Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość N.O.D.I. 19

czy henna jest trwalsza od farby?

Polecane posty

Gość chmurkka
właśnie dziś chciałam sobie kupić szampon koloryzujący ale zobaczyłam henne i pomyślałam ze pojde do domu i wyszukam coś o tym w necie i co ?? Teraz juz wszystko Już wiem co wybrać Dzięki dziewczyny Zaraz się wybieram do skalepu i robimy małe eksperymenty

Gość MagdaaPe
Hej! Dużo czytałam na temat henny i jej zalet, ale także chciałabym zmienić kolor włosów na rudy w przypadku henny z Venita ten kolor nazywa się "Chna". W wakacje malowałam włosy na kawowy brąz i teraz mam włosy koloru ciemny brąz z odcieniem kasztanu ogólnie teraz jestem szatynką i zastanawiam się czy wyszedł by mi ten kolor Chna tak jak jest na opakowaniu henny z firmy Venita. http://www.prezo.pl/venita-odzywka-koloryzujaca-henna-color-chna-venita-p-1533.html Proszę o szybką poradę będę bardzo wdzięczna ! Z góry dziękuję :)

czy ktoś ma pojęcie jak chna , henna, basma, czy którakolwiek z tych farbek wpływa na włosy siwe? mam już prawie połowę włosów siwych i bez farbowania ( naturalnie mam brązowe) po prostu się nie da :-( jednak po kilku latach farbowania chemią i to naprawdę super jakosci, w dobrych gabinetach, włosy mają dość.... i również przy okazji- czy znacie jakieś gabinety które farbują naturalną chną?

Gość hennaa-a-a-a-a
mam farbowane włosy na brąz, trochę odrostów i marzą mi się teraz ognisto rude włosy... czy warto zaczynac z henną?

mam pododny problem jak gagatta czekam na odpowiedz

Dotychczas stosowalam henne color czarna czekolada ale siwe włosy po kilku myciach staja sie fioletowe. nie podoba mi sie to.Co radzicie

Gość VENITA vs.PRAWDZIWA HENNA
VENITA JEST NA BAZIE HENNY,ALE CZY ZDECYDOWANIE JEST GORSZA,BARDZIEJ NISCZY I MNIEJ ZDROWA NIZ PRAWDZIWA HENNA????????? ODCZEKALAM DLUGOOO AZ WLOSY ODROSNA I TERAZ PRZYMIERAM SIE DO HENNY ALE NIE MOGE SIE ZDECYDOWAC CZY TĄ Z VENITY CZY PRAWDZIWĄ HENNE NP KHADI.VENITA JEST POD REKA.SIOSTRA UZYWA I MOWI ZE SUPER.ALE ISTNIEJE TEZ PRAWDZIWA HENNA W INTERNECIE.CZY NAPRAWDE JEST O 100% LEPSZA? BO JESLI TYLKO CO NIECO JEST LEPSZA OD VENITY TO JZU WOLE TĄ ZE SKLEPU .MNIEJ ZACHODU.PROSZE O ODPOWIEDZ BO NIEWIEM CO ROBIC !!!!!!!!!!

Gość Bonia30
Próbowałam farbować włosy henną i już do niej nie wrócę, bo bardzo szybko się zmywa, już po dwóch myciach widać siwe włosy.Dodatkowo mam włosy przetłuszczające, które myję codziennie, więc wracam do trwałej farby Garniera.

Gość ale jaka henna konkretnie
farbowlas jaki wyszedl kolor na siwych

Gość POMOCY!
mam pytanie ! Chciałabym sobie zrobić włoski henna - jasny brąz... Mam naturalne włoski (blond ciemne), na nich mam jase pasemka. Pytanie polaga na tym czy ta henna złapie wszystkie włosy? bo ostatnio jak robiłam sobie szamponetkami 2 to nie za bardzo... tam gdzie miałam jase pasemka zrobione to mi nie złapało;/ PROSZE ODPISAĆ JAK NAJSZYBCIEJ

Gość sunnygirl suny
Ja uwielbiam henne, tylko przez pierwsze kilka dni, niecaly tydzien najchetniej bym sie schowala gdzies, i tu jest problem, bo pracuje i jak na poczatku wyjda mi marchewkowe to tak musze przyjsc do pracy, potem oczywiscie, 3,4 dzien sie utleniaja i bardzo sciemniaja, no i tutaj mam problem bo nie bede przeciez czekac do urlopu :( Teraz chce 1 raz sprobowac henne wymieszac z amla - czy tez tak bedzie ?? ze po farbowaniu bedzie smieszny kolor ktory bedzie normalnial przez kilka dni?? Wczesniej nie znalam henny, uzywalam jakis farb ziolowych ale to nie bylo to samo, czy znacie jakies rowniez naturalne produkty ktore pomoga mi zrobic cos takiego albo podobnego jak trwała?? Marza mi sie choc troche pokrecone wlosy bo mam bardzo bardzo bardzo proste, tak ze nic mi sie nie chce z nimi robic, bo efekt kilkugodzinny max, a trwalej sie boje, moze jest jakis odpowiednik tak jak farby chemicznej jest henna, tak moze jakis odpowiednik chemicznej trwałej ?? nie musi byc taki skret mocny, ale cos co nie niszczy wlosow ?? znacie cos takiego?

