Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miki25

RODZIMY w SIERPNIU 2006

Polecane posty

miki25............Warszawa.............24................01.08.........0,5 Lia.................Warszawa............??.................01.08....(!)..2,0 livmar...............Nysa.................28................01.08...... ..7,5 agata_27..........Słubice........... 27.................01.08....5kg SYNEK annaa20………Szczecin………….22………02.08…...8kg doris26.............Kraków..............26..............04.08..6,0 CÓRCIA blondi23............Elbląg................23 ...............05.08...5, SYNEK Elmirka76.......ok.Wadowic...........30.............05.08....+6,5 SYNEK donn..............Kraków............27...........05.08........3.5 coreczka Aga.B............KOŁOBRZEG.......... 26.............. 06.08..............5 insomnia.............??...................24................07.08.........0,0 justyna......podkarpackie...........29.................08.08.....+5 SYNEk plusia.............Szwecja............30.................09.08...8kg SYNEK edusia..........Hannover.............32.............09.08.......4,CORCIA? karamijja...........Łódź................28................12.08..........1,0 kasia 30.............Rybnik.............30............12.08........+4 SYNEK Stokrotka _26......Lubin...............26...........12.08......+2kg SYNEK agulka28............Bielsko-Biała........28............14.08... 8 kg synek Agula 30.........zachodniopom.........30.............14.08....+3 CÓRCIA beatrice ........Warszawa............29............14.08.......4kgCÓRCIA Kruszyna.........małopolska...........30.................15.08........+8kg madelain.............J.Góra..............29................16.08.........0,0 kpiotrowicz......Warszawa.........23............17.08.......4,00 CÓRCIA jolla80...............Warszawa........25.................17.08.............? ali32.................opolskie....................32.............17-19.08...........+5kg z daleka ..........Anglia................26..................19.08........3kg karola24...........Legionowo........24............19.08........?kg SYNEK! joanka...............Szczecin...........25...............20.08..........7kg agusia2................USA................30..................21.08........?? ToYaB................Białystok...........27........21(23).08...+5 kg SYNEK jagna25...........Wodzisław Śl.........25.................23.08........3,0 marsjanka*........ok. Katowic.........27..................24.08........2,0 roxelka.............Essex,GB............27...............25.08..........7,0 Kotunia.............Legnica..............27..........25.08.......4kg SYNEK sierp.06.........podkarpackie..........23..............25.08.........+3 kg oliwia13............pomorskie..........7................26.08..........5 kg Lonta..................Rybnik ............21.............26.08.........6,5kg padlinka............Warszawa...........24.................27.08......0,5kg kika27...............Kraków..............28................27.07....... 5 kg maggiem........zachodniopom..........27............. ..29.08.. ..... 5kg ali32 juz jestes w tabelce tylko zobacz czy miejscowasc dobra...

Donn bardzo dziękuje !Dobra;tylko nie umiem teraz tej buzki zmienic

ale jestem tempota myslalam ze sprecjalnie ta buzke zrobilas.... :D

Gość agulka 28
brie co więcej teraz mieszkam w Bystrej więc jesteśmy bliskimi sąsiadkami:-) Na wizyty chodze do I. Oziminy na PL. Smolki w Bielsku rewelacyjna kobieta- chodziły do niej również 2 moje koleżanki, a jedna akurat trafiła na dyżur jak rodziła wszystko poszło super! Na codzień pracuje w Szpitalu Wojewódzkim i chyba tam bedę rodzić, a Ty? całuski

Witajcie Kochane! Na nic nie mam ostatnio czasu - a mialam go miec po egzaminie tak duzo :( Co do wagi dzieci - to ona sie bardzo waha! Ja bylam ostatnio na USG w 23tyg4dniu i moje dzieciatko wazylo dopiero ok.514g lekarka powiedziala, ze jest dosc male, ale ze miesci sie w normie, a Wasze jak widze sa duzo ciezsze:( Lekarze ta wage oceniaja szacunkowo na podstawie wymiaru glowki, dlugosci kosci udowej i obwodu brzuszka - moja coreczka zawsze ma jakis taki chudy ten brzuszek - o tydzien spozniony do reszty wymiarow:( ale skoro lekarka mowi, ze tak moze byc wiec staram sie nie martwic. Justynko - pewnie juz za pozno - ale tak jak Dziewczyny pisaly mozesz ten antybiotyk bez obaw lykac:) dziecku nie zagrozi, a angine trzeba wyleczyc - bez antybiotyku sie nie obejdzie. Milego popoludnia zycze

