Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krystynka

Dieta Atkinsa

Polecane posty

Gość Afrodytaaaaaa vel Toksyna
Gosia swietne przepisy,dzieki,skad je czerpiesz? wreszcie mozna jakos urozmaicic diete:) 🌼

Gość gosia45
JAK coś będe miała to prześlę to jeszcze z poprzednich moich zmagań z nadwagą :(

Gość gosia45
może jeszcze pokrzepiający bulion na szybko 1 porcja 1 szkl.goracego bulionu i jajko odrobina sosu tabasko szczypta soli ubić jajkotak,by było puszyste, powoli dodać do niego bulion, przuprawić sosem i solą,pić gorący:)

Gość Afordytaaaaaavel Toksyna
Gosia slicznie dziekuje,bo juz myslalam ze czeka mnie wkolko to samo nudne menu,zaraz sobie wydrukuje

Gość macie jakis tygodniowy
jadlospis pierwszej fazy diety???????????? to napiszcie ,ja sobie go zeskanuje,bo diety nie znam i nie wiem co mam jesc

Gość figuniaaaa
jak zwykle nikt Ci nie pomoze,sami nudni ludzie tu siedza😴💤💤💤 🖐️

ale od jutra dieta :classic_cool:,musze skomponowac jakies menu,co dzisiaj jadlyscie dziewczynki? jak mysliscie na deser mozna zjesc galaretke bez cukru z dodatkiem bitej smietany?? nie mam pomyslu na obiad,bo sniad to zawsze cos jajecznego,omlet albo inne jajkowe:D :D :) :)

Gość gosia45
hej dzisiaj moje menuto: jak codzień jajecznica- dzisiaj sama w pracy kawa ze śmietaną30 ok 14 byłam głodna więc zjadłam ser camembert o godz18 obiado - kolacja tzn. szpinak 200g +sos serowo- śmietanowy(bardzo mi przypasował) ryba usmażona na oleju b/ panierki zielona herbata

Gość gosia45
:cool:

Gość ejze ejze
jak przebiega odchudzanko,widze z etopick upada:>

Gość słuchajcie kobiety
powiedzcie mi, chudniecie cokolwiek na tej diecie Atkinsa???

Gość chudniemy ja ok
5 kg po 3 tygodniach diety

Ja niestety nie, dwa tygodnie diety i waga ani drgnie.... Czuje sie zniechęcona, czy coś się zmieni? nie wiem co robic dalej, kontynuować czy przejsc na inna dietę? Moze ktos tez tak mial i cos doradzi? :-(

Gość do Krystynki
nie przerywaj,skoryguj menu,wczytaj sie w nasze jadlospisy i scisle ich przestrzegaj nie chudlas bo musialas przyjmowac wiecej wegli ukrytych w jakiejs wedlinie

Gość figuniaaaa
co dzis wszamalyscie dziouchy? :D

Gość doda eelektrodaa
ejooo co jadlyscie dzisiaj moje drogie panny ?jakies nowe przepisy moze? bedem wdziecznaaa 🌼

hej witam:) Dzisiaj nie mówię wam co jadłam ,bo byłam na imprezie ,starałam się bc ątkinsowa ale chyba węgle przekroczyłam, dobry objaw tej diety jeżeli nie skusiłam sie na ani jeden kawałek ciasta jeżeli chodzi osos serowo-śmietanowy to wspaniały do brokułów ,którychnie trawiłam, ateraz ujdą, jak również do szpinaku,fasoli szparagowej 100 mil. śmietany 30% +50 g serka topionego bez dodatków -wymieszać , zagotować:) dzisiaj stanęłam na wagę ale stoi w miejscu

do Krystyny:) doszłam do wniosku ,że cały czas boimy się tego nieszczęsnego tłuszczuwalimy do organizmu białko ,a tłuszcz z przymruzeniem oka,a to jest bardzo waznei stoi on w tej diecie na pierwszym miejscu.Modę to potwierdzić na sobie w ostatnim tygodniu, jadłam mięsko ,mało węgli ,a ketozy(spalania ) nie osiągałam,jeśli dodałam więcej tłuszczu zaraz włączyła się ketoza - uwierz i sprawdż może w tej siecie przestrzegasz węgli a mało dajesz tłuszczu:):):)

jest ok ja isę trzymam mam chwike załamki , ale w 3 tygodnie zleciałam 4,5 kg :):):)

ja sie glowie nad wymysleniem jakiejs smacznej,pozywnej i atkinsowej zupki,myslalam o pomidorowej ale pomidory w puszce zawieraja sporo cukru:P moze pieczarkowa z serkiem topionym? zaraz cos wykombinuje:D

dobrze wypić rosołek z 2-ma żółtkami żółka roztrzepujesz i lejesz jak lane kluseczki:)

to bledne kolo,boimy sie tluszczow,zapychamy weglami i bialkiem i tyjemy,a wystarczylo zwiekszyc tluszcze,mam zamiar sprobowac tych racuszkow kokosowych ze str domowej hafsy,na kolacje w sam raz:D

zup jako takich w 1 - wszej fazie nie ma, bo mają dożo węgli podstawa to nieprzetworzone produkty i surówki, trzeba uważać na marchewke ,a szczególnie gotawoną - ma wysoki inseks glikemiczny