Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agusiaaa

czerwienie się

Polecane posty

Mam problem, otóż bardzo często się czerwienie. Zwłaszcza w szkole, jak mam przedstawić jakiś referat i jak odpowiadam na ocene :( Jest to dosc uciażliwe, jak ktoś mi wypomina: \"ale jesteś czerwona!\" Nie tylko zdarza mi sie to w szkole, ale także w towarzystwie. W ogóle czuje się z tym źle... Zaczynam pić melise jednak wydaje mi się, że nie wiele to pomoże. Poradźcie, co mam robić? :(

Mam tak samo i jedyne co CI moge poradzic, to gruba warstwa fluidu i jak najmniej o tym myslec i sie nie przejmowac. Wiem, wiec łatwo mówic.... ale wiem co mowie, bo sama to mam 😭

Gość ja tez tak mam
ale powiedzialam sobie...to urocze! nie przejmuj sie! tyle ze teraz mniej sie czerwienie....:(

Gość rycynuska
ej tam,nie oprzekmujcie sie,wiem ze to jest wkurwiajace ale sama wiem jak to jest:( niesetety strasznie utrudnia to zycie,mniejmy nadzieje ze to przez dorastanie i raczej napewno minie:)

Gość Michael
Witam heh choc jestem facetem miałem ten sam problem może zaczne w ten sposób. Ten problem rozpocza sie w okresie dojzewania byłem małym drobnym brzydkim i wstydliwym chołpcem szczeze mowiac niemiałem odwagi na nic robiłem to co mi wszyscy kazali popadalem w depresje a co mi pomogło ? Muzyka dziwne prawda zaczełem słuchac muzyki punkowej wsłuchałem sie w teksty stałem sie niegrzecznym chłopcem z kolorowymi długimi włosami zaczełem chodzic w porwanych jinsach zaczełem poprostu wiezyc w siebie i przestałem dawac sobą pomiatać i dołować.

Gość hehehehehehehehehehe
ja tez to mam lae o tym nie mysle nie stresuję sie za kazdym razem i nie mowie sobie jejku za chwile sie to stanie po prostu pewnie krocze przed siebie wmowilam i wmawiam sobie codziennie ze jestem fajną dziewczyna ktora nie mapowodoów do czerwienienia sie i tyle troche mi sie rzadziej to zdarza, ale minie jak wyjde z okresu dojrzewania

Gość gadzikowa
Tez tak mialam !!! zyc mi sie nie chcialo z tego powodu.teraz nie wiem czy to sprawka tego ze jestem juz starsza czy rtego ze zaczelam w siebie wierzyc... powiem Ci ze z czasem twoj problem napewno zniknie!!!! tak jak mi... mozesz brac rutinoskorbin lub jesc duzo zielnonych warzyw... wtedy twoje rumience nie beda tak widoczne.//// a najlepiej kup sobie korektor!¬!! o ton jasniejszy od twojej karnacji a wtedy nawet jak bedziesz sie czerwienic nikt ci nie wypomni ze wygladasz jak burak... bo nikt nie zauwazy!! a z czasem zaczniej sie tym wogole nie przejmowac. Najlepiej nie skupiaj sie na tym ze sie czerwienisz,bo to tylko spoteguje czerwonosc:)nie ma co sie przejmowac./.. duzo osob ma z tym problem a dla mnie to byla katastrofa!!a teraz to z tego sie smieje:) musisz sie wiecej z tego smiac niz dolowac...to nic strasznego.z czasem to zrozumiesz

Gość Karolcia młoda lal
ja mysle ze powinnas upic sobie fluid. nie wiem jak on sie nazywa ale sie dowiem. Bardzo pomagał.:):) ja mysle ze nie powinnas sie czerwienic niech to robi on :P:P:P:P

Gość upupupu
a czy przez takie czerwienienie sie moga pekac naczynka?

Gość nie ty jedna
sie czerwienisz. z tego co wiem, to naczynka nie popekaja od czerwienienia sie :) Nie przejmuj sie rumiencami, czy tak zawnym czerwienieniem sie :)Ja sie kiedys przejmowalam, dopoki mezczyzni nie zaczeli mi mowic, ze to urocze :)

Gość upupuup
no to jaki jest wiec powod pekania naczynekna twarzy?

Gość aaaaaaaaaaas

Gość upuupup

Gość upuuppu

Gość ewasss
nie mysl o tym wcale a komentarzami sie nie przejmuj. z wiekiem ci przejdzie :)

Gość upupup

Gość a na pewno przejdzie
mi też tak rok temu próbowała dermatolog wmówić, ze przejdzie, jakoś minął rok, nie przeszło, jest coraz gorzej, słuchaj dalej takich pseudooptymistycznych komentarzy jak ten powyżej, a za jakiś czas będziesz leczyć trądzik różowaty, który jest po prostu straszny!!! Trzeba zainwestować w dobre kremy - Avene Diroseal , Rubialine, Auriderm, NIE WOLNO się opalać!!!!!!!!, najlepiej w ogóle po słońcu nie chodzić, zmienić diętę, łykać Rutinoscorbin i dbać o regularne wypróżnienia (wbrew pozorom to ma duży wpływ na pękające naczynka).

Gość upupuup

Gość wio topiku