Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona9

czy brak miesiączki zawsze oznacza...

Polecane posty

Gość zaniepokojona9

Czy brak miesiączki zawsze oznacza ciążę? Mam juz opóźnienie 12 dni, ale wczoraj robiłam test i wynik był negatywny - czy ktos może mi powiedzieć co to może być? Oczywiście lekarz ma urlop do końca roku ;-(

A zabezpieczylas sie podczas stosuku lub Twoj partner ??? bo jesli tak i wszystko bylo oki to raczej ciaza wykluczona....moze poprostu cos ci sie poprzestawialo bo kiedys 14 dni okres sie spoznil :)

Gość zaniepokojona9
Kasiu pewnie,że sie zabezpieczyłam - co prawda była to prezerwatywa, ale zawsze sprawdzana po... Myślisz,że wystarczy jak będę czekać do Nowego roku czy powinnam pójść do gina gdzie indziej?

Jak gumka byla cala to tak jak u mnie....ale ja mam okresik dostac po nowym roku dopiero ale i tak sie obawiam tloske bo wiesz jak to jest z tymi gumkami....moze zrobisz tescik ??

Oj przpraszam tescik juz byl :) nie nio nie ma obaw test negatywny ...to ciaza wykluczona zreszta bez przesady kotek jak by te plemniczki sie do nas dostaly chyba ze przegryzly zabkami ta gumeczke :)) ja bym poczekala na swojego gin bo moze poprostu hormoniki tak dzialaja :) a masz gg ??

Gość spokojnie
mi kiedys sie okres spoznil 14 czy 15 dni i wtedy ciaza byla wykluczona w 100% - nie wspolzylam. to napewno nerwy opozniaja.wiec narazie badz spokojna ;)

Gość zaniepokojona9
Dzieki za wsparcie dziewczyny. Znalazłam też inny topik, na którym dziewczyny czekają o wiele dłużej. Wczoraj zrobiłam jeszcze jeden test i też był negatywny więc jestem już prawie spokojna :-) Może to nerwy, może stres, ale zdarzyło mi sie to po raz pierwszy więc spanikowałam. Mam nadzieję ,że wszystko sie ułoży

Nie ma za cio :) musimy sie trzymac razem choc sie nie znamy ;) hmm ja tez juz spokojnie czekam na okres bo wiem ze dostane i od wczoraj przestlam sobie wkrecac ciaze bo to nie mozliwe !!! i juz mam te moje objawy bolace piersi brzuszek tloske tem juz 36.8 wiec przyjdzie napewno ale juz nie czytam tych poscikow bo duzo sobie wmawiam

Gość kora 18
hej dziwczyny musze sie was o os zapytac?spoznia mi sie okres juz ponad tydzien i nic nie wskazuje na to zebym dostal nic mnie nie boli czy jest jeszcze inne wytlumaczenie oprocz tego ze jestem w ciazy test zrobilam ale byl negatywny teraz musze powtorzyc

jest jeszcze wiele wytlumaczen stres, nadmierny wysiłek zaprzestanie stosowania pigułek antykoncepcyjnych drastyczna dieta głodówka zaburzenia hormonalne zmiana klimantu zazywanie antybiotyków choroba, (pcos, tarczyca np)

Gość Tusia20
Też mi się spóźniał.. Brak okresu nie zawsze musi oznaczać ciążę i na odwrót..Okres nie musi wykluczać ciąży..

