Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blizna

Czy blizna u pol rocznego dziecka zginie?

Polecane posty

Gość blizna

moja corka skaleczyla sie czyms albo drapnela na policzku.Blizna jest gleboka i dosc duza.Martwie sie czy jej sie to zagoi czy powinnam isc do dermatologa.Minely juz dwa miesiace i slad nadal mocno widac. Czy moze czyms smarowac jakas mascia?

Gość a którą połowę dziecka masz
i dlaczego nie masz całego?

Gość Agula 30
moja córcia w wieku około ośmiu mieś zrzuciła sobie żelazko na buzię ,dokładnie policzek ,byłam załamana ,ale trzeźwo myśląca. poleciałam do apteki ,najpierw maści na świerze poarzenia ,ale to ciebi nie dotyczy . na blizny bez względu po czym bardzo polecam CEPAN polskiej firmy ,trzeba go stosować dosyć długo i systematycznie ,napewno zniknie . po bliżnie moja córcia już nawet nie ma śladu ,a rana była dość poważna. maść stosowana również u dorosłych , przy leczeniu blizn pooperacyjnych ,potrądzikowych itp. dlatego polecam.

Gość blizna
a czy ta masc mozna stosowac u takiego malego dziecka?

moja kolezanka miala cesarke-w trakcie zabiegu lekarz skaleczyl dziecko skalpelem w policzek.wrrrr!!!!!!miala powazna rane,ale dzis kompletnie nic nie widac.

My stosowaliśmy conraktubex, ale u dwuletniego dziecka. Na instrukcji nie było jednak żadnych uwag co do wieku. Jeżeli rana jest już zagojona to maść trzeba wcierać dość mocno 2 razy dziennie. U nas dało rewelacyjne efekty, ale dopiero po paru miesiącach. Powodzenia :) :)

Gość Agula 30
tak ,można stosować u takiego małego dziecka ,ale możesz jeszcze zapytać lekaża ,poza tym maść stosuje się na zagojoną ranę bez strupów.