Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

super_melodia

Antyperspirant czy dezodorant?

Polecane posty

Ostatnio czytałam,że powinno sie stosować na zmianę te dwa kosmetyki, ponieważ stosowanie jedego antyperspirantu przez dłuższy czas może uczulić. Macie jakies doświadczenia w tej sprawie?

Zapomniałam dodać,że ja od dłuższego czasu (ok roku))używam antyperspirantu Little black dress z Avonu. Może znacie inne ale skuteczne antyperspiranty, może zmiana na inny rzeczywiście wyjdzie mi na dobre?

o uczuleniu nic nie słyszałam, nie widzę związku między długim stosowaniem a uczuleniem. chodzi raczej o to, że antyperspirant blokuje ujścia gruczołów potowych, więc niektórzy uważają, że lepiej stosować dezodorant, który nie blokuje pocenia, a jedynie zapobiega przykremu zapachowi. a ze skutecznych antyperspirantów polecam Lady Speed Stick Invisible w żelu, kulki Avonu strasznie brudzą.

zdecydowanie wolę antyprespirant - lady speed stick aloes kulki wg mnie brudzą i nie są w pełni skuteczne. pozdr

Gość Miniczka
Ja tez wlasciwie tyko antyperspirantow uzywam. Moj ulubiony to Lady Speed Stick Aloe. A o tym Invisible to nie slyszalam...

Gość lady_zet
ja uzywam Rexone w sztyfcie(np. oxygen, aloe) i jest to najskuteczniejszy antyperspirant. Nawet jak sie spoce, to zero przykrego zapachu.