Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sklep z odzieżą

Mój własny interes-BUTIK Z ODZIEŻĄ...

Polecane posty

Gość hurt
ostatnia szanasa, rzeczy są nowe w foliowych opakowaniach, na wszytsko bedzie faktura vat idelana do sprzedaży przy zamóeinieu powyżej 2000zł zestaw koper bąbelkowych 300szt gratis!!!

Gość spadzisty daszek
witam, proszę doswiadczone osoby o radę prowadze od roku wł.dział. mam mały sklepik, pracuje sama, na pracownika mnie nie stać, jeszcze do końca roku jestem na małym zusie, jestem w ciązy i pod koniec października urodzę, nie chce zamykać sklepu, czy na okres zasiłku macierzyńskiego moge zatrudnić praconika na um. zlecenie-koleżankę która za niewielką opłatą - w tym czasie bedzie sprzedawać za mnie? czy przepisowo zlecenie moze byc przy handlu???

Gość do spadzisty daszek
Teraz umowy zlecenie to normalka w handlu. Przy umowie zlecenie płaci się normalny zus więc nie ma problemu.

Gość spadzisty daszek
ta osoba ma zatrudnienie i odprowadzane składki w innym zakładzie pracy, jest tam na etat zatr., u mnie niby dodatkowo, zadzoniłam do inspekcji w moim mieście, i powiedział ze nie moze tak być, ze w handlu na zlecenie a przecież wiem ze takie umowy sa zawierane w razie kontroli kara

Gość kdjbklk;sadcbx ghjkl
Urlop macierzyński wyklucza możliwość podjęcia pracy. Umowy zlecenia owszem są zawierane ale np: potrzebujesz kogoś na tydzień, ponieważ jedziesz na urlop. A Ty do sklepu potrzebujesz kogoś na 6 dni w pełnym wymiarze czasu i tutaj umowa - zlecenia się nie sprawdzi. Najlepsza będzie umowa na czas określony na pełny etat. Będąc na macierzyńskiem nie będziesz mogła wystawiać faktur, podpisywać ich. Z tego co wiem to pracownik na pełnym etat przejąłby Twoje obowiązki. Sprzedawać też nie możesz. Dlatego musisz mieć pracownika na pełny atat, a nie osobę dochodzącą, która gdzieś tam pracuje i u Ciebie dorobi.

Gość do kdjbklk;sadcbx ghjkl
Masz zupełną rację. Przedsiębiorca idąc na dłuższe chorobowe powinien dodatkowo przekazać swojemu pracownikowi upoważnienie do konta bankowego, żeby ten dokonywał za niego przelewy do Zus,US,zapłaty za faktury wszelkie. Właściwie najlepiej by było wg prawa by przedsiębiorca na czas choroby przekazał całe przedsiębiorstwo i jego majątek we władanie pracownika, sobie zostawiając na pociechę odpowiedzialność za zobowiązania, których się dopuści pracownik w imieniu chorego przedsiębiorcy. Ja tak jak ktoś pisze powyżej radzę się nikogo nie pytać tylko spisać umowę zlecenie. Zus nie patrzy jaka umowa, jedynie czy są płacone składki. Reszta to sprawa PIP, który też się nie czepia bo by musiał prawie wszystkich przedsiębiorców ukarać, ale też ministerstwa i inne urzędy bo tam coraz więcej umów zlecenie, o dzieło.

Gość spadzisty daszek
dziękuje za odpowiedzi, tez chyba zaryzykuje i podpiszę umowe zlecenie,

Gość gonia1
Witam chce otworzyc mały butik z odzieża i zaopatrywac sie np. w tuszynie czy warto? ile kasy potrzeba na taki mały butik,czy jest szansa na jakies dofinansowanie?

Gość gonia1
dodam jeszcze ,ze mam brata w Londynie i namawia mnie na ciuch z primarku,ale co z fakturami?