Gość a jak henna wychodzi na
siwych? mam na mysli henne z alma taka mieszanke. mozna kupic gotowa

Gość talianka
jak mi sie nie wydaje to sa henny 3 kolory rud czrny i pronzowy ja zawsze stosuje bronzowy a muj naturalny kolor jest ciemny blond na oakowaniu pisze ze powinno sie stosowac co dwa tygodnie ale ja stosuje co miesiac a nawet dluzej nisz miesiac i szczeze tak bardzo nie zmywa tylko witac moje odrosty mojego naturalnego koloru i moim zdaniem to tszyma tak samo jak farba tylko jest lebsza bo nie ma amoniaku

Gość talianka
jak mi sie nie wydaje to sa henny 3 kolory rud czrny i pronzowy ja zawsze stosuje bronzowy a muj naturalny kolor jest ciemny blond na oakowaniu pisze ze powinno sie stosowac co dwa tygodnie ale ja stosuje co miesiac a nawet dluzej nisz miesiac i szczeze tak bardzo nie zmywa tylko witac moje odrosty mojego naturalnego koloru i moim zdaniem to tszyma tak samo jak farba tylko jest lebsza bo nie ma amoniaku

Gość sunnygirl suny
Ja dzis chce wyprobowac Khadi ale ciemny czekoladowy braz. Sie nieco zdziwiłam, bo z tego co wiem to azeby uzyskac brazowa henne trzeba najpierw czysta henne zostawic na noc z cytryna a rano dodac zrobiona chwile wczesniej amle lub indygo, i od razu nakladac na umyte wczesniej wyszuszone wlosy ,,, a tu jest gotowa mieszanka tylko wody dodac, czyli to nie jest raczej prawdziwa henna?? zobacze jak wyjdzie

Gość henna made in france
Farbuje wlosy henna od 10 lat. Moja henna to NJD Cosmetics, produkt francuski. Moj kolor to miedz (CUIVRE), daje rudawy naturalny odcien, szczegolnie w miejscach, gdzie troche siwieje jasniejszy, ale wlosy wygladaja naturalnie i nie ma pomaranczowego efektu. Odeszlam od farbowania chemia, bo nie moglam zniesc "fabryczki chemicznej" na glowie. Uzywam tego wariantu w proszku, wiem, ze jest jeszcze w tubkach. Duzo drozsza. W sklepach ta w proszku to 21 zl (na allegro ok 15, jak sie kupuje wiecej :)) Po zrobieniu henny uzywam waxa, zreszta najlepszy efekt jest po drugim myciu. Moim poldlugim ,kreconym wlosom sluzy henna. Nie mam pewnosci, moze ktos wie, czy do henny przed farbowaniem mozna dodac odzywki (np. waxa), czy to oslabi efekt samego farbowania ?

Gość hennia
Z Henny z Amlą i Jatrophą zrezygnowałam. Na swoje szczęście przed zakupem kosmetyku poradziłam się dermatologa. Jatrofa jest silnie toksyczna dla człowieka i stosowanie jej w farbach do włosów to jakaś pomyłka. Niewielkie ilości Jatrofy mogą powodować silne podrażnienia skóry głowy i doprowadzić do utraty włosów.

czy ktoś robil po chnie balejaż chcialabym ale nie wiem czy wyjdzie . mam włosy cienmy braz ale niestety duzo siwych i może zamiast siwulce zamiast przyciemniac rozjaśnić reszte

Gość Me_me_me3
Kto wie, czy z henny (naturalnej bez dodatków sztucznych) można robić płukanki. Zależy mi na uzyskaniu na moich naturalnych średni blond włosach koloru strawberry blond? Położenie jej jako papki z pewnością da zbyt intensywny efekt, dlatego zastanawiają mnie płukanki. Ktoś próbował?

a ja kupiłam dzis ta farbe z ELD kasztan i troszke obawiam sie zeby nie wyszly z jakimis czerwonymi przeblyskami? naturalnie mam bardzo ciemny blond wpadajacy w jasny braz. a chcialabym jakis cieply odcien brazu miec :) jak myslicie?

