Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małżeństwo

Oburza nas to co sie tu dzieje. Naprawdę jesteście prymitywni.

Polecane posty

Gość blu__cafe
Ci tak glośno wrzeszczą wyzywajać od prymitwów i kurwiszonów z reguły nie mają racji pokazują paluszkiem i na Bozię a za chwilę wylupią Ci oko, jakie to szlachetne i po chrześijańsku, bo jak to rydzyk powiedział nie wolno kopać człowieka czyb aże czerownego, zaslepieni jesteście czy jak?:D:D

Gość fruuzia
ludzie pogubiliscie sie w swoich wartosciach tylko pieniadze i sex jest w wszym zyciu wazny czy nie widzicie zadnych wznioslych rzeczy na ziemi??? ale do kosciolka i choineczke na swieta stawiac to wszycy na huuuurrra!!! po co - OBLUDA!!!!!!

Gość nadmienienie ojca Rydzyka
jest końcem każdej dyskusji. Żeby 10000 razy powtórzyć że nie o to tu chodzi, że Rydzyka mamy w d. - to i tak katolik zostanie zjechany...czy prześladowanie chrześcijan zaczęło się na nowo? :(

Gość no nie rozumiem
dlaczego zaraz pieprzeniu na lewo i prawo? nie wykluczam jedynie uprawiania seksu z inną osoba niż slubny mąż i to nie wiem czy się zdarzy, tak, same kurwy i zlodzieje tylko małżeńtwo oprawić w ramki zacząć się modlić:P

Gość fruuzia
przepraszam to chrzescijanie przesladuja caly swiat!!! nie wspomne o inkwizycji a jak papa odwalil kite - to juz przez tydzien byla dyskryminacja w tv i nie tylko a ja go mam w nosie- malo kto tak zyl dobrze i w dobrobycie jak ON!!!!!

Gość seks jest wżyciu
bardzo ważny, a choinka to tradycja i przezytek, we Francji jak mieszkałam wywalalismy na drugi dzien po swietach i to była mała

Gość fruuzia
a co mnie obchodzi tradycja, czemu nie sa zachowane tradycje naprawde pozyteczne a co tak naprawde ma choinka ze swietami - nic !!! poganskie zwyczaje oddaje sie czesc Bogu i czci poganskie zwyczaje , a moze na odwrót?

Gość a no to faktycznie
nie ma tu o czym rozmawiać. Wypowiedź fruuzi aż nazbyt dobitnie mówi o niej samej. Tak z ciekawości pytam - biorąc pod uwagę że 98% Polaków deklaruje się jak owierzący, a sprawom wiary poświęca się może 1% czasu antenowego w publicznej telewizji (bo innych nie wspomnę nawet) - to tak na logikę - i tu liczę na wysiłek umysłowy zgromadzonych - KTO jest dyskryminowany? A mimo to i tak żyjemy i się nie skarżymy - nie wiem kogo prześladujemy, to jest tak śmieszne że smutne :(

Gość alter_ ego
Ona udaje doskonała zonę on dobrego męza i kochanka, skoro im dobrze zyczę szczęścia, prześpią się jeszcze klika nocy dowiedzą się wielu innych rzeczy, wszystko jest tak wzgledne...:D

Gość tak najlepsze jest to że
krytykują katolików ludzie którzy nie mają o tej wierze zielonego pojęcia. Wielokrotnie to sprawdzałem w dyskusji. Zgadnijcie która strona zachowywała się obraźliwie, rzucała stereotypami, ogólnikami itp.

Gość do fruuzi
jestes wyjatkowa idiotka!! wlasnie dlatego nie lubie biedoty, bo zawsze zawistna i zawszze glupoty wygaduje o innych, zawsze czegos zazdrosci! lepiej spierdalaj, bo chociaz jestem przeciwnikiem dewotow co sie tutaj wypowiadaja to Ciebie chetnie bym w lep palnal! a do ogolu: kurwa ludzie, o co Wam chodzi? przeciez Was to nie dotyczy, czy ktos Was do czegos zmusza? czy ktos Was do czegos zacheca? no to czego mordy drzecie! a tak ogolnie co tutaj tak tlumnie robicie w siedlisku moralnej zgnilizny?

