Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miki25

RODZIMY w SIERPNIU 2006

Polecane posty

Agusia2 mam to samo jesli chodzi o kichanie:) Tak boli,ze az stekne, maz zaraz blednie i pyta czy wszystko w porzadku. Jestem alergiczka, wiec w nosie kreci mnie bardzo czesto. Jesli chodzi o badania ginek., to w Angli czyli od stycznia jeszcze nie mialam robione. Wole sie tym nie przejmowac. Uklucia w brzuchu sa normalne, czytalam ze naciagaja sie jakies wiazadla biodrowe? No i macica sie powieksza. Livmar wydaje mi sie ze to jest nie w porzadku ze strony lek. Takie szybkie usg, skoro jeszcze nie widzialas malenstwa. Jest to uczucie niesamowite. Moje trwalo 15 minut, pokazano nam plecki, kregoslup, raczki itp. Zmierzono glowke, dostalam 3 zdjecia. Naprawde warto poszukac innego miejsca zrobienia usg. Jestem teraz duzo spokojniejsza i czekam na nastepne. Pozdrawiam.papa

Gość agusia2
Zdaleka ,ja tez staram sie myslec pozytywnie ,wiekszosc dziewczyn jest na biezaco z wizytami i badaniami a ja nic ,dopiero dostalam ubezpieczenie ,juz zaczynam dzisiaj 5 miesiac takze czas na odpowiednie badania . Dzisiaj pierwszy raz zaczelam odczowac pierwsze konkretne pobolewania zwiazane z rozciaganiem sie miesni brzucha ,szczegolnie prawy bok wzdluz ,nie ciekawe uczucie bo nie wiadomo co sie dzieje ,troche spanikowalam bo juz myslalam ze cos w srodku w brzuchu cos sie dzieje ale po czasie doszlam ze to ciagnie i kluje od zewnatrz,oh jejku ,jejku ,a na dodatek dopadlo mnie chorobsko ,zaczelo sie od skrobania w gardle ,pozniej coraz nizej ,teraz piecze mnie cala krtan i boli mnie gardlo jestem zla bo to ciezki okres kuracji babcinej i powolny .

Witam wszystkie mamusie!!!!!! Polecam fajną stronkę. Może ją znacie , może nie http://niemowle.onet.pl/ trzeba wejść na kalendarz ciąży i tam wybieramy sobie odpowiedni tydzień ciąży. Ciekawe. Ja tam zaglądam co tydzień chociaż mam w domu mnóstwo gazetek. Muszę dopisać małe co niecco do tabelki. NICK.................MIASTO..........WIEK...............TERMIN.....KG miki25............Warszawa.............24................01.08.......0,5 Lia.................Warszawa............??.................01.08....(!)2,0 livmar...............Nysa.................28................01.08...... 3,0 agata_27..........Słubice..............27.................1.08.........2,5 doris26.............Kraków..............26................04.08........bz blondi23............Elbląg................23 ................05.08........+2 Elmirka76.......ok.Wadowic...........30..............05.08......+6,5 SYNEK Aga.B............KOŁOBRZEG.......... 26.............. 06.08.........5 insomnia.............??...................24................07.08.......0,0 donn................Kraków..............27................07.08........1,0 justyna..................................29.................08.08........+2 SYNEk edusia.............Hannover.............32................11.08.......3,0 karamijja...........Łódź................28................12.08.......1,0 kasia 30.............Rybnik..............30................12.08.........?? Stokrotka _26......Lubin...............26................12.08........0,0 Agula 30.........zachodniopom.........30................14.08........+1.5 Kruszyna.........małopolska...........30.................15.08.........4,0 madelain.............J.Góra..............29................16.08........0,0 kpiotrowicz.........Warszawa.........23................17.08.......1,00 joanka...............Szczecin...........25.................17.08..........2 jolla80...............Warszawa..........25.................17.08.........? agusia2................USA................30..................19.08........?? z daleka ............Anglia................26..................19.08........3kg karola24...........Legionowo...........24.................19.08........?? ToYaB................Białystok...........27..............21 lub 23.08....bz jagna25...........Wodzisław Śl.........25................23.08........0,0 marsjanka*........ok. Katowic.........27................24.08...........? roxelka.............Essex,GB............27..................25.08.......4,0 Kotunia.............Legnica..............27..................25.08.......2kg oliwia13............pomorskie...........27.................26.08.........4 Lonta..................Rybnik ............21...............27.08........2,5kg padlinka............Warszawa...........24.................27.08........2kg maggiem........zachodniopom..........27...............29.08........ 2,0 kika27...............Kraków..............28................??.............3 kg