Gość sidrah
Trwałość henny zależy od rodzaju henny (czy jest naturalna czy jest w postaci jakieś mieszanki), stanu włosów i czasu jaki poświęcimy na koloryzację. Ja polecam czystą hennę, gdyż mamy wtedy pewność, że w jej skład nie wchodzą jakieś szkodliwe dla włosa składniki i kolor nie wyjdzie zielony. Taka czysta henna jest dostępna na allegro: http://allegro.pl/czysta-henna-do-barwienia-wlosow-i-skory-500-gr-i1284230749.html lub po wpisaniu w wyszukiwarce frazy "czysta henna". Pozdrawiam

Gość brzydkoruda
Nie wiecie czasem ile trzeba czekać po farbowaniu włosów henną aby zafarbować je normalną farbą? Z natury jestem jasną blondynką, na początku grudnia użyłam henny w kolorze kasztanowym i do tej pory jestem ruda, teraz jest to taki jasny rudy ale widać odrosty :/ Czy np w maju będę mogła użyć farby czy jeszcze będę musiała czekać?

EKSPERYMENTY Z ROZJAŚNIANIEM W DOMU = SIWE WŁOSY W moimi przypaku farbowanie henną było strzałem w dziesiątkę!!!!!!! Rozjaśniłam włosy rozjaśniaczem a na drugi dzień nałożyłam farbę schwarzkopf BRILLANCE (skandynawski blond). Kompletna kiszka - włosy nie wyszły takie jak na opakowaniu farby tylko SIWE (tzw. gołębi blond) ;/ To dlatego,że nałożyłam farbę zaraz po rozjaśnieniu, teraz wiem żeby tak nie robić więcej..... Trzeba odczekać tydzień lub więcej. Wiem już też że nie można nakładać jednej farby po drugiej np. ciemniejszej lub jaśniejszej gdyż włosy mogą wyjść z połyskiem zielonym, fioletowym bądź w kolorze pomarańczowym w każdym bądź razie nie takie jak na opakowaniu ;/ Kompletnie nie wiedziałam co robić bo nie chciałam chodzić jak wiedźma. Spróbowałam więc z szamponetkami. Szamponetki z Joanny absolutnie nic nie działają, włosy tak jak były tak zostały siwe. Fartba garnier Color&Shine też nic..... Spróbowałam jeszcze balsam ziołowy z henną VENITA. CUDO!!! Włosy są takie jak na opakowaniu, to mój numer jeden, nie muszę już chodzić z siwymi włosami....;) Mam nadzieję że ktoś skorzysta na moich radach;)

Gość Dotka_g
Wczoraj zrobiłam największy błąd w moim życiu. Zapragnełam zmienić kolor włosów, mój naturalny to ciemny blond. Włosy zafarbiłam henną kasztanową, a wyszedł mi rudo-czerowy kolor. Czy którąś z was stosowała kiedyś henne? Jeśli tak, to po jakim czasie się ona wypłukuję? Czy będę w stanie wrócić do swojego naturalnego koloru, bez dodatkowego farbienia? Proszę o wszelkie rady i sugestie na temat henny. Proszę chociaż podbijać.

Gość kociorek
Witam, postanowiłam że po raz pierwszy w życiu yfarbuję włosy henną. Zastanawiam się tylko ile henny będę potrzebować. Mam włosy do talii, z tym że są cienkie i rzadkie. Ile około gram powinnam kupić?

Gość Esss.
hej :) farbuje włosy henna ok. 3 lat używam Elda i Venity w zależności na jaki odcień mam w danej chwili ochotę. włosy mam w kolorze kasztanowego, ciemnego brązu.. niestety ostatnio mam poważną ochotę na kolor rudej marchewki. niestety moje włosy są lekko kręcone - są z natury suchę. boje się, że po rozjaśnianiu chemicznie włosów zostanie mi już tylko siano. doradzicie coś?

Gość Esss.
kociorek - dwa opakowania henny w proszku, lub jedno w tubce ;) powinno załatwić sprawę, pozdrawiam :)

Gość Marcinkowa86
Cześć Dziewczyny, farbowanie włosów hną doradziła mi moja fryzjerka kiedy to zrezygnowałam z bycia blondynką i postanowiłam wrócić do naturalnego odcienia (ciemny brąz), raz zafarbowałam włosy u fryzjerki na ciemny brąz, później już sama co jakiś czas nakładałam hnę na włosy (Delia - odień brąz), w celu ich ujednolicenia i wzmocnienia. Trzymam na włosach ok godzinki,w ciepłej otulinie, dla uzyskania ciemniejszego efektu można dłużej, fakt jest taki że hna po kilku myciach wypłukuje się ale dla przedłużenia efektu można do szamponu (najlepiej bez dodatku sylikonów) dodać 2-3 łyżeczki octu. Tak mi doradziła fryzjerka :)Myłam szamponem babydream. Doadtkowo olejuję włosy 2 razy w tyg. (olej kokosowy) w celu poprawy ich kondycji, i muszę przyznać że po rezygnacji z metod farbowania chemicznego włosy wzmocniły się. Pozdrawiam

Gość gimigimigimi
fryzjerki farbuja henna ? a delia to chyba nie jest naturalna henna ?