Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 30 tolatka

30paro latki starające się o dzidzie

Polecane posty

Jaką masz pensję? 1. Pensja cebula: bierzesz i zaczynasz płakać. 2. Pensja łajdaczka: przychodzi późno, cierpisz, ale nie możesz bez niej 3. Pensja prezerwatywa: pozbawia cię zarówno inspiracji jak i chęci. 4. Pensja impotentka: opuszcza cię w momencie, gdy najbardziej jej potrzebujesz. 5. Pensja dietetyczna: jesz coraz mniej. 6. Pensja ateisty: wątpisz w jej istnienie. 7. Pensja miesiączka: przychodzi co miesiąc i trwa 3 dni. 8. Pensja burza.: nie wiesz, kiedy przyjdzie i ile będzie trwała. 9. Pensja telefon komórkowy: każda następna jest mniejsza. 10. Pensja Walt Disney: taka sama od 30 lat.

Gość pafnucy100
Witam 🌻 dziewczyny czy wiecie cos na temat zwolnień lekarskich w czasie ciąży? ostatnio czuję się strasznie podle, a moja lekarka stwierdziła, że można wziąśc tylko 180 dni i żebym dała rdę jeszcze pracować, a ja juz naprawdę ciągnę resztką sił....:-(

Pafnucy, z tego co się orientuje to cała ciążę możesz przeleżeć na L4. 180 dni może trwać zwolnienie osób chorych (nie w ciąży), i można je w razie konieczności przedłużyć o kolejne 3 miesiące. Ale w ciąży masz od razu przewidziany cały okres. Tak że nie przejmuj się tylko bierz zwolnienie i odpoczywaj.

Pafnucy, na pewno można wziąc więcej dni zwolnienia, u mnie w pracy jest koleżanka która miała zagrożoną ciąże i musiała leżec i lekarz caly czas wystawiał jej zwolnienia. A jak Ci twoja gina nie chce dac to idź do lekarza pierwszego kontaktu, oni tez na pewno moga wystawiac zwolnienia kobietom w ciązy, wiem to na 100 %, bo od soboty sama jestem na zwolnieniu, które wystawił mi lekarz pierwszego kontaktu, bo mój gin. jest w szpitalu. dzidzia jest najwazniejsza i jak sie źle czujesz, to nie ma co sie zastanawiac, tylko trzeba iśc na zwolnienie.tym bardziej, że to pierwsze misiące.

pafnucy, dziewczyny dobrze mówią. Jeśli ciąża jest zagrożona, to kobiety są na zwolnieniu cały czas. Zostaw taką lekarkę w cholerę i idź do kogoś normalnego. Aż się zdenerwowałam, Ty jej mówisz, że gorzej się czujesz, a ona Cię posyła do pracy! Jakiś horror.

Pafnucy strasznie się zdziwiłam tym co ci twoja gina powiedziała. Z tego co wiem od znajomych to ich lekarze najchętniej od poczatku dawaliby zwolnienia nawet jak się dobrze czujesz. Ciężko dostosować firmę do kobiety w ciąży, nawet jak masz spokojną siedzącą pracę, to 8 godz. siedzenia przy biurku, nazywa się to pozycja wymuszona, dla ciężarówek nie jest dobre.Każda "pozycja wymuszona" może się źle skończyć. Dlatego nawet się nie zastanawiaj chwili, tym bardziej, że niezbyt dobrze się czujesz. I tak jak mówiłam możesz być na zwolnieniu lekarskim całe 9 miesięcy.

Cos na popołudnie :D :D :D Jak uprawiają sex : - Bankier - na raty -Alpinista - zawsze na górze - Inżynier - zgodnie z planem -Listonosz - dochodzi szybko - Polityk - kończy na obietnicach - Dentysta - wiadomo, zawsze oralnie - Śmieciarz - dochodzi raz w tygodniu -Policjant - twardą pałką z kajdankami -Szachista - bije konia nawet przy królowej -Detektyw - tylko w ciemnościach i incognito -Dżokej - galopuje ostro i zawsze chce być pierwszy -Piłkarz - jak nie faul, to spalony, nigdy nie może trafić -Dostawca pizzy - jak nie dojdzie w 15 minut, to zimny -Nurek - ma wielkie ciśnienie, zwłaszcza, gdy jest głęboko -Golfista - małe piłeczki, a upiera się żeby zaliczyć 18 dziurek -Muzyk - niezwykle sprawne palce, ale potrzebuje dyrygenta -Pracownik Biura Podróży - nigdy nie może znaleźć właściwego miejsca Dealer samochodów - nieważne gdzie i komu, aby tylko wepchnąć ten swój złom ...