Ale sie zezloscilam dzisiaj... poszlam odebrac wyniki badan a tam zamiast nich kartka \"bardzo prosimy zglosic sie jeszcze raz nabadanie krzywej cukrowej\" i jeszcze mi laskawcy dopisali bez koleiki....... no i jutro musze znowu to ochydztwo wypic i kolejny raz mi krew beda pobierac.........!!!!!!!!!!!!!!

Plusia - dziękuję za życzenia powrotu do zdrowia! :) Na szczęście już mi lepiej - gardełko jakby popuściło. Tylko ten okropny kaszel tak strasznie mnie męczy( szczególnie w nocy). :( Ale siedzę sobie w domu jeszcze przez 4 dni, więc mam nadzieję, że się wykuruję. Doris - dziękuję za odpowiedź. Owszem, nie miałam wyjścia i antybiotyk zaczęłam już brać wczoraj, ale cieszę się że mi odpisałaś i potwierdziłaś opinię innych dziewczyn. Zawsze to opinia specjalisty :) i mnie uspokoiła.

Agulka 28 - ja też chodzę do dr Oziminy. W zasadzie do momentu zajścia w ciążę chodziłam do ginekologa z mojego rodzinnego miasta (w okolicach Bielska mieszkam od niecałych trzech lat). Jednak dojeżdżanie na comiesięczne wizyty do Gliwic wydawało mi się bezsensowne, więc zrobiłam wywiad w rodzinie i okazało się, że Ozimina jest ok. Rodzić będę na pewno w Wojewódzkim, bo pracuje tam ciotka męża (i to bardzo bliska, młoda i fajowa ciotka), która jest położną. Mam nadzieję, że z taką obstawą jakoś sobie poradzę. Na usg połówkowym byłam u dr Balisia i nie mam żadnych zastrzeżeń do tego badania. Kosztowało tylko 100 zł, wymierzył nam dzieciaka i pooglądał od stóp do głów i na szczęście okazało się, że wszystko jest w porządku. A całe badanie trwało chyba z pół godziny i jeszcze nagraliśmy sobie filmik naszym aparatem. Pozdrawiam Cię sąsiadko z uśmiechem i mam nadzieję, że nasze wspólne konsultacje ciążowe dopiero się zaczęły ;-)

Witam wszystkie mamusie!!! Plusia-bardzo Cię przepraszam za wymazanie z tabelki. To było niechcący. Dzisiaj ten dzień to był trochę nudny. Mój bobas kopał przez cały dzień(to akurat było fajne). Brzuszek mnie bolał. Najgorzej jest jak zachce mi się siku. To boli dół brzuszka.Ale to jest tak dziwne ,że muszę iść się natychmiast wysikać.Hmm. Jak u Was dzisiaj samopoczucie??? Jak Wasze dzieciaczki?

