Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paperdoll

Diane 35, a drętwienie lewej ręki

Polecane posty

Gość paperdoll

Wiem , ze tematów o Diane 35 było już kilka , ale nie znalazłam w nich tego czego szukam . Bardzo proszę o pomoc , może któraś z Was też miała takie objawy: biorę Diane od około 6 miesięcy jako lek na trądzik, od około 2 tygodni odczuwam drętwienie lewej ręki i ból mięśnia sercowego. Najpierw myślałam, że to przez to , że mam teraz bardzo nerwowy okres, ale w trakcie 7-dniowej przerwy czułam sie lepiej, przedwczoraj zaczęłam kolejny cykl i bóle w lewej ręce powróciły :( Do lekarza mogę się udać dopiero za tydzień, nie wiem czy powinnam odstawić Diane czy poczekać na diagnoze lekarza, a jeśli odstawie to czy wszystko mi się rozleguluje i czy trądzik wróci ( to najsmutniejsze :( ) Bardzo proszę o radę jesli któraś z Was miałą podobne objawy w trakcie brania Diane Zaznaczam , ze nie miałam wcześniej żadnych skutków ubocznych , o których pisały dziewczyny na tym forum przy braniu Diane, czyli np.: tycie, pękanie naczynek, rozstępy , cellulit, migreny, wypadanie włosów itp. Czułam się dobrze, trądzik znikł, cere mam gładziutką. Proszę o odpowiedź, to dla mnie ważne, bo nie wiem czy zaprzestać brania w trakcie cyklu, czy kontynuować mimo drętwienia lewej ręki :(

Ja tak mialam przy microgynonie. nie wiem czemu tak bylo. w sumie to zmienilam na diane (zeby cera byla lepsza) i mi przeszlo.

ja biore drugi miesiąc Diane na poprawe cery. I rzeczywiście jest coś takiego, ze czasami mam skurcze lewej ręki tak jakby sama mi się ruszała . To mne nie boli, ale nigdy tak nie miałam zeby mi sie ramie ( lewe) samo tak jakby troche drgało. do PAPERDOLL A po jakim czasie brania DIANY cera CI sie poprawiła??? bo u mnie na razie średniawo...

Gość zoela
hej bralam diane przez 3lata z przerwami i mialam cos podobnego..co prawda nie dretwiala mi lewa reka ale same palce jakby mrowki po nich chodzily..a co do po prawy cery o po 3 miesiacach bylam juz happy, ze nareszie w koncu wygladam ok :) i tak bylo przez caly czas brania, czasem tylko jakis maly wyprysk, no ale moze sie zdarzyc najlepszym :) teraz juz nie biore diane od 4miesiecy i cere mam ciagle ok...moze nie jakas wybitna, ale jestem ciagle bardzo zadowolona :)

Gość paperdoll
Do rrryfka: Po około trzech miesiącach byłam już bardzo zadowolona, bo miałam czyściutkie czoło i policzki, a od mniej więcej miesiąca mam cere tak gładziutką jakiej nie miałam ( nie przesadzając) od kilku lat. Nie wyskakują mi już w ogóle żadne syfki nawet przed okresem i cerę mam mniej tłustą niż wcześniej. Jeśli po odstawieniu Diane 35 trądzik wróci to chyba się załamie :(

pocieszyłaś mnie !!! ]Już się nie mogę doczekać!! Narazie mija 1.5 miesiąca. ALe zamierzam sobie też zrobić peeling mechaniczny żeby zeszły ślady po trądziku.

Kobieto! Poczytaj ulotkę! Przeciez tam jest o czymś takim napisane. To jest zapowiedź zawału. Natychmiast powinnaś to odstawić i iść do lekarza.

Gość agatieee
alia!! jak to zapowiedz zawalu!! nie przesdzasz troche? ja tez zamierzam niedlugo zaczac brac ten lek i nie straszcie mnie!! na Boga!!

\"Należy przerwać przyjmowanie tabletek i skontaktować sie jak najszybciej z lekarzem w przypadku zauwazenia objawów sugerujacych mozliwość wystapienia zakrzepicy, zawału serca lub udaru: - kaszel bez wyraźnej przyczyny, - silny bół w klatce piersiowej, który może promieniować do lewego ramienia, - duszność, - ból głowy o niespotykanym wczesniej nasileniu lub napad migreny. - częsciowa lub całkowit utrata widzenialub podwójne widzenie\" No i dalej nie chce mi się pisac, ale jest o zawrotach głowy, omdleniach, zaburzeniach zmysłow, bólu w jamie brzusznej.obrzęku i bólu nóg i zaburzeniach czynnosci mowy.

Jest jeszcze, że rzadko, ale może dojść do zatorowości płucnej (czyli zakrzep blokuje tetnicę w płucach) oraz do zakrzepicy w żyłach głebokich. Ale to drugie rzadziej . \"Ryzyko zakrzepicy jest większe u kobiet stosujących preparaty hormonalne niz u pozostałych,ale nie tak duze jak w okresie ciązy\"

Ja jeszcze powiem, że Diane stosuje jako lek, a nie antykoncepcję już ósmy miesiąc. Nie wiem jak długo będę to jeszcze stosować. Poprawiła mi się cera. najpierw zauważyłam,że na plecach. Tzn. znikneły krostki z tamtego miejsca> Nie miaam tam pryszczy, ale takie jakies nierównosci, małe krostki. Twarz mam jak pupcia niemowlaka. Nie używam zadnych podkładów, nic, tylko krem nawilzajacy. A poza tym czuje się swietnie, nic mi nie dolega. Odpukać. Mam nadzieje, że wszystko tam w środku jest ok. Niedługo ide do gina.

Gość ...aaaaa.....
ja brałam diane ponad rok...w trakcie jej brania nie mialam zadnych skutkow ubocznych, wszystkie przyszcze znikneły, nie lamały sie paznokcie i nie przetluszczaly wlosy,, ale jak tylko przestłam ja brac wszystko wrociło....totalna załamka...i znow wszystko od nowa...:((

Gość ale to nie jest bol klatki
piersiowej ktory promieniuje do reki, tylko dretwienie reki :O

na drętwienie ręki i skurcze łydek można wypróbować magnez, zacznij stosować go codziennie (mogą być takie ropuszczalne tabletki) to się przekonasz polecam udać się do lekarza

Gość paperdoll
Dziewczyny przerwałam po 5-tej tabletce cyklu, ponieważ ból i kłucie w klatce piersiowej są coraz mocniejsze. Nie wiem czy to Diane 35 zawiniła, nawet nie mam kiedy pójść do gina. Ale przez pół roku brania bylo wszystko ok, więc nie wiem czemu teraz , dodatkowo mam arytmie, ale ginekolog o tym wiedział przepisując mi Diane, zrobie badania , bo troszkę się przestraszyłam, nigdy wcześniej się tak dziwnie nie czułam Powiedzcie mi czy przez to, ze przerwałam w trakcie cyklu on mi się rozleguluje. Może któraś z Was przestała brać hormony w połowie opakowania np.?? Napiszcie jakie mogą być konsekwencje. Z góry dziękuje.

Sorry, ale głupi ten Twój gin. W ulotce Diany jest napisane, że jak ktoś choruje na serce (zwłaszcza na zakrzepicę), to nie powinien tego brać. A co do skutków odstawienia, to zdaje się były tu jakieś topiki. POszukaj w wyszukiwarce.