Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 _bambucza_

NATURALNY PROGESTERON

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
podnosz臋

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Teselecta
Ten implant podsk贸rny to po prostu jedna z metod antykoncepcji. Wydawa艂a mi si臋 ta opcja ciekawa, ale przeczyta艂am komentarze pod tym artyku艂em (wyra藕nie o charakterze promocyjnym) i mi przesz艂o. Moim zdaniem zacznij od kremu i zobacz, czy jest poprawa. Jak nie, to zainteresuj si臋 implantem, chocia偶 ja bym si臋 jednak ba艂a. http://kobieta.wp.pl/kat,26355,title,Implant-podskorny-nowa-metoda-antykoncepcji-hormonalnej,wid,16553073,wiadomosc.html

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Katrin02
No tak wiem, 偶e to jedna z metod antykoncepcji , z samym progesteronem. Zastanawiaj膮c si臋 nad implantem bra艂am pod uwag臋 poprawe samopoczucia i jednocze艣nie ochron臋. Bo to ro偶nie mo偶e by膰. Czy sam krem r贸wnie偶 ma dzia艂anie zabezpieczaj膮ce przed ewentualna ci膮偶膮 ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Teselecta
Na pewno krem z progesteronem nie mo偶e by膰 traktowany jako 艣rodek antykoncepcyjny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Katrin02
Hm....faktycznie w 偶adnym z krem贸w z progesteronem skierowanym do kobiet w okresie menopauzy nie ma wyszczeg贸lnienia, i偶 ma on r贸wnie偶 dzia艂anie antykoncepcyjne, ale mo偶e dlatego, 偶e producenci zak艂adaj膮, i偶 w tym okresie wygas艂a funkcja jajnik贸w i uznali taka informacje za bezzasadn膮. Jak my艣licie ? Przecie偶 skoro wk艂adki, implanty, 偶ele dopochwowe czy tabletki jednosk艂adnikowe z progesteronem spe艂niaj膮 t膮 funkcj臋 to dlaczego krem nie mia艂by tego robi膰 ? Dr膮偶y艂am temat implantu maj膮c na my艣li w pierwszej kolejno艣ci podniesienie dramatycznie niskiego progesteronu, a zarazem zabezpieczenie. Dzia艂anie takie jak Mirena tylko mniej inwazyjne. A co si臋 tyczy samej Mireny w okresie klimakterium to faktycznie co艣 musi by膰 na rzeczy, poniewa偶 moje kole偶anki w tym samym wieku , maj膮ce wk艂adk臋 nie maj膮 偶adnych symptom贸w menopauzy. Oznacza to, 偶e Mirena faktycznie podczas wygasania funkcji jajnik贸w, podtrzymuje r贸wnowag臋 hormon贸w nie daj膮c tych wszystkich pod艂ych objaw贸w. Stosowanie kremu ma za zadanie r贸wnie偶 zr贸wnowa偶y膰 przewag臋 estrogenu. Zatem dzia艂anie to samo. Znajoma poleci艂a mi na pocz膮tek spr贸bowa膰 kremu z Biovea. Sama stosuje i twierdzi, 偶e czuje si臋 rewelacyjnie. Na plus przemawia tak偶e r贸wnomiernie dozowana dawka. Po Saratii natomiast mia艂a straszne b贸le g艂owy, nie mijaj膮ce wzd臋cia, uczucie zatrzymywania wody i nigdy tak naprawd臋 nie wiedzia艂a ile tego kremu wciera w sk贸r臋 za pomoc膮 tej 艂y偶eczki. My艣l臋, 偶e to jest bardzo wa偶ne aby kuracja by艂a skuteczna dostarcza膰 zawsze tyle samo tego hormonu....inaczej mo偶e by膰 hu艣tawka. Mo偶e to by膰 powodem tak r贸偶nego samopoczucia kobiet, kt贸re raz zaaplikuj膮 sobie tego kremu wi臋cej raz mniej. Po艂kni臋cie dw贸ch pigu艂ek zamiast jednej te偶 niesie ze sob膮 zmiany ... Jest to logiczne prawda ? Je艣li kto艣 ma do艣wiadczenia z kremem z Biovea, prosz臋 napiszcie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aiwen
Witam w艂asnie wr贸ci艂am z wizyty kontrolnej u lekarza,jestem 2 lata po usuni臋ciu lewego jajnika i du偶ego drena偶u jamy brzusznej z powodu bardzo ekspansywnej endometriozy,mimo operacji choroba post臋powa艂a tak szybko 偶e ju偶 0,5 roku po zabiegu powr贸ci艂y b贸le nie do zniesienia,pr贸ba leczenia hormonami ko艅czy艂a si臋 za ka偶dym razem skokami ci艣nienia i takimi rozstrojem nerwowym 偶e sama ze sob膮 nie mog艂am wytrzyma膰,lekarze zdecydowali 偶e tylko ca艂kowita lobotomia zatrzyma endometrioz臋,przez przypadek wpad艂 mi w r臋ce Nexus,gdzie opisywano dzia艂anie wild yam/pochrzyn/ w leczeniu endo,bior臋 2 tabletki dziennie i dodatkowo stosuj臋 ma艣膰 1 raz dziennie od 3 miesiecy i co nic nie boli a dzi艣 po wizycie okaza艂o si臋 偶e choroba nie postepuje.Pani Doktor,kt贸ra jest jednym z najlepszych ginekolog贸w we Wroc艂awiu powiedzia艂a 偶e ju偶 jej nie zdziwi,ale jako lekarz nie mo偶e poleca膰 takiej terapii.Wild yam jest do nabycia w internetowym sklepie multinatura

