Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Peter Gragelmann

Polki mieszkajace na stale w Niemczech

Polecane posty

Mariechen ona go zapraszala tylko w Boze narodzenie.Chociazby z tego powodu ze przeciez zawsze sie ma jedno przykrycie dla zablakanego wolne. Mysmy zawsze tak robili.I moja babcia tez. On nie jeczal.Byl to starszy pan. Czytalam raz ksiazke w ktörej bylo napisane ze nie jest trudno zyc z ludzmi.Ze wielkosc czlowieka zalezy od tego na ile umie zyc sam.Bo taka jest tez prawda.Kazdy jest sam. Najpierw musze siebie pokochac a dopiero wtedy moge kochac innych. Czasami jest naprawde latwiej do obcego pöjsc i opowiedziec co nam na sercu lezy niz komus kogo sie dlugo zna.Dlatego istnieja psycholodzy .Gdyby znajomi , przyjaciele i rodzina byli zawsze w stanie pomöc to niepotrzeba wlasnie takich ludzi. Mysle ze kazdy przeciez najlepiej wie co komu chce powiedziec i od kogo zyczy sobie pomocy. Sa ludzie ktörzy wpadli w dlugi i wszystcy sie od nich odwröcili.Lub np. maja chore dziecko i stracili przyjaciöl. No przeciez jest wiele takich sytuacji. Ludzie zyja pod mostem bo niemogli zaplacic za mieszkanie. Ja chce poprostu powiedziec ze jezeli ktos ma to pragnienie innym pomöc ktörzy sa w biedzie to niech pomaga. Zaszkodzic to nikomu niemoze. :-)) :D

achh kochana limes zdradz, ktory drugi dezodorant w rosamannie nie mial aluminium w skladzie, bo ja stosuje krysztal Mauraners i jest delikatnie ujawszy \" o du...e rozczasc\" :O

ale wy sie rozpisujecie... a nikt chyba nie rozumie o co ta cala historia z przyjaciolmi itd sie zaczela :-( Marylou jestem z Toba! Nie, to ty chyba bylas najpierw ze mna;-) 🌼 Gosiu to dziwne to jedno ze zdjec ktore mi przyslalas:-D Wiesz z ta dwojka dzieci i puszka farby:-D

Aja uwielbiam czytac! Ja doslownie ksiazki wchlaniam jak to mowi moj maz. Bardzo lubie Cooka (med. thriller), Sparksa (cos na otarcie oczka) i ostatnio Ahern.Ta ostatnia wydala juz chyba trzy ksiazki.Pierwsza to \"P.S. Ich liebe Dich\" (wiem,wiem co myslicie o romansach:-P) Ale ta ma cos takiego w sobie...czytalam ja w trakcie sesji, wiec bylo malo czasu a ja nie potrafie sie od ksiazki oderwac jak jest dobra wiec czytalam ja w autobusie i glupio mi bylo bo caly czas beczalam 😭 Ksiazka byla super, polecam baarrddzzooo uczuciowa.Ale nie romans! Dwie nastepne nie byly juz takie dobre:-( A jakis czas temu czytalam \"Solange du da bist\" od Marc Levy, rowniez polecam:-D Gejsze czytalam po niemiecku, krotko po przyjezdzie tutaj. Bylo naprawde dlluugooo:-P No i tylko polowe zrozumialam a druga polowe sobie dopowiedzialam ;-)

Marylou ja bym chetnie poszla spac ale mala strasznie marudzi.Nie oplaca sie klasc jak co 10 minut musisz z lozka wyskakiwac 💤

ja czytalam duzo Chemielewskiej, Christie -- uwielbiam dobre kryminaly z humorem :) tutaj w Niemczech W.Holt polecam, bo dobre romanse historyczne zawsze z dreszczykiem :) lubie tez trillery Masterton i podobne tego gatunku, kiedys mialam lekiego fiola na punkcie kultury zydowskiej i przeczytalam chyba wiekszosc ksiazek Singera, dobre bylo tez \"Pachnidlo\" czytalam tylko ksiazke..w ogole zawsze duzo czytalam, etraz tylko czasu brak :(

Pachnidlo tez czytalam, dobre bylo a Mastertona to mialam jedna ksiazke ale wstydze sie powiedziec jaka;-) Chmielewska tez uwielbiam nawet jeszcze dzis siegam z radoscia do ksiazek o Pawelu i Janeczce:-D

Teresa i Okretka cos mi mowi ale niewiele pewnie dawno temu czytalam a serie o Pawelku mam chyba cala w domu. Mamy podobny styl- moje meble w podobnym stylu ale widze ze \"troche\" przeplacilam:-( Marylou co robi Erwin?

Gość Genuss
malutka fajne meble, jaki to material? MDF, czy fornir?

a moja miauczy bo chce spac:-O Mowilam ze to wariatka:-D bo ona spi ze mna pod koldra;-) Malutka pewnie sprawdze w google bo mi cos chodzi po glowie ale to takie fragmenty, nie wiem czy wogole do siebie pasuja:-D A tego sobowtura twojego meza jeszcze nie znalazlam;-) Moj maz mnie przed chwila zawolal zebym cos zobaczyla w Tv a to bylo o fasten. Czy on mi chce cos powiedziec ?!?!? :-O

Gość Genuss
na drzewo to cena chyba zbyt niska. Raczej okleina. Jestem ciekawa, bo mam podobne z katalogu, niestety moje nie sa warte swojej ceny :(

Gość Genuss
tyle to przeczytalam, tylko chodzi o material. Czy plyta, MDF, albo fornir?

Gość Genuss
Dzieki :)

Nie nic nie mowil ale sie ucieszyl jak zaczelam WW :-D A Alex zna dziela Miller ;-) Ale tylko te dwie \"Der Koloß von Maroussi\" i \"Wendekreis des Krebses\". Na drewno to za tanio, moje kosztowalo 3 razy wiecej a nie widze jakies roznicy:-(

no nie Marylou, do takiego stanu nigdy sie nie doprowadze , ja za bardzo KOCHAM jesc:-D Rzeczywiscie slodka, wogole ubranka dla sa takie ah....Dlatego chce jeszcze raz dziewczynke;-)

ja tez juz spadam bo kot zaraz wszystkich obudzi tym miauczeniem....Anastasia jest od pol godziny spokojna wiec to dobry znak;-) Spijcie dobrze i wypoczywajcie .Dobranoc 😴