Gość kasia262432
w primarku podrożało strasznie, i jest groszy shit niz w tesco. mam straszny kłopot z reklamacjami u mnie w sklepie. przychodzi babka nastepnego dnia , i twierdzi ze zle zakupiła , ze jej sie przestało podobac w domu. towar nie uszkodzony, ale raz załozony ze sladami podkładu tej babki, wydziera mi sie na cały sklep i wyzywa mnie od oszustek robiąc siare na całe centrum handlowe , wiecie moze jak sobie radzić z takimi babami ?? dodam że to emerytki najczesciej

Gość kasia262432
aha i dobra rada , jak juz chcecie kogos tanio zatrudnić to koniecznie osoby uczące sie (zaoczne,dzienne,policealne) wtedy nie płacicie za ta osobe Zusu :-)

Gość koszt pracownika
a jak kształtuje się koszt dla pracodawcy względem pracownika załóżmy przy najniższej krajowej, pytam tak na przyszłość, może ktoś zatrudnia i się podzieli info

Mam pytanie, czy jak zatrudniaja rencistke - 3 grupa, to pracodawcy musza płacic ZUS? Dlatego tak trudno znaleźc dodatkowe zatrudnienie?

Gość do gonia1
Faktury nie są konieczne, wystarczy Ci paragon. Ale wątpię że będzie Ci się to opłacać, ja handlowałam nadwyżkami produkcyjnymi z Primarku, kupowałam w hurcie sporo taniej niż było na metkach i niestety wcale towar rewelacyjnie nie schodził poza kilkama hitami. A jakoś odzieży z Primarku pozostawia wiele do życzenia jest może troszkę lepsza od najtańszej chińszczyzny z Wólki Kosowskiej. Tak jak ktoś napisał na pewno sporo gorsza jakość od F&F z Tesco.

Gość moja znajoma
jak była na macierzynskim to zatrudniła na zlecenie dwie osoby -nie mogli się przywalić bo zadna nie pracowała całego etatu. Pracowały co drugi dzień.

Gość gonia1
To pozostaje tuszyn,ile kasy musze mieć ?sklepik niewielki ok. 20m2,mam 10000 ale boje sie ze to mało.chciałabym miec ubrania w wiekszym rozmiarze 44-50 bo takich u nas nie ma wcale .Sama jeżdze na bema i tam babka ma stragan z modnymi ciuchami w takim rozmiarze i wisze ,ze mam popyt

Gość Galart
Witam. Zależy mi na cenach hurtowych torebek "Galarti" itp. Na stronach internetowych nie wiele się dowiem bo niestety nie mam jeszcze działającej i zarejestrowanej firmy, a bez nipu nic nie zdziałam bo nie dostanę aktywacji konta. Obecnie pragnę się zorientowac ile trzeba zainwestowac w taki interes..Czy ktoś z Państwa jest w stanie mi pomóc.

Gość missmiss by Valentina
Napisz do mnie na email apollo.bm@libero.it wysle ci oferte i napisze wiecej www.missmiss.it

Witam wszystkich:) Mam pytanko czy ktoś orientuje się ile potrzebuje na zaopatrzenie sklepu (25m2) z ciuszkami dziecięcymi od 0 do 10 lat akcesoriami i zabawkami? Niedługo otwieram sklep i prosiłabym o parę podpowiedzi... :)Łódź

Gość duże rozmiary
sprzedam mix odzieży w dużych rozmiarach 44-52/54 modne fasony, młodzieżowe. spódniczki,spodnie,sukienki,bluzki,tuniki.. więcej informacji na meila EmodaXXL@wp.pl

Gość Blueberrya
ardzo duzo o wiele wiele wiecej niz na sklep odziezowy gdzie jest zasada minimum 1000 zl na metr a tobie jest potrzebne rozmiarowka z kazdej rzeczy od 56 do 150 (56,62,68,74,80,86,92,98,104,110,116,122,128,134,140,146,152) z kazego modelu gdzie w odziezowce potrzebujesz 34,36,38,40,42 i zalezy czy masz kase na wiecej do tego zabawki zalezy jakie chcesz ale majac doswiadczenie z moimi lubia te z reklam ktore sa drogie fisher price tomy itd a je musisz miec mega tanio bo jak sa swieta dni dziecka itd tesco reale itd robia mega przeceny a drewnianymi zabawkami nie kazde dziecko chce sie bawic plus reszta rzeczy jak czapeczki rekawiczki pieluchy tetrowe bambusowe

Gość kogo ja tu widzę ........
Z tą rozmiarówką dziecięcą to nie jest prawda. nie trzeba mieć każdej sztuki od 56 do 150. inna odzież jest niemowlęca inna jest dla małych dzieci. Przewaznie jest tak, ze kupujesz 56-86 i od 86 w gore, ale tez nie wszystkie rzeczy występują we wszystkich rozmiarach. Ja osobiscie nie polecam takiego sklepu jak ty otwierasz, nie sądzę że coś zarobisz. w dzisiejszych czasach to chyba ciuchland dziecięcy opłacałby się.