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aiwen
Witam w艂asnie wr贸ci艂am z wizyty kontrolnej u lekarza,jestem 2 lata po usuni臋ciu lewego jajnika i du偶ego drena偶u jamy brzusznej z powodu bardzo ekspansywnej endometriozy,mimo operacji choroba post臋powa艂a tak szybko 偶e ju偶 0,5 roku po zabiegu powr贸ci艂y b贸le nie do zniesienia,pr贸ba leczenia hormonami ko艅czy艂a si臋 za ka偶dym razem skokami ci艣nienia i takimi rozstrojem nerwowym 偶e sama ze sob膮 nie mog艂am wytrzyma膰,lekarze zdecydowali 偶e tylko ca艂kowita lobotomia zatrzyma endometrioz臋,przez przypadek wpad艂 mi w r臋ce Nexus,gdzie opisywano dzia艂anie wild yam/pochrzyn/ w leczeniu endo,bior臋 2 tabletki dziennie i dodatkowo stosuj臋 ma艣膰 1 raz dziennie od 3 miesiecy i co nic nie boli a dzi艣 po wizycie okaza艂o si臋 偶e choroba nie postepuje.Pani Doktor,kt贸ra jest jednym z najlepszych ginekolog贸w we Wroc艂awiu powiedzia艂a 偶e ju偶 jej nie zdziwi,ale jako lekarz nie mo偶e poleca膰 takiej terapii.Wild yam jest do nabycia w internetowym sklepie multinatura

