Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sandi Colka

Mi kręgarz wyprostował kręgosłup. Czy ktoś korzystał z usług kręgarza?

Polecane posty

Gość Sandi Colka

I z jakim skutkiem? :-)

Gość krain
gratuluję...ale żeby trafic na dobrego kręgarza (chiropraktyka, osteopatę0 to trzeba mieć szczęscie. Co do mnie, polecam tylko tych po medycynie lub rehabilitacji i dobrej szkole np.metody Ackermanna lub Lewitta. Zdolnych i odpowiedzialnych amatorów można policzyć na palcach.

Gość lokla
a ja mma krzywy kregosłup i chodze na besen ale mi sie nie cche bo wizme to tlyko kłopot i chce sie przepisac na rechabilitacje. Pomoże coś i po jakim czasie?

Gość Sandi Colka
Rehabilitacja niewiele tu zdziała tak mi powiedział ten kręgarz ;-)

Gość mnie też tego trzeba
czy znacie kogoś godnego polecenia w Warszawie? I czy droga jest taka imprezka? No i właściwie na czym to polega? pozdrawiam :)

Gość Sandi Colka
Masaż polega na wstawianiu kręgów na właściwe miejsce. Cena ok 15zł. Pisze o jednym i osobiście tylko jego znam i wiem ze jest dobry. Pod Sieradzem w Łubnej

Gość mnie też tego trzeba
a ja mam krzywulca i potrzeba mi kogoś z Warszawy :( Ale nie wiem gdzie szukać, nie pójdę przecież z ogłoszenia :(

Gość krain
Nie wstawianiu kręgów tylko dysków międzykręgowych, ale jak to robi amator - to na dwoje babka wróżyła...W Warszawie proponuję dr Błaszczyszyna z Komedu albo dr Wasilewskiego (ackermann.med.pl)

Gość łączenie
09:24 taka_mala_obolala j.w jakie wrazenia? pomoglo? ja mam dyskopatie odc. ledzwiowego boi jak cholera ledwo sie ruszam a mam 25 lat 09:25 mój mąż był i postawiło go to na nogi ale musisz znaleźć dobrego fachowca 09:28 pluszka25 ja byłam u dobrego ortopedy który specjalizuje się w chorobach kręgosłupa i odblokowywał mi przestrzeń międzyłaptkową bo mam z tym odcinkiem problem i co jakiś czas mi się blokuje mam 26 lat i zaczynam mieć też problem z odcinkiem lędźwiowym ale to problem postawy 10:11 taka_mala_obolala ja mam problem i z syzjnym i z ledzwiowym.. tylko szyjny narazie nie daje mi w kosc tak jak ledzwiowy. pytam bo dzis ide na pierwszy zabieg i sie boje zeby nie bylo gorzej [pozniej.. choc nie wiem czy moze... byam najbardziej wysportowana osoba w podstawowce i liceum. a teraz? ledwo sie schylam a kazdy ruch to BOL 10:45 dzusta ktoś kiedyś powiedział że sport to zdrowie........... stracone! Potwierdzam niestety ale bez ruchu żyć nie mogę i wiem że czasem muszę się poruszać choć boli bo potem jest lepiej. Ale co fakt to fakt nalezy skonsulotwać się z dobrym ortopedą żeby sopbie nie zaszkodzić. Wiem też że po 1 wizycie u kręgarza można czuć się gorzej niż przed po paru dniach będzie lepiej. owulacja.pl

Gość tukan
Gratuluję, ale surowo ostrzegam przed nie-profesjonalistami w tej dziedzinie. Jeżeli chiropraktyk to raczej tylko lekarz czy rehabilitant. Owszem zdarzają się amatorzy-geniusze ze złotymi rękami, ale.... to zawsze na dwoje babka wróżyła.

Gość raczej nie jest to możliwe
dobry kregarz ma 'czuja' w rekach nastawi jak nalezy i na dlugo czlowiek ma spokoj maz ma taki problem, ze po podnoszeniu czegos ciezkiego przemieszcza sie mu dysk w odcinku ledzwiowym kregarz juz wiele razy mowil, ze powinien cwiczyc miesnie, bo ma slabe i ma raczej przysiadac i wyprostowywac sie z ciezarem jak juz musi, ale gdzie tam :O

Gość klinikakregoslupa.pl
Są już na szczęście w Polsce mądrzy neurochirurdzy, którzy po stwierdzeniu za pomocą badania MRI nie tną od razu tylko kierują do Chiropraktyka. Podawanie środków przeciwbólowych, przeciwzapalnych I zwiotczających mięśnie szkieletowych NIE LECZY co najwyżej powoduje chwilowe ustąpienie bólu, na dodatek przez osłabienie zdolności mózgu do odczuwania powoduje, że Pacjent wykonuje ruchy, które pogłębiają stan patologiczny!!! więc jest w sprzeczności z 1 zasadą medycyny: Primum non nocere. Terapia manualna na prawde przynosi znakomite rezultaty! Wiem, ponieważ sam się tym zajmuję I zbieram na potwierdzenie efektów Rezonansy Pacjentów. Przepukliny się cofają tylko jest to proces, który wymaga cierpliwości. Wyeliminowania podstawowych błędów ruchowych, które robimy zupełnie nieświadomi tego, że nasz kręgosłup ulega stopniowej destrukcji. Dobrego Kręgarza, który wyeliminuje skoliozy I poprzez zabiegi odwróci proces dehydratacji krążków międzykręgowych oraz spowoduje odwrócenie mechanizmów powodujących to odwodnienie, ale również zasysanie jądra miażdżystego do wnętrza dysków. Operacja w bardzo wielu przypadkach jest po prostu zbędna! Wiedzą to ci, którym się udało jej uniknąć dzięki otwartości swojego umysłu przede wszystkim!!! Świat należy do ludzi odważnych ale też do tych, którzy potrafią myśleć I nie ufają ślepo tym, którym się wydaje iż pozjadali wszystkie rozumy a tak na prawdę są często ograniczeni swoją wąską specjalizacją.... Na koniec pytanie retoryczne: Ciekwe dlaczego w Polsce nadal nie ma kierunku medycyny, który by kształcił Chiropraktków??? Czyżby kolejne lobby blokujące postęp? Wojciech Góra Chiropraktyk

