Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krystynka

Dieta Atkinsa

Polecane posty

to super, dzisiaj 2 jaka z dużym ogórkiem kiszonym, 1,5l. harbatki zielonej to w pracy, przed chwilą zjadłam 2 mielone i popijam krem adwokatowy optymalny oczywiście mam nadzieje że na tym dzisiaj skończę.Dziękuję ci bardzo, czytaj moje meni i oceniaj. Masz praktykę dlatego licze na ciebie na 100%, a jeżeli lubisz matematykę tak jak ja, wiesz co to znaczy, Życzę fajnego wekendu (zaczynam wierzyć w siebie, nie zjadłam nic słodkiego HURA!)

Niestety przed chwilą zjadłam jeszcze dwa mielone kotleciki z ogórkiem kiszonym, ale idę jeszcze na długi spacer to myślę że jest ok! Dzisiaj 8km. na rowerze-sukces

Gość prezes1970
Cieszy mnie bardzo ,że wzięlaś się za siebie, a już wielkim sukcesem dla mnie ,-jest to -choć nie proponowalem ci tego -że zaczęlas uprawiać sport ,przyspieszy bardzo spalanie tluszczu jesli się weżmiesz za siebie tak bardzo mocno ,to spadek twojej wagi może osiągnąć nie przesadzając 10 kilogramów na miesiąc ja swoje 36 kg stracilem dokładnie w cztery miesiące, ale nieraz przeginałem, ale ty możesz zrobić to wolniej ,jeśli uważasz że nie wytrzymasz tego tempa ,tylko weż namiar na jedno ,przy wielkiej intensywności odchudzania, obserwuj swój organizm ,czy ci coś nie dolega ponieważ ,w pewnym okresie możesz miec bóle pleców ,będzie ci się kręcilo w glowie ,a wiesz dlaczego- bo nie masz energi w postaci węglowodanów ,więc daj mi znać jesli bedzie coś się dziać.TRZYMAJ się

Witam wszystkich w niedzielny poranek, zaczynam od gimnastyki 15-minutowej, bo prawdopodobnie daje większe efekty gdy ćwiczy się rankiem.No i Bardzo fajny nawyk Pozdrawiam!!!!!(-:

Gość czekoladka222
Próbowałam już setki, ale niestety co zgubiłam wracało podwójnie i byłam wiecznie głodna, zła na cały świat.Pocieszałam się przy czekoladce, ta dieta jest ok nie chodzi się głodnym i nie myśli się ciągle o jedzeniu,no i po przeczytaniu Waszych wypowiedzi traci się zbędny balast. Moim celem jest wrócić to stanu przed.....czyli 55kg.a obecnie jest 65kg!!!no to 2 miesiące z głowy, byle do lata.Proszę tylko tak na początek o proste jadłospisy bo nie lubię spędzać byt wiele czasu w kuchni, po pracy nie mam siły na pichcenie.

Widzę że nikt nie pisze, szkoda bo nie wiem kiedy będę mogła znowu skorzystać z komputera, wykorzystuje nieobecność siostrzyczki ale obecnie z nią nie rozmawiam bo ma bardzo głupie pomysły. Postaram się zajrzeć od czasu do czasu, bo w takcie diety potrzebne jest wsparcie, Pozdrawiam

Gość czekoladka222
Szkoda nikt się nie odzywa, spróbuję coś innego, za tydzień napiszę o efektach, może ktoś do tego czasu wróci na atkinsa.

Gość prezes1970
Witam Panie drogie ,ale dietę to się stosuje a przychodzi tu na pogaduszki o niczym, na 14 stron internetowych myślę że jest aż nadto informacji na temat diety ątkinsa,żeby ją stosować tylko trzeba czytać a po drugie nikt nie będzie czyimś prywatnym lekarzem my także pracujemy i nie mamy czasu za bardzo siedzieć na kafeteri jak ktoś siedzi w domu i nic nie robi to nawet mu Atkins nie pomoże Trzeba sie ruszać a nie siedzieć przy kompie i oczywiście spożywać tłuszcz a wszystko samo przyjdzie z czasem żeby ktoś nie uważał że jest to dieta cud .Przykro mi że zmuszony jestem używać takich słów ale ostatnia lawina pytań jest nie do zniesienia moja skrzynka codziennie odbiera po kilkanaście wiadomości z tą dietą a ja nie mam czasu odpowiadać więc dlatego rezygnuję z kafeteri bo mi nikt za to nie płaci

