Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sklep z odzieżą

Mój własny interes-BUTIK Z ODZIEŻĄ...

Polecane posty

Gość kamila pomorskie
handluje drobnym agd , ale sama jako klientka nie kupiłabym czegoś drogiego bo po prostu mnie nie stać, w centrum handlowym w którym mam stoisko więcej obrotu ma zwykły market z odzieżą chińską niż droższy. 150% marzy to jest dużo? przecież musi się zwrócić benzyna do hurtowni , stracony czas, jakoś trzeba zarobić na czynsz itp. Nie uczestniczę w zmowie cenowej jak w innych sklepach w moim mieście, oni narzucają marże 200% do 300% , możecie wierzyć lub nie ale po prostu tak jest .

Gość Gangbang Miszczu
handlujesz agd a piszesz że ciuchami: "ja mam marże 150% i mi się opłaca, klijeci są zadowoleni bo kupia u mnie o 10 zł taniej niż u konkurencji i przyjdą do mnie znowu" chyba że jesteś w dwóch osobach :D :classic_cool:

Gość do kamila pomorskie
To co to za miasto, że można sobie pozwolić na 200-300% marży? Chyba konkurencję macie za małą? U mnie z reguły stosuje się 20-40%, a i tak niektórym klientom jest za drogo.

Gość kamila pomorskie
nigdzie nie napisałam że handluje ciuchami , Mam sklep na Kaszubach miasteczko gdzie przyjeżdżają na ferie , weekendy,wakacje itp bogacze z trójmiasta, ceny zmieniają się kiedy oni do nas przyjeżdżają czyli np w wakacje pomidory z 4 zł kg rosną do ceny 9 zł kg . Bluzki tanie chińskie kosztują od 29zł wzwyż.Sklepy mają zmowę cenową wszędzie ten sam ciuch z ptaka i w tej samej cenie , dla przykładu : http://moda.allegro.pl/cudna-dluga-bluzka-zamszowe-wstawki-laty-nowosc-i2043120014.html ( taka bluzka kosztuje u nas 49zł ) Wiem bo obok mojego sklepu dziewczyna ma odzieżowy. i po mieście jak idę to na wystawach te same rzeczy. Chciałam otworzyć na początku odzieżowy ale stwierdziłam że to mi się nie opłaci i na szczęście dobrze postąpiłam bo mopy,dekorator do ciast, kieliszki i upominki sprzedają się dobrze. Towar może leżeć i nie traci tak jak bluzka z zamszowymi wstawkami , moda się szybko zmienia i co później zrobić z takimi bluzkami??

Gość do kamili
Ale piszesz na forum o butikach i handlu ciuchami, więc chyba jasne, że jak nie napisałaś od razu czym handlujesz, to każdy przyjął - że odzieżą.

Gość Papagai
każdy, kto zadał sobie trochę trudu aby uważnie przeczytać posty wie, że Kamila nie handluje odzieżą a małym AGD. Pisała o tym już chyba dwa razy! I zdaje się być chwilowo jedyną osobą na tym forum, która coś pożytecznego wnosi. Reszta to reklama hurtu i parę (lub jedna) pokręconych osób wiecznie narzekających na wszystkich i wszystko.

Gość hurt
Co bardziej jednak się opłaca ? osobisty wyjazd za granicę po towar czy zakup u bezpośrednich importerów już w kraju? Wiem że zależy to od ilości ale jeżeli nie ma aż tak ogromnego zapotrzebowania to chyba raczej już w kraju warto zakupić - tylko kolejne pytanie u kogo??? podajcie namiary na bezpośrednich importerów w Polsce fajnej odzieży - nie chińskiej ale włoskiej i tureckiej.

Gość kamila pomorskie
lepiej kupować w kraju, nie musisz płacić akcyzy, nie musisz uczyć się angielskiego heh, Jak odróżnisz lewą FV od normalnej ?? Lepiej kupować w Polsce , bo jak towar będzie uszkodzony to jak go zwrócisz?. Możesz też spróbować na zentradzie.pl taka strona gdzie reklamują się różni dostawcy,producenci , jest tez taka zagraniczna strona ale zapomniałam jej nazwy. http://www.importers.com/Exporter/ID.150261/A_kool_Co_Ltd.html jeszcze tu można spróbować.

Gość do hurt
wszystko chcesz mieć podane na tacy

Gość ty chyba nigdy nie byłaś za gr
ty chyba nigdy nie byłaś za granicą jaka akcyza??????????