:D:D:D dobre te wasze dowcipy:D:D pafnucy dziewczyny mają rację, zwolnienie należy Ci przez całą ciążę a jeśli czujesz się źle to tym bardziej. Dziwne jest podejście lekarza. Pafnucy myśl o sobie i dziecku, Twoje zdrowie i dziecka jest najważniejsze. Widziałam, że nasza wróżka się odezwała, nareszcie;) wróciła do nas HURA!!!! Od dziś zaczęłam brać duphaston, do gina idę 6 września i zobaczymy co dalej. Dziewczyny proszę wracać szybko na topic bo inaczel Manuel pójdzie od nas, powiedział mi na ucho, że bardzo doskiewra mu brak naszego towarzystwa, naszych uśmiechniętnych twarzyszek dziękujących za kawusię;) nawet dyskretnie otarł lezkę, naprawdę, widziałam. Nie chować się tylko wracać:P

Moje Drogie, rozmawiałam z Manuelem, powiedział, że u nas, na topiku, zaczyna się robić coraz gwarniej, bardzo mu to odpowiada i jest pewien, że zapach porannej kawy na pewno zachęci pozostałe dziewczyny i bedzie nas coraz więcej. Nie martwcie się. julk_a, ja w piątek robiłam porządek w ogródku, bo chwasty urosły w ciągu jednej nocy. Wczoraj znowu padało, więc jutro chyba znowu wkroczę do akcji. Ciesze się, że dobrze reagujesz na leki, zwłaszcza na bromka, nie musisz wydawać kasy na norprolac. Pozdrawiam

ja co prawda nie mam swojego ogródka, ale musze Wam się pochwalic, że moja bazylia chodowana w doniczce zakwitła :-)

Roślinki rosną, trawa zieloniutka dzięki deszczom ale również przez deszcz chwasty rosną na całego. Praktycznie trzeba cały czaś wyrywać bo pojawiąją się natychmiast po deszczu. Ostatnio byłam w sobotę i pewnie od tego czasu są nowe i stare. Od niedzieli pada u mnie deszcz z przerwami. Cóż na działce trzeba robić:D

Witajcie moje Drogie! zapraszam na kawkę, Manuel pyszniutką zaparzył, dla naszych mamuś 2 w 1 koktajle owocowe, mniam, mniam. Miłego dnia🌼

witam, u mnie manuel był już o 6 rano, ale jego tempo parzenia kawy o tej porze jest straszne. On musi wcześniej chodzić spać biedaczek.

U mnie Manuel był był rześki, b. sprawny i zadowolony, no cóż... nie wiem naprawdę, czyja to może być zasługa???;)

Genewo to gdzie on był między mną a tobą? Halo halo przyznawać się która też już wstała. Bo chyba Manuel nie chodzi do obcych?

smuuutasko, nie ma co szukać, daremny trud, on od Ciebie wrócił taki zadowolony i włosy miał w nieładzie;)

ciiiiiicho, cholerka wydało się. dobra przyznam się Manuel walczył z moją sunią kto się pierwszy do mnie się przytuli. Ale daję słowo pies wygrał. A Manuel no cóż pturlał się trochę po podłodze i mu się włoski zmierzwiły. Aha i ma straszne łaskotki. hihihi.

Ooo, czyli jednak bliski kontakt był;) Właśnie zauważyłam, że Manuel koszulkę ma troszkę rozdartą, no coś podobnego. Cicha woda z tej naszej smuuutaski:D

Nie ze mnie tylko z mojego pieska. To on mu potargał koszulke. Dobrze że mam pieska zawsze można coś na niego zrzucić.hihihi.

🖐️ No ładnie, ładnie, nie można nikogo zostawic sama na sam z Manuelem, wczoraj Genewa :D, dzis Smutaska:D. Ciekawa jestem co będzie jutro :D :D :D U mnie Manuel byl bardzo grzeczny :-), dostałam jak zwykle zieloną herbatkę i pyszny koktajl owocowy, powiedział, że sie bardzo śpieszy??? ciekawa jestem do kogo popedził???

A ja myślę, ze Manuel jest bardzo wierny i teraz popędził do julki do Szczecina, potem do solariska do Wrocławia i jeszcze do Jodełki do Krakowa. Ale się umęczy - biedne chłopisko, ale przynajmniej wierne:D

Dzień dobry Od razu uzupełniam tabelkę, ale tym razem z wielkimi znakami zapytania, bo prawdopodobnie czeka mnie w tym cyklu usuwanie cysty z jajnika, więc wszystko może mi się poprzesuwać. NICK..........IMIĘ.......WIEK...... MIASTO... ............... TESTUJEMY julk_a..........Sylwia......31.........Sz-n..........................29\\30.08 Czarna31......Beata..... .31.........N.Sącz.........odpoczywam!!!! genewa.........Dorota....35.........S-rz.......starania zawieszone atena32........Aneta......32.........R-sko.......................26.06. Agatje.......Agnieszka...33.........Wellen/Belgia................ ??? Castopea.......Kasia......34........Mazury...................... 27.05 solaris...........maja......32.........wrocław...zawieszam do laparo pluszka........ .Beata.....31.........R-in....... zawieszone przymusowo smuuutaska...Wanda.....31........K-ów..........................16.08 KOBIETKI W CIĄŻY NICK ..........IMIĘ........TYDZIEŃ CIĄŻY.................TERMIN PORODU ellulka .........Ela...............21.............................10.12. majka74......Majka............17..............................21.12 . kikunia8.......Kinga......... ....8...........................25.01.07 nella76 .......Milena..............8............................27.01 Chcąca bardzo...... Aga....... 12............................28.02 pafnucy...........Monika....... 8.............................16.03 Tym razem czuję się koszmarnie źle. Od wczoraj wieczorem mam takie skurcze, że prawie nie potrafię chodzić wyprostowana. Pewnie to cena za prawie zupełnie bezbolesny okres poprzednim razem. Za to nasze psiaki są coraz bardziej zabawne. Warczą na siebie i się podgryzają. Daliśmy im też wczoraj po raz pierwszy jedzenie. Rzuciły się na nie jakby nigdy dotąd nic nie jadły, a potem cały wieczór spały. Miłego dnia wszystkim 🌻

