Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hana

od którego m-ca można pdawać herbatkę ze sucharkiem??

Polecane posty

Gość Hana

Kiedyś mamy, babcie podawały niemowlakom suchar rozkruszony w herbatce przez butelkę. Ja też jestem tak wychowana. Tylko niewiem od kiedy można. Córcia ma 3 m-ce. Czy ktoś podaje dziecku takie coś , czy jest to wartościowe, a może kiedyś takie rzeczy dawali bo nie było nic innego???

Gość satysfekszyn
zobacz sobie w necie. wpisz hasło: jak odżywiać niemowlaki i wszystkiego się dowiesz, dziumdzio :P

konkretnie nie ma tam o sucharkach w herbatce a po to jest to forum aby wymieniać opinie i pytać!!!!!!!!!!

Gość yyyyyyyyyyy
No nie wiem czy akurat sucharek, czy herbatnik umoczony w herbacie był wartościowym posiłkiem, a już na pewno nie dla tak malutkiego dziecka, bo takie dziecko odżywia się jedynie mlekiem mamy, ewentualnie zastępczym, a dopiero ok. 5 miesiąca wprowadza się stopniowo inne "dania".

Gość kuljan
co taka nerwowa jesteś kobito? dzieci nie karmi się sucharkami maczanymi w herbacie :P

Gość yyyyyyyyyyy
I co może chcesz jeszcze te sucharki w zwykłej słodkiej herbacie maczać?! A powód, bo nie ma w tym żadnych wartościowych składników, typu witaminy! Zapchasz tylko dziecku żołądek i nic wartościowego nie przekażesz, tylko puste kalorie. Od 5 miesiąca możesz maluszkowi podawać przeciery owocowe, odpowiednie dla tego wieku.

nie kapuje czemu Wy tak HANA atakujecje.Dziewczyna się pyta,ma prawo nie wiedzieć więc stąd zapewne te pytanie. A właśnie że pisze by podawac dziecią suchari,biszkopty tylko napewno nie w 3 mieisącu

Gość yyyyyyyyyyy
Biszkopty i herbatniki owszem, żeby dzidzia sobie "pomemłała", ale nie moczone w herbacie i na pewno nie w słodkiej. A sucharki to już w ogóle nie wydają mi się odpowiednie dla takiego maluszka.

No tak jak w sumie też tak myślę że to nic wartościowego ale zastanawiam się czemu kiedyś tak dawali?? nic w sklepach za komuny nie było i suchar + herbata miało utuczyć pewnie czy głód zaspokoić. Pytam bo teściowa mi mówi że za misiąc jak już będzie miała 4 m-ce to właśnie to jej mam dawać. Po pierwsze sądzę że to za szybko jak nawet same kaszki są od 5 m-ca a po drugie po co to? Co ja teściowej powiem? Kiedyś inaczej było teraz inaczej jest . Kangurek ty bedziesz dziecku takie coś serwować??

Sucharki od 9 misiąca, bo zawierają gluten. Zgodnie z obecnymi poglądami nie wolno podawać dziecio poniżej 9 misiąca niz zawierającego gluten. jest coś takiego jak miśkopty i to zdaje się można serwować dziecio młodszym, ale po co?

Gość porucznikowa
A co to za wyszukana potrawa ? :) Mam 27 lat , ale chyba nie karmiono mnie sucharami , hehe , to chyba dopiero jak zębiska wyrosną , bo suchary to twarde jak nieszczęście :) A nie wiem , kiedy zęby wyrastają :P Jakbym była takim dzieckiem , to chyba bym wolała delicje niż suchary czy herbatniki :classic_cool:

HANA- nie będe.Bo porqaz pierwszy o tym słysze. Mój mały ma 4 miesiace i postanowiłam podac coś pierwszego do jedzenie jak skończy 5 miesięcy.Zaczne od tartego jabłuszka,marchewki,po łyżece soczku,odpowiednią kaszke dla tego mieisąca i zupke jażynowa :)

kangurku a ja czytałam że soczki można od 4 m-ca po 5, 10 ml podawać . a co z tartym jabłkiem też od 4 m-ca czy pózniej?

Gość rytuś
Zdecydowanie od października.

Gość yyyyyyyyyyy
Hana radzę nie słuchać teściowej co do rad "jak się karmi dziecko", bo teraz są inne posiłki, niż były kiedyś, gdy nic nie było. Jak maluszek będzie miła ok 6 miesięcy i będzie sobie radził z biszkoptem to może mu podać, ale nie moczony w herbacie, tylko suchy, żeby dzidziuś sobie "pomemłał".

Hana z tymi soczkami to prawda można od 4 i nawet są takie dla bobasów. MI lekarz mówi że lepiej pierwszy posiłek podawac jak dzidzia ma 5 miesięcy bo wtedy układ jest lepiej rozwinięty. Jeśli dasz tarte jabłuszko to napewno nie zaszkodzisz dzidzi gdyż pierwszy soczek to najlepiej podac na bazie jabłuszka,dyni,marchwi

Gość jjjajeczko
i dzieci też inne niz kiedyś... jakieś takie bardziej chorowite ;-)

WOW Hana wyraznie napisala,ze chce sie dowiedziec,czy te sucharki sa w ogole potrzebne,a tu ktos ja na maksa jedzie:\"kobieto,chcesz moze jeszcze to w slodkiej herbacie moczyc?!\" Jezuuu,ale nerwuski poczytaj Hano artykuly np wbij \"rodzice\" tam sa fajne informacje.sprobuj wytlumaczyc tesciowej,ze to wcale nie jest dobre pozdrawiam

dzięki agais takie odpowiedzi poważam nie lubię się kłócić i ostrej wymiany słów

Gość mirlo9090
Sucharki to tak od 8 miesiąca bym podawała, tym bardziej, że tak jest na opakowaniach napisane, np na tych sucharkach Holle, które ja dawałam mojej córce. wcześniej nie ma co moim zdaniem.

Gość muroffka
sucharki od 6 miesiaca można - te zwykłe od Holle. te z miodem eko Holle od 8. miesiaca.

Gość gość
Sucharki maja w skladzie cukier. Dziecią unika sie podawanie cukrów. Juz nie wspomnę o herbacie która ma w skladzie kofeine ! Ludzie to metoda z czasów dinozaurów. Wtedy ludzie nie mieli o niczym zielonego pojęcia. Warrto zagłębić się w temat rozszerzania diety maluszka !

Gość gość
Sucharki są niezdrowo. Przeczytaj skład