Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iskierka_nadzieja

Jak leczyc bezpiecznie lekki bol pecherza we wczesnej ciazy?Kto pomoze?

Polecane posty

Gość iskierka_nadzieja

Jak wyleczyc lekki bol pecherza?Nie wiem jeszcze czy moze udalo mi sie w tym cyklu a pech chcial ze czuje lekki bol pecherza szczegolnie w nocy i jakby chcialo mi sie siusiu caly czas?Moze ktoras z Was miala taka przypadlosc?Czy mozna lykac jakies leki np. ziolowe?

Na przeziębiony pęcherz dobre są nasiadówki - do miski wlewa się gorącą wodę wraz z zaparzonymi ziółkami - rumianek, szałwia. Nad tym się kuca i wygrzewa pęcherz w ziołowej parze. To dobre dla tych, którym chce się siusiu ale nie mogą zrobić. Jednak z powodu Twojej ciąży lepiej nie robić nasiadówek na bardzo gorącą wodę, tylko taką ciepłą. Jest też taki lek ziołowy Urosept z Herbapolu, ja to brałam w ciąży, lekarz pozwolił, ale tak w drugim trymestrze. Zapytaj farmaceutki lub lekarza czy możesz to brać teraz. Jest to skuteczny lek. Ciepło się ubieraj!!! powodzenia :)

Gość a ja proponuje
natrzeć okolice pęcherza na brzuszku Amolem na noc. A może to po prostu dzidziuś pęcherz naciska i nic złego tam się nie dzieje? Myślę, że Nospa też możesz wziać. Mnie ginekolog tym leczył, z tym, że dopiero w 6 miesiącu... Więc trzeba by się dowiedzieć. Natomiast Amol nie zaszkodzi na pewno

Gość iskierka_nadzieja
Dzieki dziewczyny za rady.Jutro kupie sobie jakies ziolka na nasiadowki.A swoja droga nigdy ich nie robilam.W domu mam urosept i wyczytalam w necie ze jest bezpieczny w ciazy ale chcialam dowiedziec sie czegos na ten temat od doswiadczonych kobietek. A do ja proponuje- to chyba jeszcze nie dzidzius bo ja jeszcze nie wiem napewno czy jestem w ciazy? Po prostu staram sie.

Gość mozesz tez
mozesz tez popijac ziolka typu Urosept i generlnie duzo plynow, jezeli to infekcja to pomoze najlepiej pojsc do lekarza bo czasami warto wziac antybiotyk ( a jest duzo takich, ktore mozna lykac w czasie ciazy i dadza rade infekcjom ulk. moczowego)

Gość iskierka_nadzieja
Myslalam nawet zeby pojsc do lekarza ale tak jak pisalam: ja nie wiem jeszcze czy jestem juz w ciazy.Staramy sie z mezem, nie zabezpieczamy sie ale tak napewno nie wiem. A bylam jakis czas temu u ginekologa bo mialam lekka drozdzyce i powiedzialam mu ze moge byc w ciazy to tylko popatrzyl na mnie dziwnie i az glupio poczulam sie.Dlatego nie chce isc teraz powiedziec jaki mam problem i ze byc moze jestem w ciazy bo znowu popatrzy na mnie jak na jakas panikare.

Gość Iskierko
nie wolno w ciąży używać leków szczególnie w tak wczesnej ciąży i to ci każdy lekarz powie... Idź do apteki i zapytaj co ci moga sprzedać. A narazie to proponuję michę z ciepłą wodą i moczenie tyłeczka ale nie za ciepła ta woda, zgodnie z regułą że w ciąży się nie bierze gorących kąpieli. A w ogóle to wracaj na stare forum a nie tu się będziesz ukrywać ;)

Misia... o tym sama wypytalam sie kiedys tu jednejPoradzila na bol pecherza \"zakwaszenie\" Kup sobie wode mineralna-1,5 i wycisnij do niej sok z 2 cytryn... to jak najszybciej wypij... (nie przerywajac tego innymi plynami i zapelniajac pecherz tylko tym...) Chodzi o to aby zakwasic organizm a raczej srodowisko jakie masz zapalne w pecherzu i nie dopuscic do rozwoju kolejnych drobnoustrojow... Powinno pomoc!!!! Sprobuj... Tani sposob bezpieczny i napewno Ci pomorze.. Nie radze robic nasiadowek zadnego rodzaju.. Bo jak wiadomo gorace kapiele sa porronne czy powoduje skorcze macicy.. nie wiem czy czegos podobnego nie wywolaja tzw nasiadowki... Zycze powrotu do zdrowka🌼

Gość iskierka_nadzieja
Dzieki kobietki.Nie mam teraz wody mineralnej w domu ale wcisne cytryne do zwyklej wody i wypije. A z innej beczki. Bardzo mi milo ze mnie ktos pamieta z innego forum.

