Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mroowa

braki w organizmie a dziasla...

Polecane posty

Gość mroowa

myslicie,ze to mozliwe,zeby na skutek diety brakowalo mi jakiegos skladnika odzywczego i dlatego mam takie dziwne dziasla...niby nie sa spuchniete,ale czerwone i troche podraznione juz od 3-4 tygodni...a musze dodac ze schudlam 12 kg...mial ktos cos takiego??? nic innego w moim zyciu poza zywieniem sie nie zmienilo.... przypomina mi sie opowiesc o zeglarzach chorujacych na szkorbut z powodu braku witaminy c na pokladzie...tylko,ze ja witamine lykam i jem owoce cytrusowe..wiec czego mi brak?moze tluszczu??myslalam,czy by nie zaczac lykac tranu...boje sie,ze z biegiem czasu to sie zamieni na paradontoze...

Gość Zdrowiej
polecam suplementy! dzieki nim mozna w naturalny sposob uzupelnic braki witamin i mikroelementow! zapraszam do lektury! i zachecam do zdrowego zycia! www.suplementy.sklep.pl

Gość a ja polecam lekarza

Gość kiiiiiiii
Idź do dentysty, to może być początek paradontozy.

Gość afle
Dentysta powinien oczyścić Ci kieszonki dziąsłowe, nie boli, ale zabieg jest krwawy, krew tryska na Ciebie i dentystę (jego maskę),stan zapalny od razu znika, później pozostaje tylko utrzymywać odpowiednią pielęgnację

Gość koronabezkitu
brak białka. tym bardziej jest to logiczne przy twojej diecie, zapewne unikałaś miesa. jedz np. chuda wedline z indyka, jest malo kaloryczna, a posiada duze ilosci bialka. i wizyta u dentysty/periodontologa, da sie to wyleczyc. sama sie wybieram na dniach, bo mam podobny problem.

tez mam ten problem:o w sumie to jem 3 razy dziennie i staram sie zeby to bylo urozmaicone... moze nie za duze porcje ale nie lubie jesc... bylam u dentystki i powiedziala ze wyglada jej to na awitaminoze. Dodam, ze prawie codziennie jem mieso. Nie poradze Ci nic oprocz pasty, ktora troche lagodzi dolegliwosci - Meridol. Kupisz w aptekach, Rossmannie, hipermarketach.

Gość karo13
Dorobiłaś się parodontozy , - 12 kg to dużo, jeszcze trochę,będzie jojo!