Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aluniaa

ANTYBIOTYKI W CIAZY

Polecane posty

Witam mam problem jestem w 12 tygodniu ciazy i nabawilam sie zapalenia oskrzeli wraz z zatokami dostalam mucosolvan w tabletkach i antybiotyk Amotaks 2 razy dziennie co 12 godzin dziewczyny pocieszcie mnie ze ktoras z was brala antybiotykl w tak wczesnej ciazy i urodzila zdrowego dzidziusia

Gość na pewno
Ja co prawda nie musialam brac antybiotykow w ciazy, ale wiem ze ani mucosolvan ( ambroxol) ani Amotaks ( amoksycyklina) nie zaszkodza dziecku bo nie sa p/wskazane w ciazy...

Alunia, Ty rozpoczynasz właśnie drugi trymestr, więc to na plus. Poza tym antybiotyk przepisał lekarz, który na pewno wie o Twojej ciązy. Nie martw się dziewczyno. Kuruj się i uważaj na siebie. Twoja dzidzia jest zdrowa i bezpieczna :)

Gość ja brałam w 6 tyg
teraz jesem w 13 i narazie ok. tez miałam zapalenie oskrzeli - nie pamietam nazwy antybiotyku - ale wiem jedno - infekcja byłaby dla ciebie grozniejsza- zaufaj lekarzowi! zapytaj swojego ginekologa co sadzi o ty,m leku to na pewno cie uspokoi

Gość monik444
witam ja jestem w 27 tygodniu ciazy i jestem przeziebiona bylam dzis u lekarza popatrzal do gardla i przepisal mi peniciline (antybiotyk)moja wizyta u niego trwala 10 minut zadnych pytan tylko zobaczyl gardlo troche sie obawiam zazyc tego lekarstwa prosze poradzcie. pozdrawiam