Gość ty chyba nigdy nie byłaś za gr
a fakturę można sprawdzić sprawdzając w europejskiej bazie danych nip firmy, ty chyba z tej swojej wsi to za maćkową grusze nie wyjechałaś, akcyza na towary z zagranicy umarłem :D

Gość hurt
Nie zależy mi na podaniu na tacy - po prostu szukam informacji - wydawało mi się że znajdę na tym forum namiary osób które sprowadzają taki towar z zagranicy ( turcji, włoch) i będzie można nawiązać jakąś współpracę - wiadomo że nie oczekuje cen zagranicznych ale po prostu szukam tańszych dojść niż tak jak ludzie piszą od hurtowników np z ptaka czy innych obiektów gdzie można w detalu kupić po nieco wyższej jedynie cenie. Może można nawet sobie pomoc wiem że żeby sprowadzanie z zagranicy się opłacało muszą to być duże ilości a nie zawsze każdy ma aż takie zapotrzebowanie zawsze mogę dołożyć się do zamówienia.

Gość kamila pomorskie
próbowałam kupić towar od producenta z chin , akcyza wyszla mi 100% wartosci towaru i to był moje ostatnie zakupy takie

Gość chyba cło?
chyba cło? , jeśli jesteś zainteresowana towarem z chin , daj e-maila, prosto z fabryki , nie od pośredników chińskich , którzy zawyżają 10 krotnie ceny , i transport

Gość chyba cło?
chyba cło?

Gość chyba cło?
chyba cło?

Gość chyba cło?
chyba cło? to dziwne bo importuje z chin kontenerami i nie płacę żadnej akcyzy , i już na pewno nie większej niż wartość towaru, w których chinach byłaś tych pod warszawą w wólce>?

Gość turcja?
a jest tu może jakiś bezpośredni importer z turcji?????

Gość do turcja
nie jestem importerem, ale mam dojścia do producentów i fabryk, oczywiście ilości hurtowe, lub kontenerowe, podaj email

Gość Za darmo?
Za darmo udostępnisz informacje jak podam maila?

Gość no a jak inaczej
no a jak inaczej? nie rozumiem pytania

Gość Za darmo?
Skoro za darmo to po co ci mój mail?Przecież możesz tu dać te namiary.Może wszyscy przedyskutujemy czy warto do tych producentów zagranicznych uderzać.

Gość no a jak inaczej
a nad czym chcesz dyskutować, myślisz ze fabryka turecka ma stronę w necie która sobie pooglądasz > oni pytają oc chcesz, ile tysięcy sztuk i szyją to co chcesz ,

Gość Za darmo?
Czyli ty podasz nr telefonu do Turka,ja dzwonię mówię co i ile chcę,płacę a on mi wysyła?Tylko jaką mam pewność że Turek uczciwy i przyśle mi towar zgodny z zamówieniem i że w ogóle cokolwiek przyśle?

Gość no a jak inaczej
możesz tam pojechać ,nie ma problemu , Turczynka Cię umówi z jakimi chcesz producentami fabryk, oczywiście pod warunkiem odpowiednich zamówień nikt 10 bluzek nie będzie szył , to są fabryki na 100, kilka tysięcy sztuk

Gość Za darmo?
To poproszę tu o jakieś namiary na fabryki w Turcji.Z zadzwonieniem i jazdą nie mam problemu,z zamówieniem dużej ilości też,byle dobry i tani towar.

Gość turcja
"do turcja nie jestem importerem, ale mam dojścia do producentów i fabryk, oczywiście ilości hurtowe, lub kontenerowe, podaj email " A Pan/Pani zajmuje się sprowadzaniem takiego towaru do kraju? Tzn czy prowadzi sprzedaż tu na miejscu - jak na razie nie mam możliwości wyjazdu i dopilnowania wszystkiego na miejscu - oczywiście interesuje mnie hurt.

Gość jakie w kurvva jesteście
naiwne. Ale to dobrze. na kimś trzeba zarabiać hahahaha

Gość Hurtownia odzieży duńskiej
Najlepsza hurtownia odzieży duńskiej w Polsce to NOGAFASHION. Najlepszy outlet Polecam! MaREK

Gość LUCY LIUu
VILA W WAŁCZU- HURTOWNIA ODZIEZY SKANDYNAWSKIEJ -aktualne telefony TEL 512 055 212 ,512 028 370