Gość donn
hej agata stronka naprawde fajna też do niej zawsze zaglądam.. U mnie dzisiaj 18 tydzień a ruchów dalej nie czuje, jutro sie wybieram do lekarza to może dowiem sie coś ciekawego chciałabym żeby już było wiadomo czy płeć dziecka ale zobaczymy czy lekarz będzie mi usg robił czy na następnej wizycie dopiero, napewno sie dowiem ile kg mam sobie dopisać.....

Gość donn
MIki25, Agula 30, dziewczyny co z Wami napiszcie coś co u Was słychać????

Cześć A za mną weekend na uczelni już mam dość, zmęczona jestem potwornie. Na dokładkę mój mąż zajmował się Maćkiem w niedzielę, była też moja teściowa z dziećmi od szwagra, no i ta opieka skończyła się dla Maćka wizytą na chirurgii dziecięcej. Jestem tak roztrzęsiona, że miałam ochotę Marka udusić. Pierwszy i ostatni raz został na cały dzień z Maćkiem pod opieką. Biedny ma tak pokiereszowaną buzię, że mało się nie poryczałam jak go zobaczyłam 😭 i tak dobrze, że skończyło się na jednym szwie na dolnej wardze-mogło być gorzej bo wpadł na sam kant ścianki między kuchnią a salonem. W dodatku mamy położony taki ostry tynk. W sobotę biorę wolne i wszystko to własnoręcznie zaszpachluję mało tego w przedpokoju na podłodze nadal leżą jakieś kontówki i wiertarki pomiomo, że prosiłam Marka aby to schował, to jest tak ciężki sprzęt, że nawet go nie powinnam dotykać, ale tak mu to schowam, że nauczy się sam dbać o to, aby to już nigdy nie leżało w domu. Eh wolę już nie myśleć o tym, bo nawet jak to piszę to ryczę. Na razie pa

Niestety nie czuję jesze ruchów, ale brzuch wyraźnie zaczyna przeszkadzać. W nocy muszę uważać, by się powoli obracać, bo jak nagle się obrócę to mnie brzuch boli, więc niewskazane. Zrobiłam dziś moje drugie badania, wyniki po południu. Jak tak leżę wieczorem w łóżku to ciągle się zastanawiam, czy aby na pewno jestem w ciąży. W sumie dla mnie to też już piąty miesiąc się zaczyna, a brzuch ciągle niewielki. W piątek pójdę na usg i nie dam lekarzowi tak szybko mnie zbadać ;), kto wie, może nawet wybiorę się już jutro, bo u mnie w przychodni usg robią tylko we wtorki i piątki. Na święta zafunduję sobie prywatną wizytę z długim usg i zdjęciami. Wtedy będę zadowolona. Teściowe dali mi wczoraj truskawki więc się dziś nimi objadałam, ale to nie to samo co sezonowe ;).

Gość Elmirka76
Witam kobietki (z lekka tracące talię ;) ) Donn------>>> teraz to w sumie już 19 tydz, a u gina byłam pod koniec 18. Ale oczywiscie on sie zastrzegał, że nie jest to na 100 %....... UWAGA!!!!!!!!! UWAGA!!!!!!!!!!! Wczoraj odnotowałam...... PIERWSZE RUCHY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Maluch kopał zawzięcie, no dobra przesadzam pukał sobie .... tak z prawej strony mojego brzusia....Nareszcie sie doczekałam......:) :):) :) :) Dziewczyny, czy wy tez macie takie problemy ze snem?? Normalnie u mnie tragedia!! Męczaenia co noc.... Qrcze!! Mój chop jest swięcie jest przekonany, ze jak mały sie urodzi, to właśnie bedzie robił pobudkę o 2.00 i.......niespanie do rana ... Oj... Oj co to bedzie ;) Pozdrawiam i zmykam!!!! Buxka!!!

