Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Izy

Slub cywilny w styczniu

Polecane posty

Gość Izy

Moj przyszly maz jest Irlandczykiem i bierzemy w styczniu slub cywilny w Irlandii. To bedzie tylko skromna uroczystosc, rodzinny obiad. W sumie to date ustalilismy na dobre dopiero pare dni temu. I mam teraz wielki problem, bo nie wiem, jak powinnam sie ubrac. Zagladalam na strony z podobnymi tematami, ale tamte glownie dotyczyly tego, jak sie ubrac, kiedy jest sie na taki slub zaporszonym. A jak ja mam sie ubrac jako panna mloda??? Znacie moze jakies strony z "uzyteczna" moda, jakimis eleganckimi sykienkami albo garsonkami? Duzy problem ze strojem wiaze sie z pora roku, bo wielu rzeczy nie mozna zalozyc zima... Bede bardzo wdzieczna za wszelkie rady, bo naprawde nie wiem, co zrobic. Ktos bral slub cywilny w styczniu?

Gość nataszaa
Izy....ja przegladam wszystkie dostepne stronki w internecie z sukienkami slubnymi i wieczorowymi. zapisalam juz w komputerze bardzo duzo i co jedna to ladniejsza. a niektore choc ladne to mysle, ze odpadaja ze wzgledu na pore roku. stron nie podaje bo musialabym podac wszystkie. pozdrawiam

Gość Izy
Natasha, dlaczego musialabys podac wszystkie? Podaj chociaz ze 3 ciekawsze... Ja wpisywalam w wyszukiwarke 'mode slubna' i nic ciekawego nie znalazlam. Bo wszedzie naprawde slubne suknie. A ja bym chciala na ten slub jakas naprawde elegancka kreacje. Myslalam o kremowych spodniach i kremowym zakiecie ale nie wiem, czy to z kolei nie za skromnie. No i nie wiem, co generalnie sie ubiera na swoj slub. :) I to zima w dodatku. Sa tu jakies mezatki ze stycznia? Blagam, pomozcie!

Gość Izy
Plisss! Czy niekt nie bral slubu w styczniu? Albo nie zna jakichs ciekawych stron z moda?

wpisz w wyszukiwarce suknie slubne czy cos w tym stylu - to takie skomplikowane?

Izy - ja brałam ślub cywilny w styczniu, juz wtedy wiedzieliśmy że będziemy brać ślub kościelny póżniej więc to była skromna uroczystość. Ubrana byłam w atłasową suknię w kolorze sliwki węgierki, na to miałam narzucony szal. Myslę, że na ślub cywilny mozna ubrać zarówno suknię (nawet białą) jak i garsonkę. Wybierz coś w czym czujesz się najlepiej

Gość nataszaa
lzy ....nie wiem w jakim stylu podobaja Ci sie sukienki. ja wiem jak moja sukienka wygladac nie powinna. ja raczej nie chce bialej sukienki i takiej, ktora bylaby zbytnio udziwniona. duzo sukienek zarowno do slubu koscielnego i cywilnego jest na stronie http://www.slubne-marrex.com/ szczegolnie podobaja mi sie z kolekcji Papilio. a ja tez prosze wpisujcie dziewczyny jakies fajne stronki z sukienkami albo juz Wasze wymarzone sukienki wlasnie na slub cywilny

Gość nataszaa
no to jeszcze dodam troche nieco ekstrawaganckie http://www.amadea.pl/suknie-wieczorowe.html suknie slubne cudne , z mojej ulubionej kolekcji Papilio niektore.sa i suknie wieczorowe, ale nie zachwycily mnie http://www.evita.com.pl/ a tu jakas kolekcja wizytowa, nawet duzy wybor, ale zadnej bym nie wybrala http://www.jola-moda.pl/kolekcje_w.htm a na tej i na kolejnych takie proste wieczorowe sukienki http://www.parisette.com/aspera_fest.htm to na razie tyle, pozdrawiam

Gość Izy
Aga, Natasza, bardzo dziekuje! Zaraz poprzegladam te stronki ktore podalas, Natasza. :)) Aga, a kupilas te sukienke czy uszylas? Ja na poczatku chcialam cos bialego albo kremowego, bo myslalam sobie, ze na slub powinnam sie ubrac w naprawde jasne kolory. Ale zastanowie sie nad sliwka wlasnie albo jakims odcieniem zielenie, bo bardzo lubie te kolory i dobrze sie w nich czuje. Nasz slub tez bedzie skromny, zadnych gosci w Urzedzie Stanu Cywilnego, to bedzie tylko nasz dzien. Gosci zaprosimy na obiad miesiac pozniej. :) Taki slub z gosmi i wesele planujemy dopiero za 4-5 lat, w Polsce. I wtedy to juz bedzie wlasnie slub koscielny. Dlatego tez skromnie bedzie teraz. Ale mimo wszystko chcialabym bardzo ladnie wygladac. Dla niego... I dla siebie. ;)

Gość Izy
Nataszaa, ladne te sukienki, papillo rzeczywiscie ma chyba najladniejsza kolekcje. Ale to wszystko sa suknie balowe, ja chyba bym wolala cos skromniejszego na ten slub... Takiego posredniego miedzy eleganckim, codziennym strojem a suknia wieczorowa... Sama nie wiem, czego chce. :))

Gość nataszaa
Izy.....dobrze to napisalas...Takiego posredniego miedzy eleganckim, codziennym strojem a suknia wieczorowa... Sama nie wiem, czego chce. ja mam dokladnie to samo. no i ci tu poczac. mysle tez nad zakupem ladnego materialu i tu kolor tez jest problemem:) i moja mama moglaby mi naprawde cos ladnego uszyc tylko musze wiedziec co. a sukienki Papilio choc sa piekne to tak jak napisalas to takie raczej suknie balowe. tyle , ze zwyklej sukienki tez przeciez nie chce. niby prosta rzecz wybrac sukienke ale im wiecej sie im widzialo tym trudniej zdecydowac sie. pozdrowionka

Izy - suknię pożyczyłam od kumpeli bo uważałam i nadal uważam że to strata pieniedzy kupować kieckę, którą potem bedzie wisieć w szafie, bo ja nawet na imprezy nie ubieram takich ciuchów, wolę skromniejsze ubrania i przede wszystkim przydatniejsze :-P