Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Esme 22

skutki uboczne spowodowane tabletkami anty - piszcie!!

Polecane posty

Gość Esme 22

napiszcie jakie mialyscie skutki uboczne i po jakich konkretnie tabletkach.

Gość safora
ja tyje po wszystkich tabsach bralam cilest, minulet, mercilion

Gość agutka77
A ja nie tylko utyłam ale miałam dziwną depresję, wahania nastroju... No i oczywiscie spadek zainteresowania seksem. Brałam najpierw Diane35 - rok, potem 2 lata Logest (wlasnie po tych pigułkach zaniklo libido...).

Gość kkkkkkk
ja niewiem ale ja niezaobserwałam żadnych skutków ubocznych

Gość safora
agatka racja zapomnialam o tym ze moj facet ledwo ze mna wytrzymywal moje "humorki" byly doslownie nie do zniesienia tabsy wspominam jako koszmar aha i dorzuce do tego jeszcze okropny cellulit na udach :(( bleeee przed braniem tabsow wazylam 57 po pol roku brania juz 65 nie polecam zadnej dziewczynie tabletek:( wiem ze to niezawodne zabezpieczenie ale nie warto marnowac sobie zdrowia humoru i figury

Gość *** o ***
Ja miałam zator płuc.

Harmonet Bolące piersi (co z tego, że urosły o 1 rozmiar,skoro nie byłam w stanie położyć się na brzuchu, tak bolało) Jakieś ciągłe pieczenie, upławy, infekcje Wahania nastrojów, jakieś mordercze instynkty się we mnie objawiły Spadek libido

Gość monika wlck
biorę logest dwa lata...juz widać u mnie....zbytnia nerwowość, czasem nawet egrasje delikatną:/ Humory..., libido spadło poniżej poziomu morza....facet ze mną nie wytrzymuje...tragedia:(

ja (odpukac) nie mam żadnych. W pierwszym miesiącu obniżenie libida i bolace piersi.Teraz brak jakich kolwiek skutkow ubocznych.

Gość nnan
microgynon21 skutki: zero libido,zmienne humory-raz laczesz raz sie cieszysz,stalam sie bardziej nerwowa...

Gość dorotynka
sama nie wiem co o tym myslec. Biore pierwszy listek regulonu, jestm przy 12/13 tabletce plamienie mam od samego poczatku (tzn jak sie okres skonczyl, piersi ciut obolale) a ostatnie pare dni czuje sie kiepsko, bez energii, bole glowy, wzdecia, nie jest mi niedobrze, ale niewyraznie na zoladku, placze tez co chwile.... nie wiem czy bierze mnie jakies chorobsko czy to wina pigulek? czy te objawy nie poajwilyby sie jzu na pcozatku listka gdyby to byla ich wina? W piatek ide do lekrza, mam powiedziec jak je znosze i od tego zalezy czy bede je brala dalej... a ja nie wiem :(

Gość mala mala
ja bralam 4 lata i zaluje jak cholera:( zawdzieczam im: - zylaki - hemoroidy - wlosy mam jak stara baba( wypadac zaczely) - suchosc pochwy( po 1,5 roku stosowania) odstawilam i nie biore juz 6 miesiac jakies 5 miesiacy po odstawianiu cale plecy mialam tak opryszczale ze masakra

Gość magda m.
a ja biorę stediril i czuję się rewelacyjnie, przy dianie bolały mnie piersi, a teraz nie bolą

Gość przytyłam
co spowodowane było nadmiernym apetytem - po cilest + nerwowość, płaczliwość, spadki i zmiany nastrojów; po microgynon nic nie odczułam i było super (żadnego spadku libido nawet!), a teraz lekarz zalecił novynette i jest do dupy: wszystko mnie denerwuje, płaczliwa się zrobiłam, czasem boli głowa...

Dowiesz sie po 2 latach brania tabletek jak je nagle przestaniesz brac..lepiej ich wogole nie zaczynaj brac.Za 2 lata sobie na to pytanie sama odpowiesz,zrob experyment.

Gość krufka
cilest-przytyc nie przytylam piersi nie urosły i wszytko bylo super. dopiero po odsatwieniu zaczela sie jazda, zachwiana calkowicie gospodarka hormonalna, okropne pryszcze wszedzie, nadmierne owlosienie. teraz leczenie i jak na razie slabe persektywy na dzidziusia. nikomu nie poleceam gdybym mogla cofnac czas nigdy bym ich nie wzieła ale coz .....

Gość nekta
Cilest, waga +8 kilo, migreny /bardzo silne/,depresja lękowa, schizy, płaczliwość, libido 0% włosy wypadały, jedynym plusem było dobre zabezpieczenie, okresy co do dnia.