miki25............Warszawa.............24................01.08.........0,5 Lia.................Warszawa............??.................01.08....(!)..2,0 livmar...............Nysa.................28................01.08...... ..7,5 agata_27..........Słubice........... 27.................01.08....5kg SYNEK annaa20………Szczecin………….22………02.08…...8kg doris26.............Kraków..............26..............04.08..6,0 CÓRCIA blondi23............Elbląg................23 ...............05.08...5, SYNEK Elmirka76.......ok.Wadowic...........30.............05.08....+6,5 SYNEK donn..............Kraków............27...........05.08........3.5 coreczka Aga.B............KOŁOBRZEG.......... 26.............. 06.08..............5 insomnia.............??...................24................07.08.........0,0 justyna......podkarpackie...........29.................08.08.....+5 SYNEk plusia.............Szwecja............30.................09.08...8kg SYNEK edusia..........Hannover.............32.............09.08.......4,CORCIA? karamijja...........Łódź................28................12.08..........1,0 kasia 30.............Rybnik.............30............12.08........+4 SYNEK Stokrotka _26......Lubin...............26...........12.08......+2kg SYNEK agulka28............Bielsko-Biała........28............14.08... 8 kg synek Agula 30.........zachodniopom.........30.............14.08....+3 CÓRCIA beatrice ........Warszawa............29............14.08.......4kgCÓRCIA Kruszyna.........małopolska...........30.................15.08........+8kg madelain.............J.Góra..............29................16.08.........0,0 kpiotrowicz......Warszawa.........23............17.08.......4,00 CÓRCIA jolla80...............Warszawa........25.................17.08.............? ali32.................opolskie....................32.............17-19.08...........+5kg z daleka ..........Anglia................26..................19.08........3kg karola24...........Legionowo........24............19.08........?kg SYNEK! joanka...............Szczecin...........25...............20.08..........7kg agusia2................USA................30..................21.08........?? ToYaB................Białystok...........27........21(23).08...+5 kg SYNEK jagna25...........Wodzisław Śl.........25.................23.08........3,0 marsjanka*........ok. Katowic.........27..................24.08........2,0 roxelka.............Essex,GB............27...............25.08..........7,0 Kotunia.............Legnica..............27..........25.08.......4kg SYNEK sierp.06.........podkarp................23........25.08.........+3 kg corka oliwia13............pomorskie..........7................26.08..........5 kg Lonta..................Rybnik ............21.............26.08.........6,5kg padlinka............Warszawa...........24.................27.08......0,5kg kika27...............Kraków..............28................27.07....... 5 kg maggiem........zachodniopom..........27............. ..29.08.. ..... 5k Witam . 12 bylam na usg polowkowym. lekarz powiedzial ze wszystko jests dobrze(w normie) ale czy w 20 tyg dziecko wazy 330 g? Mamy coreczke. Mial byc Filipek, ale z coreczki tez sie ciesze. Jeynie moj maz byl troche zawiedziony. ale zaraz jak wyszlismy od lekarza to powiedzial: \"to choc kupimy jej jakies ciuszki\" no i kupilismy piekna suknie.

Hej Mamuśki. NARESZCIE PIĄTEK. SIEDZĘ W PRACY I ODLICZAM CZAS DO 15.00. Jak zwylke niepotrzebnie się denerwowałam, gin potwierdził, że wszystko jest ok. Wyniki mam bardzo dobre:) Moje Maleństwo w brzuchu ostro wojuje:) Z dnia na dzień czuję coraz mocniejsze kopniaczki:) Lekarz obiecał mi, że na następnej wizycie 8.05. sprawdzimy co tam w moim brzuchu się tak wierci:) Już nie mogę się doczekać:)

sierp.06 gratuluję córeczki :-) A na stopce zauważyłam, że nosisz to imię, które my wybraliśmy, jeśli byłaby córcia :-)

Witajcie dziewczyny... nie wiem czy wy tez tak macie, ale ja, mimo ze przytylam niewiele, mam przerazliwe kompleksy..Normalnie ciagle mam obsesje, ze jestem gruba, ze mam beznadziejene wlosy...mam jakas alergioczna reakcje na twarzy i przezywam ze wygladam jak langusta...:-( nie wiem co sie ze mna dzieej...Nawet zdarzylo mi sie wczoraj miec odruch bulimiczny (pierwzy raz od lat)...A jak depilowalam nogi wczoraj to normalnie poplakalam sie bo w swoich oczach byla taka tlusta srtrasznie...Nie wiem jak sobie radzioc sama z soba...Chce zeby moj maz mila usmiechnieta zone, a dzieci pogodna mame, a nie wiecznie narzekajaca i zakompleksiona... Buuuuuuu...mam nadzieje zze to tylko przejsciowe nastroje...Zazdroszcze tym mama ktore ciesza sie swoim stanem, rozkwitaja iz radoscia witaka kazy nowy kilogram na wadze...

