Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bulawka

czy moge mieć dzieci?

Polecane posty

Gość bulawka

mam pytanie otórz od 4 lat sypiam ze swoim chlopakiem, nie uzywamy zadnego zabezpieczenia poprostu on ucieka przed wytryskiem, ale zaczynam sie martwic czy aby nie jestem bezpłodna. Bo tyle si esłyszy ze czasem przez stosunki przerywane zachodzi sie w ciąże bo plemniki są na penisie itp. Więc to chyba z nami jest cos nie tak :(

Gość miniaturka
nie mam pojęcia ale kiedyś miałam podobny problem tyle że mój były był bezpłodny najlepiej poradzić sie lekarza jak najszybciej

Gość ciek
ciakwe pytanie, up

moim zdaniem nie masz sie czym martwic ja z moim chlopakiem prawie 3 lata tak sie kochalismy ale on zawsze wyciagal penisa jakies 3 sekundy przed wytryskiem po prostu nie kazdy mezczyzna ma ten (kurcze nie wiem jak on sie nazywa dokladnie) plyn, ktory moze sie pojawic przed wytryskiem i zawierac sladowe ilosci plemnikow takze to, ze nie zaszlas jeszcze w ciaze wcale nie oznacza ze jestescie bezplodni po prostu albo Twoj facet potrafi sie doskonale kontrolowac albo po prostu nie ma u niego tego plynu (kurcze chyba sie nazywa ejakulacyjny ale pewna nie jestem :D )

Gość ojejejej
To ty chcesz mieć dzieci czy nie?? Bo nie rozumiem ?!

Gość bulawka
ogolnie chce miec dzieci ale nie planujemy tego az tak, jak sie przydarzy to dobrze jak nie to trudno, nie zabezpieczamy sie bo dzidzius nam problemu nie zrobi ale tylko tak na wszelki wypadek on wyciaga wczesniej i tyle, chodzi o to ze czesto słysze ze stosunki przerywane to zly sposób tzw, antykoncepcji bo zachodzi sie w ciąże a u nas juz tyle i nic...

Gość no to kurde
chcesz mieć te dzieci czy nie? jak chcesz to skończ ze stosunkiem przerywanym i leż po wszystkim z nogami do góry chyba sama nie wiesz czego chcesz

Gość no to kurde
'skończ' w znaczeniu: zacznijcie to robić wreszcie normalnie

Gość bulawka
no to kurde nie badz taka mądra czy mądry ja nie pytam o rade co zrobic aby zajsc w ciąze tylko czy to o czyms moze swiadczyc bo ponoc stosunki przerywane koncza sie ciazami, nie chce na sile zachodzic w ciaze zeby sobie udowodnic ze możemy miec dziecko, pozatym zadnej filozofii mi nie wymysliłas.

Gość no wlasnie
ja tez tak mam i tez sie nad tym zastanawiam:)od 3 lat tak robimy z chlopakiem i nic i tez sie zastanawiam czy cos jest nie tak ze mna albo z nim? Bo przeciez 3 lata bez zabezpieczenia i nic:(hmmmm moze w koncu ktos napisze cos sensownego na ten temat.

Gość czy ktos
ktos tu zaglada tez mnie to ciekawi:)

Gość od czterech lat
czyli od urodzenia mojego synka stosujemy z mężem właśnie tę metodę zabezpieczenia i jakoś nie zachodzę w kolejną ciążę, czyli że ta metoda może być bardzo skuteczna, pod warunkiem że facet potrafi się dobrze kontrolować.

Gość milkowaja
a mnie interesuje czy facet ma podczas pzerywanego stosunku prgaz? bo musi myslec kiedy go ma wyjąc i to jest stresujace i nie moze sie w pełni wyluzowac?

Gość od czterech lat
oczywiście że ma orgazm i nie zauważyłam żeby to było dla niego stresujące, niektóży faceci tak twierdzą bo tak jest im wygodniej i wolą żeby dziewczyna truła się pigółkami.

Gość uuuu
napiszcie cos na ten temat

Gość michaalina
qva, ja mam to samo tyle że od ponad 5 lat.... i nic, czasami też sie spuszcza we mnie i znowu nic... Sama nie wiem, też mi nie zależy czy wpadniemy czy nie, ale jak sie przytrafi to super...ale jaja, też sie martwie że albo ja albo on może być bezpłodne

Gość oczywiscie
a jak mozna sprawdzic czy jest sie plodnym ???

