Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kamilla7

Planujące ciążę!

Polecane posty

greta78 - mi też było tak śmiesznie jak czytałam wpisy ze swoich początków na kafeterii :) Ale wtedy nie miałam żadnego doświadczenia, o ciąży nie wiedziałam prawie nic :) Jak będę starać się o drugie dziecko będę raczej podchodzic do tego spokojniej :) Chyba :p Kurcze wysłałabym Wam swoje zdjęcie ale przez remont na razie sie nie da :( Mam juz kompletnie dość. Jednak muszę przyznać że moja nowa kuchnia jest bardzo fajna. Szczególnie w porównaniu ze starą (płytki pcv z lat 80, meble pocz.lat 70 - koszmar) channah - a długo zajmuje Ci ściąganie mleka...? I jak szybko po porodzie ma się mleko? Agapko - a który to już dzień cyklu?

kamila 26 poczytaj dobrze to co napisalam ?? agapko orzesz ty ?? mnie brzuszek tak boli ze prawie jestem pewna ze @ przyjdzie szybciej :(:(:( pozdrawiam goraco :)

Channah- po kąpieli w mleku będziesz piękna jak Kleopatra:-) Ona chyba tez się w mleku kąpała... coż z tego że w innym, Twoje lepsze:-) Rosa- oby @ chociaż do ciebie nie przyszła..

chanah to co ze uzywane grunt ze kubus wyglada REWELACYJNIE :) szkoda ze moj takiego wdzianka nie mial :( fotki sa cudne :) i koniecznie dodaj nowe :) jana a ja nie dostalam twoich fotek :( prosze przeslij mi :) molus witaj po urlopie :) pewnie wypoczeta :) wiec poslij troche pozytywnej energii :):):) asiu ;) czasami tak trzeba z tymi lekarzami :P grozbami :) trzymam mocno kciuki :) 100krocia jak sie czujesz ?? w nowym odmiennym stanie :) oby wszystkie mdlosci cie ominely :)

Narazie sie trzymam, dwa razy bylo mi lekko niedobrze. Ciagle jestem glodna :) Mija mama nie miala mdlosci wiec ludze sie, ze ja tez moge nie miec :P

asik :) buhaha dobre to z ta kleopatra :);) no chanah widzisz nie masz co narzekac :) same korzysci z twojego mleka :):):)

chcnach--kochana a gdzie takie slicze ubraneczko używane kupilaś??? no tez bardzo bym chiała takie...a moze potrzymasz je dla mnie to póxniej je od ciebie odkupie??fajnie by było:) jana--dziś 35dc..a cykle zawsze 29/30dniowe:) tym bardziej po moich zastrzykach z heparyny na rozrzedzenie krwi zawsze zaczynało \"leciec\" szybciutko i bez zadnych opóźnień :) Dziewczyny postanowiłam jutro jeszcze powtórze test!!! zobaczymy czy cosik wykażę...ale w środe i tak letemmm do lekarza ;)

Gość Kamilkaaaa26
Do Nowa Rosa: hmm czytam jeszcze raz twoją wypowiedź, i chyba nie rozumiem czegoś, bo piszesz, że "niby jest ze kobiete w ciazy nie wolno zwolnic ale tak naprawde od 9 tyg. jest chroniona prawami". Czyli jednak od 9 tygodnia jest chroniona prawami? A jakimi? czy coś źle rozumiem?

Ja, tak jak Channah- po kapieli, a właściwie po prysznicu :) ale zamiast szarlotki, zajadam się winogronami i gruszką :D teraz mam etap na winogrona....musze zjeść codziennie porcję tych pysznych owoców ;) Na początku były banany, potem jabłka (zielone, soczyste), potem nektarynki, nastepnie nie mogło obyć się bez kilku sztuk kiwi a teraz winogrona :D

Rosa - nie przysłałam nikomu aktualnych zdjec bo ich nie mam :( Powysylam wszystkim jak tylko zrobie ( a zrobie pewnie jak skoncze poremontowe sprzatanie) Kamilla7 - ja tez bym codziennie jadła winogrona, tylko ze nie ma mi kto ich kupic :( Sklep mam kawalek drogi od domu, a teraz nie dosc że nie ma czasu (sprzatanie), to jeszcze juz nie jestem tak sprawna jak wczesniej - boli kręgosłup i brzuch twardnieje jak za szybko lub za dlugo ide :( Ale dzisiaj i tak musze zakupy zrobic.

Jana, zapraszam do mnie, mam zapas, bo Mąż kupuje.... Zabawne jest, że on zajada się dokładnie tym co ja..... i chyba tyje równo ze mną :) :p Kurcze, amam wyrzuty, bo już dawno obiecałam, że powysyłam zdjęcia.... :o Zrobię to już na pewno w tym tyg!!!

