Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leguana

jakiego programu lub filmu najbardziej brakuje Wam w TV?

Polecane posty

Hehe Godess zeszło nam sie na te same wspominki oranżadowe:P Niunia006 Te smoki to chyba w czołówce Sindbada były. On siedział na tym smoku.

no fakt :P Przeoczylam :D Obrzydliwe bylo, mama nie chciela mi tego kupowac bo to syf straszny byl, ale ja sie buntowalam bo to taki symbol mialo zakazanego owocu :D

Taaaa:D Moja Mama też, dlatego najczesciej spijałam po trochu od koleżanek i kolegów:D Smakowalo jak rozpuszczona landrynka bleh:P

Mam 6 latek, a Ty gowniarzu/ gowniaro co tu jeszcze robisz?! :P Do łózka a nie podgladac o czym dorosli plotkuja:P:D Biedne dziecko nie znasz smaku oranzady z woreczka...:P

Echh te dzisiejsze przedszkolaki to nawet sie buntowac przeciwko czemu nie maja :P A wata cukrowa to jeszcze jest do kupienia?

Gość leguana
Jest, jest, na kazdym wiejskim fescie :-) a ja pamietam smak niemieckich czekolad, bo tata pracowal w Niemczech i mi przywozil, tak samo jak jogurty fruttis, teraz niby nic, ale wczesniej to byl szok...albo lalki Barbie...mama kupila mi moja pierwsza w Peweksie :-)

Jak dostalam pierwsza lalke Barbie- z peweksu rzecz jasna- to zaczela sie u mnie nerwica natrectw. Tak dlbalam o te lalke, ze przed kazda zxabawa szorowalam rece do zdarcia skory...Nie pozwalam dotkac laki rodzicom bo balam sie , ze maja brudne rece :O paranoja :P

a pamietacie jak zaczęła wchodzic tv satelitarna......heh z bratem wystawialismy kabel antenowy za okno bo sąsziad miał talerz na balkonie i ogladaliśmy rtl, pro7 i oczywiście sky one, tam był taki program dla dzieciaków z kreskówkami dj cat czy coś, taki futrzany kot prowadził w skórze z ćwiekami....a na deser tego programy lecieli \"Transformersi\" jezu jak ja chciałem żeby dało się z moich resoraków zrobić robota.:)

Gość leguana
moze to glupie wspomnienie z dziecinstwa, ale mama powtarza to zawsze wszystkim ciotkom przy swiatecznym stole...mialam 4 lata i stalam z mama w kolejce...nagle zobaczylam Murzyna...mialam w raczce paczke chrupek i oczywiscie pelno w buzi...najpierw rozdziawilam gebule, az mi chrupki powypadaly a potem zaczelam sie drzec jak opetana "Mama, a ten pan jest naprawde taki czarny czy sie tylko wymalowal". Mama musiala wyprowadzic mnie ze sklepu, tak sie biedaczka wstydzila

Moj tata przywiozl z Niemiec antene wiec mielismy ja jako jedni z pierwszych w bloku :P Ja namietnie ogladlam MCM i MTV- wtedy tam lecialy super kwalaki, nie to co teraz:( Na RTL-u leciala pelna chata zanim w ogole o niej w Poslce uslyszano:)

Gość leguana
pamietam poczatki satelity, hehe...ja zawsze ogladalam cartoon networks i popeya...mtv tez, chociaz nic nie rozumialam, raz mnie rodzice przylapali jak ogladalam jakis "nieodpowiedni" program i byl szlaban na satelite

Gość leguana
albo jakas glupia gra na polsacie, zdrapka czy cos takiego...ogladalam od rana do wieczora, zeby tylko zobaczyc symbol i moc zdrapac...a jaka bylam rozczarowana, bo nic nie wygralam

Ojciec przez rok pracował w Stanach i na odczepne dał mi kilka dolarów a ja poszedłem z kumplami do Pewexu ,kupiłem fajki Dunhile i kilka puszek Sinalco i Pepsi i częstowałem ich;ale byłem ważny! To było 80-81r. Kupiłem sobie jeszcze taką wielką resorówkę Fiat Abart stan idealny,bo byłem właściwie już byłem za stary na takie zabawki.