Gość agusia2
Dziewczyny ja prezylam koszmar w nocy ,wyobrazcie sobie ze tak mnie rozebralo w nocy ze myslalam ze sie udusze ,moje cale gardlo jesst spuchniete i piekace ,domyslam sie ze mam zapalenie tchawicy ,przed snem zjadlam 3 zabki czosnku ,cytryne i miod ,myslalam ze w nocy brzuch mi rozssadzi ,maly tak kopal szczegolnie raz jak mi zasadzil z lewego to gwiazdy zobaczylam ,szczeze mowiac wystraszylam sie ,ze tak te kopniaki maja wygladac a dopiero 5 miesiac co bedzie jak bedzie wieksze malenstwo nie chce myslec ,naprawde zabolalo..troche sie zmartwilam tym bolacym brzuchem i jeszcze ta choroba ,postanowilam ze jade do kliniki bez uprzedzenia wizyte mam za tydzien i tylko taka ogolna ,wiec wsiadam w samochod i jade tam powiem ze sie zle czuje ,mam nadzieje ze mnie nie odesla choc wszystko mozliwe. Livmar ,wiesz ze ja mam to samo jak przekrecam sie z boku na bok tez mnie aczyna szczypac i bolec brzuch ,no ale widze ze skoro macie podobnie to nie bede panikowac ,jejku chyba zaczynaja sie pomalu prawdziwe uroki ciazy ,jakos musimy sobie dac rady ,najgorsze sa czasem te niepokojace pobolewania itp. Jak wroce to skrobne co sie dowiedzialam :)

ale u nas dzisiaj cisza gdzie sie wszyscy podziali???? A co do snu to wcześniej mogłama spać godzinami, a teraz męcze sie niajczęściej pół nocy bo nie moge usnąć i budze sie też raczej wcześnie....

Witam ! A ja się niepokoiłam, że ze mną coś nie tak, a tu widzę, że chyba wszystko ok. Ja też czuję kłucie od czasu do czasu, najmocniej gdy gwałtownie przekręcam się w nocy z boku na bok. Teraz uważam i przekęcam się powoli. W sobotę kupiłam sobie 2 bluzeczki ciążowe i mąż wybrał staniczek - już taki dla karmiących, przyda się już teraz bo moje prawie wszystkie biustonosze są za małe:) W czwartek mam wizytę i chcę żeby mąż ze mną wszedł do gabinetu i zobaczył dzidzię na monitorze. Czy z Wami mąż był na takiej wizycie jak miałyście usg dopochwowo? Bo szczerze mówiąc nie wiem jak lekarz reaguje na coś takiego - zaznaczam, że idę do przychodni.

maggiem ze mną był mąż na usg dopochwowym i spoko, skoro Tobie to nie przeszkadza to lekarzowi nie powinno, ja chodze prywatnie ale chyba nie powinno być żadnej różnicy. Co do tego przekręcania sie w nacy na boczki to u mnie to samo...

Maggiem - od 12 tygodnia ciazy raczej robi sie USG przezbrzuszne, a z tego co szybko policzylam to Ty juz jestes w 15/16 wiec raczej na pewno bedziesz miec \"normalne\" USG. Macica juz jest wysoko i nie ma zadnych wskazan do przezpochwowego, no ale wiem, ze kazdy lekarz ma swoje zwyczaje, wiec sie nie wymadrzam:)

Donn i doris dzięki za informacje, a właśnie miałam zapytać od kiedy robi się normalne usg przez brzuch. Dzięki bardzo.

Donn i doris dzięki za informacje, a właśnie miałam zapytać od kiedy robi się normalne usg przez brzuch. Dzięki bardzo.

ja bylam teraz w 15tc na USG to zrobilismy przezpochwowo zaczelo sie od brzusznego, ale dzidzius sie tak ulozyl, ze kiepsko byloby tak go ogladac maz byl ze mna bylismy w szpitalu jezeli juz lekarz nie ma przeciwskazan do obecnosci meza (bo wiem, ze tacy sie zdarzaja), to nie powinien miec nic do usg jak ty i twoj maz nie macie z tym problemu, to lekarz tym bardziej pozdrowka :-)

zapomniałam dodać ze to usg miałam robione właśnie gdzieś ok 12 tyg ostatno czyli w 15 tyg miałam już normalne usg