Gość pusia38
o prezesa 1970 dawno nie było a raczej olał laski które potrzebowały wsparcia,tylko po jaką cholerę udzielał tych porad z taką przyjemnością i po co podawał swój adres mailowy?nie rozumiem takich ludzi,ja wychodzę z założenia że jak coś wiem to chętnie pomogę albo się w ogóle nie wychylam,a wydawało mi się że ta strona służy nam do wsparcia,wymiany poglądów,porad,pewnie dlatego jest tylko 14 stron dzięki takim jak prezes,a nie 160 jak na wcześniejszej stronie,prezesie-książki to ja mogę sobie w domu po pracy poczytać,ja potrzebuję rozmów z innymi,nawet z tymi których nie znam ale milo posłuchać uwag innych mogą być pimocne

Gość pusia38
a tak w ogóle to jestem na diecie 19 dni ubyło mi 5-6 kilo,nie warzyłam się ostatnio i chętnie służę radą,jeśli coś wiem to chętnie podpowiem lub tylko pogadam

Witam, Powracam do diety Atkinsa. Byłam na niej jakiś czas temu przez 2 tygodnie. Nie wiem ile kilogramów zrzuciłam ale ubrania stały sie luźniejsze. Pierwszy tydzień zaczynam od jajek, masła i odrobiny żółtego sera. Trzymajcie kciuki. Wymiary: talia 77 biodra 97

Gość Ivka.o
Witam mam na Imie Iwona.Niedawno słyszałam o tej diecie.Stosowałam juz wiele i nic nie pomagaja jestem juz troche załamana.Mój problem z nadwagą zaczoł sie po urodzieniu dzieci.W 2005 roku urodzilam bliźnieta rok pózniej synka.I z wagi 50 kg przy wzroscie 165 przybylo mi do 70.Po porodzie schudlam ale nie powiem aby to było wiele.Prowadze tryb zycia domowy wychowuje dzieci.Z jedzeniem nie jem duzo a nadal walcze z waga.Marzy mi sie chodz te 10 kg mniej.Prosze o rade i wskazówki jak mam jesc.Pozdrawiam

Gość rufuss1
Cześć Iwona. TYLKO dieta ATKINSA. do 20 węglowodanów dziennie, zero: pieczywa, ryżu, kaszy, ziemniaków. Cały limit węglowodanów zużyj na warzywa nie gotowane bo bardziej wartościowe. Do tego suplementy witaminowe, potas, magnez, L-karnityna. Jak po 3 tygodniach schudłem 5 kg. Spada łaknienie. Głód przestaje być problemem. Jesz tylko mięso, jaja i ryby (więcej ryb bo warto). Nigdy nie miałem tak doskonałego ciśnienia jak na tej diecie 121-70 puls 77 (przeciętne wartości). Po 3 tygodniach miałem test na cholesterol - zero problemów a jestem po 30. Kup sobie w aptece po tygodniu diety paski Keto-diastix żeby sprawdzić stan ketozy, do której dążysz przecież. Jak osiągniesz średnią wartość to na zaczynasz chudnąć.

Witam wszystkich, mam jedno pytanie, stosuje atkinsa od miesiaca i jestem bardzo zadowolona z efektow, czy mozna ja polaczyc z tzw FAT BURNERami...zastanawiam sie czy przyspieszyloby to spalanie tluszczu,czy moze lepiej nie przesadzac i czekac cierpliwie pozdrawiam

Witam :) Ja wystartowałam wczoraj z Atkinsem. Odchudzałam się w te sposób rok temu i miałam na prawdę niezłe efekty. Na razie założyłam sobie 2 tygodnie na pierwszej fazie a później zobaczymy, albo kolejne 2 tygodnie, albo dodam trochę węglowodanów. Zależy mi na straceniu 17 kilo. Jak widzę nie dzieję się tu za wiele niestety :( Wooler zdajesz sobie sprawę z tego że żeby fat burner na prawdę działał to trzeba ćwiczyć? Bez tego to tylko strata pieniędzy. Po za tym większość z nich ma sporo kofeiny a Atkins jej nie poleca. (Ja i tak piję kawę :P) Myślę że puki waga sama spada nie ma co kombinować.

