Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bankowiec ...

Praca w Banku

Polecane posty

Gość doradca klienta
pracuję w banku od 6 miesięcy, a prywatnie jestem klientką millenium.ostatnio załatwiałam sobie kartę kredytową w mille, przy tej okazji byłam 2 razy w swoim oddziale. muszę Wam powiedzieć że ludzie tam pracujący zrobili na mnie bardzo złe wrażenie, kamienne twarze, zero uśmiechu, wręcz ponuractwo . przy drugiej wizycie dziewczyna która mnie obsługiwała była tak nie sympatyczna, pogardliwe spojrzenie, i jakby miała pretensje że w ogóle zawracam jej głowe. Ci ludzie wyglądają na niezadowolonych ze swojej pracy. aż mi ich żal. a z drugiej strony, dla mnie sympatyczna i miła obsługa jest na tyle ważna że z tego powodu jestem w stanie przenieść się do innego banku.

Gość doradca klienta
tzn przesnieść się jako klientka do innego banku

Gość Luke WBK
Witajcie! Czy może mi ktoś powiedzieć coś na temat pracy DORADCY LEASINGOWEGO w WBK? Na czym w praktyce polega taka praca i ile można zarobić bez wcześniejszego doświadczenia w bankowości ?

witam prosze o wypowiedź na temat pracy w polbanku na stanowisku lidera i ile mozna zarobic byłam na drugiej rozmowie juz ale pan na tym etapie nei mogl mi powiedziec ile moge zarobic prosze o wypowiedzi dziekuje

Gość do doradcy
Zobaczymy czy ty tak będziesz się uśmiechała po kilku latach w banku. Pracujesz 6 m-cy. Młoda krew zawsze się uśmiecha a potem ma do wszystkich pretensje że jej du..ę zawracają

Gość Millenijna
Madry Głupiec zgadzam się z Tobą całkowicie co do Mille Pracuje już 4 lata w tym.. Jak można mówić o normalnośi jeżeli na menagera przyjmuje się osobę z zewnątrz, która zamyka się w swoim kąciku i udaje, że jej nie ma dla klientów bo nie potrafi nawet zrobić przelewu, nie mówiąc o czymś trudniejszym, to jest właśnie menager, który zarabia grubą kasę a wie mniej niż asystent i jakoś nikt tego nie widzi. Porażka. Podobno ściezka kariery jest. Cikawe gdzie? Jak się raz dostaniesz na asystenta to mimo teoretycznych awansów będziesz dziobać na asystencie zawsze (przynajmniej w mniejszych miejscowościach). Nie wspomnę o tym, że powinni nam służbowe pampersy z logo zafundować.

Gość Millenijna
Doradca klienta a tak na marginesie czemu w woim banku nie wzięłaś karty kredytowej? W jakim banku pracujesz? :)

do Millenijna Masz rację z tymi menagerami. Nie powinno się przyjmować na menagerów osób z zewnątrz. Po pierwsze taka osoba musi mieć doświadczenie w danej firmie, znac wszystkie procedury i wiedzieć jak pracować z grupą. A jak menager siedzi sobie w akw. i nic nie robi to już kompletna porażka. Jego zadaniem jest głównie pozyskanie klienta depozytowego i ułatwienie pracy reszcie. To on powinien mieć największy udział w pozyskaniu kasy dla oddziału. W moim oddziale asystenci robią karty i gotówki, ja z konsultantem resztę. No i przelewów nie raz robiłam więcej niż oni. Ja nie lubię kolejek w oddziale i ściągam co mogę do siebie. Naprawdę Ci współczuję takiego managera Ja w mil. pracuję 6 lat ale zaczynałam jako doradca.

Gość kika1313
Wszystko jasne, jeżeli asystent więcej wie niż manager, który zamyka się w pokoiku. Znajomości, znajomości. Samo życie, sprawiedliwości nie ma. Ci na wyższych szczeblach mają to w nosie!!

