Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Peter Gragelmann

Polki mieszkajace na stale w Niemczech

Polecane posty

limes _ :-D :-D :-D błagam ja mam bujna wyobraźnię ( no i znam konsystencję tego ciasta) :-D rany aż sie popłakałam ze śmiechu :-D ja tez miewam rózne pomysły jak je wałkuję :-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dziunia - ela !!!! kobitki o czym wy mówicie bo nie kumam :-o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
No Jo24... no jak to : o spirycie i dzieciach. Dziunia 🌻 co do malego to nic z tego, to moj ulubieniec. A kolo ciebie tez przejezdzam ,takze uazaj:P A corcie moge ci zostawic, na jakis rok albo dwa. Bo ja ostatnio sie z nia nie moge dogadac.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dziunia987 -wiem ze te plecionki to filofun-lub filofuny,kiedys sie tez w to bawilam razem z corka,byla fajna stronka z instrukcjami w Pl ale nie umie znalezc ,jeszcze poszukam moze cos wynajde:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a ja mam przepis na chrust -faworki na blasze pieczoe-chyba bardziej dietetyczne:P jak ktos nie lubi przy piecu stac i lowic;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gofry zawsze robię \"na oko\" mam taką gofrownicę , com ją była od teściowej przywiozła , ma chyba ze 25 lat i jest niezastąpiona - choć dość obciachowa ;-) jest to produkt PRLu i nawet pisze na niej : \" produkt o obniżonej estetyce\" hihi moje są przeważnie chrupiące ale przez pierwsze pół godziny z goframi to jest tak : * woda, cukier, mąka---> i masz chrupiące * im więcej mleka, jajek i tłuszczu (ja czasem daje olej sezamowy albo orzechowy) tym szybciej tracą \" chrupkość\" pytanie czy warto dzieciom do jedzenia dawać same węglowodany ? i tak g.znikają u mnie dość szybko , jeszcze gorące ;-) to te pół godziny ich \"chrupkośc\"i mi wystarczy :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a wiec... 1. nasz proboszcz jest \"nawiedzony\" nie wezmie nawet pieniedzy za to zeby dac chrzest, on ne dal teraz nawet komunii dzieciom, ktorych rodzice nia maja slubu koscielnego 2.slub koscielny...wiaze sie z tym tez wiele... 3.chrzest tutaj, no tak, tyle, ze chrzestny jest z PL, przyjedzie z rodzinka, czyli to 4 osoby, zostana na kilka dni, moja siostra -chrzestna ma do mnie 450 km, przyjada we czworke, musza zostac na noc, gzie ja ich pomieszcze? domu jeszcze nie mam.... :( i znowu dol sie powieksza, bo przypomnialam sobie, ze wszedzie mam daleko, i brak rodziny tutaj... :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dziunia ! gingera to o tych plecionkach ze sznurków :-p :-D o się ubawiłam jak ty jej z tym ciastem :-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
co mam dawac o zylkach abo przepis??bo juz sie gubie ,jak ktos nie jest na bierzaco to chyba sie juz zagmatwal jak nas z ukrycia czyta:p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
makijaż mi się przez was rozmazuje jutro to sobie chyba wodoodporny pierdykne :-p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Marta a nie możesz w innej parafii w Polsce na ich brak narzekać nie możemy :-) popytaj! mili księża też się zdarzają :-) ja swojego nie trawię i też zawsze na gościnnych występach w innych parafiach :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ALEZ sie posmiac mozna z wpisow waszych. Faktycznie jak ktos tak wpada okazjonalnie to glupieje...:P A co do ksiezy i parafii,ja tez uwazam ze mozna i noralnych znalesc. Ale niestety trzeba czasami poszukac . U nas taka rezerwowa parafia byla kolo Jeonki. Jak ktos nie mogl we wlasnej to lecial tam. Martus...ja chrzcilam dziecko swoje, a my tez slubu koscielnego nie mielismy. Ksiadz probowal delikatnie nas zachecic do tego, ale potem na koniec stwierdzil, ze my dorosli, wiec sami wiemy co powinnismy,a dziecku sie nie odmawia. Dziunia..ja nigdy nie mowilam, ze dobra jestem, tylko , ze zolza.Pomylilo ci sie :P:P:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
oczywiscie mialobyc Jelonki (czytaj Jeleniej Gory). Ale szybka chcialambyc i tak wyszlo.To chyba po tym Spidermann-ie mi tak zostalo:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dziunia--> przecież mówi ę że \"na oko\" zawsze robię ale oki zaraz poszukam przepisu wyjściowego a może któraś tez poda swój to i ja skorzystam bo gofry to moi chłopcy lubią , oj lubia ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
3 jajka 50 dag maki 15 dag cukru 1/2 paczki cukru waniliowego 1/2 paczki proszku do pieczenia 1/2 litra mleka 1 łyżka oleju Jaja utrzeć z cukrem, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Dodać mleko i olej mieszając do uzyskania jednolitego ciasta. Posolić do smaku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
to chyba prawda bo kupiłam takie cos a\'la gofrownica do donatsów i jest do niczego , lerzy w piwnicy a ja używam tej z bnizona estetyką z PRLu **** \"gofry chrupiące Dodane przez Gość w dniu - 2006-07-24 23:30:25Sekret tkwi w gofrownicy, te tanie z marketów są do bani, polecam droższe modele często wyglądające na toporne z dużą ilością Watów Gofry Dodane przez Gość w dniu - 2006-07-24 23:20:30Nigdy nie wychodzą mi chrupiące. Dlaczego? ******

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a ten jest nawet chyba lepszy : *********************************** 2 żółtka 1 jajko 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru 2 szklanki mąki szczypta soli 1/2 szklanki oleju 1/2 l mleka Wszystko razem wymieszać na konsystencję gęstej śmietany. ************************************************ robię bardzo podobnie 😘

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
LIMES-----> i co z tym karaluchem ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no już widzę, widzę ;-) równo walnęłyśmy te wpisy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a niech Maja sama przyleci :-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do Jo 24
jesli chcesz miec pyszne,chrupiace gofry,to mie wody czy mleka,a smietany daj!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do Jo 24
moj znajomy sprzedawal kiedys gofry i tylko smietana w nich byla,zadne mieko:).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
OK !!! następne robię ze śmietaną !!! DZIĘKI ! właśnie się zastanawiałam jak robią te sprzedawane z budek na mieście ;-) i proszę spadasz jak z nieba 😘

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
o ! się wyprało idę wieszać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość skorka
Mój synak wkrada się do kuchni (przeczkolnej) i wyjada NUTELLE. Brudny z czekolady , twarz i ręce ale zarzeka się że to nie on. ten talent to chyba po mamusi. mam pytanie coś dobrego na opryszczke. Są ponoć jakieś plastry ale nie wiem nic dokładniej PROSZĘ

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
FAWORKI NA BLACHE: SZKLANKA MAKI 1 CZUBATA LYZKA MASLA 3 ZOLTKA 3 LYZKI KWASNEJ SMIETANY 1 LYZKA OCTU ZOLTKA POLACZYC ZE SMIETANA DODAC TLUSZCZ-WYMIESZAC:DODAC MAKE I OCET :WYROBIC CIASTO.WSTAWIC NA 1/2 GODZ DO ZAMRAZALNIKA:FORMOWAC FAWOEKI I PIEC NA ZLOTY KOLOR-OK10 MIN -180 STOPNI

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość skorka
DZIĘKUJE!!! zovirax-- niestety się nie sprawdza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×