Oj, nadal cisza... u mnie dzisiaj na wadze 2 kilo mniej(4 dzień diety) :) Przeszłam na Atkinsa z proteinowej (Dukan) więc teoretycznie nie powinna być do woda (chociaż pewnie i tak jest). Ważne że ciuchy robią się nieco luźniejsze :) Wiem że nie utrzymam takiego tempa chudnięcia przez dłuższy czas, ale na razie i tak się cieszę. Dietę trzymam w powiedzmy 98% bo gdzieś mi się tam po drodze zdarzył kawałeczek gotowanej marchewki w zupie i nieco twarogu półtłustego. Ale jak widać nie przeszkadza to w odchudzaniu :)

Gość atkinsiarka
Witam. jestem na atkinsie od poniedziałku i czuje się dobrze,wczesniej też byłam na Dukanie ale efekty były bardzo powolne.Myslę że drastyczne ograniczenie węgli zapewni sukces. Mam pytanie nie można sera twarogowego chudego????

oj chyba przez wyszukiwarke trzeba szukać : dieta Atkinsa oskarżają mnie o spam:P zaprasza na tamten topik

Gość chcialam wznowic
i spytac czy ktos jeszcze ta diete stosuje, bo ja bym chciala zaczac

Gość ewelina 24
witam wszystkich chciałam zapytać czy moge zastosować diete kekwicka po diecie proteinowej i czy schudne prosze o odpowiedz z góry dziękuje

Gość canadas
przez grudzien stosowalam diete atkinsa,schudlam 5kg,potem odpuscilam do teraz(swieta itd) i nie przytylam ani kilograma! dopiero teraz(zywie sie od tygodnia czekolada :P)przytylam kilogram i zaczynam znow atkinsa. Polecam kazdemu kto kocha mieso,kapuste kiszona i ogorki :) dieta jest bardzo skuteczna.czlowiek nie chodzi glodny a kawe mozna zastapic bezkofeinowa(nie czuc roznicy)i mlekiem sojowym. to jednyna dieta ktora naprawde dziala a jojo nie wystepuje!

Gość panterkaaa
candas a powiedz mi co jadlas dokladnie na sniadanie,obiad kolacje i przekaski. Ja mysle o diecie Atkinsa ale niewiem sama czy potem nie przytyje jak zaczne jesc kromka chleba czy owoce

Gość canadas
na sniadanie roznie,przewaznie jajecznice z 4jaj. jadlam duzo dorsza(zadnej chinskiej pangi czy tilapii!!),krewetek,stekow.zrobilam sama pasztet ktory sluzyl za przekaske.z warzyw glownie kapuste kiszona,salate,papryke,avocado i ogorki. atkins to nie tylko golonka. mozna zrobic pyszna salatke z jajek,avocado,papryki,salaty i grillowanego kurczaka czy innego mieska. kiedy nie mialam nic do jedzenia w pracy kupowalam serek wiejski(nie light)i kabanosa :) salatka z tunczykiem tez jest super.nie ograniczalam ilosci salaty ani kapusty.szlo mi tak dobrze ze faza pierwsza trwala ponad 3tygodnie i nie mialam zadnych zachcianek..az do wigilii ale to raczej bylo wymuszone przez rodzine :)

Gość panterkaaa
bylabym Ci wdzieczna jakbys napisala tak mniej wiecej swoj jadlospis- godzina i co jadlas. BYc moze od jutra przejde na ta diete. Z gory dzieki za pomoc :)

Gość mala czarna ***
ja stosowalam pol roku po ciazy, zrzucilam 6 kg ktore mi zostaly, efekty uboczne- uczucie rozgrzania i wiecej energii :) Stosowalam wersje CKD Jo jo nie bylo

Gość canadas
skutecznosc tej diety polega na tym ze jesz na co masz ochote(oczywiscie bez weglow.) nie ma jadlospisu.byly dni gdy nie moglam patrzec na jajka i takie gdzie jadlam wszystko z nimi.. przez pierwsze 3dni doslownie zarlam..potem sie unormowalo:na sniadanie jajka,na lunch salatka a na obiad jakies miesko z kapusta czy salatka.. wlasnie zakupilam kawe bezkofeinowa i mleko sojowe i znow zaczynam diete.. dzis zjadlam 5frakfurterek na sniadanie..na obiad planuje kapuste kiszona i dorsza panierowanego w jajku.

Gość Dorotka190
Jak wygląda sprawa z nabiałem?- jogurty naturalne, mleko? bo zawierają węglowodany, ale nigdzie nie jest jasno powiedziane, że można, lub że nie można..

Chyba nie bardzo wiesz na czym ta dieta polega skoro nie wiesz, że jogurty i mleko są w niej zabronione. Wyraźnie jest to w każdej książce napisane że nie można ich na tej diecie jeść.

Gość rufuss1
Na byle jakiej stronie internetowej dot. Atkinsa także piszą o nabiale.