Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość N.O.D.I. 19

czy henna jest trwalsza od farby?

Polecane posty

Gość yaaaaaaaa
hej dziewczyny mam pewne pytanie Mój natural. kolor to ciemny mysi blond. Pofarbowałam na capuccino, na to blond balejaż. I mi sie strasznie nie podoba. Wiem że w brazie jest mi dobrze. Chciclabym taki bardzo jasniutki brazik. Ale żeby nie było rudego pobłysku :(. czy henna taki efekt otrzymam ??

Henna jest trwala, jesli robi sie ja odpowiednio --- czyli kompletnie niezgodnie z przepisem na opakowaniu!!! Rozne odcienie henny maja rozne proporche henny i indygo. Problem w tym ze barwnik henny potrzebuje czasu by sie rozwinąc i nie moze byc traktowany bardzo wysoka temperatura, bo traci czesc swoich wlasciwosci, naromiast indygo jest gotowe do farbowania zaraz po zalaniu bardzo goraca woda. Henna przyzadzona jak na opakowaniu - jest wiec nietrwala, bo henna zawarta w mieszance traci czesc swych wlasciwosci!!! Rowniez henna nalozona na suche wlosy trzyma znacznie dluzej niz nalozona na mokre. Ciemne kolory nie powinno sie trzymac dluze niz 90min, bo wtedy indygo przestaje dzialac a henna dziala nadal i odcien robi sie bardziej rudy. By zneutralizowac rudy odcien dobrze jest do henny dodac troche amli - jet to ziolko ktore samo nie barwi, natowmiast zmienia odcien henny na mniej rudy...

mam takie pytanko..... Mam nijaki kolor braz i jakieś 8 miesiecy temu zrobilam sobie blod pasemka.Teraz juz mi sie niezle zmyły :/ ... Czy henna w odcieniach jakiegos brazu pokryje mi te blond wlosy ????

przeczytałam gdzieś tam, że henna tak schodzi, że zostawia ślady na ubraniach :o a bardzo się do henny przymierzam :) czy jak będę postępowała zgodnie z instrukcjami i barwnik mi chwyci włosy to nie będę musiała obawiać się kasztanowych smug na bluzkach?? a drugie pytanie - czy hennę nakłada fryzjer? sama bym się bała, koleżanek raczej też :P

Gość ja kupiłam tutaj
http://www.tagomago.pl , ciekawe jaki kolor mi wyjdzie na włosach pewnie się jeszcze skusze na szampon

Gość i nie wiem co robić
Mam do was pytanie...moje włosy mają kolor ciemny blond ale pod światło robią się rudawe, chciałam sobie je zafarbować tylko nie wiem na jaki kolor, macie jakiś pomysł?

Gość CZYTAJCIE ULOTKI
POlecam wszystkim uwazne czytanie ulotek!! Jesli pisze: przed uzyciem , nalezy wkonac test na alerigie to juz Wam w glowie powinno sie zapalic czerwone swiatelko. W instrukcji uzycia , w temacie "WAZNE" stoi w punkcie 6 -stym jak byk: MOZE POWODOWAC REAKCJE ALERGICZNA>ZAWIERA FENYLENODAMINY. Co powinniscie teraz zrobic? Uzyc wyszukiwarki google, wpisujac tam: fenylenodaminy. Zapoznajcie sie z czym macie doczynienie.

Gość CZYTAJCIE ULOTKI
Mam prosbe do tych , ktorzy maja henne w proszku firmy Venita , zeby napisali tu na forum, czy oprocz henny zanjduja sie tez inne skladniki, a jak tak to jakie. Ziolowego Balsamu koloryzujacego z ekstraktem z henny nie polecam ze wzgleu na te fenylenodiaminy. Pozdrawiam

słuchajcie - włosy są fantastyczne w dotyku, mięciutkie, miłe, ale... dlaczego są czerwone?????!!!!! Kupiłam hennę eld kolor kasztan - na rysunku włosy są jasno orzechowe, a moje są... rubinowe! I co ja teraz zrobię?

Olusiaczek - ponieważ żadna chemia teraz nie wchodzi w grę, nie pozostaje ci nic innego jak albo przeczekać, albo przyciemnić. JEDYNYM sposobem na uzyskanie brązu z henny, który nie posiada czerwonych refleksów jest wymieszanie jej z Amlą. Amla to agrest indyjski, który po dodaniu do henny, przyciemnia ją i nieweluje czerwony barwnik w hennie. Można też jeśli się chce uzyskać ciemny brąż dodać do henny, amli i indygo. Farbowałam się na brąz czekoladowy mieszanką henny, indygo i amli już wiele razy - więc pisze z autopsji. pozdrawiam i życzę powodzenia ;)

