Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Darya

Mój ulubiony i najłatwiejszy przepis...

Polecane posty

Gość saba955
ciekawe przepisy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
steki wieprzow/ wolowe. filet wolowy pokroic na male steki. male kartofelki umyc***przekroic wzdluz. na oliwie z oliwek smazyc na patelni ok 20- 30 min (w zaleznosci od ilosci) dodajac przyprawy i galazke rozmarynu krotko przed tym jak kartofelki sa juz akurat, wrzucam na patelnie, steki wieprzowe ok 3- 5 min z jednej strony obsmazam. po wyciagnieciu z patelni doprawiam. surowka wedle gustu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
albo: salatka z rucola, mozarella lub feta, pomidorki, ogorek kiszony, swiezapapryka, szczypior. sos do smaku. smaze na gruba koste pokrojona watrobke cieleca, krotko, zeby jeszcze byla rozowa. wczesniej doprawiam. jak sie usmazy wrzucam na salatke i danie gotowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
uwielbiam gotować! dziś: polędwiczki z orzechami polędwiczkę natrzeć sola i pieprzem, wstawić do lodówki. Orzechy posiekać ( włoskie, laskowe, pini, nerkowce itp. ), dodać jajko, 2 łyżki śmietany, chili, rozmaryn. Polędwiczkę obsmażyć, ułożyć w naczyniu do zapiekania. obłożyć masa orzechową i zapiekać ok. 20 min. w 180 stopniach. Na patelni roztopić masło, wsypać łyżeczkę cukru. Na tym przesmażyć plasterki jabłka. Polędwiczkę ułożyć na tych jabłkach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
papryka faszerowana

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Glasek
Hehe...najłatwiejszy przepis: chleb, masło, podsuszana kani, pomidorek i gotowe :P zawsze wyjdzie, smaczne, pożywne xD