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰halinka
Czy ten krem ma takie same skutki uboczne jak tabletki?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ENDOMETRIOZA
DZIEWCZYNY POMOCY! CZY KTOS WIE COS O STOSOWANIU I DZIALANIU NATURALNEGO PROGESTERONU, POCHRZYNU ITP. NA ENDOMETRIOZE??? Mam 30 lat i od 5 lat zdiagnozowana ENDOMETRIOZE. Przypuszczam, ze ta choroba rozwinela sie u mnie od razu jak zaczelam miesiaczkowac. Juz jako mloda dziewczyna pamietam, ze w trakcie okresu umieralam z bolu. Okresy co 2,3 miesiace. Lekarze mowili, ze niektore kobiety tak maja i moge jedynie brac tabletki antykoncepcyjne, bo zlagodza te stany. Przez antykoncepcje nabawilam sie DEPRESJI, ktora odzywa sie do dzisiaj. Kilka lat temu w koncu lekarz z Bielawy wyznal sie, ze mam ENDOMETRIOZE (cysty picea tzw. czekoladowe) i byl w szoku, ze nikt wczesniej tego nie wykryl. Kazal brac VISANE i cysty zmniejszyly sie, ale depresja wrocila ze zdwojona sila. Powiedzial, ze najlepsze lekarstwo na ENDO - to ciaza. Uprzedzal tez ze moge miec problemy z zajsciem. Udalo sie po 3 miesiacach.. ;) Mam sliczna coreczke. Niestety po zakonczeniu karmienia piersia znow pojawil sie temat ENDO. Zaczelam brac tabletki antykoncepcyjne, zeby zatrzymac to dziadostwo na takim etapie, na jakim jest. Niestety - znow DEPRESJA! :( Boje sie, ze moje zmiany nastroju maja negatywny wplyw na dziecko.. nie potrafie juz kontrolowac swoich napadow placzu.. do tego dochodzi masa problemow prywatnych.. PODSUMOWUJAC: Co zrobic?! - Nie moge brac tabletek, ktore zatrzymuja ENDO, bo powoduja u mnie depresje - jeden lekarz odradzal LAPAROSKOPIE, inny doradzal.. jak dla mnie, to jest rozwiazanie ostateczne, zreszta zabieg ten nie wyleczy ENDO, tylko wyciszy - PREDZEJ CZY POZNIEJ CHOROBA WROCI.. - nie moge tez nie robic nic.. bo choroba moze szybko sie rozwinac CO ROBIC? Czy ktos mial podobna sytuacje? Czy stosowal NATURALNY PROGESTERON W TAKIEJ SYTUACJI? Czy pomoglo? Jak dlugo mozna go stosowac? Z jednej strony czytam, ze naturalny progesteron reguluje cykle miesiaczkowe.. przy endometriozie to chyba nie jest dobre rozwiazanie? - przeciez, im mniej okresow, tym lepiej? Mam racje? Dajcie znac, bo oszaleje...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dziewczyna 78
Mam do sprzedania krem, kt贸ry nie zu偶y艂am w og贸le, gdy偶 przesz艂am na inny rodzaj terapii. Je艣li kt贸ra艣 ch臋tna, prosz臋 pisa膰, nati.04@wp.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Z diet膮 do艣膰 ci臋偶ko dostarczy膰 hormony, gdy偶 fitohomowy - hormony ro艣linne dzia艂aj膮ce podobnie do ludzkich hormon贸w wyst臋puj膮 w zbyt niskich ilo艣ciach. Dlatego ja stosuj臋 skoncentrowany preparat ligunin - zawieraj膮cy hormony ro艣linne, kt贸re mog臋 regulowa膰 kobiec膮 gospodark臋 hormonaln膮. Ju偶 po 2 miesi膮cach stosowania widz臋 r贸偶nic臋, dlatego wszystkim polacam :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bebe1234
Witam, Czy kto艣 jeszcze zagl膮da tu? Mam pytanie: czy kt贸ra艣 艂膮czy艂a Esmye na mi臋艣niaki z kremem progesteronowym? Jakie macie do艣wiadczenia, jak krem wp艂ywa na leczenie mi臋艣niak贸w. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Na mi臋艣niaki super dzia艂a selen, moja mama mia艂a i po za偶ywaniu lub piciu tego selenu znikn臋艂y ca艂kowicie. Polecam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰67
Co do dzia艂ania selenu w likwidacji mi臋艣niak贸w, nic nie wiem. Ja skomplementuj臋 go ze wzgl臋du na niedoczynno艣膰 tarczycy. To bardzo ciekawa informacja, 偶e pomaga r贸wnie偶 na mi臋艣niaki. Je偶eli chodzi o krem z progesteronem, to moja znajoma nie zauwa偶y艂a 偶adnej pozytywnej zmiany ani w swoich wynikach, ani samopoczuciu, ani w likwidacji mi臋艣niak贸w. Ja natomiast w okresie menopauzy poczu艂am si臋 dopiero du偶o lepiej kiedy odstawi艂am wszelkiego rodzaju hormony i przesz艂am na suplementacje paru witamin i minera艂贸w. Poprawi艂y mi si臋 wyniki tarczycy a po przykrych objawach menopauzy nie ma 艣ladu. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 legrande
Mam 35 lat od 5 lat plamienia przed i po okresie. Wyrok s艂aby progesteron, ale suplementacja bez sensu i warto j膮 wykona膰 przed planowaniem ci膮偶y. Do tego torbiele jajnik贸w. Winowajca, oczywi艣cie branie pigu艂ek anty przez wiele lat. W zesz艂ym roku postanowi艂am co艣 z tym zrobi膰 na w艂asn膮 r臋k臋. Metod膮 pr贸b i b艂臋d贸w najpierw suplementowa艂am si臋 Chasteberry Fruit to co艣 a'la castangus tylko wychodzi艂o mi taniej. Po przestudiowaniu for贸w internetowych okaza艂o si臋, 偶e te ro艣liny nie zadzia艂aj膮 przy niskiej witaminie B6 (s艂aba synteza), zatem suplementuj臋 B6 w du偶ej jednostce (zapomnijcie o jakich艣 B complexach). Po takim kombo nast膮pi艂a porprawa - regularne cykle + du偶o mniejsze plamienia. Do tego kombo do艂膮czy艂am progesteron w kremie i mog臋 powiedzie膰, 偶e pierwszy raz od 5 lat mia艂am cykl owulacyjny!!! Dodatkowo moja miesi膮czka przebiega bez plamie艅 przed i 偶adnego b贸lu w trakcie. Dos艂ownie przychodzi po cichu i znienacka :). Plamienia po r贸wnie偶 znikn臋艂y. Pisz臋 to, bo wiele dziewczyn z niedomog膮 lutealn膮 s艂yszy od gina, ze leczenie najlepiej tylko wtedy kiedy b臋d膮 chcie艂y zaj艣膰. Naturalny progesteron jak si臋 okazuje jest r贸wnie偶 dla m艂odszych os贸b, szczeg贸lnie z PMSem czy niedomog膮. Polecam nie tylko starszakom :), to dzia艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sally38
Wypr贸bowa艂am na sobie naturalny progesteron w kremie firmy SARATI, mam niedomog臋 cia艂ka 偶贸艂tego. Stosowa艂am go kilka miesi臋cy. Zaniepokoi艂y mnie opinie na temat tego kremu na stronie Sarati w j臋zyku angielskim. Dzia艂anie tego kremu nie jest potwierdzone klinicznie. 1. Mo偶na dosta膰 miesi膮czk臋 w trakcie wsmarowywania go w sk贸r臋 (co jest niemo偶liwe np. przy Utrogestanie) 2. Po wykonaniu badan we krwi w trakcie wsmarowywania wyniki jakbym nic nie robi艂a Dopiero teraz bior臋 leki (utrogestan), poziom progesteronu we krwi podni贸s艂 mi si臋 ju偶 po kilku dniach brania. Uwa偶am, 偶e powodzenie tego kremu opiera si臋 na dobrej reklamie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mikaaro
Aiwen@ Czy robisz przerwy w braniu tabletek Wil Yam, czy bierzesz je ca艂y miesi膮c tak samo?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dziewczyny podnosze pytanie - co w przypadku przyjmowania tabletek wild jam?? czy robicie przerwy w trakcie swoich cykli czy bierzecie je non stop? bardzo prosze o odpowiedz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Witajcie dziewczyny. Zakupi艂am progesteron w kremie firmy Sarati, jednak偶e nie wiem jak go stosowa膰 w przypadku starania si臋 o dziecko. Je艣li kto艣 z was ma wskaz贸wki to bardzo prosz臋 o odpowied藕.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jest jeszcze europejska strona gdzie mozecie kupic krem o ktorym pisalam wczesniej, www.modere.eu Harmonizing Cream Harmonizing Cream is a topical cream with a unique blend of phytoestrogens and other herbal extracts. Jak pisalam wczesniej, uzywam go profilaktycznie, jest bardzo dobry . Specjalnie polecam paniom w okresie przekwitania I po ciazy. Bo juz od 35 roju zmniejsza nam sie poziom progesterone. Wiec warto. Poza tym pieknie pachnie. Z kodem : j222226 dostaniecie 10 lub 10 euro znizki przy zakupie. Firma jest zlokalizowana w USA I jedyna z najlepszych proponujaca zycie bez chemii. Bez sztucznych dodatkow do swoich produktow. Europejska ma troche inne produkty niz amerykanska, ale zawsze moge pomoc. amerykanska strona jest www.modere.com/j222226 Po wiecej informacji prosze pisac barbara342@gmail.com