Czytałam, że u niektórych par stosunek przerywany doskonale się sprawdza jako metoda antykoncepcji. A była to wypowiedz Wisłockiej, jak by nie było autorytetu. Więc nie przejmujcie się, że jestescie bezpłodne.

Gość uuuu
podnosze

Gość margeuritte
MOJ FACET NIGDY BY SIE NA TO NIE ZGODZIL BIORE PIGULKI ALE TAK CZASEM NIECHCACY POWIEDMZY ZE ZAPOMNE CZY COS I TEROETYCZNIE TEZ MOGLABYM WPASC A JAKOS SIE TO NEI DZIEJE, KTOS ROBIL BADANIA NA PLODNOSC? JAKIE WARUNKI TRZEBA SPLENIAC? I NA CZYM BADANIE POLEGA?

Gość uuuu
tu chyba nikt niewchodzi na ten topik:(bo nikt nic nie chce napisac:( amnie to tez interesuje:(

Gość mimimimi
Mnie lekarz ginekolog powiedział tak: po roku czasu STARANIA się o dzidziusia(czyli kochać sie bardzo często i bez żadnego stosunku przerywanego) można mówić o problemach i niepłodności -nie mylić z bezpłodnością.Jesli powiesz lekarzowi że kochasz sie ze swoim partnerem 4 lata,ale dodasz że jest to stosunek przerywany ,pewnie zobaczysz uśmieszek na jego twarzy.

Gość uuuu
a czy mozna kupc jakies testy na plodnosc w aptece?

Gość mimimimi
Ktos tu pyta jak bada sie niepłodność itd.Sama miałam z tym problemy to jestem troche otrzaskana :-D Niepłodnośc i bezpłodnośc to dwie różne sprawy- bezpłodna jest kobieta która np.nie ma zupełnie jajników bo jej przykładowo wycieli,albo macicy nie ma ,albo ma jakies upośledzenie którego nie da sie wyleczyć,a niepłodnosc jest wtedy gdy chwilowo z jakiś powodów kobieta (lub facet ) nie może mieć dzieci:poziom hormonów,infekcja itp.(analogicznie do faceta:nie ma jąder ,nie ma plemników ...no nie wiem ,nie znam sie na chorobach) Nie ma jednego konkretnego badania.Trzeba wykonać ich cały szereg:mnie zrobiono laparoskopię ,badano drożnośc jajowodów,czy nie mam torbieli ,zrostów itd.(wszystko było ok),robiono mi usg ginekologiczne czy mam jajeczkowanie ( miałam) ,no i zbadano mi poziom hormonów-i okazało sie że mam za wysoką prolaktynę która była przyczyną nie zachodzenia w ciąże.Mój facet tez miał badane nasienie :-P To chyba tyle.Dziękuję za uwagę.Jak by co,to pytajcie,będe tu zaglądała :-)

Gość szabadabada
Znałam bebeczkę ktora dłuuugo starała sie o dzidziusia .W końcu zaczęła sie leczyć ( bardzo drogie zastrzyki brała -jeden zastrzyk chyba ze 200-300 zł) i bez rezultatu.Jak dała sobie siana ,oduściła sobie to dopiero zaszła w ciąże-więc od psychiki BARDZO dużo zależy urodziła dziecko mając około 40 lat

Gość uuuu
mimimimi-dzieki:) chociaz ktos sie wypowiedzial:)tak ,ze choc troche juz kumam:)Pozdrawiam i dobrej nocy zycze:)

Gość brum****
A bywa też tak że spotka sie dwoje ludzi ,oboje są płodni ale razem nie mogą mieć dzieci.Mojej znajomej koleżanka tak miała:lekarz jej powiedział:jesli chcecie mieć dzieci,to każde z was może,ale z innym partnerem :-0 ,bo np.śluz kobiety zabija plemniki faceta ( czy jakoś tak).

Gość minimiminim
Fajnie że choć troszke mogłam cos wyjaśnić. :-) Dobranoc

Gość szczupak
a po cholerę ci bachory?