Gość rzeczywiście może
piszecie oburzeni, że się Was wyzywa od prymitywów (zresztą jestem przekonana, że to niefortunne wyrażenie autorów), a sami jaki sposób wyrażacie się o wartościach, które przyświcają osobom takim jak małżeństwo? Choćby to: "a jak papa odwalil kite - to juz przez tydzien byla dyskryminacja w tv i nie tylko a ja go mam w nosie- malo kto tak zyl dobrze i w dobrobycie jak ON!!!!!" To już chyba przesada.

Gość fruuzia
kochani jestem byla katoliczka odeszlam od tego plugastwa partzec nie moge na tych judaszy co tylko sie trzesa do kasy i macaja dzieci - i ten prostak i zboczeniec z ambony ma mi mowic jak mam zyc- niech sie goni odeszlam z tego ciemnogrodu - pozostalym powadzenia!!! :D

Gość no nie mogę
jak się człowiek choć trochę szanuje, myśli niezależnie, ma wrażliwość na swoją i cudzą godność - to jest dewotą 😭 łeeeeeeeeee 😭 jak grochem o ścianę. Czemu?

Gość rzeczywiście może
a wyjątki o których pisze fruuzia, to z pewnością niewielki odsetek wsród kapłanów, tyle, że taki sprawy się nagłaśnia. Nie generalizujcie proszę. A może by powiedzieć, że skoro ileś tam kobiet się puszcza, to wszystki są puszczalskie. Co Wy na to?

Gość fruuzia
dla mnie papa nie byl kims wielkim dla mnie wielcy sa ludzie którzy żyja obok mnie , a ich smiercia nikt sie nie przejmuje

Gość fruuzia
drazni was ze ktos MOZE zyc normalnie - dlaczego?? bo to wskazuje na to ze jestescie nienormalni!!

Gość o czy wy w ogóle piszecie

Gość tak co Ty powiesz
ja po każdym kocie na ulicy płaczę. Jestem katoliczką. Wiara daje mi siłę. Staram się nie sądzić tych co mnie sądzą. Nie zasłaniam się kiepską jakością naszych kaznodziei. Zawsze przecież mogę próbować znależć lepszego księdza, lepszą parafię (na szczęście trafiłam bardzo dobrze)...Tutaj chodzi o moją duszę, więc takie argumenty - dla tych co naprawdę wierzą - są śmieszne.

Gość a co to znaczy normalnie
??? nic bardziej śliskiego niż takie stwierdzenie. Ludzie, jakąś wiedzę zdobądźcie i dopiero innych pouczajcie.....

Gość czy ktoś się
pod fruuzię nie podszywa? Czy to nie są 2 osoby, sama sobie zaprzecza...

Gość o czym wy w ogóle piszecie
po co te dyskusje ????? Wg mnie wszystko jest ok o ile godzą sie na to dwie dorosłe, świadome swoich czynów osoby nie mające zobowiązań i nikogo przez to nie krzywdzące. A czy ktoś lubi od przodu , od tyłu , przy swietle czy bez, z jednym, trzema czy codziennie z kim innym to jego prywatna sprawa! Co was to obchodzi? A w ogóle co robi takie swiętojebliwe małżeństwo na takim plugawym topiku?!

Gość ona ma problemy
z logicznym myśleniem, że o tzw. abstrakcyjnym nie wspomnę.. :(

Gość fruuzia
a mam pytanko czy TY KIEDYKOLWIEK zaglebials sie w SŁOWO BOZE ??? zobaczylabys ze to czego tam nauczaja i te Rydzyki tez to oszusc a to co wam mowia to jawne klamstwo

Gość jak ja to kocham
najpierw się drze taki ktoś żeby się nie wtrącać, nie oceniać, wypierdalać - po czym gnoi parę nie widząc w tym sprzeczności. mówiąc 'świętojebliwe" już wpakowałeś im się do wyra!!! już oceniłeś!!! Więc nie pouczaj!!!

Gość rzeczywiście może
topik to oni sami założyli

Gość fruuzia
nie powiedzialam swietojebliwe :P

Gość do fruuzi
zamknij morde bo juz Cie czytac nie mozna:( jedna taka idiotka a odrazu daje bron do reki dewotom na setki topikow! wypierdalaj bo glupoty gadasz!

Gość do fruuzia
nie wiem do kogo to było ,zakładam że do mnie ;) Oóż podstawą mojej wiary jest zagłębianie się w Słowo Boże. Może nie uwierzysz - nigdy w życiu nie słyszałam 5 min. z Radia Maryja. Nie mam pojęcia nawet o czym tam mówią. Jestem związana z kościołem tzw. inteligenckim, wiesz o jego istnieniu? pewnie nie :(