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jednek
Hahaha. Patrze Glasek, ze nie lubisz sobie zycia utrudniać :P ale fakt, kanapki z kielbasa Kani sa swietne :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Rudiii
Coś z łososiem wędzonym. Mogą tez byc kanapki :) Przepisy na stronie suempol.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Rudiii
Ja polecam tę stronkę suempol, na której kilka przepisów jak przyrządzić łososia wędzonego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Podnoszę, z******ty temat.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość monisia8705
Ja poleca, makaron ze szpinakiem. Oczywiście zdrowo i szybko :) Składniki: ulubiony makaron 400 g mrożonego szpinaku 4 świeże pomidory pierś z kurczaka ser favita 1 cebula ząbek czosnku 2 łyżki majonezu + 1 łyżka śmietany + 1 łyżka musztardy Ulubione przyprawy (sól, pieprz, oregano, zioła prowansalskie, tymianek, majeranek, gałka muszkatołowa, słodka papryka) sposób wykonania i zdjęcie są na stronie: bestlunch.pl/aktualnosci/najlepsze-przepisy/2014/3/675/Makaron-ze-szpinakiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Revivale
No całkiem całkiem :D Coś podobnego widziałem tutaj: http://kubagotuje.pl/ no ale nie wiem czy trudniej jest- w sumie porównywalnie- ogólnie na tej stronce bardzo fajne przepisy są- warto zajrzeć i się zaznajomić :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Polecam stronke FB - coś smacznego i niedrogo. Przejrzyste przepisy ze zdjęciami i poradami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość madaa15
Mój ulubiony i najłatwiejszy przepis...kabanosy maestro w bułce z musztardą i keczupem :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tu fajny przepis na mięso wołowe: http://www.kiszeczka.pl/cos-pysznego/2/. Smakuje świetnie i nie jesy jakos specjalnie trudne w przydządzeniu. Wiaodmo, najważniejsze to zdobyć swieze mieso. reszta juz jakos leci.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
MAKARON ZE SZPINAKIEM - składniki: Makaron penne (piórka) Szpinak mrożony mielony 1 opakowanie Serek topiony ziołowy lub śmietankowy 2 opakowania Kosteczki knorr bazylia i oregano po 1 Papryka słodka mielona sól pieprz MAKARON ZE SZPINAKIEM - sposób przygotowania: Ugotuj makaron wg przepisu. Szpinak rozmroź na małym ogniu w garnku. Przypraw kosteczkami, papryką, solą i pieprzem do smaku. W małym rondelku rozpuść 2 serki z odrobiną wody, często mieszaj aby się nie przypaliło. Do garnka z makaronem wlej rozpuszczone serki - wymieszaj. Do makaronu z serkiem wlej szpinak - zamieszaj. Gotowe, smacznego Zapraszam wszystkich fanów motoryzacji do obejrzenia.http://sprztspecjalistyczny.yolasite.com/ Polecam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
wywalić te kosteczki i topione badziewie, dać normalne zioła i np. serek kozi, i będzie jadalne....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Robi się pogoda i trzeba coś robić na grilla haa składniki: 1/3 szklanki sosu sojowego ¼ szklanki oleju arachidowego ¼ szklanki ziaren pieprzu syczuańskiego, lekko pokruszonego w moździerzu 2 łyżeczki grubo zmielonego czarnego pieprzu 2 łyżeczki miodu 2 łyżeczki oleju sezamowego 8 ząbków czosnku 2 szczypiorki, drobno posiekane kawałek świeżego imbiru wielkości kciuka, obrany i drobno posiekany sól do smaku 8 skrzydełek 6 bambusowych patyczków do szaszłyków, zamoczonych w wodzie przez kilka godzin ¼ szklanki octu chianking 2 łyżki oleju chili przygotowanie: W misce zmieszaj ¼ szklanki sosu sojowego, 1 łyżkę oleju arachidowego, pół porcji pieprzu syczuańskiego, 2 łyżeczki czarnego pieprzu, miód, olej sezamowy, 2/3 porcji czosnku, szczypiorek, imbir i sól. Dodaj skrzydełka i zamieszaj aby marynata pokryła mięso. Włóż do lodówki na co najmniej 4h, a najlepiej na noc. Rozpal grill na do wysokiej temperatury albo ustaw patelnie grillową na dużym ogniu. Wyjmij skrzydełka z marynaty i nabijaj po 2 na patyczki. Pozostałość marynaty (tylko płyn) zlej do garnka. Pędzlem posmaruj kurczaka pozostałym olejem arachidowym. Grilluj na najgorętszej części grilla, często smarując marynatą i obracając w miarę potrzeby, aż skrzydełka będą chrupiące i upieczone (około 10 minut). Jeżeli skórka zacznie się palić zanim mięso w środku będzie upieczone, przesuń skrzydełka na zimniejszą część grilla. Zrób dip do maczania: w misce zmieszaj pozostały sos sojowy, pieprz i czosnek z octem i olejem chili. Gotowe – znika szybciej niż zdążycie grillować.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zupa rybna z łososia i makreli - składniki: 1 pęczek włoszczyzny 1 surowa wypatroszona makrela 250 g surowego filetu z łososia ze skórą 1 pomidor malinowy kilka nitek szafranu 2 łyżki śmietany 18-22 proc. (opcjonalnie) 2 łyżki posiekanego koperku sól pieprz Zupa rybna z łososia i makreli - sposób przygotowania: Włoszczyznę obierz, umyj, selera ewentualnie przekrój na pół. Makrelę oczyść i umyj. Warzywa i makrelę przełóż do garnka, zalej 2 i 1/2 litra wody. Dodaj 4 ziarnka pieprzu oraz nitki szafranu. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i przykryj pokrywką. Gotuj ok. pół godziny, aż warzywa będą miękkie, a ryba zacznie się rozpadać. Gdy wywar się gotuje, oczyść i umyj łososia. Usuń skórę, a mięso pokrój w kostkę 2x2 cm. Pomidora umyj, usuń gniazdo nasienne i zmiksuj. Z wywaru wyjmij warzywa, a wywar przelej przez gęste sito. Przetrzyj makrelę przez sito - na sicie pozostaną skóra i ości, gęsty mięsny mus wymieszaj z wywarem. Zupę przelej do czystego garnka, dodaj zmiksowanego pomidora i całość zagotuj. Zmniejsz ogień i do wrzącej zupy dodaj łososia. Gotuj na małym ogniu 8-10 minut. Na koniec dopraw solą i pieprzem. Jeśli używasz, dodaj śmietanę i wymieszaj. Podawaj z posiekanym koperkiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Lososia i makreli NIE GOTUJE SIE POL GODZINY

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
podbijam, może ktoś coś nowego dopisze :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ryż z warzywami z patelni z kawałkami kurczaka Czas przygotowania: 20 min. | kategoria: dania główne mięsne Gotowy obiad w 20min. Szybkie i sycące danie. Ryż z warzywami z patelni z kawałkami kurczaka Składniki 2 woreczki ryżu 1 paczka warzyw na patelnie typ włoskiego 1 łyżeczka masła 2 filety drobiowe Tłuszcz do smażenia 1 łyżka przyprawy do kurczaka. Odrobina przyprawy curry. Sposób przygotowania 1. Ryż z warzywami z patelni z kawałkami kurczaka - krok 1 Ryż ugotować Al ‘Dante. Do rondelka dajemy masełko i wrzucamy warzywa na patelnie dusimy ok 8-10min. W między czasie kroimy filet drobiowy na drobną kosteczkę oprószamy przyprawą do kurczaka i smażymy na tłuszczu. Kawałki mięsa drobiowego wrzucamy do warzyw dajemy ryż i przyprawę curry ( ostrożnie żeby nie przesadzić z tą przyprawą). Danie gotowe do podania.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
te wasze przepisy sa wstretne,zygac sie chce,zupa z avocado?czy cos podobnego-kto bedzie ta zygowine jadl?placuszki z kukurydzy?NIE NAWIDZE KUKURYDZY. ciasta wychodza ochydne.nic tu nie jest dobre.wasze przepisy wsadzcie sobie w d0??pe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×