Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mmm1

łuszczyca a ciąża

Polecane posty

czy łuszczyca moze jakoś przeszkodzić? wiem dużo na ten temat i wiem że nie. ale jest może ktoś kogo partner ma tą chorobę, może jakies wskazówki???

Gość uss
Łuszczyca jest choroba genetyczna..nie da się nia zarazić ale dzicko może odziedziczyć ją po kimś z rodziny..

Gość uss
W Twoim przypadku po chłopaku jeśli planujecie dziecko

wiem że ł jest chorobą genetyczną i zdajemy sobie sprawę z tego ze nasze dzieciątko też może ale przecież wcale NIE MUSI miec tego.

Gość uss
Dokładnie ..moi rodzice nie maja a ja ma ..po babci..:-(

wiem że ł jest chorobą genetyczną i zdajemy sobie sprawę z tego ze nasze dzieciątko też może ale przecież wcale NIE MUSI miec tego. zreszta co ma być to będzie...narazie "pracujemy" nad dzidziusiem. P.S wiem ze wszystko bedzie oki :-))))

u niego ma tata i miała prababcia. u mnie w rodzinie nikt nigdy nie miał tego. czytałam ze prawdopodobieństwo odziedziczenia przez dzieciątko ł jesli jeden z rodziców jest chory wynosi 15 do 30 %, ale wcale tak nie musi byc i dziecko może być zdrowe tzn bez ł .

Gość uss
Słuchaj z tym się da normalnie żyć..ja sie dowiedziałam jak już urodzi,lam dwoje dzieci..miałam ok. 24 lat i od tej pory miałam ok. 2 poważne wysypy..Zobaczysz będzie dobrze ;-D

Gość uss
Ważne jest aby o siebie dbac bo łuszczyca nasila sie podczas przeziębień a zwłaszcza przy anginie..

dziękuję za dobre słowa. powiem Ci ze ja sie nie martwie, on tez nie. co ma byc to bedzie, a dzidziuś napewno!!!!

on dba i to bardzo,no ale jest czas np tak jak teraz zima ze nie ma sloneczka...ale radzimy sobie, dbamy o o razem. Wiem ze da sie z tym zyc i nawet trzeba, a kied yma sie jeszcze kogos bliskiego dla serduszka to to tez bardzo pomaga. Miłość czyni cuda! Nawet przy tej chorobie

Gość KM
Hej Nie ma się co tym naprawde przejmować, ja mam łuszczyce po tacie i aktualnie jestem w 4 miesiącu ciązy. Staram się dbać o siebie więc wysypy jak juz mam to tylko na głowie, wygląda to jak łupueż i tyle. Kilka seansów z szamponem vischy i schodzi. A jeżeli moje dziecko ją odziedziczy to przecież nie jest to śmiertelna choroba pozatym medycyna robi straszne postępy i może za pare lat da sie ją już skutecznie wyleczyć. Zycze owocnych staranek