To nawet o znajomości nie chodzi. Po co w ogóle zamieszczać ogłoszenia na zewnątrz? Nie ma pracowników w oddziałach? Przecież to ludzie pracujący w oddziale mają największą wiedzę, znają klientow itp. Tych najlepszych sprzedawców należałoby awansować, przeciez każdy asystent nie przychodzi do banku aby siedziec na jednym stanowisku 10 lat, chyba ze jakis mało ambitny. Gdzi jest w ogóle koordynator, czy on zna swoich ludzi czy tylko kierowników?

Gość kika1313
A po co ? Skoro wolą zatrudnić kogoś po znajomości, proste jeżeli personel czuje, że ktoś nie ma kompetencji. To trafił na to stanowisko. Takie życie.

Gość kika1313
ale Wy jesteście dziecinni. To przecież pisze, że po co mają szukać w oddziałach, skoro wolą zatrudnić znajomego, albo znajomego znajomego. Wiadomo, że taka osoba ma większą szansę, bo jest zatrudniana po znajomości. To się liczy, a po co mają kogoś brać z udziału.

Gość Madry Głupiec
Kika - przy tej rotacji i ilości potrzebnych ludzi znajomości szybko sie kończą :) Widać mało wiesz w tym temacie.... Zresztą zawsze ryzyko jest mniejszy w przypadku zatrudnienia kogoś "z polecenia" niż całkowicie z zewnątrz. A zatrudnianiem z zewnątrz kieruja się tym, że skoro ktoś dobrze sie spisuje na swoim stanowisku to nie znaczy ze byłby dobrym menedżerem/dyrektorem. Dla mnie to też dziwne choć po częsci logiczne. Ja zwsze staram sie wskazywać osoby do ewentualnego awansu...

Gość Luke WBK
A czy może mi ktoś powiedzieć coś na temat pracy DORADCY LEASINGOWEGO w WBK? :-) Na czym w praktyce polega taka praca i ile można zarobić bez wcześniejszego doświadczenia w bankowości ?? Oto link do oferty: ?http://www.pracuj.pl/oferty/1220474.html

czesc wam, mam pytanie ide na rozmowe do milenium w tym tygodniu na stanowisko asystent bankowy, jak wyglada rozmowa kwalifikacyjna????? i ile moze zarabiac taki asystent???

Już o tym pisano. Poczytaj topik. Asystent ok 2 000 brutto

Gość as199
do miśka 2000 czy 1800 nie jest tak ważne jak to do jakiego trafisz oddziału, jeśli trafisz do zgranego zespołu to masz drugie tyle w premii miesięcznej.

Gość as199
Kika nie sądze aby ktoś zatrudniał do Mille "po zjajomości" i to menagera - a to tylko jeśli gość ma "swoją bazę"

słuchajcie napiszcie cos o pracy lidera w POLBANKU POMÓZCIE ile moge zarobic? i na czym polega ta praca dziekuje z góry

Gość kika1313
as.....ale czytaj dokładnie czy ja coś pisałam o Mille....

Gość salata4
hej, ja mam pytanie do doświadczonych, ponieważ chce zmienic pracę własnie na doradce finasowego, ale nie wiem jak to wszystko sie odbywa?/Studiuje zaocznie , pracuje od 3 lat jako sekretarka i niewiem czy wogóle mam jakieś szanse, ale bardzo mnie ciągnie do tej pracy! Powiedzcie jak wygląda rozmowa, czego wymagają, zostałam juz zaproszona na rozmowę do BZ WBK i niewiem czy sie nadaje!!!!i ile oni tak płaca na początek?//pozdrawiam

Gość guder
gadałem dziś z dziewczynami w oddziale wbk. nie wiem dokładnie jakie to stanowisko ale pewnie jakiś tam doradca. powiedziały mi że widełki płacowe na ich pozycji to między 2500 a 3500 brutto. premie są ale żałośnie małe.