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a co s膮dzicie o kremie progestella? jest tani. Firmy Lbiotica

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Czy naturalny progesteron jest w stanie przywr贸ci膰 miesi膮czk臋?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wcieram 3ci cykl te progestell臋. Dwa piewrwsze sukces- znormalizowa艂o mi dlugosc cyklu do 27,5 dnia, podczas gdy wczesniejsze kilka mia艂am skrocone do 26-25 dni

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lapis
Cze艣膰! Od lat stosuj臋 naturalny progesteron, przede wszystkim od Sarati. Progestelle odczuwa jako s艂absz膮. Teraz jestem ju偶 prze d 50tk膮 i pomy艣la艂am o jakim艣 silniejszym kremie. Znalaz艂am progesteron w kremie z dzikiego jamu, ale o du偶o wi臋kszej koncentracji: Wild Yams cream 100 ml extra strong - with 80% Wild Yams extract - 64% Diosgenin. Wklejam link: https://www.amazon.co.uk/Wild-Yams-cream-extra-strong/dp/B017HLXXUI/ref=pd_sbs_121_1?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=ZDT1DHYBK23YXD1875CY Czy kto艣 to zna? Czy kt贸ra艣 z Was to stosowa艂a?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Pomaga na dominacje estrogenowa i niekonczace sie i zlewne miesiaczki?

Udost臋pnij ten post