Gość juska 20
słuchajcie dziewczyny ja nie miałam miesiączki od 2 miesięcy zrobiłam test i okazało sie ze jestem w ciazy bałam sie komu kolwiek o tym powiedzieć ze strachu nie poszłam do lekaża a gdy w koncu powiedziałam mama zabrała mnie do lekaża w celu sprawdzenia zdrowia płodu a okazalo sie ze nie byłam w ciazy i nie potrzebnie robiłam panikę mój lekaż powiedział ze pewnie dostała bym miesiaczke ale zaczełam sie zamartwiać stresować i dlatego mi sie opużniła a przez to wszystko straciłam zaufanie mamy i ojca ze wspułżyje i że sie nie zabezpieczam teraz mam 20 lat ale wtedy miałam zaledwie 17 posłuchajcie ale gdyby nie to ze bałam sie powiedzieć i gdyby mama nie zabrała mnie wtedy do lekaża pewnie przechodziła bym 9 miesiecy ze świadomościa ze jestem w ciązy a pozatym dzięki tej wizycie lekaz znalazł u mnie inną zecz ze ciężko bede miała zajsc w ciąze i teraz załuje ze wtedy nie byłam w ciazy i dziewczyny jesli nawet u was okaze sie że jesteście wciązy to trzeba sie cieszyć a nie płakać bo nie każdy ma tyle szcześcia co wy a popatrzce na to z innej strony ze bedziecie młode jak dzieci bedą miały po 15-16 lat ja staram sie o dziecko 2 lata i nic cieszcie sie dziecko to nie jest kara tylko niespodzianka od losu :-)

Gość kateczka
w tamtym miesiacu miałam miesiączke, teraz mi si spuźnia ostatnio żyłamw duzmy stresie mam jeszcze mie regularne cykle miesiaczki boli mnie brzuch mam wszystkie objawy tego ze zaraz powinnam dostac

Gość ojoj....
wiec ja mam taki problem ostatni okres zaczął mi sie 23 stycznia... czyli troche dłuuugo no nie?? około 10 marca robiłam test... (Quick Vue ) czy jakoś tak... wyszedł negatywny... nie współżylam z chłopakiem a przecież plemniki przez ubranie nei przejdą... no nie?? mógł się pomylić?? nadal nie mam @ :( 14 ide do gina... ale się boje... zaczynam schizować że mi się brzuch zaokraglił i wogóle :( jak myślicie co moze mi byc?? miała tak któras z Was??

Gość kaskaaaaaaaaaa
Słyszałaś o ciąży urojonej? zupełnie poważnie mówię. Istnieje coś takiego z biologicznego punktu widzenia;)

Gość ojoj....
nie słyszałam...powiedz cos o tym

Gość ojoj....
ponawiam:(

Gość nieznana
czy brak miesiaczki zawsze oznacza ze moge byc w ciazy tak sie boje ze jestem w ciazy nie mam okresu juz 19 dni i współżyłam bez zabespieczen zadnych i ciagle jestem glodna

Gość polonezka
a ja miałam okres 60 dni temu, w lipcu 10 miesiecy temu przestałam brac pigułki i odtad miesiaczkuje co 40parę dni, co 50parę dni, ale tak długo jak teraz to jeszcze nei czekałam

Gość wsciekladorotka
widze ze jestescie doswiadczone w tych sprawach wiec przedstawie swoj problem i prosilabym o jakas pomoc napisze wszystko krok po kroku - pod koniec lutego tego roku kochalam sie z chlopakiem i rzekomo do wytrysku doszlo pozamna (ale zawsze cos moglo uciec przed wyciagnieciem) wzielam postinor duo nie mieszczac sie w 72 godzinach, po okolo 4 dniach od wziecia postinoru dostalam okres (w dzien w ktorym dostalam okres bylam u ginekologa ktory przepisal mi castagnus na ustabilizowanie okresu) , po okolo 2 tygodniach od stosunku zrobilam test ciazowy (wynik negatywny), w marcu okres spoznil mi sie okolo 4-5 dni (w tym czasie zrobilam test i wynik byl negatywny) ale przyszedl i byl normalny, w kwietniu okres dostalam i byl bardzo obfity ze mi to przeszkadzalo, kwietniowy okres skonczyl sie 16 i od tamtego czasu nie mam okresu, w maju powinnam dostac miesiaczke 9 kiedy zaczol mi sie okres spozniac przestalam brac castagnus, to z dzisiejszym dniem liczac to juz 3 tygodnie i 2 dni okres mi sie spoznia, mam bole w podbrzuszu raz po lewej raz po prawej stronie, zawsze mialam tak ze przed okresem mialam sluz bialy pozniej stopniowo sie on zabarwial na brunatno az wkoncu przychodzila miesiaczka teraz sluz zabarwil sie leciutko i tak wszystko sie zatrzymalo, od wczoraj zaczely mnie bolec piersi i sa jakby nabrzmiale, sa wszystkie objawy okresu ale jego samego brak i w tym miejscu chcialam zapytac: - czy to ciaza ? - czy to moze jakas choroba ? - czy przerwanie kuracji castagnusem moglo spowodowac takie anomalia ? z gory dziekuje za odpowiedz i bardzo was wszystkie pozdrawiam i caluje :*