Gość gosiasalata4
ok, dzięki a jak rozmowy kwalifikacyjne wyglądają??CZY NAPRAWDĘ TRZEBA mieć dożą wiedzę NA TE TEMAT, ciężko SIę dostać?wszędzie jest tak samo??

Gość guder
nie wiem jak wygląda rozmowa w wbk, ale pewnie podobnie jak w innych bankach (poczytaj wcześniejsze posty, wiele razy pisano o tym). co do płacy to dziewczyny z wbk powiedziały mi że w lukasie podstawa była bardzo mizerna ale za to premie od sprzedaży były pokaźne i można nimi było przewyższyć wypłacaną podstawe. a jeszcze tylko powiem że w WBK od tego miesiąca podniesiono plany sprzedażowe praktycznie o 100%. w oddziale którym gadałem liczba kont do założenia skoczyła z 30 do 60. mi (pracuje w innym kanale dystrybucji) podniesiono też mniej więcej o 100% wymagania co do udzielonych kredytów gotówkowych. idą ciężkie czasy a ja zaczynam na wszelki wypadek szukać sobie nowej pracy :-/

Gość Mariola21
Widziałam wcześniej dwa zapytania o pracę w GE Money Banku, ale żadnej odpowiedzi. Czy naprawdę nikt nie pracuje w tym banku a konkretnie w placówce partnerskiej? Help! Wypowiedzcie się kto może na temat pracy w tym banku, czy warto tam podjąć pracę?

Guder nie masz już dosyć banków? Ja ostatnio chciałabym się przenieść do jakieś roboty na 8 godzin i najlepiej od 8=16.00 Moze to przesilenie wiosenne czy co?

Gość salat
to po ile tak normalnie godz. pracuje sie w bankach??? pozdrowienia dla gudera

Gość guder
joanna71 ---> pracy w banku to raczej nie, bo w banku robie dopiero od grudnia (wcześniej ubezpieczenia). prędzej mam dość pracy w siłach sprzedaży jako przedstawiciel. co z tego że na rekrutacji pokazywano piękne tabele prowizyjne i obiecywano pomoc w pozyskiwaniu klientów jeśli pomocy nie było żadnej a po paru miesiącach o 100% zwiększono wymagania? wiesz, ja w gruncie rzeczy chyba jeszcze w wbk nie przepracowałem 8 godzin w ciągu jednego dnia - luzy są, czasu jest sporo na własne sprawy tylko co z tego? pieniędzy z tego nie ma. można by powiedzieć że jak sie martwie że normy podniesiono to wystarczy żeby pracować 8 godzin codziennie i będzie ok. ale nie ma jak tego robić. nie ma jak pracować. spotkania w firmach - prezentacje dla pracowników są praktycznie nieskuteczne a kosztują (paliwo). ulotek w maju bank nie da, dał jedynie po 500 zrywek na pracownika - do końca tygodnia je pewnie wszystkie rozwiesze i co dalej? tylko czekanie na telefony od klientów :P a jak nie zadzwonią... tak więc też w ostatnich dniach myśle bardzo intensywnie nad nową pracą. pewnie jakiś PH bo chyba do niczego więcej nie mam kwalifikacji :-/

Ja w bankowości 13 lat pracuję..............Mam już serdecznie dosyć. Zaczynałam od kasjera, doradcy, sprzedaży bezpośredniej. doradca VIP, kierownik doradców, doradca dla firm no i teraz kierownik oddziału. Na szczęście mąż ma firmę i chyba księgowości się zaczne uczyć albo jakieś spa otworzę żeby z niego korzystać bo strasznie umęczona jestem, zwłaszcza ,że ten miesiąc nie najlepiej w wynikach mi się zapowiada. Jak coś ci się trafia na początku miesiąca i wiesz że prami nie będzie to jakoś nie motywuje to do roboty....