Gość leguana
do dziewczyn-zbierala ktoras z Was nalepki z Barbie z gumy do zucia? bo ja namietnie

ja mogę powiedzieć że wyrosłem na pewexie i baltonie bo ojciec marynarz:D a co do programów to dłuższy okres był brytyjski Children\'s chanel......cartoon network ogladałem od 1 dnia odpalenia programu:)przynajmniej po angielsku co nieco umiem ale niemiecki lezy i kwiczy....o był jeszcze kanał chyba holenderski rtl któryś, był fajny bo bajki puszczali i seriale po angielsku, a wszystko mieli dość świerze, najnowsze seriale its, a swój dziwny język podawali w napisach na dole tak jak dziś u nas jest z bbc prime na kablówce....

jasne, ze tak :O Cale albumy byly na te naklejki :O Starsznie smierdzialy te albumy klejem jakims dziwnym ... design Children\'s Chanel ,cartoon network:D

jako chłopiec zbierałem obrazki z gum Turbo oraz Lazerów z militariami.....wstyd się przyznac ale nadal je mam.....ile ja się tego nażarłem w życiu....a podobno miały powodować raka taka fama kiedyś poszła jak i po wafelkach kukuruku:)

A pamietacie takie albumy, gdzie wklejało sie nalepki? Takie ksiazeczki o Barbie, dinozaurach itp.? Kupowało sie naklejki w opakowaniach, w ksiegarni. Te naklejki czesto sie powtarzały, wiec trzeba bylo sie wymieniac:P

Gość leguana
ja nie mialam ksiazeczki z dinozaurami tylko ze zwierzatkami swiata, trzeba bylo wkleic odpowiednio zwierzaka, np. pingwina albo oposa...bylam tak nieludzko przejeta, zeby nie zrobic bledu...jak bylam calkiem mala to mama kupowala mi Plomyczka, Swiersczyka i takie ruskie gazetki, slowa nie rozumialam, ale obrazki fajne byly...potem oczywiscie przyszla gazeta "Ciuchcia" z moimi idolami...bylam kiedys chora i mama wyslala tate do kiosku po jakas gazete dla mnie...ojciec nie wiedzial, co kupic, to kupil...Bravo. Hehe, mialam wtedy 6 albo 7 lat, mama od razu zabrala ta gazetke

Macie pamięć:):):) dodam, ze oranżadki też pamiętam :) jak mi się cos przypomni jeszcze, to dopiszę, a póki co zamieniam się w czytelnika

W tych Swierszczykach dla dzieci;) byly takie papierowe laeleczki do wycinia, byly tez dla nich ubrania, ktore mialy takie zgiecie to zaczepiania laka z tylu zeby sie trzymay- mialam obsesje na ich punkcie!! Robilam w taki sposob wlasne lalki z bohaterami z bajek :O Z gazet dla dzieci to jeszcze byl Mis i Sztandar Mlodych dla mlodziezy:)

Gość Przystanku alaska
i brazylijskiego serialu do odiadu. Boże jak ja niedoceniałam brazylijskich seriali, teraz dopiero to widze patrząc, a właściwie nie patrząc na polskie serisale.

Godess- szaleństwo było z tymi lalkami ! A pamietacie , ze kiedys reklam nie było , tylko takie tablice wyświetlali \"zapałki w reku dziecka to pożar \" , albo \"sprawdź , czy wyłaczyłeś żelazko \" i Przepraszamy za usterki techniczne

i jeszcze \"za chwile dalszy ciag programu\" a ja jeszcze zapomnaialam o arabelli, a to byl przeciez kultowy serial. nie moglam opuscic ani jednego odcinka...

Po Arabelli kręciłysmy wszystkie pierścionkami , w nadzie , że sie życzenia spełnią.

A pamiętacie Świat Młodych? Uwielbiałam to pismo i co 2 dni leciałam na złamanie karku do kiosu, żeby mi nie wykupili... :D