Na jutro to nie ma szans...Po pierwsze prawidłowe przygotowanie henny zajmuje ok 12h - zalewa się ją wodą i sokiem z cytryny i zostawia na noc zeby naciągnęła. po drugie Amla jest tylko dostępna z tego co się orientuję w jednym sklepie w polsce, który działa tylko w necie. Więc - jako ratunek, od biedy ja bym kupiła albo odżywkę ziołową venity w kolorze ciemniejszym niż masz na głowie i spróbowała tym zamaskować czerwień, albo jest Eld w paście - wymieszałabym brąz z czarnym i to położyła. Tylko błagam - zrób najpier próbkę na paśmie włosów ;)

to mnie trochę podbudowałaś:) A jaki masz typ urody - tzn naturalne wlosy, kolor oczu, karnacja? Ja wosy naturalne bardzo ciemny blond, oczy zielonkawo-brazowe i raczej ciemna skora...

myslę, że ten kolor powinien ci idealnie pasować. Ja oczy mam niebieskie, dość inetnsywnie, włosy naturalne mysi brąz, a cera blada jak ściana :D w brązach chłodnych raczej generalnie czyję się najlepiej...

no to dobrze - na szczescie to nie trwala farba wiec na rozp. roku akademickiego moze jakos normalnie bede wygladac:) dzieki za pomoc - ide sac bo jutro czesanko o 8.30 i cala noc hulania, a po nocy prowadze:/

Henna jest chyba słaba , włosy wychodzą pomarańczowe , dawno temu, czyli całe wieki temu wypróbowałam przed....SYLWESTREM! Jako młoda panna defilowałam na Sylwestra a tu...pomarańczowa łepetyna , ściełam żyletka na krótko i nawet uszło, bo nie jest mi najgorzej w króciutkich włosach , teraz co prawda jestem juz babinka , ale nadal maluje włosy na machon, tyle tylko, że farbami. ::::::::::::::::::::::::::::::::P 🌼

wyskubana :) właśnie dlatego jak się nie chce pomarańczu to się miesza z indygo i amlą :) poza tym moge się założyć, że nie używałaś czystej henny - teraz jest o nią dosyć trudno w Polsce, a lata temu można było pomarzyć. Najlepszy efekt daje tzw. BAQ czyli body art quality henna - droga ale świetna, w Polsce nie widziałam. dodam, że firmy takie jak eld czy venita to nie prawdziwa henna :) olusiaczek - miłej zabawy;)

dzięki, ale te farby z wyższych półek czyli także i te droższe raczej nie używam z względów oszczędnościowych , nie lubie byc rozrzutna :P.

a ja nie lubię być łysa :D ;) a tak serio - to głównie właśnie z tego powodu darowałam sobie farbowanie chemiczne ;) dobrą hennę można kupić już w cenie farby sklepowej...nie trzeba od razu sięgać po najwyższą półkę:) pozdrawiam i dobrej nocy :)

Gość anulka1990
ja mam wlosy taki mysi blond naturalne i ostatnio nalozylam henne kolor braz wlasciwie tata mi pomogl i wyszedl mi braz wpadajacyy w sliwke wlosy lsnia sa jakby grubsze wszyscy sie mnie pytaja jakiej farby uzylam ze mam takie piekne...;> nastepnym razem naloze czarny kolor. fakt splukuje sie ale nie niszczy wlosow Polecam mozna uzywac kiedy sie chce .

Gość Puszczyk 12

Gość Puszczyk 12
Mam włosy jasno brązowe. Chcę mieć wiśniowe. Chciałabym przefarbować je henną. Jak mam to zrobić? Balsam? Czy pobawić się w małego chemika i mieszać hennę z indygo?

mam cieniutkie włosy i zmęczone farbowaniem.Rosną mi jednak bardzo szybko a niestety na skroniach o nad czołem mam siwki. Chcę mieć kolor jasna czekolada, orzech- ale wiem że henną nie łatwo uzyska się taki kolor.Proszę napiszcie jakie kolory z tego co wiecie są oferowane ewentualnie jak uzyskać jaśniejsze kolory w wyniku mieszania barw.Z góry dziękuję. Ewa.

Gość ..ania..
Mam dwa pytanka: mam naturalnie ciemno-brązowe włosy. Chciałabym pogłębić ich kolor. Używałam w tym celu brązowych farb do włosów, ale niestety na słońcu rudziały mi włosy, stawały sie szorstkie, traciły połysk i robiły się strasznie suche. Czy henna nie daje podobnego efektu? I jeszcze jedno: piszecie, że henna się wypłukuje- czy wygląda to podobnie jak w przypadku szamponów koloryzacyjnych (tych zmywalnych po 8 myciach). Chodzi mi o to, czy podczas kąpieli będę miała brązową wodę w wannie (zabarwioną henną) i czy nie będę brudzić wody na basenie... takie miałam doświadczenia z tymi szamponami koloryzacyjnymi.

kurde ktos tu pisal o hennie blond:o a pzeciez takiej chyba nie ma? a dziewczyny da sie z czyms wymieszac henne zebybylo troszku jasniejsze od brazu? mam ciemny blond ale boje sie zmienic na radylalny braz

Gość nadzioxhaga
kurcze..... a jak ja mam kasztanowy odcien włosów i chciałaby zmienic na Czern to mi wyjda rude? bo ja sie w tym nie orietuje:D xD pls z gory dzieki za odp

Gość jozefinka
cd