Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sklep z odzieżą

Mój własny interes-BUTIK Z ODZIEŻĄ...

Polecane posty

Gość gość
fajne podejście, klient jest idiotą bo ma oczekiwania (tanio albo dobrze etc). Myślałam, że byłby idiotą gdyby sprzedawca wcisnął mu to czego nie chce. A i oczywiście, że może tu być również mężczyzna, czekamy na więcej facetów :)

Gość gość
klient generalnie jest idiotą bo wybierze banladesz a nie turcje czy polskie bo jest tansze.Wybierze bangladeskie odzienie bo ma metke sieciowki.Wybierze import bo ma w du... polskie miejsca pracy.Wybierze zakup w sieciowce niszczac polskiego sprzedawce z zasady zeby nie dorabiac polskiego byznesmena.Ale daj mu po kosztach polskie albo tureckie to bedzie wniebowziety i bedzie zachwalał twoj sklep.Mozna by o tym pisac bardzo długo.Ja jestem swiadomym konsumentem.Warzywa,owoce np. kupuje tylko na rynku bo wiem ze to sa potencjalnie moi klienci.Jak oni padna i ja padne.Olewam wszystkie markety,dyskonty.Wiem ze takich jak ja jest niewielu i zmian nie zatrzymam,ale mam czyste sumienie.Wiekszosc z was narzeka na handel ale po lidlach,sridlach latacie a oni jesli nie was to kogos podobnego do was niszcza/.Nie chce mi sie juz pisac.Ale to był własnie meski punkt widzenia.

Gość ciucholanka
Hej, dziewczyny widze, że tu jest dużo osób z doświadczeniem w biznesie, może mi któraś poradzi. Otwieram szmateks (nei śmiejcie się) i kombinuję, jaki szyld czy neon by najbardziej pasował. W sensie jakiego typu. Będę wybierać któryś z tych, oczywiście zewnętrzny: http://www.rodland.pl/kasetony.html Co myślicie? :)

Gość gość
Myślę, że cokolwiek z rodland to najgorszy z możliwych wybór. Na allegro z wysyłką jest o połowę taniej i wcale nie gorzej :}

Gość gość
Ciucholanka-a czy napewno przemyslałas ciuchowy biznes ?Zwłaszcza w tym "dziwnym "okresie?Ja równiez prowadz ciucholand i nie sa to kokosy tylko ciezka harówka plus mega stres.

Gość gość
ja bym nazwał LAS VEGAS

Gość gość
ciucholand to porażka... na każdym rogu i perły oddajesz za grosze. ja likwiduje, nie dam się dłużej wykorzystywać, wszystko chca za darmo...:(

Gość gość
obok mnie otworzyła sie sieciówka szmateksowa i dopiero mam walke z wiatrakami,ale sie nie poddaje.

Gość gość
Hej dziewczyny ja myślałam,że tylko u mnie taka lipa.Ale postanowiłam zaryzykować i dokładam już do interesu.Jak nie bedzie poprawy to zamykam to a wtedy chyba pierwszy raz od roku zasnę spokojnie i wyśpię się bo ciągle tylko same nerwy.

Gość gość
a ja zamykam z końcem maja. Juz się nie mogę doczekać czerwca kiedy wkońcu będę wolna od tych wszystkich stresów, czy nazbieram na czynsz i rachunki,czy coś zostanie dla mnie. Macie może jakieś fajne pomysły na jakąs fajną wyprzedaż?? Muszę do końca maja pozbyć się towaru, a trochę tego mam

Gość gość
do osoby powyżej. Ja mam fajny sposób na rozpowszechnienie tego, że jest wyprzedaż. Musisz znaleźć na fejsie jakiś stron typu, kupię, sprzedam, wymienię. Oczywiście tych, które dotyczą twojego miasta. Najczęściej są to grupy, otwarte bądź zamknięte. I tam wstawisz parę zdjęć z informacją o cenach i wyprzedaży oraz miejscem wyprzedaży.

Gość gość
Czemu nie? Wszystko jest możliwe.

Gość gość
a czytałaś ten topik?

