Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aluniaa

DAFNEGIN A CIĄŻA PROSZE ZAJRZYJCIE!!!

Polecane posty

Dziewczyny czy ktoras z was stosowala w ciazy DAFNEGIN prosze pocieszcie mnie . Bo ja zaaplikowalam sobie ten lek as pani w aptece mowila mi ze go nie mozna w ciazy bardzo sie boje

Gość lallallalallalaa
z tego co wiem to powinnas porozmawiac z ginem, ale nie jest to lek szkodliwy dla kobiet w ciąży- przynajmniej nie wykryto nic konkretnego. Z wieloma lekami jest podobnie a kobiety je musza stosowac w ciąży. A w jakiej postaci uzywałaś tego leku przeciwgrzybicznego?

w kremie ale pani w aptece tak mnie nastraszyla ze juz sama nie wiem wyc mi sie chce

w kremie ale pani w aptece tak mnie nastraszyla ze juz sama nie wiem wyc mi sie chce

Gość lallallalallalaa
tylko spokojnie - ona nie jest alfa i omega, luzdie biora gorsze rzeczy w ciązy i rodza zdrowe dzieci

Gość lallallalallalaa
Ja mam alergie skórna i tez smarowałam ciało zakazana mascia a wszystko było ok.

Gość awe
ja stosowałam, zapisała mi gin. i synuś zdrowiutki jak rybka! spokojna głowa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość vvxxvvxxvvxx
zapytaj gina i głowa do góry :) bedzie dobrze, nie martw sie na zapas

Gość ja tez to stosuje
Jestem w 35tc i gin przepisal mi ten lek.Nie slyszalam o tym,ze nie mozna go stosowac w ciazy.

Ja też od dwóch dni stosuje ten lek. Przepisał mi go w dniu, w którym zrobił inseminację - zabieg nakierowany na powstanie ciąży. Ulotka dołaczona do leku nie mówi, że leku nie wolno uzywać w ciązy, mówi, że stosowanie powinno odbywac się zgodnie z zaleceniem lekarza.

Gość lvca
a mnie sie wydaje ze stosowanie tez zalezy od tygodnia ciazy...bo przeciez w poczatkowym okresie ksztaltuja sie wszystkie elementy nerwowe malego! z bl sluzowych wchlanianie jest bardzo silne.., ale jak lekarz zalecil..no to juz musial cos tam wiecej wiedziec..generalnie lek ma kat B i mozna stosowac tylko w przypadku bezwzględnej konieczności (indeks leków mp Cyklopiroksolamina)