Gość AGA.B
Witam wszystkie mamusie! Ja też od wczoraj już wyrażnie czuje maleństwo,cieszę się strasznie:)! To cudowne uczucie:) Co do badań to od początku chodzę prywatnie mam zdięcia dziecka od 6 tygodnia lekarz na usg poświęca ok 20 min. więc mogę się cieszyć oglądaniem dzidziusia do woli a ostatnio nagrał mi na kasete całe badanie wiec nie ma potrzeby aby mąż chodził ze mną na badanie bo może oglądać je w domu. Ostatnie badanie mam z 16 tygodnia i jak już pisałam nie dało się sprawdzić płci bo dziecko tak się ruszało, trójwymiarowego zdięcia też nie dał rady zrobić:( Miłego wieczorku!!!

Cześć Dziewczynki!!!!!! Nie dawno wróciłam z pracy i postanowiłam zajrzeć do Was. Co do ruchów , to ja wczoraj dostałam takiego kopa że aż się wygiełam , to takie uczucie , że ho ho !!! 8 marca mam wizytę u lekarza , czyli teraz w środę. Mam nadzieję że mi lekarz powie płeć dziecka , bo nie mogę sie do czekać . Widziałam piękną sukieneczkę. Tak sobie myślę że będę miała dziewczynkę . Może to zrządzenie losu , że mam wizytę w Dniu Kobiet. Może lekarz mi powie że dziewczyneczka. A to takie banialuki sobie wkręcam. Jeżeli chodzi o bóle brzuszka , to ja tez mam. W nocy , jak się próbuję przekręcić na drugi bok , albo jak wstaję lub siadam.

Gość agusia2
Roxelka masz racje chyba lekko przesadzilam a nwet niezle z tym czosnkiem tak bezmyslnie zjadlam by sie ratowac ,kurcze gardlo mnie wykancza jestem chora na calego .Musze czekac tydzien na wyznaczona wizyte a w razie potrzeby mam isc na pogotowie ,cala Ameryka .Te bule brzucha sa czasem dosyc mocne i sie zastanawiam czy oby doczekam do poniedzialku ,,,zobaczymy . Dobrej nocki .

hej :-) dziś 7 marca a pogoda jak w grudniu. Ale trzeba przyznać, że szadź jest piekna. Gdybym nie była takim leniuchem :-) to wzięłabym aparat i porobiła zdjęcia. Z tego co czytam większość z was czuje ruchy dzieci. Ja ostatnio jak położyłam się na plecach w wannie (rzadko to robię, zwykle biore prysznic) zauważyłam jak na brzuchu z prawej strony pojawiło się wyraźne wybrzuszenie. :-) Z kolei w nocy wyczułam kuleczkę na brzuchu z lewej strony :-). Może maluch ślizgawkę sobie w brzuchu zrobił :-) Remont trwa, marzę o tym , żeby już się skończył. I może w przyszłym tygodniu już się to uda :-)

hej dziewczyny!! coś u nas straszne pustki ostatnio. Oliwia ale Ci dobrze że już kończysz remont u mnie sie nawet jeszcze nie zaczął, a chciałabym żeby już sie coś działo... pogoda naprawde paskudna chociaż troche słońca u mnie jest,, ja chce WIOSNE!!!!!!!!!!!!!!! dzisiaj sie wybieram do lekarza i oczywiście sie martwie czy wszystko dobrze..