sierp.06 fajne imię \"Zuzia\" :-) a wasz lekarz musi mieć dobre USG, że wypatrzył płec. Ja chyba będę musiała na tą informację jeszcze długo poczekać, ale tak naprawdę to mi się z tym nie spieszy. najważniejsze, że maluch dobrze się rozwija. Ostatnio w moim znajomym towarzystwie urodziły się dwie dziewczynki. Tatusiowie zakochani są w nich po same uszy :-) Chyba każdy facet na początku chciałby mieć męskiego potomka, a potem poza córką świata nie widzi :-)

padlinka nie przejmuj sie tak. ja tez mam nozki grubsze niz przed ciaza i nawet moj maz czasami sie z nich smieje i mowi do mnie paszteciku albo boczusiu ale ja sie narazie smieje. nalezy sie nam teraz troche wiecej cialka. martwic sie beziemy po porodzie jak to nie bedzie znikalo

padlinka nie martw się, ja mam podobnie. Czuje się ogólnie nie bardzo atrakcyjna, blada, nogi chude itd. Tak sobie myślę, że nie jest łatwo się pogodzić ze zmianami, które niesie ze sobą ciąża dla naszego ciała, a jeśli ktoś to potrafi to bardzo mu zazdroszczę. Ja bardzo cieszę się, że jestem w ciąży i czekam już na sierpień niecierpliwie, ale boję się również zmian w moim wyglądzie, tego, że przestanę się podobać mężowi. Pocieszam się tylko, że to normalne takie odczucia, bo przecież chyba każdemu troszkę zależy na wyglądzie.

witajcie dziewczyny!!!!!!!! u mnie juz po ponownym pobieraniu krwi i piciu tego ochydztwa.... okazalo sie ze poprzednia probka krwi zaginela w tajemniczy sposob w drodze do laboratorium ??????!!!!!!! jak teraz tez zgubia to nie wiem co im zrobie.... sierp.06 gratuluje coreczki........ 🌻 a z tym wygladem to tez tak mam.... mam wrazenie jakbym strasznie gruba byla, ale mezus mnie pociesza ze wcale nie utylam oczywiscie oprocz brzuszka....

Dzieki dziewczyny... Pewnie to normalne...ale w sumie przechodze to juz drugio raz (ciaze znaczy) i czuje sie z nia o wiele gorzej...zaczynam sie bac, czy wroce do figury sprzed ciazy..a to przeciez nie jest tak naprawde istotne, nie? grunt, zeby dzieciatko bylo zdrowe...

padlinka o ile ja dobrze widze to twoja waga to tylko + 0.5kg???? no to popatrz na reszte dziewczyn ile my mamy dodatkowych kg?? a wygladem po ciazy sie nie martw ja waze teraz 63.5kg i nie jest to malo jak na moj wzrost (162cm) ale wcale nie mam zamiaru sie tym przejmowac bo wiem ze napewno uda sie to zrzucic jesli tylko bedziemy chcialy... przed sama ciaza przez 2 miesiace cwiczylam TYLKO 2 MIES!!!!! i efekt byl taki ze bylam w powaznym szoku, nidy wczesniej nie chcialo mi sie wierzyc ze cialko moze sie tak szybko zmieniac....... a jednak moze!!!!!!!!!!

padlinka wiadomo maluch najważniejszy. trzeba się po po prostu oswoić z myslą, że troszke na pewno zmian sie pojawi i polubić siebie razem z tymi zmianami :-)