Gość gość
Nie, nie mam aż tak dużo wolnego czasu. Możesz mi napisać w skrócie.

Gość gość
Witam. Czy ktoś z państwa może udzielić mi informacji ? Bardzo rzadko bywam teraz w Rzgowie w "Ptaku", interesuje mnie, u kogo i w którym boksie dostanę odzież firmy " Lemonada" (jakieś namiary). Często ją widzę w sklepach obok towaru " by o la la ... " - czy to ten sam hurtownik ? Z góry ślicznie dziękuję za informacje.

Gość gość
U nas jest dzisiaj 11 stopni ciepła. Wczoraj ubrałam kurtkę zimową tak było zimno, i jak tu myśleć o wiośnie.

Gość ciucholanka
@Gościu z 03.04. 13:06 Co konkretnie jest nie tak z Rodlandem? Ja ich wybrałam właśnie ze względu na to, że mi ktoś polecił i to mimo że mam kawałek do nich... Zresztą nie zapłaciłam jakoś dużo,a projekt kasetonu już jest i mi się bardzo podoba. Będzie b. prosty, coś w tym stylu http://www.rodland.pl/realizacje/kasetony/wm/faeac4e1eef307c2ab7b0a3821e6c667.jpg @Gościu z 03.04. 19:14 U mnie całe miasto się ubiera w szmateksach, więc chyba ma to większe szanse niż butik. Poza tym nie zaczynam od zera, tylko to będzie taki rodzaj "franczyzy" - ciotka ma już ciuchland i od niej będę miała dostawców itd.

Gość gość
Ukłąd bedzie idealny do pierwszego spięcia,a pójdzie o jakosc towaru i obroty....za pół roku bedziecie wrogami nr 1.Juz to przerobiłam.

Gość gość
jak u was bo u mnie kiszka :(

Gość Świeżynka81
Słuchajcie jutro czyli piątek chce jechać po towar tylko gdzie Ptak Tuszyn czy Głuchów???Gdzie najlepiej i jak jutro pootwierane??

Gość gość
wszędzie jest źle, oprócz spożywczych, ale to już chyba standart

Gość gość
a w przyszły tydzien to bedziemy chyba robic na drutach bo wszyscy beda w marketach.

Gość gość
To wcale nie jest łatwe, bo wystarczy spojrzec na fora pracy i co pisza kierownicy sklepów np. w sieciówkach jak orsay http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,824329 serio nie jest łatwo.

Gość gość
a wiecie co mnie wkurza. Sporadycznie chodzę do lumpeksu, raczej szukam zasłon i tkanin co bym mogła uszyć z tego jakieś poduszki ozdobne albo coś takiego. I kurka dlaczego oni nie nabijają na kasę. No kurcze ja rozumiem nie nabic paru rzeczy, ale nikomu nic? Przecież równie dobrze mogę być z us i kara murowana.

Gość gość
Lumpeksy rozliczają sie inaczej nie muszą wydawać paragonów!! Przynajmniej te które nie maja az takich dużych obrotów! Tak wiec nie gadaj głupot!!! Jak Ci nie idzie to zamykaj ten swój bajzer a nie siejesz jadem!! Może jeszcze zadzwoń US ze paragonu Ci nie dali!! żal Wścipski Polski WIEŚNIAK!!

Gość gość
Masz racje!!! Pewnie sama nie naobija a zal d**ę ściska ze ktoś nie nabił bo do niej nie chodzą!!

Gość gość
ale jeżali kasa fiskalna stoi to znaczy, że mają obowiązek nabijać na kasę. I to nie jet jakiś mały lumpeks tylko powierzchnia handlowa z 250 300 metrów, więc oni raczej obroty mają

Gość gość
jakie te ludzie naiwne.Nie nabijaja?Bo pewnie nie musza.Jak powstanie obowiazek kasy to likwiduja firme i zakładaja nastepna na słupy.

Gość gość
bez przesady, jakoś nikt z mojego najbliższego otoczenia który prowadzi sklep nie przepisuje na kogoś firm.

Gość gość
mylisz sie,Sa tacy ktorzy tak działaja.I nie chodzi tu stricte o kase fiskalna a o Vat np.