Gość ptyszaa
przytylam czesto plakalam bez powodu wypadaja mi wlosy mam zniszczona watrobe pojawili sie nadcisnienie i prawdopodomnie bede teraz musiala do konca zycia brac na to leki rozstepy cellulitis pogorszyl mi sie wzrok OGOLNIE PRZEKLINAM DZIEN W KTORYM POSZLAM DO GINA PO PIERWSZA RECEPTE!!!!!! ALEZ JA BYLAM GLUPIA

Gość sylweczka
ja już 4 rok biorę cilest i pierwsze jakieś trzy miesiące były okropne - płakałam z byle powodu, wpadałam w furię z błachych drobnostek, bolała mnie głowa i w ogóle było strasznie. teraz jużnic takiego nie ma zauważam tylko zmniejszenuie libido i co najgorsze nawodnienie organizmu, co mnie teraz wkurza ale czytając wcześniejsze wypowiedzi to boję się tego co się za mną stanie jak przestanę brać. Psychicznej pewności tak do końca nigdy nie mam i często misię zdarza zapomnieć wziąć, bo najgorszy jest ten obowiązek regularnego brania

Biorę pigułki anty od ok 8 lat. Wczesniej był to Cilest, teraz Microgynon, widocznych i odczuwalnych skutków ubocznych brak.

Gość ania -45
Czy branie tabletek antykoncepcyjnych może spowodować pogorszenie wzroku? Zawsze miałam krótkowzroczność. Ale nigdy nie było tak, żeby w ciągu 8-10 miesięcy wada pogłębiała się o ok. 1 dioprię. A to bardzo dużo w tak krótkim czasie. Początkowo myślalam, że to może z przemęczenia, czytania niewyraźnych xerówek na studiach... Czy wiecie coś na ten temat? PS. Od około 2 lat regularnie biorę Regulon.

nie zauważyłam pogorszenia wady, choć o trochę tak. Bardziej widoczne natomiast jest to, ze mam bardziej suche oczy, noszę soczewki i niestety bardzo krótko mogę je nosić lub po prostu mnie \'uwieraja\'

Gość Osssssa
czy to prawda, ze w Szwecji i Wielkiej Brytani kobiety umieraly po zazyciu tabletek anty????

Ja bralam poltora roku Harmonet, piersi mi urosly o rozmiar ale nie przytylam, libido spadlo i wpadlam w depresje, ale duza czescia winy za te 2 ostatnie obarczam niestety mojego bylego. Po odstawieniu zadnych negatywncyh skutkow, nastroj sie poprawil a i libido wrocilo, piersi wrocily do pierwotnego rozmiaru. Teraz zaczelam brac Microgynon i nie mam zadnych skutkow ubocznych. Mam nowego faceta i jest super - dba o mnie, nie wpedza w deprechy i zalezy mu na dobrym sexie DLA MNIE, stara sie w kazdym calu. Ogolnie jest o niebo lepiej. Nie chce bron Boze kwestionowac waszych wypowiedzi, ale uwazam, ze niektorymi dolegliwosciami nie mozna obarczac tabletek. Wiele spraw zalezy od naszego stylu zycia, stanu zdrowia, warunkow otoczenia i przede wszystkim indywidualnych predyspozycji. Nie chce tu powiedziec, ze tabletki sa neutralne dla zdrowia i nikomu nie bede specjalnie polecac, ale naprawde nie wszystkim kobietom szkodza. Mi pomagaja raczej - lepsza cera, wlosy, niebolesne i krotkie miesiaczki, ze nie wspomne o komforcie w sexie. Moze to nie jest najlepsza rada, ale niestety trzeba przetestowac na sobie. Nikt z gory nie powie co jest dobre a co zle dla konkretnej osoby. Oczywisice przed podjeciem decyzji trzeba sie dobrze zastanowic. A jesli chodzi o alternatywne srodki anty, to mi na przyklad nie sluza prezerwatywy bo jakos mnie draznia i zawsze mam jakies zapalenia po nich, a globulki zabieraja cala radosc z sexu. I moga tez uczulac. Nic nie jest idealne - poza szklanka zimnej wody ZAMIAST :P Pozdrawiam :) zdrowka zycze

Gość nekta
Oczywiście , to jest sprawa indywidualna, po to są hormony ,żeby jednych leczyć i pomagać a drugim niestety zaszkodzą, i tak już jest dlatego jest ich tak duży wybór, by każda mogła je dopasować, ale jeżeki są niedopoasowane to wyzej wymienione objawy są raczej napewno spowodowane skutkami ubocznymi.. Ja mogę tu wiele negatywnych wypowiedzi przytroczyc jeśli chodzi o Cilest, ale nie będę tego czynić , bo jest grono kobiet, którym tylko te tabletki służą i napewno tak jest, obecnie mam wkładkę i też wiele negatywnycjh opinii słyszę , ale mnie służy i to jest najważniejsze!! No chyba ,ze NPR albo tak jak piszesz szklanka zimnej wody!! Szkoda odmawiać sobie przyjemności, wszystko jest dla ludzi należy tylko działać z rozwagą!!

A co powiecie o spiralach? Czy nadaja sie na mlodych dziewczyn, ktore jeszcze nie rodzily? Bo slyszalam, ze nie za bardzo, ale moge sie mylic...

Gość nekta
Polecam Ci topik Jaką spiralę????? Tam są dziewczyny, które mają wkładkę mimo,że nie rodziły.

Gość Kachula
ja biore yasmin.. i w sumie jak narazie nie dzieje sie nic specjalnego no moze oprocz mniejszej ochoty na sex no i jakby cycki mi urosły :p ale to chyba dobry skutek uboczny :p