Witajcie szkraby i ich mamusie 🖐️ Sierp.06 wiem, co czujesz, bo my caly czas gadalismy o Weronice, a wyszedl nam Max ale teraz za nic na swiecie bysmy go nie zamienili :-) Gratuluje Ci Zuzi 🌼 - z cala pewnoscia bedzie oczkiem w Twojej i meza glowie ;-) Sprawdzilam, w 20tyg. malenstwo wazy 300gram, wiec glowa spokojna ;-) Padlinka, nastroj to ja mam rozny i humorek u mnie zmienia sie jak choragiewka na wietrze. Prawda jest taka, ze dolki ma sie a lusterka omija sie czasem z daleka ;-) Maluje sie tylko do pracy, wiec na co dzien wygladam tak sobie... Wine ponosi brak motywacji do czegokolwiek, wciaz czuje sie spiaca, zmeczona albo zwyczajnie nie mam ochoty na cos tam... ale staram sie nie skupiac sie za bardzo na sobie ;-) Tobie Donn musze z kolei pogratulowac, po pierwsze ze jestes dzielna (pilas glikoze 2 razy!) i ze nie pognalas sluzby zdrowia tam gdzie pieprz rosnie, a najlepiej tam gdzie \"posiali\" Twoje probki! :-) Ja z moimi hormonami pewnie zyc im bym nie dala, he, he... Milego weekendu dziewczynki! 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼

No! jestescie kochane, naprawde... :-) To dobrze wiedziec ze ktos cie rozumie..moj maz juz nie moze mnie sluchac i krzyczy na mnie ja zaczynam swoje \"ale ja mam grube nogi \"itp heheheheheh A na poprawe humoru...(moze to znacie :-) ) Z pamietnika mezatki Dzien 1. Dzisiaj byla 10 rocznica naszego slubu. Swietowania to tam za duzo nie bylo. Kiedy nadszedl czas, by powtórzyc nasza noc poslubna, Zdzislaw zamknal sie w lazience i plakal. Dzien 2. Zdzislaw wyznal mi swój najwiekszy sekret. Powiedzial, ze jest impotentem. Tez mi odkrycie! Czy on naprawde myslal, ze tego nie zauwazylam juz piec lat temu? Dodatkowo przyznal sie, ze od paru miesiecy bierze Prozac. Dzien 3. Chyba mamy malzenski kryzys. Przeciez kobieta tez ma swoje potrzeby!!! Co mam robic? Dzien 4. Podmienilam Prozac na Viagre, .... nie zauwazyl... polknal... czekam niecierpliwie..... Dzien 5. BLOGOSC! Absolutna blogosc! Dzien 6. Czyz zycie nie jest cudowne? Troche trudno mi pisac, gdyz ciagle to robimy. Dzien 7. Wszystko mu sie kojarzy z jednym! Ale musze przyznac, ze to jest bardzo zabawne - wydaje mi sie, ze nigdy przedtem nie bylam taka szczesliwa. Dzien 8. Chyba wzial zbyt duzo pastylek przez weekend. Jestem cala obolala. Dzien 9. Nie mialam kiedy napisac... Dzien 10. Zaczynam sie przezd nim ukrywac. Najgorsze jest to, ze popija Viagre whisky! Czuje sie kompletnie zalamana... Zyje z kims kto jest mieszanka Murzyna z wiertarka udarowa.. Dzien 11. Zaluje, ze nie jest homoseksualista!!!! Nie robie makijazu, przestalam myc zeby, ba - nawet juz sie nie myje. Na nic!! Nie czuje sie bezpieczna nawet kiedy ziewam...Zdzislaw atakuje podstepnie! Jesli znów wyskoczy z tym swoim \"Oops, przepraszam\", chyba zabije drania. Dzien 12. Mysle, ze bede musiala go zabic. Zaczynam trzymac sie wszystkiego, na czym usiade. Koty i psy omijaja go z daleka, a nasi przyjaciele przestali nas odwiedzac. Dzien 13. Podmienilam Viagre na Prozac, ale nie zauwazylam specjalnej róznicy... matko!!! Znów tu idzie!!!!!!!!!!! Dzien 14. Prozac skutkuje!!!! Przez caly dzien siedzi przed telewizorem z pilotem w rece, zauwaza mnie tylko kiedy podaje jedzenie lub piwo ......... BLOGOSC!! Absolutna blogosc!!!

dzieki plusia. tak mysle ze pierwsza reakcja byla taka smutna. z tego co obserwuje u znajomych to male dziewczynki bardziej sie \"lubia\" z tatusiami i sa takimi przylepkami. ale najwazniejsze ze Zuzia jest zdrowiutka. Dziewczynki czy znacie moze jakas strone z interpretacja usg?