Gość Agatagość
Byłam u chiriopraktyka juz drugi raz. Odcinek ledzwionymladjie mi sie wstawia i goi jednak gorzej jest z miejscem miedzy łopatami i na szyji/ moze bardziej karku.. Wyżej troche jak ramiona. Miałam to miejsce nastawione leżąc na brzuchu i delikatnie pan kręgarz trzymał kregoslup i głowę w lewo przestawił. Było strzykniecie. Czułam wieksze zawroty głowy po tym, ale jak wróciłam do domu i położyłam sie na twardej ziemii twarda poduszą było lepiej. Po jakieś ponad godzinie po nastawianiu na ziemi robiłam ciwczenia takie tylko delikatne, rozciągające. Niestety jak wstawalam wszystko mi kryklo na nowa, zawroty głowy siempojawily nagle i ręka zabolało, nadgarstka.mczesc mięsny łopatami tez krykla. Teraz nie wiem. I tak bede chodzić jeszcze na nastawianie, ale moje pytanie jest takie, ile godzin po zabiegu mogenwykonywac cwiczenia?

Gość gość
Up

Gość gość
Op

Gość Agatagość
Nie żadne po tylko pomocy wolam :)

Gość besta3
Sandi Colka a mozesz podac namiary na tego sprawdzonego krtegarza na : besta3@wp.p. bede wdzieczna

Gość gość
Ja korzystałam. W Activum-Med w Warszawie przyjmuje Pan Adam Skowroński. wybitny w swojej branży.

witaj sandi colka czy możesz podać mi adres to tego pana kręgarza będę wdzięczna pozdrawiam beata

Gość gość
ja raczej bym wolała sie zapisac na jakąś terapie niz do kręgarza ;) polecam barzdo http://www.mckenzie.pl/ , świetna i skuteczna metoda leczenia bólu pleców.

Gdyby ktoś szukał dobrego chiropraktyka w Warszawie (doktor Roman Wojnicz) - 721 070 000 Do tego jakiś czas jeździ do Olsztyna i Bartoszyc i tam też można się umówić. W dodatku świetny specjalista medycyny chińskiej której nauki pobierał na studiach w Niemczech. Doktorem też jest, ukończył anestezjologie. Mi pomógł w kilku przypadkach najbardziej jednak w zapaleniu stawów po przebytej mononukleozie.

Gość gość
Polecam masażystę kręgarza Tadeusza Czarny wykonuje masaż leczniczy, zalecenia profilaktyczne, ćwiczenia korekcyjne przy krzywicy, bezbolesne ustawianie kręgów kręgosłupa szyjnych, piersiowych i lędźwiowych, biodra,i ramiona, kręgarz bioenergoterapia porady zielarskie Przeworsk ul.Łąkowa 3. Tel. (16)648-82-74 Kom: 601-074-892 Informacje podałem ze strony Pana Tadeusza: tadeusz-masazysta.prv.pl/

Gość gosćć

Niektórych schorzeń kręgosłupa nie pokonasz. Zwyrodnienia kręgosłupa, dyskopatia i rwa kulszowa to choroby. Możesz zatrzymać ich rozwój i złagodzić dolegliwości. mi na ból kręgosłupa pomaga metoda mckenziego. Polega ona na cyklicznych samodzielnych ćwiczeniach. Bardzo dobrze się sprawdza przy długotrwałym bólu kręgosłupa i  produkty konopne olej CBD 5 % decarboxyled  i  czeska maść konopna cannabis za  49 zł  kupisz dwa produkty   tu www.konopiafarmacja.pl

Gość Kiro

Czy ma ktos namiar na dobrego fachowca w wielkopolsce

od kręgosłupa co wstawi wszystko na swoje miejsce

Witajcie! Miałam poważne bóle kręgosłupa i  pleców z podejrzeniem rwy kulszowej. Korzystałam z wielu lokalnych kręgarzy i nic nie pomogło. Od znajomej z Anglii dostałam namiary do Specjalisty Terapii Kręgosłupa (Kręgarza) który zjechał już do Polski na stałe. To On w Anglii stawiał naszych rodaków Polaków na nogi niemalże natychmiast. Byłam u niego dwa razy i po bólu. Stosuje On  zupełnie inne bezbolesne i łagodne metody nastawiania kręgosłupa ale jak się przekonałam są to metody wysoko efektywne. Dla zainteresowanych podaję namiary:  Kręgarz Robert Piaskowski miasto Kutno tel. 505 691 650 podam też stronę internetową. Zajrzyjcie tam i zobaczcie więcej na www.dajezdrowie.pl  Pozdrawiam, Ewa.