Hej nazywam sie Mateusz mam 17 lat mm jestem ze swoja dziewczyna 3 lata bardzo sie kochamy spolzyjemy jakis rok wiem wiem dzieciaki... sprubuje mnie zrozumiec boje sie bardzo o nia niechce jej zniszczyc zycia a ciaza to koniec nauki itd.. wiem jestem idiota moglem pomyslec szybciej kochalismy sie jakis miesiac temu bez zabespieczenia :| teraz zaluje uwiezcie nie doszlem w jej pochwie zrobilem to na zewnatrz pare dni potem.. jakis tydzien 28-30 ma okres zawsze... w dniu 27 zaczela jej leciec krew podczas petingu.. ale to nie byl okres lecz jednodniowe krawienie nie ma okresu dalej a jest dzisaj 03. mysle ze ona sie stresuje tym wszystkim i dlatego to tak wygloda bardzo sie boje prosze o jakąś sesowna odpowiedz pocieszcie mnie jakos bo ja swiruje przyznaje ze jestem idiota... Ps, Mateusz..

Gość luilla24
mateuszu , to niech twoja dziewczyna zrobi test ciazowy

Gość Mateusz2008
Niewiem czy jest na tyle odwarzna kupil bym ale.. wiesz jak to jest mialas kiedys 17 lat:| jak myslisz moze to oznaczac cos innego? dlaczego krawila tylko jeden dzien?

Gość luilla24
mateusz, niewiem dlaczego krwawila tylko jeden dzien , ja nieraz mam krawienia w polowie cyklu (2 tyg przed okresem) bo wtedy jest jajeczkowanie , kup test ciazowy i niech zrobi jutro rano , i bedziecie wiedziec bo im tak czy siak , musicie sprawdzic co jest przyczyna , a najlepiej zabierz dziewczyne i pojdzcie do ginekologa

Gość zmartwiona16ka
w trzecim dniu miesiaczki calowalam sie z moim chlopakiem i tulilam,lezalam na nim pare razy i on na mnie,robilismy to w ubraniach ,od tamtego dnia nie mam miesiaczki juz prez 10 dni nie wiem dlaczgo,zawsze mam okres przez 5 dni lub 6,prosze poradzcie mi oco w tym chodzi

Gość Girl21
No w ciązy raczej nie jesteś skoro mieliście ubrania....:/

Gość o_n_a_
witam.chcialam zapytac czy jezeli ponad tydzien spoznia mi sie okres a test zrobilam w trzecim dniu spodziewanej miesiaczki i wyszedl negatywny, to czy moge byc w ciazy? czy moze sprobowac jeszcze raz zrobic test? pomozcie bo juz nie wiem co mam myslec...

Gość kasia2b
Mam 18 lat. Pierwszą miesiączkę dostałam w wieku 16 lat. Miałam ich 5, później pół roczna przerwa - jeden okres, rok przerwy, a później to już miałam wywoływane przez tabletki. Ginekolog nie stwirdził zadnych zmian - miałam robione "normalne" badanie, USG brzucha i dopochwowe, a także hormony. Wszystko OK, a okresu nie mam. Proszę o pomoc. Może ktoś miał podobnie?

Gość kasia0013 lat
Część! Pomuszcie mi bo miesiac temu mialam, a teraz spuznia mi sie okres o 7 dni. objawy okresu a go nie mam? Aha i to jest okres nieregularny ? A czy z samą pieżyną Można zajsć w ciąże ?