Gość iskierka_nadzieja
Milo mi.Ja czytam kilka topikow ale moze nie udzielam sie zbyt czesto.

Gość iskierka_nadzieja
Dzieki kobietki za pomoc. Wypilam wczoraj duzo wody z sokiem z cytryny, dzis rowniez pije i chyba pomoglo bo juz nie chce mi sie ciagle siusiu i nie czuje pecherza.Wczoraj wygrzalam sie w lozeczku i mam nadzieje ze to juz nie wroci.Pozdrawiam starajace sie kobietki i nie tylko.

Gość GINJAL
Jakby powróciło to proponuję Ginjal - dostępny w aptece bez recepty, w 100% naturalny lek, zero skutków ubocznych, można stosować w ciąży - sika się po nim na niebiesko - ale działa błyskawicznie, no i jest bezpieczny zarówno dla Ciebie jak i dla Dzidzi

Gość iskierka_nadzieja
I znowu czuje pecherz.Wczoraj byl spokoj a dzis znowu odezwal sie.Wode z cytryna pije ale na jeden dzien pomogla.Bede chyba musiala jakies tabletki lykne aczkolwiek boje sie.Moze do jutra wstrzymam sie.

Gość Beatrycze75
i jeszcze raz

Iskiereczko.. A nie marzna Ci skarbie nogi czasem...? Uwazaj na nie... nie pozwol na to.. ja jak tylko mi zmarzna nogi zaraz mnie pecherz boli... i moze dobrze byloby maczyc nogi w cieplej dobrze wodzie... choc nie wiem czy to nie zaszkodzi... jak dojda Cie sluchy ze to niebezpieczne to nie mocz.. Mnie w kazdym badz razie pomagaly cieple skarpety i cieply ubior ... Zycze zrdowka 🌼

Dziekuje Rusalko za rady. To ja iskierka_nadzieja ale zmienilam nick na ww. Rzeczywiscie mi ciagle marzna nogi.Nosze cieple skarpetki (mimo ze nie ma mrozu) nawet w domu.I tez zauwazylam ze jak mi przemarzna to zaraz czuje pecherz. Ale co zrobic.Zima zapasem. Ach, kiedy bedzie to cieplutkie lato?!

Gość mumisia
a ja radze czym prdzej zroboic badanie moczu ale nie ogolne tylko posiew byc moze masz bakterie a bakteria jest bardzo skzodliwa dla ciazy moz enie dla samej ciazy czyli zarodka ale w jej utrzymaniu Ja bedac jus chyba w 8 tyg przeziebiłamm pecherz - na dzis jestem modra jakbym cofnela cxzas odrazu zorbiłabym posiew wtedy nikt minie powiedział meczyułam sie cala ciaze ktora zrobiła sie zagrozona w 20 szyjka sie skrociła max do tego plamienia nikt nie wiedział dlaczego okazało sie potem ze mam bakterie wmoczu ktora przeniosla siena szyjke i prez to szyjka sie skaraca i mogło dojsc do poronienia udało sie w porem wyleczyc to antybiotykiem (bezpiecznymd la dziecka) ale tak czy siak urodziłam w 33 tyg własnie przez ta szyjke ktora była osłabiona przez bakterie Całe szczescie synke był wielki jakna ten tydzien 2800:) i dzis ma 10mc i jest cudnym chłopczykiem ja mefzylam sie cala ciaze piłam tony wody zakwaszonej i mialam ulge tylkona chwilke nie wiemd laczego nikt nieporadził mi tegoposiewu( robia od razu antybiogram jaki natybiotyk działa na to cholerstwo) i nie doisc ze sie wycierpialam potem miałam sresa i lezenie plackiem to jeszcze urodziłam wczesnije dlatego jak boli pecherz w ciazy biegeim posiew a potem jeszcze posiew z szyjki macicy( pobiera ginekolog) pozdrawiam