to też ściągniete od lipcówek: a oto jak liczymy miesiące 1 miesiąc - 1-4 tygodzień, 2 miesiąc - 5-8 tygodzień, 3 miesiąc - 9-13 tydzień, 4 miesiąc - 14-17 tydzień, 5 miesiąc - 18-22 tydzień, 6 miesiąc - 23-27 tydzień, 7 miesiąc - 28-31 tydzień, 8 miesiąc - 32-35 tydzień, 9 miesiąc - 36-40 tydzień. 2. Sposób ściągnięty z innego forum Smile 1 miesiąc - 0-4,5 tyg. 2 miesiąc - 4,5-9 tyg. 3 miesiąc - 9-13,5 tyg. 4 miesiac - 13,5-18 tyg. 5 miesiąc - 18-22,5 tyg. 6 miesiąc - 22,5-27 tyg. 7 miesiąc - 27-31,5 tyg. 8 miesiąc - 31,5-36 tyg. 9 miesiąc - 36-40 tyg. 3. Wg gazety Claudia dodatek \"Ciąża\": 1 m-c : 1 - 4 tydzień 2 m-c : 5 - 8 tydzień 3 m-c : 9 - 12 tydzień 4 m-c : 13 - 16 tydzień 5 m-c : 17 - 20 tydzień 6 m-c : 21 - 24 tydzień 7 m-c : 25 - 28 tydzień 8 m-c : 29 - 32 tydzień 9 m-c : 33 - 38 tydzień 4. Wg encyklopedii Larousse: 1mc - 1-4tyg 2mc - 5-8tyg 3mc - 9-13tydz 4mc - 14-18tydz 5mc - 19-23tydz 6mc - 24-27tydz 7mc - 28-31tydz 8mc - 32-35tydz 9mc - 36-39tydz właśnie sie zastanawiałam jak sie dokładnie te miesiące liczy...

Byłam dziś na usg, ale jestem niezadowolona, bo dalej nie widziałam dziecka. Wszystko jest w porządku i z tego się oczywiście cieszę, ale czułabym się pewniej jakbym mogła coś zobaczyć. Poza tym z usg wynika, że to: - 18 tc, - BPD (wymiar dwuciemieniowy główki - od skroni do skroni) 43 mm, - płód w położeniu podłużnym główkowym, - łóżysko w dnie i na tylnej ścianie, - prawidłowa ilość płynu owodniowego, - kręgosłup cały, - bez wodogłowia. Z wyników badań krwi i moczu to już w ogóle nic nie wiem, bo jakoś dziwnie wszystko jest rozpisane, że nie wiem nawet który wynik jest mój. Na poprzednich badanich wszystko było wiadome, a teraz to czeski film :(. Lekarz mówił jeszcze, że mam twardy brzuch, ale miałam pełny pęcherz, choć kiedy indziej też jest twardy i teraz zastanawiam się czy to normalne. Im wyższa ciąża tym więcej mam wątpliwości i pytań. Co do płci, to lekarz stwierdził bezczelnie, że mam za duże wymagania, bo jest za wcześnie, choć nie wydaje mi sie, skoro niektóre dziewczyny z forum już wiedzą. Powiedział: co jest to będzie. Horror.

Hejka Oliwia--> nie robiłam jeszcze kolejnych wyników, ale cały czas się wybieram ;) Jutro jadę do Invicty na usg będę oglądać moje słonko :) Maciuś wygląda coraz lepiej, w piątek jadę z nim na zdjęcie szwu. Szczerze mówiąc to nie przypuszczałam, że dzieciom się tak szybko wszystko goi, tylko jak chce coś twardego do buzi wsadzić to popłakuje, chyba troszkę go boli :( Cieszę się, że ten weekend mam wolny i zastanawiam się jak ja wytrzymam w późniejszej ciąży na tych wszystkich zajęciach (zwykle mam w sobotę i niedzielę od 8.30 do 20.45 :O ) Maleństwo już nieźle daje czadu, kopie jak szalony, tylko czasem jak chcę się przeciągnąć po długim siedzeniu w jednej pozycji to taki \"prąd\" mi przechodzi po brzuchu (????) nie miałam czegoś takiego z Maćkiem. O a teraz coś śmiesznego, opowiadałam synusiowi wczoraj, że mama ma dzidzi w brzuchu i mówię: zrób dzidzi cacy, i zaczął głaskać mnie po brzuchu mówiąc : dzidzi, dzidzi. Kurczę jakie to słodkie i zarazem zabawne było. Dzieci są cudowne.

livmar -- spokojnie, trzema miec CHOLERNE szczesscie zeby w 18 tyg zobaczyc co dzidzia ma miedzy nozkami, zalezy i od ulozenia dzieckai od sprzetu i od lekarza. mi powiedzial ze zeby byc pewnym to w 26 tyg. mozna stwierdzic, wiec nie ma powodu do irytacji jescze hehe :-)

a ja miałam nadzieje że może dzisiaj sie dowiem płeć deziecka, a tu niewiadomo, czy jeszcze nie zawcześnie, za 2 godzinki mam wizyte umówioną ts sie wszystko dowiem ....