Gość postaw na same zbawki jak
postaw na same zabawki jak już, ciuchy dziecięce to teraz wszyscy w lumpkach kupują i wcale nie markowe drogie, a nietypowe właśnie drewniane , zabawki to nadal jedna z lepszych branż w sprzedawaniu i znajwiększa marżą niz szmaty

Gość agama-hurt
Jesteśmy bezpośrednim dystrybutorem Outlet New Look. Można u nas zamawiać pełny mix. ( odzież damska, odzież męska, odzież dziecięca, w okresie jesienno zimowym - kurtki, płaszcze, swetry, jeansy ). DLA NOWYCH KLIENTÓW MAMY ZESTAWY POKAZOWE WIOSNA - LATO W REWELACYJNEJ CENIE!!! Szczegółowa oferta i cennik na e-maila firmaagama@prokonto.pl

No dziewczyny to gratuluję odwagi. Jeśli chodzi, o rzeczy oryginalne, nietuzinkowe w sensie wyglądu to trzeba liczyć min. cenę hurtową 50zł w górę(przy rzeczach letnich). Jeżeli twierdzisz, że nie musisz kupować ubrań które są teraz na topie cyferki, orły, mgiełki to się grubo mylisz. Klientki chcą kupować te ubrania bo uważają je za modne. Dlatego konkurencja je bierze bo jej dobrze schodzą (wiem to po sobie) tak naprawdę te nietuzinkowe rzeczy są dodatkowo. W moim mieście jest centrum handlowe (nie mylić z molochem) rzeczy z Łodzi, Wólka itp. duży przepływ ludzi na 100% otwartych nowych punktów z odzieżą 80% po roku zamyka się. Zostają tylko tacy, którzy mają stałą klientelę od dawna. Nowym ciężko się przebić i nad sklepem odzieżowym naprawdę trzeba się dobrze zastanowić. Od początku roku jest ciężko utargi mocno spadły i ludzie na tym forum już o tym pisali i nie dlatego żeby innych odstraszyć tylko tak faktycznie jest. Jeszcze raz gratuluję odwagi i życzę dużych obrotów. Acha, 100% marży hm to jest temat na dłuuuugą dyskusję. Nie liczyłabym na taką marżę przynajmniej przez pierwszy rok.

Gość French Connection
French Connection ajmodniejsza angielska marka zdjęcia na email, ceny na metkach do kilkuset funtów zamówienia paletowe, w przypadku mniejszych ilości czas oczekiwania może się wydłużyć paleta 800 sztuk karton 200 sztuk cena 26 zł netto za sztukę dodatki French Connection ( paski, torebki, czapki, portfele, etc) minimalne zamówienie karton 100 sztuk 1 sztuka 19,99 zł netto zdjęcia wysyłamy na e-mail, odzież jest nowa z metkami ,

Gość iguanna.
nie wiem czy wiecie ale u niektórych hurtowników po wcześniejszym uzgodnieniu mozna wymieniac towar w Ptaku koło Łodzi. raz mi sie udało wymienic odziez za prawie 5 tyś zł u kilku sprzedawcow. tylko trzeba się wcześniej spytać czy jest taka mozliwosc. oczywiscie rzeczy muszą w stanie idealnym. to jest dobry sposób na wymianię czegoś co prawdopodobnie nie zejdzie bez sporej obniżki.

Gość hurtPL
4.90 za sztukę nowe z metką ubrania! około 850szt. ubrania katalogowe moda bon prix kontakt :modaipasja@wp.pl

Witam ( interesują mnie końcówki serii sukienek polskich producentów : Modern Line , Desperado , Nuance ) w cenie 20 zł/szt - interesuj a mnie hurtowe ilości oferty proszę wysyłać na adres muflon82@gmail.com Pozdrawiam