ciaże??? i czy musze teraz nie robić pzrerwy tej 7--ddniowej w tabletkach bo słyszałam ze w taich pzrypadkach sie nei robi??? i czy okres nie wystąpi podczas tej pzrerey jak jestem w ciaży/?