Nareszcie udało mi się otworzyc zdjęcia ze stopki Channah:-) Piękne i wzruszające:-)

Dziewczyny - proszę o fachową radę. słyszałma że objawem ciązy może być rozpulchniona macica - ale jak dokładnie to ma wyglądać, proszę napiszcie jak to było u was

chanach--a niemogły bysmy sie dogadac bez allegro o \"prosiaczka\" ;) nie mam konta na allegro i nie lubie takich ceregieli :) ale to jeszcze oczywiscie nie teraz tylko póxniej ;) gablis--rozpulchniona macica hy,mmmmm a wiec jak włozysz sobie \'tam\" paluszek to czyjesz miekkośc jakby gombczastosć...ja po tym poznałam jak byłam w pierwszej ciaży :)

Dziewczyny mam pytanko okres spoznia sie juz 5 dni nadal mam lekki bol piersi i brzusio czasami zaboli jutro robie tescik trzymac kciuki!!! Wyskoczyla mi straszna opryszczka i obawiam sie ze to jakas choroba a nie ciaza a co wy o tym myslicie? Pomozcie!!

dzięki AgaPko, choć chyba to tylko moje wymysły :( dzisiaj spadła mi tempka...:( i właściwie już nie czuje żadnych objawów..... ale test zrobie

Hejka! Dostałam @. Myślałam, że nie bedzie już tak brzunio boleć ale jednak się myliłam. Ale to co pocierpie troszku....

100krocia-dziekuje ci bardzo za wyczerpujaca odpowiedz:)moja lutealna faza trwa zawsze 12 wiec to chyba ok?jak myslisz?a wiesiolek bedzie mi musiala mamusia przyslac w takim razie:) czy sa jeszcze jakies ziolka wspomagajace,ktore mozna bez recepty i konsultacji z lekarzem brac?jesli ktos wie to prosze sie podzielic ta drogocenna wiedza:) ja w tym cyklu na bank zafasolkowana nie jestem i choc zdaje sobie z tego sprawe to wiem,ze bedzie mi strasznie przykro jak @ mnie nawiedzi i poczuje rozczarowanie choc wiem,ze nic z tego:( jak tu podchodzic ze spokojem do tak \"wielkiej\"sprawy???? ja jestem bardzo impulsywana i do wszystkiego podchodze szalenie emocjonalnie i slowo \"z dystansu\" w moim sloniku nie istnieje:) mam nadzieje,ze to nie oslabia moich szans bo przyszedl moj czas:)

Gość Sid
Cześć dziewczyny, zaczynam powoli wgłębiać sie w temat macierzyństwa, powoli zaczynamy planować powiększenie rodziny. Zrobiłam sobie badania, zupełnie nie wiem co oznaczają wyniki. Toxoplazmoza IgG ilościowo 32,20; różyczka IgM półilościowo 0,10; CMV IgM półilościowo 0,07. Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu.

Gość 10krocia
Greta78, w takim razie castagnus raczej niepotrzebny

dziewczyny test kupiony jutro robie ;) a teraz lecemmm siemmm odstersować i obeirzec jakiś filmik z M ;) do jutra

co do preparatów ogólnie wspomagających ale bez konkretnych problemów to 1. wiesiołek - genialny 2. selen+E - to jak się nie udaje 6 miesięcy 3. castagnus już legendarny dla często stresujących się 4. maca z bioselenem dla niego 1. maca 2. żeń-szeń 3. cynk Sid przechodziłaś toksoplamozę ale nie chorujesz na różyczkę również nie więc do dzieła --- dzisiaj na www.sklep.starania.pl testy ciążowe i owulacyjne w niesamowitych cenach wprowadzamy nową markę STORKTEST

starania pl-dzieki za odpowiedz ale weszlam na stronke i poprzegladalam sobie co tam macie i zastanawia mnie w jaki sposb wplywa wiesiolek na poczecie chlopca a L-Karnityna zwieksza szanse na dziewczynke ???? bardzo mnie to ciekawi bo chetnie bym skorzystala z pomocy wiesiolka ale skoro zwieksza on szanse na chlopca to raczejzrezygnuje pozdrawiam

jedna...krecha.... wiec robi sie jeszcze bardziej ciekawie ;) nawet sie nie nastawiałam ze beda dwie ..ale lekarka jutro rozwieje moje wątpliwości ;)

Agapka- rzeczywiście dziwne, ale póki nie ma @ to jest dobrze:-) No i dobrze że gin jutro rzuci fachowym okiem. Czyli wiesiołek można brać zawsze, niezależnie od organizmu? A o selenie + E pierwszy raz słyszę... Z resztą zobaczymy w piątek czego dowiem się od mojej gin.

Hejka! Siedze w domku. Nie dałam rady iśc do pracy tak okres daj mi dzis popalić 😭

Asiak--❤️ no juz sie jutra doczekac nie moge bo ta niepewnosć mnei wykańcza.... 100-kroscia--a jak było u tiki tak bo ja mam krótką pamięć?

agapko ...cos te testy ?? bylam pewna ze.... dobrze ze jutro idziesz do lekarza :) i wszystko nam opowiesz :) jeju jak mi zimno :( gdzie te sloneczko :) prosze wroc ... a dziewczyny wiadomosc z ostatniej chwili :) moj kubus dzielny :) byl u dentysty :):):) uczylam go jak otwierac buzie zeby p. doktror mogl zobaczyc chore zabki jesli takie sa ?? hihi a moj kuba jak siadl na fotelu i jak zobaczyl swiecaca lampke to dziub otworzyl na calego ;) :) ze dumna mama bila brawo a jak zobaczyl lustrko od detysty to dziob zamknal i niechcial otworzyc tylko sie pobawic tym czyms :) i zabieral to cus dentysie :);) ale jak przyyszlo do ogledzin jamy ustej po namowach mamy to ;););) p. dentysta co chwile uciekal z palcami :P:P:P a co ?? ale obeszlo sie bez obrazen doktora ;);) na szczescie uff niebede placic odszkodowania :) a na koniec kuba dostal gume orbit dla dzieci i order ;)naklejke za zdrowe zabki :):):)