Gość mumisia
a ja radze czym prdzej zroboic badanie moczu ale nie ogolne tylko posiew byc moze masz bakterie a bakteria jest bardzo skzodliwa dla ciazy moz enie dla samej ciazy czyli zarodka ale w jej utrzymaniu Ja bedac jus chyba w 8 tyg przeziebiłamm pecherz - na dzis jestem modra jakbym cofnela cxzas odrazu zorbiłabym posiew wtedy nikt minie powiedział meczyułam sie cala ciaze ktora zrobiła sie zagrozona w 20 szyjka sie skrociła max do tego plamienia nikt nie wiedział dlaczego okazało sie potem ze mam bakterie wmoczu ktora przeniosla siena szyjke i prez to szyjka sie skaraca i mogło dojsc do poronienia udało sie w porem wyleczyc to antybiotykiem (bezpiecznymd la dziecka) ale tak czy siak urodziłam w 33 tyg własnie przez ta szyjke ktora była osłabiona przez bakterie Całe szczescie synke był wielki jakna ten tydzien 2800:) i dzis ma 10mc i jest cudnym chłopczykiem ja mefzylam sie cala ciaze piłam tony wody zakwaszonej i mialam ulge tylkona chwilke nie wiemd laczego nikt nieporadził mi tegoposiewu( robia od razu antybiogram jaki natybiotyk działa na to cholerstwo) i nie doisc ze sie wycierpialam potem miałam stresa i lezenie plackiem to jeszcze urodziłam wczesnije dlatego jak boli pecherz w ciazy biegeim posiew a potem jeszcze posiew z szyjki macicy( pobiera ginekolog) pozdrawiam

Ja radzę iść do lekarza, a przedtem zrobić posiew. Niekóre bakterie są o wiele bardziej niebezpieczne dla ciąży niż leki. Nie ma co ryzykować. Są leki bezpieczne dla dziecka, ale o tym musi zdecydować lekarz.

Gość aniołek2
Na pęchgerz dobry jest termofor z wrzątkiem należy go włożyć pomiędzy nogi trochę niech leży na podbrzuszu.

Gość Żurawina w każdej postaci

Gość aga5
jesten właśnie w okresie gdy NIESTETY mam przeziębiony pęcherz.Biore urosept 2tab 3razy dziennie i robie kapitalną nosiadówke którą można kupić w aptece VAGOSAN cena ok.4,20.przechodzi szybko i bezpiecznie bo to wszystko zioła.GORĄACO POLECAM.

hej dziewczyny! Pomozcie! Niewiem czy to bol pecherza,czy dziecko mi naciska na pecherz. Jestem w 17 tyg.ciazy i czesto mi sie chce siku,ale najczesciej jak siedze.Niewiem co zrobic, pomozcie!

Gość dorcia-traszka
Kochane kobietki ja mam tę dolegliwość niestety bardzo często i gorąco wszystkim polecam na ukojenie dolegliwości pastę doustną-FITOLIZYNA. Bardzo skuteczna i całkiem nie zła w smaku.Życzę zdrówka.

Gość ytka
w ciąży można brać takie kapsułki z żurawiną Prouro - są bardzo skuteczne na wszelkie problemy z drogami moczowymi, mi pomogły (brałam je od 7 miesiąca ciąży).

Gość kluczzk
A słyszałyscie o szczepionce urovaxom? Jesli to nie zapytajcie o nia swojego lekarza,bo jest to napewno najskuteczniejszy sposób na wyleczenie sie z problemów z pęcherzem.

Gość xdxd
ja w zyciu nie mialam problemu z pecherzem a cala ciaze mialam z nim problemy poprzez liczne bakterie a czasem i wyskoa liczbe leukocytow w 7 tyg - dostalam antybiotyk w 14 tyg dostalam monural (niby tez antybiotyk) a potem juz cala ciaze bralam witamine c... bywalo roznie ale stanu zapalnego juz pozniej nie mialam

Gość riella
Antybiotyk w ciąży nie jest wskazany, a jak ktoś ma takie problemy to powinien zaszczepić się przed ciąża.

Gość antybiotyk nie
Nawet mysle ze lekarz nie przepisze taka łatwa reka antybiotyku.No chyba ze ma ma juz wyjscia,ale to jest zbyt niebezpieczne nawet dla dziecka.