Agatje pozdrawiam, trzeba pozbyć się tej cysty, koniecznie. Masz teraz zajęcie nie tylko z dzieciakami, ale jeszcze z pieskami. Nie masz zdjęcia tych piesków? Przyślij, jak masz. Teraz popatrzyłam na tabelkę i widzę pewną regularność w II tabelce: mamy terminy rozwiązania na każdy miesiąc, tylko w kwietniu posucha (chyba, że któraś nie chce się ujawnić, albo zapomniała o nas). Szkoda, że majka tuż po zajściu w ciążę przestała do nas zaglądać. No dziewczyny, terminy majowe czekają:D

Gość pafnucy100
dziewczyny dzięki za informację, też mi się wydawało to dziwne, wytrwam jeszcze w pracy te 3 dni i w przyszłym tygodniu zacznę działać, a może ona chciała forse za zwolnienie albo co? a prace mam takką że faktycznie czasami bite 8 godz przy biurku, a ostatnio dwie godziny stałam pochylona nad planami i rysowałam od ręcznie, koszmar! to juz wole 8 godz. przy kompie

Cześć pafnucy, nie rób tego jeśliźle się czujesz. Co ci dadzą 3 dni pracy? A mogą (odpukać) zrobić dużo złego. Moim zdaniem powinnaś od razu iść na zwolnienie tym bardziej, że sama mówisz, że już ledwie ciągniesz. Odpocznij i daj odpocząć dzidziusiowi. Możesz mieć zwolnienie na tydzień a jeśli poczujesz się lepiej to pójdziesz znowu do pracy.

Facet leci balonem i nagle konstatuje, że kompletnie zgubił drogę. Wyłącza więc palnik, obniża pułap i zauważa idącego w dole człowieka. Opuszcza balon jeszcze niżej i krzyczy do przechodnia:\"Przepraszam! - czy może mi pan powiedzieć gdzie jestem?\" Gość z dołu: \"Oczywiście!!! Jest pan w balonie na ogrzane powietrze, szybuje pan na wysokości 100 m nad powierzchnia ziemi, w kierunku zachodnim. \"Pan musi być informatykiem\" - odkrzyknął baloniarz. \"Zgadza się\" - słychać z dołu - \"jak pan na to wpadł?\" \"To proste,\" - krzyczy baloniarz - \"wszystko co pan mi odpowiedział jest absolutna prawda z technicznego punktu widzenia. Ale jest zupełnie bezwartościowe dla znalezienia wyjścia z mojej sytuacji.\" Na to gość z dołu: \"A pan pewnie jest prezesem zarządu?\" \"To prawda\" - odpowiada baloniarz - \"a pan jak do tego doszedł?\" \"To jeszcze prostsze\" - krzyczy facet - \"nie wie pan gdzie pan jest, nie wie pan dokąd pan zmierza, ale wymaga pan ode mnie skutecznej pomocy. Jest pan w tym samym miejscu, gdzie pan był przed naszym spotkaniem, z tym że teraz jest to już wyłącznie moja wina.\"

Pomyłka Otwierając nowe centrum handlowe pewien biznesmen otrzymał wiązankę kwiatów. Zastanowiła go zawartość dołączonego bileciku: \"Będzie nam ciebie brakować - koledzy\". Kiedy próbował odgadnąć od kogo mogą pochodzić te kwiaty zadzwonił telefon. Była to kwiaciarka, która przepraszała, ze przesłała niewłaściwa wiązankę. - Och, nie ma za co - powiedział właściciel supermarketu. - Jestem biznesmenem, wiec wiem, że takie rzeczy się zdarzają. - No tak, - dodała kwiaciarka - ale pańska wiązanka w wyniku tej pomyłki została wysłana na pogrzeb. - Ciekawe... A co było napisane na bileciku? - zapytał przedsiębiorca. - \"Gratulacje z powodu nowej lokalizacji\".

Jaki to dzień? Przychodzi prezes do pracy i pyta sekretarkę: - Pani Basiu jaki mamy dziś dzień? - Bezpłodny panie prezesie.